Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 422 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2011 feb. 3, 14:28 
Szia Tia!
Hát én is hasonló cipőben járok mint te.
Nekem 3 színű papagájamandináim vannak. Párnak vettem őket,később kiderült hogy legény mindkettő.
Itt a fórumon találtam párt az egyiknek,úgy hogy lecserélem az egyik hímet egy tojóra.
Tény,hogy azok a madarak tudnak fejtörést okozni az embernek ahol a nemek közti különbség nem vagy szinte alig különbözik.
Jó,aki már évek óta tenyészti ezt a fajt,az tuti eltudja dönteni hogy melyik melyik, de aki még nem is látott ilyen madarat az honnan tudná. Halványabb a tojó állítólag, na én kíváncsi leszek erre a halványságra.
Szóval, ne add fel,pláne ha hobbiból tartod őket, nem tenyészteni akarod,mert akkor tényleg fura lenne.
Bár én megmondom őszintén,hogy láttam már egy olyan madarat amely szakállas amandina tojó X nyársfarkú amandina hímtől származott,és nekem csuda tetszett.Fekete csőrét a mamától örökölte, a hosszú farktollát pedig a papájától. :drunken:
Fúúú, ezért most lehet hogy megköveznek...... :D

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 3, 13:44 
Köszönöm,de engem nem zavar csak félek,ha sokat tépi a haját kopasz lesz.
Meg nem értettem a reakcióját.Mert pl.papagájozhat valaki régóta és mégsem ért a díszbaromfi tartáshoz.....
A vörös fejűek még fiatalok,hárman vannak.Hogyan lehet meg állapítani melyik a hím és a tojó?
A 3 színűek párban vannak és két napja hordja a fészek anyagot.

Hozzászólás 2011 feb. 3, 12:18 
Szia Tia!
Ez tényleg így van. Kedves kuvik mindig olyan édi, és barátságos,hogy nem is lehet rá haragudni. :wink:
Miattam is tépte már a ,,haját" egy pár hozzászólásomnál, a többiek meg nem győztek bocsánatot kérni a nevében. :drunken:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 2, 22:35 
Tia írta:
Éppen ezért kértem itt segítséget,mert hiába olvastam vissza az összes oldalt nem sok mindent tudtam meg.Köszi,hogy ilyen kedvesen fogadtál. :)

Én kérek elnézést tőled, de nem bántásnak szánta szerintem :oops:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 2, 22:23 
Szia!
Szerintem nincs miért szégyenkeznem!!!!
Csak mert a papagáj amandinákat még nem régen(1 hónapja)kaptam és nem tudok róluk sok mindent.Éppen ezért kértem itt segítséget,mert hiába olvastam vissza az összes oldalt nem sok mindent tudtam meg.Köszi,hogy ilyen kedvesen fogadtál. :)

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2011 feb. 2, 22:15 
Helló!!!

Összelehet engedni a két papgájamandina fajt, de készülj fel rá, hogy lehetnek hybridjaid is, mert szinte biztos, hogy "összeállnak". Természetesen ez függ attól. hogy mennyi madárról van szó.(?!) Lehet látni- pl. Monoron is néha- ezen madarak keresztezéseit. Tehát szerintem: össze lehet őket tenni, csak NEM szabad.(!!!) (TÍÍÍÍÍZ éve madarászol???? :41: Na én ezzel így nem d..... volna!!)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 2, 21:34 
Sziasztok!
Még új vagyok itt köztetek,de már több,mint 10 éve madarászom.Most viszont lenne egy kérdésem.A 3 színűeket össze lehet engedni a vörös fejűekkel?

Valódi név: Fábri Attila

Hozzászólás 2011 jan. 23, 17:21 
Sziasztok!Bár osztom "kuvik" véleményét,szerintem két hímed van.Nekem van felesleges tojóm szivesen elcserélem 1 hímre.

Hozzászólás 2011 jan. 23, 12:41 
Sziasztok!
Hát akkor nekem 2 hím papagáj amandinám van,mert egyik sem ilyen ,,matt" :-(
Ezek után felvetődik a következő kérdés: Van valakinek eladó háromszínű papagájamandina tojója?
Esetleg csere egy hímre?
Köszi,és szép napot mindenkinek......................... :drunken:

Hozzászólás 2011 jan. 23, 11:53 
Szia!
A jobboldali a tojó. Nézd meg, mennyivel ,,mattabb" a zöld szín rajta. Feri

Hozzászólás 2011 jan. 23, 11:39 
Macky írta:
Sziasztok!
Talán ezen a képen elég biztosan meg lehet állapítani a nemeket
http://gallery.site.hu/d/11170892-2/HPIM2682.JPG
8) Feri

Szia! Nagyon szépek,de a fiókákon kívül,akiknek olyan kék pöttyök vannak a csőr tövében,nekem tiszta egyformák
De tényleg szépek. :lol:

Hozzászólás 2011 jan. 23, 11:30 
Sziasztok!
Na,készen vagyok.Levagdostam a körmüket,nem tetszett nekik.A fotózás még kevésbé.A fejükről készítettem képeket, de szerintem ezek borzalmasak lettek,de a kék rész a fejükön talán kivehető.
Az első madárról 2 kép:
Kép

Kép

A másik madárról is 2 kép:

Kép

Kép

Hozzászólás 2011 jan. 23, 11:16 
Sziasztok!
Talán ezen a képen elég biztosan meg lehet állapítani a nemeket
http://gallery.site.hu/d/11170892-2/HPIM2682.JPG
8) Feri

Hozzászólás 2011 jan. 23, 11:08 
kuvik írta:
Helló!!!
Nos, kissé túlzás, hogy nem jól sikerültek, ezek nagyon rosszul sikerültek. Ezen képek alapján nem eldönthető.(!!!) De egyet szeretnék javasolni,: -néha vedd kézbe a madaraidat, és a körmüket légyszi "igazítsd" meg.(!!!) Ezt sajnos elég gyakran kell "végezni".Ahhoz, hogy el lehessen dönteni a nemeket, még az is jobb, ha kézbe fogod, és a fejről készítel JÓ minőségű fotót. Bocs, hogy kérdezetlenül beleszóltam, de segítő volt a szándékom. :oops:
További sikeres madarászást.

Szia!
Igen,a körmök levágása már aktuális,ma estére terveztem. Én nem tudom, mitől nekem kinagyítva nem homályos,hanem éles képeket ad vissza a gép.
Ennél jobb képeket pedig lehetetlenség készíteni róluk, de majd megpróbálom,kézbe véve.Addig is köszi....

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2011 jan. 23, 10:56 
Helló!!!
Nos, kissé túlzás, hogy nem jól sikerültek, ezek nagyon rosszul sikerültek. Ezen képek alapján nem eldönthető.(!!!) De egyet szeretnék javasolni,: -néha vedd kézbe a madaraidat, és a körmüket légyszi "igazítsd" meg.(!!!) Ezt sajnos elég gyakran kell "végezni".Ahhoz, hogy el lehessen dönteni a nemeket, még az is jobb, ha kézbe fogod, és a fejről készítel JÓ minőségű fotót. Bocs, hogy kérdezetlenül beleszóltam, de segítő volt a szándékom. :oops:
További sikeres madarászást.

Hozzászólás 2011 jan. 23, 10:38 
Sziasztok!
Készítettem néhány képet,hátha így könnyebben beazonosíthatóak a nemek. Nem sikerültek túl jól a képek,mert állandóan mozogtak.Most vedlettek mind a ketten.

Kép

Kép

Kép

Én őt nézem a tojónak,de lehet hogy tévedek.....

Kép

Hozzászólás 2011 jan. 18, 20:37 
Szia Feri! Természetesen 90 %-ban megtudom állapítani,de egy kezdőnek nagyon nehéz,ezért magyaráztam ilyen részletesen.Különben nem tudom,hogy te hogy vagy vele,de ahogy egyre többet tudok meg eme szép madarakról,egyre több újabb kérdés fogalmazódik meg bennem.Hát ez nem egyszerű szakma! üdv.Attila

Hozzászólás 2011 jan. 18, 16:42 
Szia!
A kivétel erősíti a szabályt. Igen, biztosan előfordul intenzívebben szinezett tojó. Gondolom, azért Te is meg tudod mondani egy csapat papagájamandínából 80% pontossággal, hogy melyik milyen nemű. Feri

Hozzászólás 2011 jan. 18, 16:32 
Sziasztok! Nem kötözködni szeretnék,de színárnyalat alapján nem lehet tutira megállapítani az ivarokat,mert szerintem az alfajok össze-vissza lettek keverve és ezért nagy különbségek vannak a színárnyalat és a méretek között,és még ott van a bel és rokon tenyésztés. Nekem is volt olyan tojóm amiről azt hittem, hogy hím mert szép élénk színezettel rendelkezett.Száz százalékosan megkülönböztetni a hímet a tojótól csak az ének alapján és persze az udvarlási viselkedésén (űzi-kergeti megtojózza a nőstényt)lehet.Két hím is pározhat egymással az erősebb, dominánsabb egyed megalázza a gyengébbet.Ez az én véleményem,ezzel a hozzászólásommal megsérteni nem akarok senkit.
Üdv:F.Attila

Hozzászólás 2011 jan. 18, 15:29 
A tojások terén csak egy a biztos: a hím nem tojik 8)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 422 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 22  Következő