Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1174 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 59  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 nov. 1, 8:20 
Idézet:
Lassan ennek nem sok köze lesz a Rozellákhoz.... :( szerintem zárjuk azzal ezt az eszmefuttatást, hogy bélférgek ellen megelőzésre és a kezelés támogatására fokhagymakivonatot vagy csilipaprikát adjunk. Egy már meglévő bélférgességet pedig megfelelő gyógyszerrel kezeljük. Féregirtás után (vagy akár az antibiotikumos kezelés után) pedig nagyon jót tesz egy kis probiotikus kiegészítő (pl Laktiferm vagy Entrobac).

Hát nem tudom fokhagyma kivonatról már hallottam és állítólag hatásos is de ismerek egy tenyésztőt csak lapos farkúakat tenyészt és a paprikákra azt mondja h jó vitaminnak de féregtelenítésre nem jó

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2010 nov. 1, 11:09-kor.
Idézet-javítás :)

Hozzászólás 2010 okt. 31, 17:43 
Mátyás Gábor írta:
Igen, Magyarországon élünk. Sajnos a legtöbb madarász társ nem hajlandó megosztani tapasztalatait másokkal, nehogy még segíteni tudjon azokkal. Titokként kezelik a különböző fortélyokat, amit féltve őriznek. Ebből aztán kialakul a rábeszélés másokra, majd pedig a széthúzás, ami oly sok hazai egyesületben gondot jelent.
Nem mindegy, hogy a másik kijavítása történik, vagy pedig megvádolása azzal, hogy szánt szándékkal félre vezeti az embereket. Ez is lehet egy fokmérő?

Na látod egyetértünk mi! Az első három soroddal mindenképp! Talán még annyit ehhez a három sorhoz, hogy néhányan pedig a ló másik oldalán vannak, ha tudnak valamit, ha nem, azért csak erőltetik a véleményüket.
A másik két sorhoz pedig annyit, hogy arról szó sem volt, hogy szándékosan vezeted félre a fórumozót, csupán arról, hogy félretájékozottságból, vagy tudatlanságból :wink:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 okt. 31, 17:29 
Lassan ennek nem sok köze lesz a Rozellákhoz.... :( szerintem zárjuk azzal ezt az eszmefuttatást, hogy bélférgek ellen megelőzésre és a kezelés támogatására fokhagymakivonatot vagy csilipaprikát adjunk. Egy már meglévő bélférgességet pedig megfelelő gyógyszerrel kezeljük. Féregirtás után (vagy akár az antibiotikumos kezelés után) pedig nagyon jót tesz egy kis probiotikus kiegészítő (pl Laktiferm vagy Entrobac).

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 okt. 31, 15:39 
conure írta:
madaras86 írta:
Gábor, bocs hogy beleszólok, de conure nem azt írta, hogy rossz dolog almaecetet itatni, hanem azt, hogy nem arra való! Nem akarlak bántani, de valóban nincs benne az almaecet leírásában, hogy hatna ilyen dolgokra és nem írtad le, mi az ami alapján te arra következtetsz, hogy ez mégis így van. Nem abba kötött bele,hogy te valamihez hozzászólsz, hanem abba, amit szóltál. Ha van egy probléma, amire csupa jóindulatból, de megalapozatlanul ajánlunk valamit, ami nem hat, arra az adott dologra, azzal komolyabb károkat okozunk, mintha nem válaszoltunk volna semmit és a kérdezőt további kutakodásra késztettünk volna a megfelelő készítmény felé, amely sikeres is lehet. Bocsánat amiért bele szóltam, csak gondoltam így egyértelműbb lesz, hogy nem kettőtök közti gondról van szó, nem ellened irányul a dolog, hanem csak az adott témában van egy kis gond.
:59:

Sajnos Magyarországon élünk, és akit kijavítanak mert esetleg nem jó amit leírt, vagy rosszul tud valamit az személyes sértésnek veszi. Na ez is egy fokmérő......

Igen, Magyarországon élünk. Sajnos a legtöbb madarász társ nem hajlandó megosztani tapasztalatait másokkal, nehogy még segíteni tudjon azokkal. Titokként kezelik a különböző fortélyokat, amit féltve őriznek. Ebből aztán kialakul a rábeszélés másokra, majd pedig a széthúzás, ami oly sok hazai egyesületben gondot jelent.
Nem mindegy, hogy a másik kijavítása történik, vagy pedig megvádolása azzal, hogy szánt szándékkal félre vezeti az embereket. Ez is lehet egy fokmérő?

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Hozzászólás 2010 okt. 31, 11:55 
madaras86 írta:
Gábor, bocs hogy beleszólok, de conure nem azt írta, hogy rossz dolog almaecetet itatni, hanem azt, hogy nem arra való! Nem akarlak bántani, de valóban nincs benne az almaecet leírásában, hogy hatna ilyen dolgokra és nem írtad le, mi az ami alapján te arra következtetsz, hogy ez mégis így van. Nem abba kötött bele,hogy te valamihez hozzászólsz, hanem abba, amit szóltál. Ha van egy probléma, amire csupa jóindulatból, de megalapozatlanul ajánlunk valamit, ami nem hat, arra az adott dologra, azzal komolyabb károkat okozunk, mintha nem válaszoltunk volna semmit és a kérdezőt további kutakodásra késztettünk volna a megfelelő készítmény felé, amely sikeres is lehet. Bocsánat amiért bele szóltam, csak gondoltam így egyértelműbb lesz, hogy nem kettőtök közti gondról van szó, nem ellened irányul a dolog, hanem csak az adott témában van egy kis gond.
:59:

Sajnos Magyarországon élünk, és akit kijavítanak mert esetleg nem jó amit leírt, vagy rosszul tud valamit az személyes sértésnek veszi. Na ez is egy fokmérő......

Hozzászólás 2010 okt. 30, 23:03 
madaras86 írta:

Nos, a következő 3 dolog az amit a madár bélműködésének megfelelő működésére adok: almaecet, fokhagymás víz, laktiferm.
Semmilyen más gyógyszer.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Hozzászólás 2010 okt. 30, 22:56 

Hozzászólás 2010 okt. 30, 22:32 
conure írta:
Mátyás Gábor írta:
Amúgy én itt saját tapasztalatokat osztok meg veletek. Nem azért járok ide fel, hogy átb...am az embereket, sem pedig azért hogy folyton belekössek más írásaiba (mint ahogy itt "sokan" teszik).
Nekem nem kell semmit elhinni, csupán az észrevételeimet írom le.

Ha most rám céloztál rosszul tetted!
Az nagyon szép dolog, hogy mindjárt próbálsz segíteni a tanácsaiddal, de sajnos a rossz tanács többet árthat mint használ! Nem az a lényeg ki és milyen gyorsan írja a tanácsot vagy éppen saját tapasztalatát, hanem az, hogy jó e az a tapasztalat vagy tanács. Az almaecet elsavasítja a szervezetet és baktérium ölő hatása van, de a parazitákra szinte semmi hatása nincs, annál inkább a fokhagymának! Nem kell megsértődni és nem kell csípőből szórni a tanácsokat.

Nem kell magadra venni. Bár ha magadra ismersz akkor teheted. Na de ezt hagyjuk... olvasgass csak vissza. Én is ezt teszem azokon a napokon amikor nem dolgozok.
Mint mondtam, én a tapasztalataimat írom le. Amennyiben rossz tanács az almaecetet itatni a madarakkal, akkor nagyon sajnálom ezt a hozzászólást és elnézést kérek érte.
Amúgy ezt nem én találtam ki, nem is a hangok mondták.

Hozzászólás 2010 okt. 30, 22:21 
emys írta:
Szia!

A fokhagyma az orsóférgek egy részét valóban kihajtja, de a hatás közel sem 100%-os.
Kezelésre, mentesítésre nem javasolnám. Ez nem von le semmit, az egyéb kedvező hatásaiból.

Ha valakinek sok madárból álló állománya van, érdemes megelőzésre bizonyos összeget költenie.
És a karanténozás is fontos.

A bélsárvizsgálatok nem nagyon drágák, és a madarak megzavarása nélkül egyszerűen elvégezhetők. Szerintem a madarainkat a legkevesebb kegyszerrel és egyéb cuccal kellene terhelni. Ha viszont gond van, következetesen gyógyulásig kell kezelni.

emys

És mik a leginkább javasolt szerek a kezelésre? Engem elsősorban papagájokra, fürjekre, gyémántgalambokra érdekelne.

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2010 okt. 30, 22:00 
Szia!

A fokhagyma az orsóférgek egy részét valóban kihajtja, de a hatás közel sem 100%-os.
Kezelésre, mentesítésre nem javasolnám. Ez nem von le semmit, az egyéb kedvező hatásaiból.

Ha valakinek sok madárból álló állománya van, érdemes megelőzésre bizonyos összeget költenie.
És a karanténozás is fontos.

A bélsárvizsgálatok nem nagyon drágák, és a madarak megzavarása nélkül egyszerűen elvégezhetők. Szerintem a madarainkat a legkevesebb kegyszerrel és egyéb cuccal kellene terhelni. Ha viszont gond van, következetesen gyógyulásig kell kezelni.

emys

http://www.exopet.hu/

Hozzászólás 2010 okt. 30, 21:48 
Mátyás Gábor írta:
Amúgy én itt saját tapasztalatokat osztok meg veletek. Nem azért járok ide fel, hogy átb...am az embereket, sem pedig azért hogy folyton belekössek más írásaiba (mint ahogy itt "sokan" teszik).

Ha most rám céloztál rosszul tetted!
Az nagyon szép dolog, hogy mindjárt próbálsz segíteni a tanácsaiddal, de sajnos a rossz tanács többet árthat mint használ! Nem az a lényeg ki és milyen gyorsan írja a tanácsot vagy éppen saját tapasztalatát, hanem az, hogy jó e az a tapasztalat vagy tanács. Az almaecet elsavasítja a szervezetet és baktérium ölő hatása van, de a parazitákra szinte semmi hatása nincs, annál inkább a fokhagymának! Nem kell megsértődni és nem kell csípőből szórni a tanácsokat.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 30, 21:44 
Szia!

Bocs, félreértettél.
Azt akartam kérdezni, hogy az ecetitatás előtt férges madarad meggyógyult-e?

A fertőzött madarak többségén nem látni betegség tüneteket, esetleg gyengébbek, rosszabbul szaporodnak, hajlamosak egyéb betegségekre.
Ezért kell szűrővizsgálatokat végezni.
Nálam kb 100 madár (egzóta) van, a karanténon kívül nem kapnak féreghajtót (sem almaecetet), és nincs velük gond.

Rendszeresen végzek parazitológiai vizsgálatot, eddig negatív volt. Ha valahogy behurcolnék valami parazitát, akkor kezelném őket, addig, amíg ki nem pusztulnak.

emys

Hozzászólás 2010 okt. 30, 21:14 
emys írta:
Mátyás Gábor írta:
Amúgy én itt saját tapasztalatokat osztok meg veletek.

Szia!

Nem vonom kétségbe. Mik voltak a tapasztalataid?

(Én kívülről nem látom, ha féregfertőzött a madár. Azt sem látom, hogy hatott-e egy kezelés, még akkor sem, ha ürültek utána férgek, hiszen maradhatott. Erre való a parazitológiai vizsgálat.)

emys

Előtte sajnos nekem is volt keserű tapasztalatom a férgekkel kapcsolatban. Többek között egy nagyon szeretett madaramat vesztettem el (kézszelíd házi kedvenc volt, barraband) :(

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 30, 20:53 
Mátyás Gábor írta:
Amúgy én itt saját tapasztalatokat osztok meg veletek.

Szia!

Nem vonom kétségbe. Mik voltak a tapasztalataid?

(Én kívülről nem látom, ha féregfertőzött a madár. Azt sem látom, hogy hatott-e egy kezelés, még akkor sem, ha ürültek utána férgek, hiszen maradhatott. Erre való a parazitológiai vizsgálat.)

emys

Hozzászólás 2010 okt. 30, 20:43 

Hozzászólás 2010 okt. 30, 20:11 
conure írta:
Mátyás Gábor írta:
funlandi írta:
Férgesedés :(

Tudom már késő sajnos, de almaecet itatásával lehetséges, hogy megelőzhetted volna. :(

Már nem először írod az almaecet féregtelenítő hatását. Először azt hittem elírtad, de most már kezd gyanús lenni. Én nem tudok erről a hatásáról, vagy te tájékoztatod félre a fórumozókat??

Senkit nem tájékoztatok félre. Széles körben alkalmazzák más állatoknál is.
Évek óta használom. Semmilyen más féregtelenítőt nem használok. Jahh bocsánat, mégis. Évente 1 vagy 2 alkalommal fokhagymás vizet.

Hozzászólás 2010 okt. 30, 19:57 
Csak azért furcsállom, mert elég sok madaram van de nálam ilyen probléma nem volt. Gyémántgalambjaim tényleg rengeteg helyről lettek összevásárolva és volt is nézetve az ürülékük, de negatív lett. Elhiszem, hogy okozhat gondot, csak ehhez mérten nekem feltűnően sokan panaszkodnak rá. Ha visszagondolok pár évvel ezelőtt meg se fordult sokak fejében,hogy ez probléma lehet.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 okt. 30, 19:49 
emys írta:
Javaslatom: egyszerű bélsár parazitológiai vizsgálat, ennek eredménye szerinti kezelés, és utána újabb vizsgálat, hogy sikerült-e.

(Ha nincs féreg nem kell kezelni :lol: )

Nekem egy virológus (vagy hogy is hívják) növendék azt mondta nincs mindig pete ürítés azaz a székletvizsgálat néha negatív, de ennek ellenére lehetnek bélférgek jelen a bélrendszerben. Igaz ez?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 30, 19:47 
Szia!

Persze, hogy okozhat. (Nem is ritka)

Sokszor nem elég csak "féreghajtani". Kell tudni melyik féregfaj van jelen, van-e egyáltalán, és a kezelés után eltűnt-e.

Javaslatom: egyszerű bélsár parazitológiai vizsgálat, ennek eredménye szerinti kezelés, és utána újabb vizsgálat, hogy sikerült-e.

(Ha nincs féreg nem kell kezelni :lol: )

emys

Hozzászólás 2010 okt. 30, 19:22 
A gilisztásság tényleg okozhat ennyira durva végkimenetelt?
Nekem feltűnően sokan hivatkoznak erre. Mintha kicsit divat lenne. Nem konkrétan erre az esetre értem, csak úgy általában.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1174 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 59  Következő