Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2010 dec. 14, 16:19 
Tegnap az örsi árkádban tapasztaltam ugyanezt. :|

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 dec. 14, 16:17 
Aletkó írta:
Ma akartam venni egy tojót, így kimentem Zoodoom nevű üzletbe, a Lurdy Házba. Hét nimfa volt, mind hímek, de nem is ez volt a baj, hanem szegények ahogy kinéztek... Kis, sötét ketrecben összezsúfolva, mindegyik szomorúan, mozdulatlanul gubbasztottak. Kettő fióka, a többi ivarérett volt, de rettenetesen nézett ki a tollaztuk, az egyik ráadásul úgy nézett ki mintha csak percei lennének hátra, annyira lógatta a fejét. Legszívesebben megvettem volna mind, de nem lenne helyem nem ennyi madárnak. Annyira szomorú vagyok, hogy így bánnak velük, hol vannak az állatvédő szervezetek ilyenkor? :( :( :( :( Bocs, hogy ideírom mindezt, de annyira elszomorított a látvány, hogy na. Főleg az a szomorú szemük. :( :( :(

Ha megveszed őket, akkor pár nap múlva újabb 7 db nimfa fog ott szomorúan gubbasztani. Sajnos nagyon sok állatkereskedésben lehet tapasztalni ezt.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Hozzászólás 2010 dec. 14, 16:13 
Ma akartam venni egy tojót, így kimentem Zoodom nevű üzletbe, a Lurdy Házba. Hét nimfa volt, mind hímek, de nem is ez volt a baj, hanem szegények ahogy kinéztek... Kis, sötét ketrecben összezsúfolva, mindegyik szomorúan, mozdulatlanul gubbasztottak. Kettő fióka, a többi ivarérett volt, de rettenetesen nézett ki a tollaztuk, az egyik ráadásul úgy nézett ki mintha csak percei lennének hátra, annyira lógatta a fejét. Legszívesebben megvettem volna mind, de nem lenne helyem nem ennyi madárnak. Annyira szomorú vagyok, hogy így bánnak velük, hol vannak az állatvédő szervezetek ilyenkor? :( :( :( :( Bocs, hogy ideírom mindezt, de annyira elszomorított a látvány, hogy na. Főleg az a szomorú szemük. :( :( :(

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 dec. 13, 22:36 
tomkay írta:
Hát az van irva galambok és díszmadarak részére.

de ez hullámosoknak nem veszélyes?

Nem, a fórumon többen is használják elég rendszeresen. Csak kérdezz rá a hullámos fórumon ;)

Valódi név: Tamás

Hozzászólás 2010 dec. 13, 21:31 
Hát az van irva galambok és díszmadarak részére.
Sárga doboz és galambok vannak rajta a másik oldalán meg ara papagáj.
5 ml.

de ez hullámosoknak nem veszélyes?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 13, 21:06 
tomkay írta:
A disztyukoknál nem sokat mondott és később adott adott még egy kis doboz invermectin nevű csepegtetős szert is.
De azt nem mertem a papira csepegtetni erősnek gondolom.

Nem erős (kivéve, hacsak nem valami lórúgás adag). Én is használom. Kis túlzással szinte "túladagolhatatlan".

Hozzászólás 2010 dec. 13, 19:58 
Köszönöm a választ akkor igy csinálom majd.
Bár ma is lekentem.De akkor holnap pihentetem 1 napot.

A disztyukoknál nem sokat mondott és később adott adott még egy kis doboz invermectin nevű csepegtetős szert is.
De azt nem mertem a papira csepegtetni erősnek gondolom.

Valódi név: Döbrönte Tibor

Hozzászólás 2010 dec. 13, 18:34 
Hello
Hát azt nem mondanám, hogy nem mernek kikezdeni a nimfákkal.
Egyik ismerősömnél amire hazaértek, 2 rózsás kitépte 3 nimfa farktollait, költési szezonon kívül.
Odú sem volt fenn és nagyobb helyen is voltak.
Személyes tapasztalatom nincs, mert én "nem merem" egybetenni őket.(Nekem 1,3mx1mx0.6m-es helyen van a két nimfa + egy hullámos.)

Valódi név: Mészáros Gábor

Hozzászólás 2010 dec. 13, 14:57 
szia! szerintem nyugodtan összerakhatod őket nem lesz semmi gond, igaz a törpék egy kicsit összeférhetetlenek de ha nem költeted akkor nyugton vannak nem igazán mernek kikezdeni a nimfákkal:)

Valódi név: Lénárt Tamásné Anita

Hozzászólás 2010 dec. 13, 14:49 
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy télire odu nélkül egy 1mX1mX80cm-es helyre össze lehet e teni [color=#008040]2db nimfát
és 2db törpepapagájt ?
Vagy inkább legyenekkülön?
Válaszokat elöre is köszönöm !
[/color]

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 12, 21:54 
tomkay írta:
1-2 alkalommal pedig volt hogy már ráült az ujjamra kis időre. De van mikor csak fuj mikor közelitek. :D

Szerintem jól haladsz. Amikor fújtat vagy nagyon nem akar barátkozni, akkor ne közelíts, csak halkan beszélj hozzá.. a halk beszéd nyugtatja.

tomkay írta:
Megeszi már a sárga répát,zöldségeket ,gyümölcsöket is. A tenyésztőnél nem hiszem hogy kapott ilyeneket,mert elősször csak nézegette.Ki dobáltam minden nap,de szépen rászokott.

Nagyon helyes! :D Jól csináltad.

tomkay írta:
Úgy vettem észre hogy az egyik tojóm atkás vagy az lesz. Kivettem a többitől és külön tettem. Lekentem a lábait és a csőre fölötti szaru részt is.Még a nyáron adta az állatorvos a dísztyúkjaimra. A nevét nem tudom mert perubalzsamért mentem de ezt keverte azt mondta jobb. Szerintetek kenegessem ezzel minden nap?Vagy tudtok ajánlani valami hatásos szert?

A doki a díszbaromfira mit mondott? Pont ugyanúgy használd. Ha nem mondott semmit, akkor kétnaponta szerintem elégnek kell lenni.

tomkay írta:
Bocsi,de hosszúra sikeredett. :(

Dehogy gond. Ezért van ez a fórum. ;)

Hozzászólás 2010 dec. 12, 15:03 
Sziasztok.

Hát a nimfa szelíditéssel elég lassan haladok.De nem adom fel.
Néha néha már szépen közel enged.
1-2 alkalommal pedig volt hogy már ráült az ujjamra kis időre.
De van mikor csak fuj mikor közelitek. :D

Enni jól eszik sztem.
Megeszi már a sárga répát,zöldségeket ,gyümölcsöket is.
A tenyésztőnél nem hiszem hogy kapott ilyeneket,mert elősször csak nézegette.Ki dobáltam minden nap,de szépen rászokott.

Lenne egy kérdésem még a hullámosokkal kapcsolatban is.
Ugy vettem észre hogy az egyik tojóm atkás vagy az lesz.
Kivettem a többitől és külön tettem.
Lekentem a lábait és a csőre fölötti szaru részt is.Még a nyáron adta az állatorvos a disztyukjaimra.
A nevét nem tudom mert perubalzsamért mentem de ezt keverte azt mondta jobb.
Hirtelen ez volt itthon.
Szerintetek kenegessem ezzel minden nap?Vagy tudtok ajánlani valami hatásos szert?

Bocsi,de hosszúra sikeredett. :(

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 dec. 12, 11:16 
faina, nálam a jákónál volt tollciszta a szárnya alatt. Mikor olyan kedve van, akkor emeli a szárnyát, hogy puszilgassam és ekkor vettem észre egy borsó nagyságú göböt. Meg akartam győződni róla, hogy tollciszta-e, de nem nagyon engedte, sőt már érezte, hogy nem csak játszani akarok vele, hanem megnézni azt a valamit.
Mikor hozzányúltam semmilyen fájdalmat nem érzett. Puha volt az a göb és a bőre feszülésig tágult, mégsem fájt neki. Én azonnal tollcisztára gyanakodtam, de másnap mentem is vele orvoshoz.
Szerencsére ciszta volt, amit szépen kitisztítottak neki.
Bízom benne, hogy a Te kis madárkádnál is ez a helyzet. Tudod, ha valamikor is megüthette magát már az is eredményezheti a ciszta kialakulását. Ilyenkor előfordul, hogy a toll nem tud rendesen kinőni és betokozódik a bőr alatti részen. Ez hasonló mint egy szörtüsző gyulladás.
Majd írd meg kedden, hogy mi is volt az.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 12, 9:47 
faina írta:
. Mert 1 nap alatt én is nagyon furcsállom, hogy bármi is kialakulhatott volna. 1 nap alatt nem lesz ekkora daganat sem, meg tollciszta sem (bár ehhez nem értek).

Egy nap alatt eléggé fura... no, de majd a doki megvizsgálja és kiderül. Majd mond el mit állapított meg.

Hozzászólás 2010 dec. 11, 23:41 
Nem csak tapizásra lehet észrevenni, hanem rögtön reggel láttam, hogy ott egy óriási púp rajta. Minden nap látom, és foglalkozok vele, és előző nap nem volt ott semmi. Ezért állok én is értetlenül a helyzet előtt. Mert 1 nap alatt én is nagyon furcsállom, hogy bármi is kialakulhatott volna. 1 nap alatt nem lesz ekkora daganat sem, meg tollciszta sem (bár ehhez nem értek). Arra is gondoltam lehet beütötte magát, de ezt is nehezen tudom elképzelni, mert a hátán van a púp? És így elég nehéz beütnie magát.. Meg akkor fájna neki szerintem ha hozzáérek, ha ütés következménye lenne, de amikor hozzáérek, vizsgálgatom, hogy mi lehet a toll alatt, semmit nem reagál különösképpen. Szóval nem tudom mi lehet...
Már nagyon várom a keddet, hogy a doki mondjon valamit. Próbáltam rákeresni neten, hátha mással is előfordult már ilyen, de nem találtam hasonlót sem.
Szóval várok. Amúgy semmi rosszullétet, rosszkedvet, betegséget, passzivitást, fájdalmat nem veszek észre rajta. Tök vidám, meg nyüzsgő, mint eddig, csak ott van az a púp a hátán.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 11, 21:18 
Betty írta:
Egyik napról a másikra kialakuló ciszta? Létezik ilyen?

Azt nem írta hány nap alatt alakulhatott ki (illetve ha csak tapizásra lehet észrevenni, akkor rejtve maradhat sokáig).

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 dec. 11, 19:47 
Egyik napról a másikra kialakuló ciszta? Létezik ilyen?

Hozzászólás 2010 dec. 10, 14:42 
Warhawk írta:
Akár egy tollciszta is lehet. Én javasolnám neked a Szent István Egyetem, Állatorvos-tudományi Kar Egzotikus Osztályát. (Klikk a linkre további adatokért).

Köszi!! :) Én is valami ilyesmire gondoltam. Már be is jelentkeztem! Jövő hétre kaptam időpontot, remélem addig nem lesz gond.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 dec. 10, 13:47 
faina írta:
Tudna nekem valaki ajánlani egy jó állatorvost, aki ért a nimfapapagájokhoz? Budapesten élek.

Akár egy tollciszta is lehet. Én javasolnám neked a Szent István Egyetem, Állatorvos-tudományi Kar Egzotikus Osztályát. (Klikk a linkre további adatokért).

Hozzászólás 2010 dec. 10, 13:42 
Sziasztok!
Tudna nekem valaki ajánlani egy jó állatorvost, aki ért a nimfapapagájokhoz? Budapesten élek.
Nőtt egy púp ma a nimfám hátán, és nem tudom mi az. Ha megnyomkodom, nem fáj neki, legalábbis nem mutatja. Ugyanúgy simogathatom ott is, mint máshol, de eddig ez nem volt ott, és most megijedtem. Nem fiatal madár már, kb. 12 éves.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 232  Következő