Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 71  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 dec. 1, 22:45 
Hát, hatalmas szerencséd van!

Nekem 4 nagysanyi párom van jelenleg, ebből 3 párnál volt részben ilyen, illetve ennél kisebb lyukú háló is. Nagyon hamar átrágták, pár napot se bírt. Szerencsére dupla háló volt és a másik pontheggesztett, na azzal mág csak egyik párom bánt el, illetve a kínáim is nekiálltak a pontheggesztett hálónak a szélén és megkezdték.

Nálam a sándorok nem tűrnek meg más madarat maguk mellett. Próbálkoztam, költési időn kívül, de odacsaptak. Egyedül a pintyfélékkel lennének el nálam. Hogyhogy csak 8évesen kezdtek el szaporodni? Addig mi volt a gond?

A pennantok agresszív madarak, de azt én kizártnak tartom, hogy egy nagysándornak nekimennének. Nálam pl a pennant volt az egyik faj, amit egy ideig betettem helyhiány miatt a nagysándor mellé (költési időszakon kívül). Hát nem sokáig bírták együtt, a sándor nehezen türte meg maga mellett. Szerintem a szikláid voltak a tettesek.

Valódi név: Vajai Csaba

Hozzászólás 2010 dec. 1, 22:04 
Köszönöm a javítást a képekhez.
2001 tavasza óta tartok nagysándorokat és eddig semmiféle probléma nem volt a dróthálóval,nálam nem rágták ki,a rozsda viszont kikezdi.
Jővőre új hálót tervezek rakni a madárházi napozóra,és a külső voliersorra is.
Az első és második kép a madárházam ablakra szerelt napozójában készült.
Ez egy 6x4 alapterületű szoba 2,40-es magasággal,és mivel én nem hagyom kint a madaraimat télen,
ezért vannak együtt.Nimfa,énekes,kecske,kissándor,szakállas,nagysándor telel és szaporodik ebben a házban szinte minden gond nélkül.
Egy részük tavasszal kikerül a külső röbdékben,a tíz éves nagysanyi párom az állandó lakók akik (néhány énekes és nimfa párral társulva a helyen)
2008-óta szaporodnak sikerrel(ez megér egy külön történetet).A képeken látható bal oldali nagysándor az első fészekaljból való,(őt meghagytam magamnak) aki viszont megsínylette a első telén a társas tartást.
Akkor még nem voltak énekes papagájaim,viszont voltak sziklák és pennantok.Munkából hazaérve tiszta vérben találtam rá az egyik sarokban kuporogva,
pár újja részben csonkolva volt,és egy kb öt centis véres lyuk volt a hátán,azt hittem meg sem marad.
Azonnal különraktam és csak fél év (2009 agusztus)után került vissza a házban,akkor már a pennantok nem voltak meg viszont a sziklák még egy évig igen,(őket most ősszel adtam el),
de ezek után semmiféle atrocitás nem történt.

Hozzászólás 2010 dec. 1, 20:08 
Szia!
Szép ez így is!
Ez sima csibeháló???? Nem rágják el? Nálam órák alatt kivégezték. És miért vannak így csapatban?

Hozzászólás 2010 dec. 1, 20:00 
Hát nem éppen így akartam,úgyhogy nem erőltetem a dolgot.

Hozzászólás 2010 dec. 1, 19:54 
Sziasztok.
Új vagyok itt a fórumban,gondoltam rakok fel pár képet a madaraimról.
Kép
Kép
Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2010 dec. 1, 20:26-kor.
Képbeszúrás javítva

Valódi név: Cséplő Dániel

Hozzászólás 2010 nov. 28, 22:10 
nem fűtött, fűtetlen most kb 5-10 fok között van a hőfok

Hozzászólás 2010 nov. 28, 21:26 
Azért inkább fóliázd le, az a biztos! Vezetéket valóban jól kerítsd körbe, mert megrághatják.
Ez a "vissza mennek" viszont szemet szúr, ugye nem fűtött helyről akarod most kitenni őket?

Hozzászólás 2010 nov. 28, 21:11 
a széllel nincs gond, egy hatalmas fenyőfa van északról ahol fúj a szél, és egy épület van a keleti oldalról, de akartam is fóliázni. és az egész fedett röpde...
a macskaház meg nem olyan sötét, és akartam beletenni egy kicsi égőt ami ad némi hőt. persze azt is alaposan el kell zárni mert tudom hogy szétrágnák az égőt meg a vezetéket, a megvalósítás menne csak a lényeg hogy lehetne e kint, de akkor gondolom igen. ha meg nem mennek be a házikóba se az odúba akkor vissza mennek a zárt épületbe...

Hozzászólás 2010 nov. 28, 20:59 
Danonino írta:
csináltunk régen egy macskaházat, ami egy tacskónak pont jó. az úgy van megcsinálva hogy a falában van egy hungarocel és mivel arra volt tervezve hogy macska ott kapja a kaját és a kutya ne vegye el így kicsi nyílás van rajta, azt gondoltam be rakni neki, de még semmi nincs kész.. és gondoltam ha ez nem elég akkor tennék be egy olyan égőt ami nem nagy fény de add le hőt. amúgy 3 sanyim van.

Szia!

Ha jól értelmezem, neked van egy röpdéd amiben el akarsz helyezni egy kutyaól méretű házikót? Nem fognak belemenni. Csinálj egy a röpdéddel megegyező magasságú zárt részt (elég egy kicsi, 1m*1m-es alapterületű), amin van ablak, vagy van bent világítás, mert a vak sötétbe nem fognak bemenni.
Ha nem megvalósítható, akkor a kissanyiknak rakhatsz fel odút is, az enyémek abban alszanak.
A röpdét pedig fóliázd körbe, hogy ne fújja őket a szél!

Hozzászólás 2010 nov. 28, 18:48 
csináltunk régen egy macskaházat, ami egy tacskónak pont jó. az úgy van megcsinálva hogy a falában van egy hungarocel és mivel arra volt tervezve hogy macska ott kapja a kaját és a kutya ne vegye el így kicsi nyílás van rajta, azt gondoltam be rakni neki, de még semmi nincs kész.. és gondoltam ha ez nem elég akkor tennék be egy olyan égőt ami nem nagy fény de add le hőt. amúgy 3 sanyim van.

Hozzászólás 2010 nov. 28, 18:34 
Danonino írta:
a kissándor és a hullámos kibírja kint a szabadba ha van neki egy olyan kis háza amibe be tud menni szél esső meg minden elől ahol összetudnak bújni? nem tudom hogy az elég e nekik ha -20 fok lesz
természetesen nem együtt vannak a hullámosok meg a sanyik. és a nimfa is kibírja e?

Hello! Mit jelent a kis ház? Egy épületet? CSak azért kérdem mert volt már oylan aki egy 1m*1m-es ablak nélküli fa ládába várta,hogy bemenjenek a madarai éjszakára.....
Egébként a nimfa mindenféle probléma nélkül simán kibírja, még védőház nélkül is, lefóliázni mondjuk nem árt. A kissanyiknak már jól jön a védőház, de fűtés nem kötelező. Hullámosban nincs tapasztalatom, de ahogy ismerőseimnél látom, fűtés az nincs.

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2010 nov. 28, 18:21 
Hali!

Erről van egy pár hsz:http://www.idre.hu/forum/viewtopic.php?f=46&t=1193

A nimfa és a huli igen ellenálló, a szakirodalom is említi, hogy - 21 fokig még bírják, de én nem tenném.A kissanyival meg főleg nem.Én is teleltettem közösen őket egy tégla épületben, de 2 infra lámpát azért beraktam.

Hozzászólás 2010 nov. 28, 17:59 
a kissándor és a hullámos kibírja kint a szabadba ha van neki egy olyan kis háza amibe be tud menni szél esső meg minden elől ahol összetudnak bújni? nem tudom hogy az elég e nekik ha -20 fok lesz
természetesen nem együtt vannak a hullámosok meg a sanyik. és a nimfa is kibírja e?

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 nov. 25, 20:36 
Neeem,nem most már nem toljuk ki :wink:
Alma,répa,hecsedli,tűztövis egy pici dió stb,ezekből sokat eszik,de ma délután láttam,hogy a szotyi meg a kukorica is fogyott.De inkább a gyümölcs...
Elég sok féle magot keverek neki össze,de kukorica és a szotyi az,ami fogy.

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 nov. 25, 8:11 
Sol írta:
Igen,a melegből (kis túlzással 20 fok kb) kitoljuk a teraszra persze csak mikor jobb idő van :!:

Óvatosan ezzel, mert könnyen baj lehet belőle. Ahogy az időjárást nézem, most már tavaszig ne toljátok ki őket sehova... :(

Az, hogy kevesebb magot eszik vagy szinte alig eszik az meg nem gond feltéve, ha ennek megfelelően másból többet kajál. Próbálkozz esetleg más arányú magkeverékekkel (pl adj olyan magokat amit eddig nem vagy csak alig kapott).

Hozzászólás 2010 nov. 25, 7:26 
Igen,a melegből (kis túlzással 20 fok kb) kitoljuk a teraszra persze csak mikor jobb idő van :!:

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 nov. 25, 0:02 
Sol írta:
Lehet ez azzal összefüggésben,hogy ő bent van melegben és nincs annyi energiára szüksége,mint mikor kitoljuk a teraszra? (akkor fogy a mag). Mert ugye ilyen hidegben nem lehet annyit kint.Vélemény?

Nos, ha jól értelek a meleg lakásból időnként kitoljátok a teraszra levegőzni? Vagy totálisan félreértettelek. :roll:

Hozzászólás 2010 nov. 24, 21:51 
Sziasztok!

Problémám a következő:nagysanyimnak rendesen van széklete,rengeteg zöldséget,gyümölcsöt,rágnivalót kap,iszik is,de nem akar enni a magkeverékből,amivel eddig nem volt gondja,kézből szotyit elveszi,de amúgy...
Lehet ez azzal összefüggésben,hogy ő bent van melegben és nincs annyi energiára szüksége,mint mikor kitoljuk a teraszra? (akkor fogy a mag)
Mert ugye ilyen hidegben nem lehet annyit kint.Vélemény?

Hozzászólás 2010 nov. 15, 11:10 
sziasztok.
bocsi hogy közbe szólok, de szeretném megtudni hogy milyen neműek a kissándoraim?
2 zöld 2 éves és egy kék kissándorom van. a kék ha minden igaz tojó, a képen ramaty állapotba van de már sokkal jobban néz ki...
íme a kép:
Kép

a baloldali tűnik nekem hímnek. ez a kép nyár elején készült azóta kicsivel erősebb lett a csík, de a jobboldali zöldnek is mint ha alakulna valami, de az halványabb ezért nem tudom:( gondoltam hátha tud valaki fej, csőr vagy egyébből mondani valamit. majd próbálok csinálni frissebb képet...
a válaszokat előre is köszi

Valódi név: Éva

Hozzászólás 2010 nov. 8, 7:46 
"Ami késik, nem múlik!" :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 71  Következő