Szia Moncsi!
Igen, láttam a beírásod egy másik topikban a szövőidről.
Klassz lehet nézni, ahogy építkeznek! (irigykedős emo)
Amúgy siheder vagyok még itt a fórumon, csak sokat tanulmányozom, mert én is kezdő vagyok sok téren...
Hullámos papagáj ügyben van ismeretem és tapasztalatom, de most belevetettem magam az egzóták világába - és ugye a pintyőkék -, az már egy más világ!
Szövőkkel kapcsolatban biztosan segítenek Neked a többiek.
Ezeket a színváltozatokat találtam Neked a vöröscsőrűről. Erről a helyről:
http://66.102.9.104/search?q=cache:SCvo ... cd=7&gl=hu
Van róluk szó még a Wikipédián:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Piroscs%C5 ... mad%C3%A1r
...és még sorolhatnám... de biztos Te is találsz sokat a google-on, ha a latin nevére rákeresel!
(negatívum mindenkit ér, engem is. Először oda kellett figyeljek, hogy ne ezzel foglalkozzak, de most már magától megy a "nemfoglalkozomvele". Mindenki azt talál, amit keres. Ha a pozitív dolgokra figyelsz, főleg ezeket fogod vonzzani! Ez visz előre Téged, a kereskedőt, a tenyésztőt, a madarász közösséget stb...)
Mégvalami...
Én is úgy tapasztalom, hogy állattartással kapcsolatos hobbi főleg a kereskedőknél kezdődik. Egyszerű az oka: van egy állandó nyitvatartása, nem kell bejelentkezni, akár naponta többször is betérhetünk.
Ha azt szeretnénk, hogy egy kezdő pozitív élménnyel kezdhesse a hobbiját, akkor a tenyésztőknek is támogatni kell a kereskedőt a szaporulatával és szakmai tanácsaival. Szerintem egy tenyésztő reálisan el tudja dönteni, hogy melyik kereskedőt találja erre méltónak. Az ÍGY támogatott kereskedőknek lesz állandó vevőkörük, fejlődnek.
A többi pedig szép lassan............
Mikor ellentmondásba ütközöm, és valamiért úgy döntök, hogy nem próbálom ki egyik verziót sem "élesben", akkor tanácsot kérek olyantól, aki a gyakorlatban edződött.
Ha saját az ötlet valami újítással kapcsolatban, akkor nincs más, mint a puding próbája... A lehető leg óvatosabban, átgondolva. Mert egy másik élőlény bőrére megy a játék...
Üdv, Balance