Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 jan. 12, 19:10 
Szép estét kívánok Mindenkinek!
A 70. oldalon járok. Annál szebben, mint Amaryl, senki meg nem fogalmazhatta volna, mit keresünk itt. (Én azt hittem, csak engem fogadtak jól irányzott pofonokkal a kutyások)
Már tudom, hogy az elődöntőn sem jutok túl a verebecskéimmel, de hogy oda eljussak, nem kellene belelépni valamibe:) és gyűrűket rendelni?
Amaryl-Katya vettél 20kg-os Doromboló ajánlotta magot? Én megvenném a felét szívesen. Felénk nincs OBI.
Igazolatlant még én sem kaptam soha, de kiosztottam már párat, lehet, hogy azért nekem is jár.
Lifo-Fifo ma kapott először sárgarépa-főtt tojás-kekszpor reszelék-kavarékot. Annyira azért nem voltak elájulva, mint reméltem. De szépen danásznak mind a ketten.
Kuzmi megmondta az egyik hozzászólásában, mitől halt meg Verebecske. Ő is horkolt időnként. Lehet, hogy torok-atkája volt. fogalmam nincs, mi az, meg mitől lehet kapni (?!)

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 jan. 12, 18:56 
Sziasztok,

Egy jó hírrel szolgálhatok minden kedves olvasónak!
Ma vettem meg a díszmadár magazin ehavi, 2008 januári számát.
Az otolsó lapokon a magazin ismételten lehozta Neubrandt Gábor (alias Neco), Maróti Béláról (alias doromboló) szóló cikket a megfelelő képekkel.
:lol:

Vígadjatok hát... :04:

Hozzászólás 2008 jan. 11, 23:35 
Üdv Mindenkinek!

Gondoltam lejelentkezem mert a tanárnő tényleg kirugat a roller-suliból a sok igazolatlan miatt! Jövő hétvégén megyek Dorombolóhoz a madarakért utána biztos lesz majd miről írnom nálatok, gibic nem akarok lenni a nyakatokon!

Hozzászólás 2008 jan. 11, 21:57 
Azt én is nagyon szeretném tudni,hogy a különböző hangokból melyik mi???mert az enyémek is koncerteznek rendesen,de hogy melyiket minek nevezzem???? :oops: lila ibolyám sincs!!!! Majd csak kapunk okító hanganyagot,magyarázó aláfestéssel spékelve!!!
Nanemááá hogy igazolatlant adj,Gabesz!!!!! én olyat még iskolás koromban sem kaptam soha,már akkor is rólam mintázták a szorgalmat,kötelességtudatot,pontosságot,jaaa és főképp és legfőképpen a szerénységet!!!! :57:

Hozzászólás 2008 jan. 11, 19:58 
Szép estét kívánok Mindenkinek!
Amaryl gyönyörűek a madaraid!
Az enyémek sárgák, a kislánynak fehér a farka. Kíváncsi vagyok, lehetnek-e zöldes kismadaraim is.
A felkészítés nagyon jó ötlet, én kérdezni sem igen merek, "ha hallgattál volna, bölcsebb maradtál volna" jelszóval.
Én nem ismerem a vadon élő növényeket. Milyen zöldet adhatok nekik? Almából mennyit? Féltem őket, de nagyon! Verebecske is biztosan a tudatlanságunkba halt bele, szóval jobb, ha csak olyasmit csinálok, amit biztosan szabad.
Fifo valamit akar a kezemtől. De nem tudom barátkozik vagy csak kíváncsiskodik. Ahogy benyúlok a kalitba, rögtön odaröpül. Mostmár petricsészéből eszik, keveset. Sokkal jobban szerette az önetetőből kiszórni a magot.
Még mindíg egy kompótos tálkában fürdik, sokat. Naponta kétszer-háromszor cserélem a vizet, mert mindíg telepiszkolja.
Hogy hívják azt a több hangmagasságban kacagó hangot, amit sokszor kiad? Nagyon hosszan csinálja, és nekem nagyon tetszik.
Biztos, hogy nem tanulta meg a telefonom dallamát? Többször bementem már arra, hogy csöng, de nem csöngött.
Holnap megint madárdalra ébredhetek, hétvége lesz, nem kell korán kelni.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jan. 11, 9:54 
Hová lett mindenki :shock: ?
Kérem, ez be lesz írva: Igazolatlan hiányzás!:28:
Amaryl, Kynyoo, Imola, Pocilo és társaik.

Mona kollegina, köszi, tényleg jól jön mindenkinek itt egy kis felkészítő a tenyészszezon elejére. Mindenkinek van már bizonyos elképzelése az eddig tanultak alapján, de ha mondjuk nem jól csinálunk valamit, akkor lehet, hogy a tojó hamarabb letojik, mint szeretnénk, vagy ha éppen a ficsúrokat nem sikerült eléggé tüzesen tartani, becsúszhat némi eltolódás ami nem túl szerencsés. Egyáltalán nem egyszerű dolog ez a mesterséges időzítés! Illésem most még dalol kegyetlenül, teljesen ráfekszik a rúdra :D . A csajszik tesznek-vesznek a fészek körül, de csak kifele rámolnak belőle. Még semmi jelét nem mutatják a költési szándéknak... Úgyhogy Feri, nagy szeretettel és figyelemmel várom a felkészítőt, lám, mi az mit már netán el is rontottam :roll: ? Mert ugye, nekem nincs 5-8 hetem...

Rajnácska, nálam is tele van különbnél különb szobanövénnyel a lakás, de mégis vannak növények, amelyeket éppen csak leszállóhelynek, pihenőnek érintik a madaraim. Biztosan, nagyon okos kis jószágok, tudják, hogy melyik ből szabad csipkedni és melyikből nem :roll: . Ez tényleg érdekes! Honnan tudják? Érzik? Lehet ösztönös?

Almamag, megérkezett a madárkád? Nem úgy volt, hogy Szlovákiából kapsz madarat? Gondolom, azért csak elújságoltad volna nekünk az örömhírt...

És Nyuzi, te még egy saját fotóval is jössz :wink: !

Puszi nektek: Gabesz

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2008 jan. 9, 21:09 
Kedves Mona!

Most sajnos nincs elég időm, de a hétvégén válaszolok! Addig nem késtél le semmiről!

üdv

Hozzászólás 2008 jan. 9, 20:14 
Sziasztok!

Azért megnyugodtam, látom maradt még legény a talpán idrebent, köszi Feri! :wink:

Nagyon jónak tűnik az az adatbázis, amit készültök összeállítani a törzskönyvekről Csabi, meg a törzskönyv program is jól hangzik! :31:

Doromboló, te minden tojót kitömetsz szépen sorban??? Kezdted velem, amikor itt megjelentem, most a Gabeszt céloztad meg...Gyűjteményt csinálsz??? :shock:

Margó, nálam is kerülik a mérgező növényeket a madarak, igaz, kis fürdővízzel, lágyeleséggel, magokkal csábítgatom őket idekint is, így a majomfa ágai közt csak megpihennek, de azt nagyon szeretik.

Amaryl, nagyon szépek a madárkáid! Sok sikert hozzájuk!

Újabban a tojóim szépen énekelgetnek magukban, érdekes tőlük ezt hallani, nagyon aranyosak. Írod, Feri, hogy már csak 5-8 hét a költési szezon kezdetéig, akkor a hímeket el lehet kezdeni felkészíteni, aztán hamarosan a tojókat is. Te milyen módszert alkalmazol? Azt, amit a Neco javasolt, vagy speckó módszered van?
Én még soha nem készítettem fel madarakat költésre, pláne nem roller kanárit, így nagyon megköszönném, ha ki-ki elmondaná nekem itt a fórum keretei közt - hogy más kezdő is tanulhasson - milyen módszerekkel készül, mit ajánl, mi az, amire vigyázni kell és ehhez hasonlók, jó?

Hozzászólás 2008 jan. 9, 14:54 
Kedveseim,

nálam az az újdonság, hogy megkezdődött a munka. S ez így van rendjén.
Még az is újdonság, hogy a pintytojó olyan gyorsan tojt le 4 tojást, hogy meglepődtünk, amikor az este felfedezük a tojatokat. Úgyhogy kotlik Petra.
Péntektől vasárnapig nem leszek itthon, úgyhogy a "Platzhirsch"re marad a felügyelet.
Épp most látom, hogy Pál, a pinty, a fürtös kölest középen elfűrészelte, s próbálja a leesett részét a fészekbe vinni (mint minden mást), csak túl nehéz, s nem bírja. Nagy figurák a pintyek. Gyökeresen más a viselkedésük mint a kanáriainknak. Azt mondom, hogy a kanáriaink a patriarhátusi családot mintázzák, a pintyek a (z egyes) maiakat, ahol a férj (majdnem) mindenben besegít.
Szép napot.

Hozzászólás 2008 jan. 9, 10:41 
Sziasztok, kicsit megint sikerült benéznem, újabban a gépünk rendetlenkedik és még nem sikerült teljesen rendbehozni....

Szmolai nálam is vannak szobanövények, -szinte mind a felsoroltak közül- de szerencsémre az én madárkáim ezek szerint nagyon "okosak", mert még véletlenül sem mennek rá egyikre sem. Le sem szállnak a szobában röptükben, -esetleg néha a szekrény tetejére- rögtön mennek vissza a helyükre a kalitkára a konyhába... Lehet, hogy azért, mert mindig van bent náluk kicsi zöld (saláta, vagy tegnap már tyúkhúrt találtam ahol elolvadt a hó, meg alma is) és így nem kivánják meg a növényeket? Ők a maguk által kijelölt röppályán keringenek állandóan, még véletlenül sem mennek másfelé. Na azért egy-két esetben már elment Frici a hálószobába, amikor oda sütött a Nap, de az elenyésző szám csak... Akkor pedig az ágyikómra szállt le, tudta, hogy ott a gazdi helye :lol:

Szóval figyeld őket, és emiatt talán nem kell kalitkafogságban lenniük. Persze csak akkor engedd kis őket, amikor otthon vagy. Az enyémek már egész nap szabadon vannak, ha elmegyünk otthonról kicsit, akkor is... Persze ehhez sok idő kell, (nyugdíjasként lehet )kitanulmányozni a viselkedésüket mire meg lehet bennük ennyire bízni.

A fiúknak jó szabadságos időtöltést ....

IDRE tag

Hozzászólás 2008 jan. 9, 8:26 
Szia Feri,

én is most dolgozom egy online törzskönyv adatbázison a honlapunk egy titkos, eldugott bugyrában. Gabesz a "fehér egerem" :)

A célunk egy nyílvános, mindenki álltal elérhető és abban kereshető adatbázis, ahol pillanatok allat elő lehetne szedni egyes madarkák eredményét, őseit, vérvonalát rokonait stb...

Na de azért nem lövöm le előre az összes előnyét, funkcióját...
:wink:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 jan. 8, 23:42 
Szegény valaki a székház előtt van a helyi buszmegálló........

Kép

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 8, 23:39 
Igazából fogalmam sincs hogy mia problémád ?!...
A tözslapon az a lényeg hogy te értsd az adatokat, tehát ha egy másik törzslapos madár kerül majd hozzád akkor a lapon szereplő adatok szerint tudod öszehasonlítani, hogy pl. nem testvérek e, mert akkor ugye egymással nem tenyésztheted őket. Az egyébb információk szerint pedig eldöntheted melyik jó tulajdonságot melyikkel akarod ill. tudod rögzíteni..Aztán hogy milyen adatok és hogy vannak a törzslapján a madaradnak az nem számít csak az hogy a másik lapokon is ugyan úgy legyenek jelölve ugyanazok a tenyésztők !....Húúúú ! Ezt ha megérted akkor kezdeményezem az EL-nél hogy tömessünk ki és az IDRE székház előtt felállítunk....mármint téged ! :96:

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2008 jan. 8, 23:39 
Sziasztok!

Csak semmit ne féljetek! Nem minden fiú megy telelni! Néhány kitartó "Platzhirsch" marad és felügyel!

Most csak annyit, hogy az egyik kollégámmal együtt dolgozunk egy excel alapú törzskönyv programon, ami alkalmas lesz arra, hogy a madarakat és eredményeiket 3 generációra visszamenőleg rendezze. Ingyen!

addig is mindenkinek türelmet és jó alapozást. Még kb 5-8 hét a tenyészidőszak kezdezte. A győztes hímek már alig várják!

üdv:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jan. 8, 22:52 
Na és akkor kicsi szakmai dolog :lol: :

Kuzmi, kérek egy frissítést a törzskönyvnél!
Illésem rendben van, csak éppenséggel a gyűrűszámról leolvasott évszámot teljesen kiírtam... Tehát a 46CI07 "név" helyett 46 CI 2007-et írtam, de gondolom, ez nem nagy baj. Aztán van olyan nagyszülő, kinek nem tudom a származási helyét, de felvezettem a gyűrűszámát.

Ha okés, jöhetnek a csajok!
:wink:
Puszi nektek: Gabesz

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 jan. 8, 22:52 
Vigyázz Kuzmi én már egyszer bevettem Doromboló kérdését ...

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 8, 22:04 
Kuzmi ?! Te nem Degecen születtél ?...Pedig dege.i vagy !... :57:

IDRE tag

Hozzászólás 2008 jan. 8, 21:30 
Nem baj lányok, míg oda vannak a szakik, a lehető legtöbbet irkáljatok és minél több szakmai dolgokba menjetek bele. Hadd olvassanak pár napig mire hazaérnek :22:

Hozzászólás 2008 jan. 8, 20:55 
Ez pedig a másik!
Kép

Hozzászólás 2008 jan. 8, 20:53 
Ez pedig az egyik hím!
Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193 ... 261  Következő