Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 71  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Végh Tamás

Hozzászólás 2010 dec. 6, 17:42 
Szia Gergö... Szerintem Pasztel kék.... amugy tiéd?vagy most vetted?... Itt az én Papagájom és ez valoszinüleg pasztel kék,kék a madár és zöld szin is találhato benne.... üdv Tomi
Kép

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 dec. 5, 18:12 
Tompe73 írta:
Nem azért kérdeztem az tűnt fel, hogy néhány faj 2 x szerepel a listában és 2 gyűrűméret van megadva, ugyan ahhoz a fajhoz.

Igen, ez előferdül. Nekem ami biztosnak tűnik az az ausztrál fajokra méretezett táblázat. Mivel az ausztrálok adták ki vélhetően pontos. :)

Valódi név: Kovács Gergő

Hozzászólás 2010 dec. 5, 18:02 
Sziasztok!
Milyen színváltozatú madár van a képen?

Kép

Valódi név: László

Hozzászólás 2010 dec. 5, 17:57 
Warhawk írta:
Tompe73 írta:
Amiből ki írtam Excel dokumentum is innen van az IDRE -ről. :shock:

Kérdezd meg a gyűrű készítőt... az biztos jól tudja...

Nem azért kérdeztem az tűnt fel, hogy néhány faj 2 x szerepel a listában és 2 gyűrűméret van megadva, ugyan ahhoz a fajhoz.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 dec. 5, 14:53 
Tompe73 írta:

Kérdezd meg a gyűrű készítőt... az biztos jól tudja...

Hozzászólás 2010 dec. 5, 14:24 
Kanike írta:
Tompe73 írta:
Most néztem a gyűrűméreteket, Kis és Nagy sanyikra
A kis sanyira 7,0 ír.
A nagy Sanyira 6,5 , 7,5 ír.
Ebből akkor most mi igaz?

Hello. Itt az idrén ezt írja.
http://www.idre.hu/oktatas/a-gyuruzesrol.html

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2010 dec. 5, 13:45 
Tompe73 írta:
A kis sanyira 7,0 ír.

Hello. Itt az idrén ezt írja.
http://www.idre.hu/oktatas/a-gyuruzesrol.html

Hozzászólás 2010 dec. 5, 12:54 

A kis sanyira 7,0 ír.

Hozzászólás 2010 dec. 5, 11:37 
Nekem is egész évben fent van az odú. És nem is fűtök rájuk, sőt még fagy is. Mégis jól költenek.

Valódi név: Vajai Csaba

Hozzászólás 2010 dec. 4, 21:46 
Nálam a nagysanyi pár odúja egész évben a rendelkezésükre áll,hiszen a hogy írtam a tojó abban szeret aludni,tehát ebből a szempotból
szabad kezet(ill szárnyat)kapnak hogy mikor költenek.
Szerintem a pár biológiai órája májusra van állítva költés szempontjából,és mondjuk nem is örülnék neki ha tél közepén
kezdenének nekiálni a költésnek,hisz a körülmények nem a legideálisabbak a fiókaneveléshe.
A nappalok rövidek, a madárház pedig fűtetlen,és hiába zárt hely ha kint röpködnek a mínusz tíz-tizenötök mint most,
bent sincs az a gatyarohasztó idő.A vízük mondjuk nem szokott befagyni de két három foknál nincs melegebb éjjel.
Az pedig külön érdekes hogy ezután az bentlévő odú iránt a többi 24 madaram sem érdeklődik,mintha tudnák hogy nem az övék.

Hozzászólás 2010 dec. 4, 17:45 
conure írta:
madaras86 írta:
A májusi költés miért különleges? Nekem két párom mostanság fog költeni, már párzanak egy ideje. De a harmadik párom az csak május környékén szokott letojni. A negyedik párnál nem volt siker, de úgy rémlik áprilisban tojt, bár erre nem tenném a fejem, lehet az is májusban.

Hát egy kicsit az, mert általában decembertől márciusig szoktak nekiállni a költésnek. Ami pedig az átlagba nem fér bele, arra mondhatjuk azt hogy különleges, vagyis különbözik az átlagtól. Ettől függetlenül előfordulhat természetesen-mint nálad is-más időpont is.

Azért kérdeztem, mert mikor hozzám jönnek madarászok, mindig azon akadnak ki, hogy van olyan párom ami most (dec-jan) költ. Pedig hát ugyanazt kapja mind és ugyanolyan helyen is vannak. Ismerőseim többségénél később költenek, bár ők később is raknak odút nekik.

Hozzászólás 2010 dec. 4, 17:32 
madaras86 írta:
A májusi költés miért különleges? Nekem két párom mostanság fog költeni, már párzanak egy ideje. De a harmadik párom az csak május környékén szokott letojni. A negyedik párnál nem volt siker, de úgy rémlik áprilisban tojt, bár erre nem tenném a fejem, lehet az is májusban.

Hát egy kicsit az, mert általában decembertől márciusig szoktak nekiállni a költésnek. Ami pedig az átlagba nem fér bele, arra mondhatjuk azt hogy különleges, vagyis különbözik az átlagtól. Ettől függetlenül előfordulhat természetesen-mint nálad is-más időpont is.

Hozzászólás 2010 dec. 3, 20:41 

Valódi név: Cséplő Dániel

Hozzászólás 2010 dec. 2, 22:09 
hát, mint a legelső bejegyzésebe is ahol van a kép, ott lehet látni hogy nekem is csibedrótos a ketrec.
3 kissanyi van benne és még nem is próbálták szétszedni:)

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2010 dec. 2, 21:00 
Hali!

Én mikor először hazavittem az első nagysanyi páromat, még a végső helyükön volt egy órás munkám, addig beraktam őket egy üres 5x2x2 m-es csibehálós röpdébe. A másik röpde ott volt vagy 3 m-re és ott ügyködésem közben vagy fél óra múlva láttam, hogy az egyik feje már kint van a röpdéből .Visszatuszmákoltam és átraktam a végleges helyükre.Tehát fél óra sem kellett, hogy a csibehálót kikezdjék.

Ugyanebbe a csibehálós röpdébe pár hónap múlva kissanyikat raktam bele.Ezeknél csak pár nap múlva vettem észre, hogy ők is elkezdték bontani, de nem jutottak el még a kiszabadulásig.Na ők is el lettek paterolva.Utána gondoltam, hogy a hegyi papagájoknak már biztos jó lesz, csak nem kezdik el bontani.Mákom volt még rászállni sem szerettek a hálóra, jobban szerettek faágról, faágra röpülni, pedig szép nagytestű példányok voltak.

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 dec. 2, 20:22 
Számomra is elég hihetetlennek tűnik a csibeháló. Az enyém az erős műanyag papagáj játékot egyszerűen szétdarálta.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Hozzászólás 2010 dec. 2, 18:45 
Pain írta:
Hát ha tíz évet elvoltak vele ,remélem még pár hétig kibírják hogy ne rágják ki magukat.
Kapnak minden nap elég rágnivaló ágat,és egyéb faanyagot hogy lekössék magukat.
A csibedrótot egyébként még a sziklapapagájaim sem rágták meg pedig négy évig megvoltak,
és ők azán igazán bősz rágógépek voltak.
A napozón még karácsony elött lecserélem a drótot.

Mint mondtam tényleg különlegesek a madaraid :lol: :lol: (vagy jól elzártad a csipőfogót :wink: )

Hozzászólás 2010 dec. 2, 15:44 
Hát ha tíz évet elvoltak vele ,remélem még pár hétig kibírják hogy ne rágják ki magukat.
Kapnak minden nap elég rágnivaló ágat,és egyéb faanyagot hogy lekössék magukat.
A csibedrótot egyébként még a sziklapapagájaim sem rágták meg pedig négy évig megvoltak,
és ők azán igazán bősz rágógépek voltak.
A napozón még karácsony elött lecserélem a drótot.

Hozzászólás 2010 dec. 2, 10:28 
Hát tényleg érdekes nagysanyi párod van! Májusi költés, nyolc évig semmi, nimfa odú, és még a csibehálót sem bántják.
Na ezzel a csibehálóval azért nekem is van történetem. Anno volt egy nagysanyi párom, de volierem akkor még csak egy normális volt, de a már önálló fiókákat szerettem volna különrakni, ezért az olcsósága miatt csibehálót raktam egy másik keretre (piszkos anyagiak). Szépen különraktam őket, aztán mint aki jól végezte dolgát elmentem hazulról vagy két órára, gondolván ha nem is erős a háló, a fiatalok akkor sem bírnak vele, hisz biztosan nem olyan erős még a csőrük, hogy szétszedjék. Hát tévedtem (nem először :wink: )! Mire hazaértem a hálón hatalmas lyuk tátongott, a madarak pedig kint voltak. Még szerencse, hogy zárt helyen voltak, így nem tudtak megszökni.
Szerintem sürgősen cseréld le, mert ha egyszer megkezdik, akkor pillanatok alatt csinálnak rajta akkora lyukat, hogy az összes madarad megszökik.

Hozzászólás 2010 dec. 1, 23:53 
Én is rájuk tippeltem.
Egyébként tényleg szerencsém van ezzel a nagysanyi párral mert abszolút jámbor,békés természetű madarak,és ezt a tulajdonságuk a költési időszakban is megmarad.
Az idősebb hím akkor is simán elfogadja a kezemből a finomságokat(a tojó költéskor kevésbé),a fiatal hím viszont sohasem szelidül meg és tartja a távolságot.
Fiatalon vettem őket két külön helyről,A harmadik évben kaptak odút elösször, (40x40x60 cm)amekkorát a nagykönyvben leírtak,el is foglalták de négy évig csak terméketlen
tojásokat produkáltak.Közben nem voltak egymáshoz finomak,kicsipkedték egymás csőrét és sokszor nem gyözött menekülni a tojó a him elöl.
Én türelmes voltam velük,pedig tanácsolták hogy cseréljem le valamelyiket,vagy adjam el őket.
Aztán 2008 tavaszán a tojó már nem a nagy odút foglalta el hanem egy nimfáknak behelyezett 25x25x35-ös odút és ekkortól sikeres költéseket produkálnak.
Ez a odú egy méter magasan van egy tartó polcon,közvetlen az üveges bejárati aljtónál,a tojó ebben is alszik ezért mindíg töröttek a farktollai.
Tölgyfa deszkából van és idénre már annyira megrágták hogy a felső egynegyede hiányzik és anélkül lehetett figyelni a fiókák fejlődését hogy a tetejét kinyitottam volna,mert simán be lehet látni.
Abban is érdekes ez a pár hogy május-junius környékén kezdik a költést,és agusztus vége felé repülnek ki a fiatalok,ez két évben igaz volt a sárga-kék kissándorpárra is.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 71  Következő