Sziasztok!
Januárban kaptam egy pár zebrapintyet a szül.napomra, régóta szerettem vna már pintyeket, de mindig halogattam... most hogy lett egy pár, rögtön szereztem még1-et a hétvégén..
Az első pár állatkereskedésből jött, így a koruk ismeretlen sajnos, rutinom még nincs hogy megállapítsam milyen idősek...csak következtetni tudok a korukra, mivel mikor már megjöttek ki voltak teljesen színesedve, a hím énekel, meg sztem már párba is álltak az egy hónap alatt... szal én úgy kb.min. 5-6 hónaposra saccolom őket
Fészket nem tettem fel nekik, mert itt olvastam a fórumon h ha túl fiatalok nem tanácsos még költeni engedni őket..
De most jött 2 új madárka őket viszont háztól vettem, ők nem fiatalok, voltak már fiókáik... De nincsenek párban! -Ezt a 2-t sikerült az ismerősnek elkapni
Ők szeretném ha költenének majdan...
A kérdésem az hogy tegyek -e fel fészket nekik, ill hányat? 1 vagy 2-t? Az ismerős azt mondta mindenképp tegyek fel mert az nem csak arra szolgál hogy költsenek benne hanem abban is pihennek...
Most vacillálok mert ha felteszek, lehet a fiatalok is elkezdenek költeni...az baj? ha le is tojnak, kivegyem a tojásokat és kész?
Ill. azt is hallottam hogy mivel most hoztam ezt a két új párt lehet ők összevariálják a párválasztást itt nekem..idősebbik tojó X fiatalabb hím és fordítva...akkor végképp csávába kerülök..
Tegyem a két párt külön kalitkába míg elpárosodnak? vagy hagyjam őket együtt a fiatalabb pár már úgyis elpárzott?
Na egy szuszra ennyi elég a kérdésekből úgy hiszem... de van még..
Köszönöm szépen előre is a tanácsokat!
Üdv
Csaba