Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 jan. 21, 20:42 
Szép estét Mindenkinek!
A csőre megint világos színű és nagyon intenzíven takarítja a tollait.
3 méternél nem megyek közelebb hozzá, de még így is látom, hogy még most is szaporábban lélekzik.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 21, 19:59 
És karmold is össze magad !.... Az a biztos...legalább nyugodság lesz !
....nyaistenit ! :23:

Hozzászólás 2008 jan. 21, 19:48 
Sajnos az én régi de ugyanakkor nagyon hálás kis autóm nem erre van kitalálva egy igazi keleti csoda! :lol: Színes majd akkor lesz igazán a beszámoló ha teszek fel egy pár képet a madárkákról! Ezen a héten megoldom! Apropó a Kedvesem azzal "nyaggatatott" hogy ne csak madarásszunk hanem kiránduljunk is hát az utóbbi nem igazán mondható el de nem is bánta mert élvezte a madaras közeget! előtte mondta hogy nem igazán tudja elképzelni hogy órákat töltünk dorombolóéknál de utólag belátta hogy tök jó volt minden... Ez a lényeg!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jan. 21, 19:34 
Sziasztok, rollerosok!

Kynyoo írta:
Ami a legszebb számomra hogy a mennyasszonyom is odavan a madarakért és így már biztos hogy csatlakoznom kell a rolleres táborhoz végleg!

Kynyoo, te akkor nemcsak csatát, hanem teljes búcsút is nyertél!!! :wink: A menyasszonyod is imádja a madarakat-egyrészt nem lesz miattuk családi konfliktus, másrészt meg rá tudod testálni a madarak körüli kullináris dolgokat, aztán szép számú madársereggel tértél haza. Jól ki volt kalkulálva :lol: ! Köszönjük szépen a szép színes, képes beszámolót! (Az azért még befért volna, hogy te is megpróbáltad azt a kanyart ilyen stílszerűen bevenni:lol:?)

Kedves Imola, ha madár lennék, nekem sem akaródzna egyáltalán bemenni abba a szűk kis kotrécba, ha ilyen tágas szabad térben röpködhetnék :roll: És megpihennék a függönyrúdon, aztán incselkednék veled a szék karfájáról, hogy úgysem tudsz megfogni! Ha meg éhes lennék, Te úgyis kitennéd nekem az ételt a kutyaketrec tetejére, hogy azért éhen ne haljak :wink: . Akkor meg minek is mennék a helyemre? Ja, hogy a társam is kirepülne, nem baj az, párosan szép az élet, szinkront repülnénk. Majd együtt mennénk vissza a kajára, ha már visszatetted a kalitba, mert enni azt nagyon szeretünk :wink: . Ha még továbbhaladsz a topik olvasgatásában, meglátod, hogy egy óvatlan pillanatban Fiónám az udvaron próbálta ki a határtalan szabadságot :shock: ! Egyetlen szerencsém (és neki is) a szürkület volt!!! Szó szerint a ház tetejéről szedtem le a jómadarat.

:80: :lol: , a pelenkás ötlet is nagyon jó! :lol: :lol:

Marcsika, nem mondod, hogy nem olvastál a keltetésről!!! Hát mivel töltötted te a gyógyulgatós napjaidat? Nem azt mondtad, hogy visszaolvasol? Pont ott a kanárison írogattuk Gizmónak, hogy mi van tojásrakás idején!!! :23:

Hú, Imola, most olvasom csak, milyen cirkuszi bemutatót rendezett Fifód :shock: Ha megrázta magát, röpköd, eszik-iszik, akkopr remélhetőleg nem lett semmi baja. Persze, hogy letojta magát... Felfele nehéz lett volna... Kicsit a ruhája lett zilált, de az majd rendbejön.

Puszi nektek: Gabesz
(Kuzmi, keress nekem egy szigorú-szemüveges-kontyos-fülcibálós-tanító nénis ikont, mert lassan már így kezdem érezni magam...)

Hozzászólás 2008 jan. 21, 19:15 
Kedves Doromoboló! Meg fogsz ölni a remekmű körmeimmel együtt:
Mikor hazajöttem (pár perce, mivel értekezlet volt az iskolában) Bementem a szobámba, felgyújtottam a villanyt. És nem láttam Fifot sehol. Benéztem a kalitkájába, de ott sem volt, mégis, valami mocorgást hallottam onnan. A szívverésem elállt! A Fifo régóta üres ( petri csészéből esznek hetek óta) önetetője tele volt valami fehérrel . Annyi lélekjelenlétem még volt, hogy lekaptam az önetetőt, befordítottam a kalitba, aztán kicsit megráztam és kipottyant-repült Fifo. Egy darabig repkedett ide-oda megzavarodva, aztán felült a rúdra. Vizes volt a feje, és lepiszkította a hátulját. Fogalmam nincs mennyi időt töltött fejenállva. Levegőt rendesen kapott, az önetetőben nem volt semmi. Most a tollait felfújva üldögél a kalitjában. Ha túléli soha többet ki nem engedem!
Tudok tenni érte valamit azon kívül, hogy békén hagyom?
Ha sikerül felteszem a képet, amit most csináltam róla.

Hozzászólás 2008 jan. 21, 18:18 
Üdv Mindenkinek!
Tegnap sajnos nem tudtam gép közelbe kerülni de ma már itt vagyok ez van akkor ha az embernek van egy öccse is! Nos már a kezdetek jól alakultak a helyi központi ABC-ből kilépve Doromboló kiszólt az autójából hogy kövessük gondoltam ez menni fog erre megfordította az autót egy igazi rally-shoz hűen de a poén nem is ez volt hanem két helyi fickó mellettünk ment el és félhangosan megjegyezték hogy ezt ő soha nem hagyja ki ekkor úgy éreztem hogy az én kis autómmal mégse lesz olyan könnyű követni! Na de maradjunk a madárkáknál! Miután megismerhettük kedves feleségét is jöhetett az ifjoncok hallgatása amiket Németországból hozott egy kis idő után már indulgattak is a verebek meghallgattuk mind a 8at természetesen doromboló vizsláját simogattuk közben aki nem csak okos de egy kis tünemény is azért doromboló elmondta hogy ezek a madarak nem voltak beiskolázva így a valódi értékük Anton Röder madarainak genetikai vérvonalában rejlik! Két madár volt ettől függetlenül versenyen és iskola nélkül az egyik 89 a másik 87 pontos lett! A szaki véleménye szerint ez szuper én meg csak bólogattam mint a raiffeisenes kutya a reklámban! :lol: sajnos a 89 pontos fiúcska nem akart megszólalni enyhe zsírréteg volt az oka mint utólag kiderítettük! Így már biztosan tudom hogy a legkisebb kondíciós hiba végzetes lehet de talán ettől is szép az egész! Megnéztük a madárszobát is hiszen a 6 tojó addig ott pihent míg mi a fiúkat hallgattuk! Így hát az idő elszaladt mi pedig 10 rollerrel elindultunk és sikeresen haza értünk a szép naplementében! Tegnap pedig már alakítgattam a helyüket és terveztem mi hogyan lesz a továbbiakban! Ami a legszebb számomra hogy a mennyasszonyom is odavan a madarakért és így már biztos hogy csatlakoznom kell a rolleres táborhoz végleg!

Hozzászólás 2008 jan. 21, 17:53 
:57: Doromboló,visszaadtad az életkedvem.. :lol:

Hozzászólás 2008 jan. 21, 16:59 
Halló ! Itt a KINCS beszél !!!...Raina Te egy angyalka vagy....sokmindennek hívtak már az életben de "kincs"- nek még nem !!! Minden tündérek vagytok ! Az összes rigós csaj !...Könnyesre vihogtam (nevetés) magam a trükkjeiteken !... Mit szólnátok egy sörétes puskához.. Ja ! Az nem jó mert utánna bútort is kell cserélni !....
Drága Imike ! A körmeid gyönyörűek és mellesleg a fészek is jó ! Mondd, arra nem gondoltál, hogy leoltod a villanyt és nyugodtan odalépsz és simán megfogod ?....Nappal meg szép lassan a közelébe mész, a bal kezed magasra tartod és elkezdesz vele integetni, úgy mint az Elfújta a szélben az Ingrid Bergmann a távozó repülő után !...A csuri azt a kezedet fogja lesni amelyiket fent a magasban tekergeted miközben a jobb kezecskéddel, a szépkörművel, hirtelen elkapod....Akkor van baj ha balkezes vagy mert akkor pont fordítva kell...A későbbiekben meg, ha ez ekkora probléma mostanában, ajánlom Neked....Nektek, hogy vegyél egy kb. fél méter szárhosszúságú, 15 cm hálóátmérőjű madárfogó hálót a díszállatkereskedésben...ha éppen nincs rendeld meg náluk mert létezik, nekem is van egy pár !.... :88:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 jan. 21, 13:48 
Imla álltal készített képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 jan. 21, 13:44 
szmolai,megprobáltál már egy vékony kendőt rádobni és így megfogni?
Lehet etetőcsapdát is építeni, ezt az oktatóoldalon van leírva, ami a Gabesz megadott. A csapdát nem ismerem, a kendős dolog nekem viszont mindig bejött, én pelenkát használtam, amikor a kalitkára száll enni vagy inni, el kellene kapni.

Hozzászólás 2008 jan. 21, 12:58 
Kedves Mindenki!
Mosolygós, roller-dalos tavaszi napot kívánok!

Kedves Gabesz, köszönöm a címet, legközelebb Neked küldöm a képeimet, csatolva.

Kedves Doromboló:
Kiengedtem a verebeimet a szobámban. Még pénteken délután. Elvoltak kinn estig, hiába pokolgattam ezt-azt a kalitkáikba, nem érdekelte őket. Röpdöstek, vagy üldögéltek a tv-n, asztalon, széken,képkereten, lámpa karján. Néhány nagyon távoli képet alkottam róluk. 10 körül úgy gondoltam, mehetnének aludni. Sétálgattam Lifo után. Röpdösött kicsit, aztán leszállt. Persze elfáradt. Szépen megfogtam, helyére tettem.
Indultam Fifo után, erre olyan vad röpködést rendezett, hogy megijedtem, összetöri magát, hát hagytam. Azóta kinn él a szobámba bezárva.
Kérdés: Hogyan fogjam meg? :roll:
Azt gondolom minél tovább van kinn, annál jobban megerősödik. Sokat röpköd, semennyit nem énekel. (Pedig eddig ő énekelt a legcsodálatosabban a világon, és sokat, sokáig). Nem szeretném ezt a helyzetet véglegesíteni, bár az enni-inni valója a kutyaketrec tetejére költözött, ott meg tud kapaszkodni, míg eszik-iszik.

Hozzászólás 2008 jan. 21, 11:04 
Szóval Doromboló, te egy kincs vagy! Amit írtál a madártartásról, az az én titkos gondolataimmal egybevág, de féltem, hogy én túl egyszerűen látom a tollas világot. Én úgy tervezem a dolgot, hogy lesz egy volliérem (írják ezt így magyarúl?) és ebben laknak a madárak. Egy fíú még egy lány. Majd jönn a tavasz, a május, még a meleg, egymásba szeretnek és lesz kicsi. Az etetés ahogyan leírtál. Ha így csinálom, vajon reménjem lehet a madárak boldog (túl)élésre? Az éneket a kicsik a szüleitől tanulnak? Olvastam iskolásztatásról.Naja, ez szerintem már a magas iskola. Én ismertem régen egy magyar kanáribácsit, Kordovánnak hívták, a keresztnevére nem emlékszem már, de ő sokat tanított nekem a kanáriről, de sokkal egyszerübben hangzott... Akkor sok mindent felírtam azokból, ami ő mondott, de ahogyan Doromboló írt, most 2008 van... Tanulmányozni fogok az oktato oldalt, amiről Gabesz írt.

Hozzászólás 2008 jan. 21, 10:54 
Kellemes napot mindenkinek!
Képzeljétek mire este hazaérünk a rokonlátogatásból,2 tojáska fogadott az etetőből lett fészekben!!! :P
Mi lesz a sorsuk még nem tudom,mert nagyon kibélelve sincs,és nem is ül rajta folyamatosan a tojó...de bízom benne ők tudják mit csinálnak!!! :? :81:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 jan. 21, 2:48 
ckuzmos írta:
Ha valaki tud szerbül, szívesen elküldöm neki a standard leírást hogy lefordítsa. :wink: ...

Szia Csaba!

Nekem jöhetne a leírás, oszt valahogy megoldom a fordítását.....Apropó, nem tudod német nyelven ama "szerb biblia" kapható-é, amit az Árpiékkal nézegettünk? A némettel ha megerőszakolom magam talán elboldogulnék, meg arra itt "svábiában" (kisfalumban :wink: ) ha elakadok segítségem is lenne....

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: Thomas

Hozzászólás 2008 jan. 20, 23:31 
Nagyon sok külföldi oldalt meglátogattam és hetekben lehetne mérni azt amit bolyongtam a világhálón. Rengetek oldalon találkoztam ezzel a sok hanggal, most arra gondolok amiket bemásoltam . Regisztrálásom után olvastam a 4 fő alaphangról és homályos volt előttem a kép ,hogy itt 4-ről van szó máshol meg sokkal többről . Nem tudtam eldönteni melyik a hiteles. De most már értek "mindent" .

Hozzászólás 2008 jan. 20, 23:02 
Ez a négy fő hangzás a roller ének alapja, amit a Németek ugye tradicionálisan azért másképpen írnak le de ebbe nem érdemes belemenni mert csak össze zavarná a dógozót ! .... A Németeknél más dolog az írás és más a gyakorlat ! A még élő nagy öregek tiszteletére még őriznek olyan kifejezéseket, jelen esetben csoportosításokat melyekkel megőrzik a béke szentségét, de a lényeg ami szerint pontoznak és az az előbb leírt és általad is idézett 4 kötelező alaphangzás :
A hohl, a knorr, a hohlklingel, és a pfeife !!!
Ezen kívül gyakran megszólal a magas klingel 1 pontért és a szintén magas Klingelrollen 2 pontért...ezek igen alacsonyan értékelendő hangzások de nagyon jól jönnek ha egyébként a mély futamokon 88 vagy "csak" 89 pont jönne össze !
Aztán ami még gyakrabban előfordul az a csobogó vagyis eredeti nevén a wasserrollen 27 pontig de ilyen még nem volt a modernkori roller bírálatok idjében ! Legtöbbször csak egy karikát ír be a bíró a bíráló lapon a megfelelő rublikába ha valami "víz" hallható. Aztán előfordul a kacagó az a bizonyos schockeln amire 18 pont lenne adható de én még 6 nál többet nem kaptam életemben pedig volt olyan madaram amelyik úgy kacagott mint a Mikroszkóp Szinpad telt házzal ! Aztán előfordul még a bugyborékoló hangzás is elrettentő nevén glucke amit a Németek egyszerűen nem hajlandók értékelni és kifejezetten rosszúl ítélik meg a jelenlétét, mert szerintük szétszakítja a roller énekét. Egyébként nekem mindig is tetszett a glucke különösen ha az olyan előadásban érkezik hogy : Gluk-gluk-gluk....a hangzás végi jól hallható "k"-val, megjegyzem ilyet már rég nem hallottam mert -mitagadás- tiszteletben tartva a fajtagazda izlését mára én is száműztem a tenyészetemből....
Gluckpfeife, amikor a pfeife du-du-du-ja "k" val jön elő :kdu-kdu-kdu,
még előfordul de ezt már elfogadják a Németek is mivel -ha elég mély- 16 ponttal értékelik....
Ha meg akarsz maradni a tyúkudvarban, akkor ess neki a kötelező olvasmánynak...! Az pedig a topik összes lapjának az elolvasását jelenti az elsőtől kezdve ! De legalább az enyémeket s később a két társul választott szakiét (neco, Iker) és nagyon jókat írnak már a lányok is Gabesz, Mona.....Aztán egyre jobb az Amaryl csak ő szerényke egyenlőre, pedig nagy tapasztalatai vannak a kisállat tenyésztésben !
Szólj ha végeztél, meglátod addigra elmúlik a kekeckedésed is !...

Hozzászólás 2008 jan. 20, 20:36 
Akkor jól gondoltam,csak nem mertem leírni mert féltem hülyeséget írok....

köszi

Hozzászólás 2008 jan. 20, 20:28 
Azért van ez barátom, mert te a könyv nyomtatásának kezdeti időszakából való "szakírást" vettél a kezedbe, most meg 2008-at írunk !....
:shock:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 jan. 20, 18:52 
Ha valaki tud szerbül, szívesen elküldöm neki a standard leírást hogy lefordítsa. :wink:

Imola megkaptam a képeket, csak az otthol van, én meg nem :D hamarosan felrakom...

Hozzászólás 2008 jan. 20, 18:28 
Doromboló írta :
" A roller kanári énekének 4 meghatározó fő futama van :
1 Kongva gördülő (Hohlrollen) max pont : 27
2 Doromboló (Knorren ) max pont : 27
3 Kongva csengő (Hohlklingel) max pont : 18
4 Fütty (Pfeifen ) max pont : 18 "

Most nem értem ,hogy is van ez ??? Doromboló 4 fő futamot említ meg. Az alábbi szöveget én találtam és másoltam be egy másik madaras fórumból......
A szakik magyarázatát várom mert nem értem. Itt 3 énekmód van feltüntetve és alatta újabb 9 . De miért ???????????????????????????

Az énekmódot illetően három éneket különböztetnek meg:
1. basszus (öblös), kurrogó v. finoman csengő (Rollsvögel);
2. kereplő (Koller);
3. csobogó (Gluck).
Az ének bírálata a következő honlapon közöletek szerint:
Mélyen gördülők (Hohlrollen) punti 27

Hajlítás (Knorren) punti 27

Csobogók (Wassertouren) punti 27

Kotyogás (Glucken) punti 18

Rezegtetés (Schockeln) punti 18

Mélyen csengők (Hohlklingel) punti 18

Fuvolázás (Pfeifen) punti 18

Kongatás (Klingel) punti 3

Kongva gördülés (Klingerollen) punti 3

Összbenyomás (Impressione) punti 9

Összesen adható a fenti pontokból 90 pont

Üdv. : Tomek :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186 ... 261  Következő