Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 143  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Norbi

Hozzászólás 2011 feb. 6, 15:21 
pont az imént volt gigabunyó, a kalitkán kívül is... :cry:

már bocs, hogy ilyenekkel traktállak titeket

Hozzászólás 2011 feb. 6, 15:02 
Szia!
Sokat olvasgattam a fórumotokat és sok egyéb oldalt is, a viselkedésükről, csak nekem az a furcsa, hogy jóval nagyobb a hímnél, és mind a kötelüknél, mind a hímnél bepróbálkozik, továbbá próbál domináns lenni. Ezen kívül meg a tipikus területvédési mozdulatai vannak, és ugyanúgy tágítja és szűkíti a pupilláját, mit a hím. Tojónak vettük novemberben és kb. 3 hete kezdte a mostani viselkedését, azaz több mint két, inkább három hónap "együttélés" után fordult a dolog.
Velünk és más emberekkel szemben is nagyon szelíd, kézből is eszik, ránk száll, érdeklődik. Csak a hímet bántja, és az esetek döntő többségében a kalitkában.
Én sem szeretnék megválni Tőle, csak féltem a hímet!
ilyen közelebbim van még róla:

Kép

Hozzászólás 2011 feb. 6, 14:13 
Szia behackern!

Sári lesz az a Sári;) Én leglaábbis azt mondom ez alapján a kép alapján. Szép nagytestű tojónak tűnik. Mármint az alsó, a fahéjtarka. A sötét tarka meg 100%-os hím.
Nem biztos, hogy nagyobb helyen nem jönnének ki egymással, illetve érdemes egy kicsit várni is. Szelid madaraknál elsősorban a hímeknél figyelhető meg sok esetben, hogy ivaréréskor bekattannak. Vittek tőlem szelidíteni madarat ami totál oylan lett mint egy kézzel nevelt madár, simogatható, stb, de mikor ivarérett lett megmart akit csak tudott. A gazdája viszont nem volt hajlandó megvállni tőle, tanulmányozta a madár szokásait, megismerte és idővel egymáshoz szoktak, jól tudta kezelni az iylen helyzeteket. Nem is állandósult egyébként a madárnál ez a hiszti dolog, vannak időszakai, gondolom tenyészszezon kezdetén mikor felpörögnek a hormonok, de egyébként a többi időszakban nyugis, jófej. Tojókra viszont ez nem igazán jellemző. A verekedés se annyira biztos, elég nyugisak tudnak lenni a kecskék, de tavaly nekem is sikerült kifogni két oylan hímet amik rácson át véresre marták egymást. Mindegy, komoly baj nem lett, a ygengébb meg nem próbálkozott többet.....

Szóval én azt mondom próbálkozz még egy kicsit velük, hátha pár hét elteltével összeszoknak.

Hozzászólás 2011 feb. 6, 12:54 
De megoldható, jelenleg is így vannak esténként, vagy sziesztakor, jelenleg meg az emeleten bandáznak. Most éppen megy a matekolás itthon egy másik nagy kalitka beszerzése, és/vagy Sári/Sanyi madár új helykeresése körül.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 6, 12:47 
behackern írta:
egy perc nyugtot sem hagy Guttinak, a kalitkán belül folyamatosan gyepálja és kergeti, nem hagyja enni és aludni is kevesebbet. A kalitkán kívül, együtt bandáznak, de bent egy horror.
behackern írta:
Nálunk sajnos nem áll rendelkezésre röpde, de vsz. ott is megmaradna a kergetőzés

Két külön kalit nem járható út? Valószínűleg ugye a területét védi az erőszakosabbik, így ha talán két kalitban lennének megszűnne a csatározás is.

Hozzászólás 2011 feb. 6, 12:41 
Sziasztok!
Köszönöm a jelzéseiteket, nem gondoltam volna, hogy számíthat a kézzel nevelés vs. nem! Ami immáron biztossá vált, együtt nem tarthatom Őket. Nálunk sajnos nem áll rendelkezésre röpde, de vsz. ott is megmaradna a kergetőzés. Mondjuk a kis drága tojónak indult, és két hónapig a legnagyobb volt az összhang, aztán gondolom az ivarérésnek lett ez az eredménye...
Mindenképpen szeretnénk társat Gusztinak, de úgy érzem, hogy kicsit jobban alá kell kukkantani az új pár szoknyájának :D
Ha kint vannak ilyen jól elvannak és együtt hegyelnek a traktoron... :)

Kép

N.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 6, 10:44 
Ilona írta:
teljesen felesleges kézzel nevelni.Persze annak aki ezért drágábban adja el....,de szerintem ez ,a kecske esetében,csalás.

Néha ami kézzel nevelt sem kézzel nevelt valójában... (mert ugye állítani lehet, de attól még...) A dolog akkor billen át a tisztességtelenség oldalára amikor ötszörös áron adják, mert "kézzel nevelt".

Hozzászólás 2011 feb. 6, 9:43 
Szervusz behackern!

Nálam a röpde egyik felében van két tavalyi hím kecském.Jól megvannak egymással.Az idősebbik viszont a hálón keresztül veszekszik az apjával,de a kiabálásnál soha nem ment tovább a dolog.Egyébként a kecske alaptermészete,hogy nagyon kíváncsi,barátságos madár.
Soha egyik madaram se csípett még meg.Könnyen szelídül ezét ha csak valamilyen tragédia nem történik,teljesen felesleges kézzel nevelni.Persze annak aki ezért drágábban adja el....,de szerintem ez ,a kecske esetében,csalás.

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 feb. 6, 8:04 
behackern írta:
Sziasztok!
Mikor ezért, mikor azért de már napok-hetek óta olvasgatom a fórumotokat és mondhatom, hasznos egy "kecskés" gazdinak örülök, hogy ráleltem. Most hogy regeltem is, egy kérdés (hosszú felvezetéssel) és segítség kérés is az oka.
Úgy egy éve vagyunk szerető szülei egy kis hím kecskének (Guttimadár), aki 3 hónapja párt kapott a neve Sári, akiről kiderült, hogy vsz. Sanyi :) (sok kép nézegetése, a kötél iránt nyújtott fokozott vonzalma, és a territoriális verekedések) legalább is erre utalnak.
Volt már valamelyikőtöknek hím-hím felállású együtt tartása? És mit műveltek egymással? Megmondom őszintén, aggódom.
Az első madárka egy végtelenül nyugodt és kiegyensúlyozott, nem kézzel nevelt, de jámbor kis lény. A második egy kézzel nevelt, két pofára zabáló, hiperaktív kis zsarnokká sikeredett, aki egy perc nyugtot sem hagy Guttinak, a kalitkán belül folyamatosan gyepálja és kergeti, nem hagyja enni és aludni is kevesebbet. A kalitkán kívül, együtt bandáznak, de bent egy horror. Jelenleg külön vannak, de ez így nem jó felállás az kiderült...
Köszi: N.

Szia nekem volt együtt két hím,ők nem bántották egymást sőt párba is álltak,tehát nem ez a gond hanem sokkal inkább hogy az egyik kézzel nevelt. De lehet hogy azért idővel elfogadná a másikat.

Hozzászólás 2011 feb. 5, 0:34 
Sziasztok!
Mikor ezért, mikor azért de már napok-hetek óta olvasgatom a fórumotokat és mondhatom, hasznos egy "kecskés" gazdinak örülök, hogy ráleltem. Most hogy regeltem is, egy kérdés (hosszú felvezetéssel) és segítség kérés is az oka.
Úgy egy éve vagyunk szerető szülei egy kis hím kecskének (Guttimadár), aki 3 hónapja párt kapott a neve Sári, akiről kiderült, hogy vsz. Sanyi :) (sok kép nézegetése, a kötél iránt nyújtott fokozott vonzalma, és a territoriális verekedések) legalább is erre utalnak.
Volt már valamelyikőtöknek hím-hím felállású együtt tartása? És mit műveltek egymással? Megmondom őszintén, aggódom.
Az első madárka egy végtelenül nyugodt és kiegyensúlyozott, nem kézzel nevelt, de jámbor kis lény. A második egy kézzel nevelt, két pofára zabáló, hiperaktív kis zsarnokká sikeredett, aki egy perc nyugtot sem hagy Guttinak, a kalitkán belül folyamatosan gyepálja és kergeti, nem hagyja enni és aludni is kevesebbet. A kalitkán kívül, együtt bandáznak, de bent egy horror. Jelenleg külön vannak, de ez így nem jó felállás az kiderült...
Köszi: N.

Hozzászólás 2011 jan. 21, 21:42 
Nagyon sajnálom vivibaba.Nekem az első költésnél 36 naposan pusztult el a fiókám,azon sem volt külsérelmi nyom.Talán a tapasztaltabbak majd tudnak valami okot mondani.Kajájuk,széklet,minden rendben volt?

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2011 jan. 21, 19:18 
Egyik percről a másikra elpusztult hármaskám :(
Mi történt azt jómagam sem tudom.Semmi sérülés nem volt rajta.... Nem tudom :(
remélem azért már a két nagyobb megmarad bár nem tudom.... :( :(

IDRE tag
Valódi név: Tóth Ádám

Hozzászólás 2011 jan. 18, 17:47 
Rendben!
Köszi! :D :)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jan. 18, 14:59 
Adams88 írta:
Szerintetek lehet télen is kint tartani fűtetlen faházban a madarakat?

Szerintem igen.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jan. 18, 14:55 
Sziasztok!
Még 1 kérdésem lenne. :D
Szerintetek lehet télen is kint tartani fűtetlen faházban a madarakat?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jan. 18, 11:28 
Szia Betty!
Valószínűleg nincs meg köztük a harmónia.
Én nem hagynám együtt a párt. Ha van lehetőséged cseréld ki őket, mindkettő kapjon egy másik párt.
Ha a hím a másik tojóval se foglalkozik akkor valószínű vele van a bibi.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 jan. 16, 18:59 
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni az alábbi dologban....Az egyik kecske párom hím tagja, úgy néz ki, hogy jobban gerjed az ülőrúdra, a hintára mint a tojóra :?
A tojó már hónapok óta kaparja az odút, de a hím nem nagyon vesz róla tudomást. Adtam nekik tavaly nyártól még egy kis időt, de a hím továbbra is figyelmen kívül hagyja a tojót.
Cseréljem esetleg ki a tojót egy másikra, vagy ti mit javasoltok?

Hozzászólás 2011 jan. 16, 17:03 
Szervusz Ádám!

Számukra nincs elég nagy kalitka. :mrgreen: Azok a 10 centik is jelentenek valamit.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jan. 16, 16:47 
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat!
Nekem most egy pár van hullámosokkal közös röpdében, csak nincs helyem még egy röpdének sajnos ezért gondoltam a kalitos megoldásra.
Nagyon tetszenek ezek a madarak és lehet megpróbálkozom velük a kalitos módszerrel.
Gondolkoztam hogy 10cm-el ha magasabb vagy szélesebb az számíthat-e? Szerintetek?

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2011 jan. 16, 11:20 
Ilona írta:
Szervusz Vivibaba!

Ez bizony így van,a fiókák szeme piros. :mrgreen:

Köszönöm Ilona! :mrgreen:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 143  Következő