(A
madárlámpáról).
molnarl.g írta:
Vajon miért kerül nálunk többszörösébe mint Londonban?
Nem csak ez sajnos. Sok minden más is. Ez a kereskedők miatt van akik vagy nem tudnak jól kereskedni és felmegy az ára itt nálunk mire a boltokba kerül vagy nagyon is "jól kereskednek" és ezért drága még itt nálunk.
molnarl.g írta:
-- Esetleg mert ennyiért is megveszik, a mohó kereskedőktől?
Igen, mert megveszik. A kereskedők nem csak piackutatást végeznek, hanem pszichológusokat is (!) alkalmaznak. Pl a kutyáknak szánt játékot 300 Ft -ért vettem meg. Ez 99% megegyezett a madaraknak árult hintával, az egyetlen különbség az volt, hogy a kutyás "verzión" nem volt karabiner a rögzítéshez. Max 50 Ft-os alkatrész. Ugyanakkor a madaras verzió nem 350 Ft hanem 2800 .- Miért is? Mert a kereskedők szerint kutyát ócsóért is lehet venni nagy papagájt viszont csak drágán. Ergo a nagypapagáj tulajdonosnak több a pénze, tehát drágábbért is megveszi ugyanazt.
molnarl.g írta:
---Esetleg ott már nem veszi senki?
Ezt nem tudom. Gyanítom a piac ott már telítődött. És tudod egy elhibázott elmélet szerint nem elég évente haszonnal zárni, hanem évről évre növekvő hasznot kell a cégeknek produkálni, különben lehúzhatják a rolót. És (bár logikailag is és matematikailag is hibás ez a képlet) minden kereskedő ehhez tartja magát. Emiatt dőlnek be amúgy jó cégek, emiatt nem foglalkozik már senki a minőséggel.
molnarl.g írta:
--Mondjuk 20-30éve hogyan élték túl a telet a kalitkás madarak csodalámpa nélkül, amikor még nem volt ilyen lámpa...?
A szolárium is hasznos volt...egy darabig, most már mégsem...
Túlélik most is, de persze ha jobbá tehetném egy ilyen lámpával a tartásukat én is beruháznék. De sajnos még nem vagyok meggyőzve róla, hogy tényleg jobb lesz neki(k). Viszont vitaminokból pl a drágábbat veszem meg, mert mások tapasztalata is azt mutatja, hogy az a jobb. Érdemes mások tapasztalatára alapozni vásárláskor, mert a marketinges duma és a reklám köszönő viszonyban nincs a valósággal...