Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 513 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Győző

Hozzászólás 2010 dec. 10, 11:25 
Biztos ez? Én csak ezeket találtam alfajként.

Pyrrhura molinae australis
Pyrrhura molinae flavoptera
Pyrrhura molinae phoenicura
Pyrrhura molinae restricta
Pyrrhura molinae sordida

Úgy tudtam hogy a Hypoxantha is egy színmutáció.
Akkor vannak vadon élő Hypoxanthák is? :roll:

Hozzászólás 2010 dec. 9, 23:04 
attosz írta:
Sziasztok!
Tegnapelőtt kapott egy társat az én repülni nem tudó, legalább kilencéves barnafülüm, a társ, ha minden igaz egy hypoxantha. Ahogy meglátták egymást, megbarátkoztak, ez látszik a képeken is, kurkásszák egymást- vagy a papagájoknál nem tudom hogyan nevezik ezt.
Kérdezném, hogy ha az újonnan jött papu az biztosan tojó (3 éves-nem volt párja) akkor az, hogy ennyire jól megvannak, hogy egész nap tisztogatják stb. egymást, akkor az azt jelenti, hogy az én öregebb madaram hím? Vagy tojóval is ilyen jól ellenne?

Szia nagyon szép madár. :wink: Igen ez a P.molinae-nak a Hypoxantha színváltozata,vagy más néven sárga oldalú.
Szerintem az hogy összehaverkodtak nem jelenti azt hogy a másik biztosan hím.
Nagyon szociális madarak,úgyhogy biztosan mindkettő örül az új társnak. :)

Hozzászólás 2010 dec. 5, 14:02 
málna írta:
Ugye milyen vicces? :) Nálam a múltkor az egyik az egyik előre nyújtott karomon, a másik meg a másikon táncolt, egymással szemben :)

Tényleg nagyon mókás. :D :D
De semmilyen infót nem találok hogy vajon mi célt szolgál pontosan ez a mozdulatsor.
Kovács Gergő írta:
Még egyszer köszi!

Nincs mit.

Valódi név: Kovács Gergő

Hozzászólás 2010 dec. 5, 11:04 
Kanike írta:
Egy kicsit én is utána néztem.
Törzsalak:
P.perlata perlata.(rhodogaster). Csak ő lessz piros hasú ivarérett korára.
Kép

Szia!

Köszi! Te értetted meg hogy mire gondolok :D
A legelsőre gondoltam, csak több helyen is néztem és mindenhol máshogy volt kiírva a neve :D

Még egyszer köszi!

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2010 dec. 5, 11:13-kor.
Idézet javítása

Hozzászólás 2010 dec. 5, 10:15 
Kanike írta:
Na hat hónapos korára az én hímem is (Molinae) elkezdte azt a jellegzetes táncot amiről már lentebb írtatok. :)
A tojó meg közben puszikat ad a buksijára. :lol:
Érdekes hogy csak a bútor tetején műveli,gondolom ott lehet a legjobban hason csuszkálni. :lol:

Ugye milyen vicces? :) Nálam a múltkor az egyik az egyik előre nyújtott karomon, a másik meg a másikon táncolt, egymással szemben :)

Hozzászólás 2010 dec. 5, 8:56 
Na hat hónapos korára az én hímem is (Molinae) elkezdte azt a jellegzetes táncot amiről már lentebb írtatok. :)
A tojó meg közben puszikat ad a buksijára. :lol:
Érdekes hogy csak a bútor tetején műveli,gondolom ott lehet a legjobban hason csuszkálni. :lol:

Hozzászólás 2010 dec. 4, 17:42 
Kovács Gergő írta:
Sziasztok!

Lenne egy hülye kérdésem (nem vagyok otthon a pyrrhura fajokban)

A pyrrhura lepida perlata és a pyrrhura lepida között mi a különbség, az ugye két külön faj??
Tudnátok képet felrakni róluk?!

Ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor egyik megnevezés sem létezik, amit kérdeztél.
Tudtommal a hivatalos megszólítás a következő:
Pyrrhura perlata perlata---ez a "törzsalak"
Pyrrhura perlata lepida--- ez pedig a törzsalak egyik "alfaja"

Hozzászólás 2010 dec. 4, 15:46 
Kovács Gergő írta:
Szia!

Köszi a választ, én is a linken látható gyöngyös papagájra gondoltam, de a vörös mellszín az csak ivarérettség után jelenik meg náluk? Mert a tiédnek még nincs , mennyi idős?

Gergő

Az enyém perlata lepida. Még fiatal, de neki nem is lesz vörös mellszíne, csak a meglévő színei lesznek élénkebbek.

Hozzászólás 2010 dec. 4, 12:29 
Szia!

Köszi a választ, én is a linken látható gyöngyös papagájra gondoltam, de a vörös mellszín az csak ivarérettség után jelenik meg náluk? Mert a tiédnek még nincs , mennyi idős?

Gergő

Hozzászólás 2010 dec. 4, 9:53 
Kovács Gergő írta:
Sziasztok!

A pyrrhura lepida perlata és a pyrrhura lepida között mi a különbség, az ugye két külön faj??

Én úgy tudom, hogy a pyrrhura perlata a "főfaj", és vannak különböző alfajai, ebből az egyik a pyrrhura perlata lepida. Nekem ilyen van:

Kép

Kép

http://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C3%B6ng ... pag%C3%A1j

Hozzászólás 2010 dec. 3, 21:40 
Sziasztok!

Hozzászólás 2010 nov. 29, 19:23 
dino írta:
Nagyon aranyosak! Ők a tieid?

Sajna nem. :) A neten találtam olvasgatás közben, és megtetszettek a képek. Jó fejek. :D

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 nov. 29, 18:37 
Nagyon aranyosak! Ők a tieid?

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati Renátó

Hozzászólás 2010 nov. 28, 21:40 
rollerbird írta:
Halihó

jojo, neked milyen Pyrrhurád is van ? Megmondom őszintén elfelejtettem ,de már azt sem tom hol írtad és lusta is vagyok visszaolvasni. :)

Asszem ugyanazokról a madarakról van szó amikről raktam fel képet :D :mrgreen:

Minusz írta:
Még a vörösbegyűekről se tettem fel képet, pedig már mióta megvannak azok is... :D
Na, de azért csináltam párat róluk, igaz, nem díjazták nagyon :D
Remélem a felbontással megelégszel, jobb minőséget meg nem tudok biztosítani, hacsak nem ad valaki egy komolyabb masinát :D
Na,akkor a képek:

Kép

Kép

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2010 nov. 28, 20:23 
Hát ehhez nem sokat tudok hozzáfűzni, de a bevizsgálás áráról valóban nem tudok semmit, ennek nem is jártam utána.
Mindenesetre a madarakhoz kaptam bevizsgálási papírt, de ugye ez lehet más madáré is ezt nehéz ellenőrizni, bár zárt gyűrűs madár mindkettő.De mivel tudjuk, hogy a mai világban minden megtörténhet, én már semmin sem csodálkozom.

(én is láttam német juhász tetoválást egy keverék kölyöknél mert ugyanabba az alomba volt, csak ráfedezés történt.)

Igazából majd a jövő hozza meg a frankót, mert sztem. mindent megtettem a leendő helyüket illetően a családalapításhoz.
Egyébként nem rossz ha az ember hall egy s kettőt máshonnan is a tenyésztőről, én most így jártam. :)

Mivel most már van időm a következő pár megvételéig már lesz időm körbejárni a témát, mert a 300 € csak olcsóbb mint 110.e.

Hozzászólás 2010 nov. 28, 19:31 
Igazad van, mindig lehet az olcsóbbnál is olcsóbbat venni, de ha erre várna az ember akkor lehet sose lenne madara. Ráadásul ha szépek, egészségesek, gyűrűsek, bevizsgáltak akkor lehet a drágább jobban megéri. Nem mindig az olcsó az igazán olcsó, és nem mindig a drága az igazán drága. Ezt az okosságot már sok topikban megállapítottuk.
Ettől függetlenül B. F. árazása nekem személy szerint nem tetszik nem csak a madarak ára de ez a duma a DNS vizsgálattal, ez még jobban megerősít. Az összes környező országban 12 és 14 € között van a vizsgálat (én 13.5 ért csináltattam), de nálunk is megcsinálják 5-ért több madár esetén, plusz postán párszáz forintért ellehet küldeni. Mint mondtam többször is beszéltem vele telefonon, duma az van, aki kicsit naiv, az ezt mind el is hiszi.
Ez csak az én meglátásom vagy inkább érzésem vele szemben, de én személyesen nem voltam nála, és a madarait sem láttam, ezért lehet tévedek.

Egyébként nem véletlenül mondott már alacsonyabb árat a sapkásra. Mivel az elején megpróbált palimadarat fogni és nem sikerült, most már olcsóbban adná, csak hogy már föl sem hívják mert eljátszotta a korrektségét. Ezt viszont első kézből tudom, mert beszéltem egy-két feketesapis tulajjal aki velem együtt érdeklődött nála.

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2010 nov. 27, 22:09 
A 110 e.-ben benne van a bevizsgálás is, az madaranként 7.e. Ft, az ugyebár 14.000, és még ha egye fene hozzáadjuk a benzinpénzt, amikor elment az állatorvoshoz, az sacc per kb. 15000.Ft. Na ezt levonjuk a 110.000-ből akkor már csak 95.000.Ft a pár.Nem mondom, hogy olcsó még nem hívtam fel sok tenyésztőt.Tudom,hogy az ország más részén esetleg olcsóbb is volt, de ha beleveszed a benzinpénzt meg az odautazást, az is egy 10-es, plusz idő.

Na most osztottam szoroztam és azért döntöttem a ( Miritiba-Blausteißsittiche) Pyrrhura perlata coerulescens mellett.Ha itt is levesszük a 15.000 Ft. bevizsgálást akkor ugye a pár 40.000.Ft.-ra jön ki.Nem tudom, hogy ez mennyire drága.

Higgyétek el nem vagyok tájékozatlan a vásárlás területén, tudom, hogy mindig lehet valamit valahol olcsóbban beszerezni.
De most az adott pillanatban ezt a lehetőséget láttam a vásárlásra a legalkalmasabbnak.Még nem tudtam mennyi pénz jön össze a megszüntetett hobbimból, ezért a rödével, madárral együtt 110.000 -et szántam a Pyrrhura tartásra.De ha tudom, hogy még több jön be, akkor a 80.000 Ft-ost veszem meg.
Tudtam volna mást is beszerezni harmadáron de inkább maradok tisztán.....(értsd akár kakadu, ara, Pyrrhura, Jákó,Aratinga stb.)

De Braun úrnál sem minden ilyen drága,a nem bevizsgált madarak olcsóbbak még akkor is ha levonom a bevizsgálás költségét.
Voltak ott P.p. perlaták sokkal olcsóbban de inkább a bevizsgált madarakat választottam.Persze vehettem volna a 80 ezres párt is(mint már említettem már nem is tudom melyek voltak de színesek voltak-de ezzel ne érjen az a vád, hogy nem ismerem őket mert mindet láttam már, ha máshol nem, itt a neten, ezt bújom már 3 hónapja)

Még azt rosszul írtam, hogy "volt ott még egy pár madár"--hát úgy akartam írni, hogy JÓ PÁR madár, több Pyrhhurra faj de már a madarak suttogásától oda se tudtam figyelni.

Csak úgy kapkodtam a fejem mikor nézelődtem.Egyébként én úgy éreztem, hogy korrekt az eladással szemben Braun úr, remélem nem ér csalódás.

Egyébként nekem a Fekete sapist nem ennyiért akarta adni, sokkal de sokkal olcsóbban.(azaz csak én érdeklődtem az ára iránt)

Hozzászólás 2010 nov. 27, 20:15 
jojo írta:
Ööö..nem, a P.p.perlata az biztos 110.e.volt, mert tulajdonképpenezt akartunk venni. Azt nem tudom,hogy a picta volt e 80.e. vagy valami más.De még volt egy pár Pyrrhura aminek a nevét sem tudtam megjegyezni, azaz még egy fél óráig tudtam.Mentségemre szolgáljon, hogy az a zaj mindentől elvonta figyelmemet, valami katasztrófa..
De csak nagyobb tömegben borzasztó, így itthon se sokkal zajosabbak mint a törpék.

Meg kell mondjam nem egy olcsó gyerek ez a diósdi. (feketesapkás tojót 250-ért árult. én párban lényegesen olcsóbban vettem). A P. perlata perlatat vagy régi nevén P. rhodogastert már elég régóta párban 300 €-ért adják, az az 85-90 ezer forintért. Állítólag szépek a madarai, de aki 300-ért adja azé is lehetnek szépek. Én nagyon átvágósnak látom a fickót, többször is beszéltem vele telefonon és minden alkalommal más mesét adott elő a sapkás tojóról. Hát nem tudom....lehet csak én látom így...

Valódi név: Thomas

Hozzászólás 2010 nov. 27, 19:56 
Halihó

jojo, neked milyen Pyrrhurád is van ? Megmondom őszintén elfelejtettem ,de már azt sem tom hol írtad és lusta is vagyok visszaolvasni. :)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 nov. 27, 18:57 
Kanike írta:
Két külön fajként tartották egykoron számon őket. De kiderült hogy a P.rhodogasterek ifjú,(még nem kiszinesedett) P. perlatak. Így a P.perlata perlata a törzsalak. :roll:

Ha valami baromságot hordtam össze a többiek úgyis jól kijavítanak. :D

Én is így tudom. :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 513 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Következő