Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1180 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 59  Következő
Szerző Üzenet
IDRE díjas
Valódi név: Dr. Dezső Péter

Hozzászólás 2008 jan. 21, 17:23 
Kónya Zsolt írta:
...Sajnos a szezon úgy néz ki véget ért nálam...Csicsörkének : "Dr" Gratula!

:17:
tényleg Zsolt, hány mozcsival is bővült ebben a szezonban a család?
(Erikát üdvözlöm, ha beszélsz vele :wink:

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 21, 17:19 
canary1 írta:
Mozambik csicsörkefronton ... 2 pártól ezeddig fogtam nyolc picurt ... A tavalyi listát 134.-ként zártam, csak bízom benne, hogy az idei év több lehetőséggel és számomra újabb fajokkal kecsegtet. Múlt hétvégén az országos sasszinkron keretében tiportam a határt... Ha érdeklődésre tarthat számot, a vadmadaras topicban bővebben próbálok majd megnyilvánulni.

hali Canary1!
köszi szépen a gratulációkat! :lol:
én pedig gratulálok a bördinges 134. helyezésedhez!
ááá, én még le vagyok maradva, mint a borravaló, az én idei terepmadarász terveim között viszont az szerepel, hogy 200 főlé tupírozzam az igen szerény 128 fajos magyar madárfajlistámat :roll:
persze-persze, akartalak is kérni, hogy esetleg Te is irogathatnál a vadmadaras topicba (terepi élmények, érdekességek, fotók stb.), hiszen Neked már komolyabb tapasztalataid vannak a vadmadaras-frontról :D
esetleg az országos sasszinkron eredményeit is feltehetnéd majd az összesítést követően... (nekem a parlagi sas és a kis sólyom sajnos még nincs meg...) szerintem sokan nem is gondolnák, hogy telente milyen népszerű Magyarosrszág a sasok körében :wink:
örülök a 8 mozcsi picúrodnak! és sajnálom szegény kilencediket :(
akkor ez friss hír lehet, ha még a gyűrűzés előtt vagytok. hozhatnál majd belőlük Karcagra is az IDRE kiállításra... én két novemberi gyűrűset kívánok majd benevezni.
sok sikert a kapucinusokhoz! azért még ne add fel a szürkéknél és a magellánoknál!

Hozzászólás 2008 jan. 20, 23:35 
Szevasztok!
Sajnos a szezon úgy néz ki véget ért nálam. Az egyik pár tojásai nem voltak szemesek(4. fészek), a másik pár bevedlett mindkettő, a harmadik az rá sem hederít a fészekre. :09:

Csicsörkének : "Dr" Gratula! :31:

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2008 jan. 20, 13:20 
Szevasz Csicsörke !

Örömmel konstatálom, hogy emilemet +kapád, tehát nagyon nem vagyok béna, legalábbis nem annyira, amennyire kinéznek 1esek. Doktori címedhez szívből gratulálok ! Bezony, olvastam a januári DM-et is, amihez megen csak gratula ! Dr. Tóth Zsigmondnak tartozom egy rétszilasi madarásztúrával, mely ügyön rajta vagyok ezerrel. Lassan nyélbe kell, hogy üssük.
Mozambik csicsörkefronton sok szépet s jót nem igazán tudok mondani, a tervezett három párból kettő látott néki a költés nem kis erőfeszítéssel járó munkálatainak, mely 2 pártól ezeddig fogtam nyolc picurt (eredetileg kilencen vóttak, de egyikük befejezte -sajna idő előtt- földi pályafutását), s csak remélem, hogy kék gyűrűket is húzhatok tollas kedvenceim bal lábikójára.
Szürkéim óriási csalódást okoztak, hasonlóképpen a magellán csízek is, ám négy pár kapucinos csízemben még vadul reménykedem. Toddd, először a lepényhal, s csak aztána remény hal +.
Olvasom a bördingen is megjelenésedet, ha nem vigyázok, még beelőzöl, utyhottyy belehúzok, de keményen. A tavalyi listát 134.-ként zártam, csak bízom benne, hogy az idei év több lehetőséggel és számomra újabb fajokkal kecsegtet. Múlt hétvégén az országos sasszinkron keretében tiportam a határt, szupper vót, parlagi sas, rétisas, vörösvércse, kis sólyom, nagy bukó tojó ecetera,ecetera. Ha érdeklődésre tarthat számot, a vadmadaras topicban bővebben próbálok majd megnyilvánulni.
Ebben a pillanatban szóltak, hogy kész az étel, vagyis mennem köll. Mindenkinek jó étvágyat és további kellemes vasárnapot !
Csuma.
canary1

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 20, 12:19 
Hegedűs Zsolt írta:
Ennyire azért nem akarok visszaélni a helyzettel :lol:

hát, nemkényszer adisznótor :lol: fölfele is lehet alkudni az árban, mint ahogy Redsiskin művelte velem tavaly, átadáskor egy ezressel megfejelte az előre megbeszélt árat, néztem, mint a moziban :shock:

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 20, 12:14 
canary1 írta:
...Mi ez a doktori cím?

Áhoj Canary1 Komám :lol:
mi a helyzet a csicsörke-fronton? állománynagyság? szaporulat?
köszi, igen olvastam a válaszodat, a PÜ-kre is úgy tudsz válaszolni, mint a hozzászólásokra: klikkel az "idézet" ikonra jobb oldalt és akkor be is lesz másolva a válaszodba az eredeti üzenet is.
képzeldd, együtt járunk az MME Bp-i HCS madarásztúráira Dr. Tóth Zsigmonddal, aki legutóbb veled csinálta a riportot a DM-be és aszonta, hogy majd a nyáron velem is rittyent egy kis írást :wink:
tényleg, láttad a januári DM-et :?:
hát igen, hála Istennek végre megvan a doktori cím, a PhD!!! szerencsésnek mondhatom magam, mivel az eredeti munkáim (gyógyszerkutatás) eredményeiről sikerült még egy bőrt lehúznom egy doktori fokozat formájában kémiai tudományterületről. de én most már egy életre leteszem ezt a tanulós-vizsgázós lantot, elég volt, a jövőben maximum madárgyűrűzési vizsgát vagyok hajlandó letenni :wink:
nu páká,
Dr. Csicsörke 8)

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 20, 9:15 
Csicsörke írta:
Hegedűs Zsolt írta:
...A vásárlás is jó! Klubtagoknak van valami kedvezmény?

persze Zsolt, a régi vevőknek marad a régi ár :D szóval megkapod a kis hímet a tavalyi áron, amennyiért vetted tőlem az első madaraidat :lol:

Szia!
Ennyire azért nem akarok visszaélni a helyzettel :lol:

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2008 jan. 19, 21:10 
Üdv Csicsörke tzimbim !

Mi ez a doktori cím? Lemaradtam valamiről ? Kérlek, fejtsd ki bővebben. 1ébként a múltkori mélemet olvastad, melyben a kérdéseidre igyekeztem válaszolni ? Azóta ugyanis eléggé nagy a csönd. Még véletlenül sem szándékoztam Téged megbántani, azt történt csupán, hogy nem tudtam -bevallom férfiasan, még most sem tudom, hogy kell- válaszolni Pü-ben. Elolvasni még csak-csak el tudtam, no de válaszolni rá, nos ott akadtak problémák...
Bár, ha csak ezt nem tudnám az életemben, szépmagam lennék a Globusz legboldogabb emberkéje.
Na, csuma.
canary1

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 19, 19:48 
Hegedűs Zsolt írta:
...A vásárlás is jó! Klubtagoknak van valami kedvezmény?

persze Zsolt, a régi vevőknek marad a régi ár :D szóval megkapod a kis hímet a tavalyi áron, amennyiért vetted tőlem az első madaraidat :lol:

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 19, 19:43 
Minus írta:
...Ahogy olvasom a forumot, nem is értem, hogy élhettem eddig csicsörke nélkül! :roll:

Légy üdvözölve Minus a Clubban! :D
rendben, fent vagy a listámon 8)
remélem, a csicsörkéim nem lőtték el az összes puskaport most ősszel, és tavaszra is jut egy kis durranás... :roll: az egyik tenyészpárom nem indult be most, rájuk izton számíthatok tavasszal is :wink:

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 19, 15:48 
Szia Csicsörke!
A vásárlás is jó! Klubtagoknak van valami kedvezmény? :25:

Szia Minus!
Üdv a klubban, jó böngészést az oldalon?
Csicsörkék nélküli élet? Van olyan is? :81:

Hozzászólás 2008 jan. 19, 12:53 
Sziasztok!

Köszönöm a tagságot! Klubtag lettem! :D

Kedves Csicsörke!

Amennyiben tényleg lehet, szeretnék feliratkozni a várólistádra! Ahogy olvasom a forumot, nem is értem, hogy élhettem eddig csicsörke nélkül! :roll:
Köszi!

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 18, 23:12 
Hegedűs Zsolt írta:
...Nekem ez a 2x2 még új infó volt.
Nehéz ezt a folyamatot megszakítani. / Tojónak nem az első szezonja/...Ha ezt befejezték és újra tojna mit tegyek?...
A 8 db őszi fiatalodból nem maradt olyan se, amit csere-berélni lehetne még ősz előtt?

ez a 2x2 még nekem is új volt, ilyet még nem csináltak nálam... Afrikában is csak egyes régiókra jellemző ez...
ha már rutinos a tojó, akkor jobban bírja, de ha már túl rutinos/idős, akkor megint vigyázni kell vele, hallottam olyanról is, hogy szegény pára a tojásokon ülve szenderült jobb létre...
én le szoktam venni a fészket (és ki is dobom, mert ilyenkor má aggályos a higiéniás állapota...) amikor az utolsó fióka is elhagyja azt. várok egy kis időt, kábé egy hetet, hogy kicsit regenerálódjon a tojó, és ha látok hajlandóságot egy másodköltésre (izgatott viselkedés, fészekanyagnakvaló a csőrben stb.), akkor berakok egy vadi új fészket. az igazat megvallva, harmadköltési-hajlandóságot még egy esetben sem figyeltem meg az én csicsörkéimnél...
én talán a fészekmegvonást javasolnám, a műtojás alkalmazása szerinem nem megfelelő, hiszen maga a kotlás is megterhelő a tojó számára...
az őszi fiatalokból esetleg egy hímet tudnék felajánlani Neked (ugyanaz a vérvonal, mint a tőlem kapott tojód) azonban csak megvételre, mivel az előző hozzászólásomban említett bővítésen és az idei versenyeztetésen kívül nincsnek különösebb terveim a mozcsifiatalokat illetően...

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 18, 22:19 
Csicsörke írta:
persze Zsolt, majd konzultálunk ezügyben, remélem lesz miről... :roll: alapvetően a tavaszi szaporulat a megrendelőké lesz :D
én állománybővítést csak olyan értelemben tervezek, hogy megbontom a kanáriXmozcsi kísérleti páromat, a kanárit lecserélem egy 2007-novemberi mozcsi hímre kialakítva ezzel egy 4. tenyészpárt.
ami a 12 fiókát illeti, szerintem már a 8 is eléggé megviselheti a párt (pláne a tojót; pláne, ha elsőköltősek?) én a max. két sikeres fészekalj/szezon híve vagyok, nehogy túlhajtsák magukat...

Világos, csak emlékszel? Én 1x3 ban gondolkodtam ezidáig, mert lusta voltam minden szakirodalmat elolvasni :( Nekem ez a 2x2 még új infó volt. Bár ha jól emlékszem a tieidnek is volt, hogy csak tavaszi szezonjuk volt. Kíváncsi lennék a többiek tapasztalatára költési szezon ügyben. Mert az, hogy az eredeti élőhelyen így működik, még nem biztos, hogy mi klímánkon is beállnak a tavaszi/őszi szezonra.
Nincs szívem most már kivenni a tojásokat :scratch:
Nehéz ezt a folyamatot megszakítani. / Tojónak nem az első szezonja/. Első költésnél ugyebár örül az meber, mint majom a farkának. Kirepüléskor előttük volt a lágyeleség, zöld bőséggel, s jött a következő 4 tojás. Majd ők is kirepültek, s most megint 3 tojáson ül /benéztem azt a 4-et/. Ha ezt befejezték és újra tojna mit tegyek? A kaját nem igazán lehet levenni, mert ott lesznek a kirepült, de nem önálló kicsik.
Vegyem ki a fészket, vagy műtojással cseréljek?

A 8 db őszi fiatalodból nem maradt olyan se, amit csere-berélni lehetne még ősz előtt?

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 18, 20:41 
Hegedűs Zsolt írta:
...számítanék a Te szaporulatodra is... Amelyik párom már 8 fiatalt nevelt ... lehet, hogy 12 fiatalig meg sem állnak

persze Zsolt, majd konzultálunk ezügyben, remélem lesz miről... :roll: alapvetően a tavaszi szaporulat a megrendelőké lesz :D
én állománybővítést csak olyan értelemben tervezek, hogy megbontom a kanáriXmozcsi kísérleti páromat, a kanárit lecserélem egy 2007-novemberi mozcsi hímre kialakítva ezzel egy 4. tenyészpárt.
ami a 12 fiókát illeti, szerintem már a 8 is eléggé megviselheti a párt (pláne a tojót; pláne, ha elsőköltősek?) én a max. két sikeres fészekalj/szezon híve vagyok, nehogy túlhajtsák magukat...

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 18, 19:44 
Kedves Csicsörke!
Ahogy a mailemben írtam, valamilyen módon számítanék a Te szaporulatodra is. Amelyik párom már 8 fiatalt nevelt ebben a szezonban, újra 4 tojáson ül, tehát, ha tartjáka formájukat, akkor lehet, hogy 12 fiatalig meg sem állnak :lol:
Belőlük szívesen cserélnék Veled is idei fiatalokat, /vagy vennék/, hogy növeljem a vérvonalak számát az állományomban. Ha lehet tényleg egyeztessünk majd tavasszal erről!!!

üdv Zsolt

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 18, 19:39 
Csicsörke írta:
javaslat: mondjuk tekinthetnénk az 5000HUF-ot minimál árnak (gyűrűtlen, gyengébb minőség) a 10000HUF pedig lehetne a maxima (gyűrűzött, jobb minőség) a 2008-as évre... :roll: :?:

Ez már valamivel közelebb van a piac diktálta realitásokhoz.

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 18, 19:37 
Minus írta:
Sziasztok!

Csicsörke ajánlatára szeretnék klub taggá válni! S így előbb-utóbb tulajdonossá is! :D
Köszi.
Minus

Kedves Minus!
Üdvözöllek a Klubban, ezennel tag vagy TE is! Mivel emailt nem találtam nálad, ezért a tudnivalókat privátüzenetben elküldtem.
Üdv Zsolt

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 18, 18:12 
Minus írta:
...csak úgy voltak, mert szeretem a madarakat...Most szeretnék vagy énekes kanári párt, vagy a csodálatos csicsörkét!

Hello Minus!
ez jó hír, hiszen ez az egész díszmadaras történet alapja :lol:
hát, sajnos, ahogy így elnézem a csicsörkepiacot, lehet, hogy jóval előbb lesz kanárid, mint csicsörkéd... :roll:
ha gondolod, nálam is előjegyezhetsz egy párt a reménybeli 2008-tavaszi fiatalokból (remélem lesz szaporulat, majd meglássuk... :shock: ), de majd csak nyáron kerülnek eladósorba... :?:

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 18, 18:03 
Hegedűs Zsolt írta:
...szerintem többségünk nem is azért tartja őket, mert ebből akar meggazdagodni!

sajnos vannak olyanok is, akik már elfelejtették, hogy ez csak egy szép hobbi és nem pedig megélhetési lehetőség... :?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1180 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 59  Következő