Üdv mindenkinek
Talán a ritkaságok közé tartoznak ezek a különleges madarak , vagy csak nekem nincs tudomásom róla, hogy tart-e valaki ennek a családnak valamely faját .
Néhány hónapja vásároltam egy pár Van der Decken-tokót , és eddig sajnos kevés információt tudtam róluk összeszedni( még a neten sem valami gyakori a róluk szóló leirás ) , a rend kedvéjért megjegyzem hogy néhány jótanáccsal ellátott beró tenyásztőtársunk aminek nagy hasznát veszem aki a táplálással kapcsolatban adott néhány utmutatásat.
Mivel ezek a fajok fő táplálékát a rovarok teszi ki az az ugymond húsevőek ez az arány kb 70% rovar ( hus) és 30 % gyümölcs . Az elmult időszakban lisztkukacal, áztatott kutyatáppal, nyers apróra vagdalt marhaszivvel( amit különösen szeretnek) ,inszekt pate val, csemegekukoricával, alma, szőlő...és más gyümölcsökkel valamint reszelt főtt tojással tápláltam őket . Mivel vadonbefogott egyedekről van szó elejinte kicsit idegenkedtek az ujdonságoktól de ahogy az idő mulik mind szivesebben próbálnak meg szinte mindent amit elébük rakok ...
Ha bárkinek valamijen tapasztalata vagy bármijen adata van ezek a madarak tartásával és tenyésztésével kapcsolatban segitségét előre is megköszönném !!!

ROBY