Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192 ... 205  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 jan. 20, 12:30 
Szia Zsolt,

köszönöm a válaszod, a tojásokat kivesszük a kalitkából,mert volt már egy sikertelen próbálkozás a kiköltésre, de mind a két picurka madár elpusztult, sőt az egyik el is tűnt, nem tudom mit csináltak vele :(
Nem nagyon szeretnénk, hogy költsenek, mert nem etetik őket, csak hordják a fészekanyagot ész nélkül, de nem tudnak gondoskodni róluk.
Hát ez van, túl sokat akkor nem tudunk tenni,a fürdetőt sem nagyon használják, megint tojásrakási lázban égnek, és persze még kopaszabb a nyakuk :((
Azért megpróbálok berakni nekik fészekanyagot, hogy legalább egymás csipkedését fejezzék be :))
Amúgy nagyon jól elvannak egymással, űzésről nincs szó, a hím egyfolytában énekel, szóval ugy néz ki minden rendben közöttük,sőt túlságosan is a tojásrakási lázukat elnézve :))

Hozzászólás 2008 jan. 19, 14:18 
eszterolajos írta:
Szia sgabi13 !

Köszöntelek a honlapunkon.

A normál Z.pinty ára változó, de 5oo, vagy 6oo Ft-ért már kapsz tenyésztőtől. Itt a színek között nincs eltérés az árban, viszont a stndard Z.pintyeknél színváltozatonként nagy az ár eltérés 1ooo-től akár 25oo Ft is lehet. A fakó (izabella) Standard ára közelebb van az alsó határhoz, többnyire 12oo,- és 15oo,- között kapható. Ez nagyban függ a madár állapotától.
Debrecenben Somogyi László tud neked segíteni, ha keresed hivatkozz rám. M : o6/3o/999o-o65

Jónapot Lajos bácsi!

azt szeretném megkérdezni hogy Véletlenül nincs e Somogyi Lászlónak esetleg email címe ha van akkol kérem küldje már el pübe

Hozzászólás 2008 jan. 17, 8:22 
Szia Enci!
Nem igazán értem azt, hogy miért nem költenek. Elveszitek a tojásait, hogy ne költsenek? A toll csipkedés oka lehet a kevés fészekanyag ,amit adtok neki. Figyeld meg ,hogy a csőrében tartja-e a kitépett tollakat, mert ha igen akkor a fészekbe szánja és mivel nincs elég "cipelni "való leszedik egymásról a tollat. Van olyan madár amelyik magáról képes leszedni. Azt javaslom egy köteg cérnát jó szorosan köss össze, hogy ne tudják szétbontani, hátha azzal elszórakoznak.(kínáj nekik több színűt, több helyre) Mikor a kotlás megkezdődik ,ezt a tépkedést rendszerint abba is hagyják.
A több fészekanyagról se feletkezz meg.
A fürdőről pedig, ha nincs fagyás ahol tartod, nyugodtan használhatod.

Másik ok lehet, ha nem szinpatizálnak a madarak. Akkor nincs más, mint az elkülönítés. Ebben az esetben is vannak erre utaló jelek. Az egyik madár folyamatosan űzi a másikat.

Hozzászólás 2008 jan. 16, 22:13 
Sziasztok,

van egy pár zebrapintyünk,akik az utóbbi egy-két hónapban módszeresen kopasszák egymást. Először valami betegségre gondoltunk, látva a tetemes tollmennyiséget a kalitka alatt, de mivel nagyon jó kedvük van, ezt elvetettük.Egyfolytában költenek, de ezeket a tojásokat nem költik ki, mindig kivesszük a kalitkából, de pár nap múlva ott figyel egy-két új tojás:)
Nem is ez a gond, hanem a tollcsipkedés amit nem tudunk orvosolni, sajnáljuk nagyon, mert olyan szép édes kis madarak voltak, most meg kis kopasznyakúak lettek.Mit tanácsolnátok, van két hinta, csörgő,szépia, vitamin, különféle magok és mégis egyre kevesebb rajtuk a toll:((
Most betettünk egy fürdetőt is, de mivel tél van ezért ezt nem szívesen tettem be nekik, a megfázás miatt.
Előre is köszönöm ha választoltok :)))
Enci

Hozzászólás 2008 jan. 16, 18:52 
ckuzmos írta:
Leginkább ha kézzel nevelnéd fel, de az nem egyszerű feladat ilyen csöpségeknél.

és mennyi idősen kéne elvennem ehez?Én arra gondolok hogy 2 hetesen vennék el eggyet.Akkor mennnyi időnkét és mivel kéne őt etetni?

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 jan. 16, 16:27 
Leginkább ha kézzel nevelnéd fel, de az nem egyszerű feladat ilyen csöpségeknél.

Hozzászólás 2008 jan. 14, 22:22 
sziasztok!Hogy tudnák kézhez szoktatni egy zebrapintyet?

Hozzászólás 2008 jan. 8, 21:25 
nem nagyon vágom hogy kell felrakni próbáltam az ugy jó ha felrako a zebrapity forumra oda feltok

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 jan. 8, 21:22 
Szia,

Véletlenül nem a begyüket látod, tele maggal?
Ha tudsz képet csinálni, légyszíves tedd fel...

Hozzászólás 2008 jan. 8, 18:49 
Sziasztok!!!
7napos zebrapinty fiókáim vannak az egyik fészek alomban a fiókák nyaka körül kis fehér duzzanatok jöttek elő szürkés fekete pontokal a közepén mi az????? mit tegyek??? előre is köszönöm a válaszokat

Hozzászólás 2008 jan. 5, 8:16 
Szia Zsolt!
Köszönöm a tanácsokat.Ilyenformánn gondoltuk mi is,de,gondolj bele,ez az első kismadár ami nálunk kelt.Azt szeretnénk,hogy neki a legjobb legyen,de a szülők szempontjait is figyelembe véve.
Üdv.:mindenkinek
Péter

Hozzászólás 2008 jan. 4, 23:25 
Helló Péter!

Először is BÚÉK mindenkinek!

A zebrákat 30-35 napos korukban lehet elválasztani. Attól függ mennyire önálló. Ha hamarabb leválasztod nem biztos, hogy elegendő táplálékot vesz magához ,ami elgyengüléshez majd elpusztuláshoz vezethet. Ha eddig nem bántották a szülők már nem is fogják(mert a fészekre nem tartják veszélyesnek) míg a következő fészekalj ki nem kel. Azt javaslom, még legalább egy hétig tartsd velük. Előfordul, hogy a tojó zavarja de nagy kárt nem csinál benne, legfeljebb kitépi a tollait. Mikor már legalább második napja nem kér enni nyugodtan elválaszthatod.
Ezt az esetet, megelőzheted azzal ,ha a fiókák kirepülnek, 5 napra rá leveszed a fészket és 25 napos korában rakod vissza. A zebránál a lágyeleséget is visszábbveheted a 22. naptól, (több maggal fognak nevelni) így a szülők is egy kicsivel később kezdenek az új fészekhez.

Hozzászólás 2008 jan. 4, 18:09 
sziasztok!
Egyik pár zebrának a fiókája most 24 napos.Egyetlen madárka lett 5 tojásból.A tojó már megint elkezdett letojni, 2-nél tart.Hagyhatom a szülőkkel a kicsit?Még nagyonn kéri a kaját a hím eteti is rendesen meg magától is eszeget,de a tojót már nem látjuk,hogy ad neki.Bántani nemfogják?
A másik párnál jobb az arány,ott 4 tojásból 3 fióka.Ezek még 1 naposak.

Kép
ők a picik

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 3, 19:53 
Szia Zsolt 79!

Na ja!! Én már írtam neked privátot, de te nem mozdultál rá, emailodat meg nem találok. Szerintem jó lenne, ha a privátot is elolvasnád néha. Nem tudlak hová tenni, de remélem előbb, vagy utóbb csak össze futunk. Az, hogy tőlem st. hullámost vettél, az nagyon régen lehetett, mert már vagy tizenéve egyáltalán nem voltak papagájaim.(Most: Káka, háromszínü,auróra, szakállas van.)És most mondom, hogy szeretném látni a "képedet" 2008 szept. 19-20-21-én valamelyik nap??????????!!!!!)
Én már tudom, hogy te mit tartol(??), és remélem, hogy jó úton fogsz haladni, és valahogy "szervezetté válsz". Nálunk most van egy jó kis aktív mag, és a Béla emlékkiállítását( mely minősítő)már 6-szor fogjuk rendezni. Ő 1998- ban sajnos örökre elment közülünk, és így tisztelgünk emlékének.
A VISZONT LÁTÁSRA.(!!!!!!!!!!!!!!)

Hozzászólás 2008 jan. 3, 15:49 
Szia Kuvik!

A tűzoltó Kuvikhoz van szerencsém, Karcagról....
Vagy jó 10 de lehet még több évvel ezelőtt vásároltam standard hullámosokat tőled. Az utolsó fiókákat 2 évvel ezelőtt adtam el :lol:
Sajnos a gyönyörű szürke hímem nem bírta tovább a strapát....
És még emlékszem, hogy a fokföldi galambok mennyire megfogtak, akkoriban még nem voltak olyan gyakoriak...

A másik témával kapcsolatban ami az egyesületi életről szól azt gondolom, mint kívülálló madárimádó- hogy a standardizált madarak tenyésztésében igenis előrelépett a hazai madarászat.

Csak egy példa:
Nemrég láttam Gyerkó Tibor tenyészetét (standard hullámos) ahol már világbajnok madár is van- igaz az európa bajnokság a döntő, de úgy tudom ott is kiváló eredmények születtek. :D

Hozzászólás 2008 jan. 2, 15:35 
Szia Kuvik!

Igen jól látod a dolgokat én egy 13 éves kis madárkedvelő vagyok.Nekem nagyon tedszenek a madaraim és mindig csak gyönyörködök bennük hogy ilyen teremtmények vannak a földön.Azt is tudom hogy vannak 100x szebb zebrák is.Közbe én is rá jöttem hogy mindenkinek a sajátja viszi a prímet.Köszönöm a tanácsot és várom a többit is

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 2, 11:23 
Szia sgabi13!

Kedves Gábor, én remélem, hogy nem azt akartad, hogy valaki minősitse a te zebráidat.Én látom, hogy te egy fiatal madarász vagy, és remélem töretlen lesz a lelkesedésed, és ezt nem is akarja megtörni senki, sőt biztatunk a további folytatásra.Vannak még dolgok, amelyeket még neked ráérünk elmondani, és lehet mire elmondhatjuk, már addigra te rájössz magadtól.Neked most az a fontos, hogy te megtaláld a madaraidban azt amit szeretnél, és neked legyenek azok a madarak a "világ legszebb madarai".Bízom benne , hogy a sikerélmény nem fog elkerülni, és egyszer igazi madarász leszel.Azért amiket "ott" leírtál még remélem, majd átgondolod, és rájössz, hogy a zebrapinty azért még nem a "végnapjait éli," és bizony napjainkban szép számmal vannak elismert, jó tenyésztői. Remélem egyszer meg is ismered őket.
Én remélem, hogy a madaraid neked tetszenek, és ez a legfontosabb.Sok sikert kivánok a madarász éveidben, és ne add fel soha.
:08:

Hozzászólás 2008 jan. 1, 22:11 
Kép
Kép
Kép

AZ ELSŐ AZ A KEDVENCEM A 2. AZ IGEN ÉRDEKES KÉP 3.MEG AZ EGYIKPÁROM.VÉLEMÉNYT KÉREK

Hozzászólás 2007 dec. 23, 16:24 
Helló Zode40!
Amit most tudsz csinálni az az ,hogy máris szétválasztod a két madarat, mert ha nem , :!: a hím nem fogja békén hagyni a tojót.! Addig molesztálja, hogy lehet nem lesz jó vége. Az odut szigorúan levenni.!
A gubasztás sok betegség jele lehet.
Ebben az esetben lehet:- túl korai tenyésztésbe állítás. ( a madár ivarérettnek tűnik már 3 hónaposan)
Ha nem fiatal, akkor a táplálék összetétele nem volt megfelelő és minden energiáját elvette a tojónak .
Az is lehet nem eszik rendesen , mert a hím nem hagyja.

De számos oka lehet! Ha kicsit többet tudnál róla mondani, szűkíteni lehetne a lehetőségeket.

Mindenesetre próbáld meg külön rakni, a tojónak fürtöskölest és kammillásvizet, szépiát vagy tojáshéjat morzsolva adjál neki. Fújd szét a tollat a mellén,hogy levan-e soványodva!?
Ha gyógyszeres segítség kell valaki biztos fog segíteni.

U.i.: Nem jellemző a zebrékra, hogy így tojnának. (1-2 tojást azt sem egy nap.)Kivéve a standartokat. Szerintem hamar lett tenyésztésbe fogva. :idea:

Hozzászólás 2007 dec. 23, 13:12 
Sziasztok!Kezdő zebrapinty tulajdonos lettem egy hónapja kaptam egy párt.Az elején jól indult minden,megtörtént a fészekrakás párzás.Lett is két tojás az egyik egy hete a másik meg két napra rá és ezzel meg is állt a tudomány.Egy napja látom,hogy a tojó gubbaszt a hím meg üldözi csípkedi szedi ki a tollát pedig fészek anyagot adtam bőven.A tojó ha a fészekbe be is megy nem ül a tojásokra.Azt szeretném megtudni valakitől,hogy vajon mi lehet a gond?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4096 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192 ... 205  Következő