Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 143  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 feb. 27, 21:17 
Ja közben már ment válasz, bocs:)

A szépia hirtelen eszembe se jutott, pedig a legideálisabb lenne. Én a répával való próbálkozást nem adnám fel, hozzászoktathatók ők bármihez, nagyon kíváncsi madarak, csak fiatalon válogatósabbak, viszont pont ilyenkor a legkönnyebb új dolgokat megismertetni velük.

Hozzászólás 2011 feb. 27, 21:15 
a futor liszt szerű por viszonylag jól rá ragad mindenre azért kérdeztem mert van itthon , meg mert a szépiára nem kattant eddig .
A kókusz biztos nem természetes táplálékuk ..de szerintem répát ásni se állanak neki a természetben :D

jelentem megint bevolut aludni evett minimális almát , répa nyista :?

Hozzászólás 2011 feb. 27, 21:13 
Mindenképp a csíkos napraforgót kellene választani.
A jolovitot adhatod neki, régen mi is használtuk, de ma már vannak jobb készítmények is.

A futor szerintem nem a legideálisabb, mivel por alakban kapható és a papagájok nem szívesen nyúlnak hozzá, jobban kedvelik a szemcsés dolgokat rágcsálni. Nálam "röpte", zeolit, kagylótörmelék, és valamilyen ásványianyagörlemény(nem ugrik be a neve) van előttük. A "röpte"-t részesítik előnyben a kecskék, takarmányboltban ezt be tudod szerezni.
A répát egyelőre reszeld még le neki, jelenleg gyenge még a csőre, később ha erősödik meg fogja enni egészben is.
A kókusszal kapcsolatban nem tudok választ adni, de ha valamiben nem vagy biztos szerintem jobb mellőzni amíg biztos választ nem kapsz.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 27, 21:07 
robi83 írta:
Pár kérdésem vola: napraforgóból mid1 hogy fekete vagy csíkos?

Feketét nem! Max csíráztatva. Etetésre csíkos vagy fehér. De módjával, mert még így is eléggé hizlal.

robi83 írta:
vitaminnak pl jolovitot senki nem használ ? ásványi anyag pótlásra Futor nevű készítményt?

Futor-t nem ismerem, de ha nem viszed túlzásba, akkor ártani nem árt. :) Amúgy szerintem a "mezei" szépia tökéletesen megfelel.

robi83 írta:
kókuszdió belet lehetneki enni? mert répát nem de azt eszik , vagyis most elvettem ,hátha nem lehet neki.

Sosem próbáltam. Nem hiszem, hogy mérgező lenne, de az is biztos, hogy egyáltalán nem természetes táplálékuk :lol: Próbáld meg a répát lereszelni és hozzákeverni a kedvenceihez. Így kénytelen lesz egy picit enni belőle. Vagy rászokik vagy a répát mellőzheted. ;)

Hozzászólás 2011 feb. 27, 20:49 
Elkezdtem olvasni ezt a majd 100 oldalnyi kecskeséget :D ...
a 70. nél járok .
Pár kérdésem vola: napraforgóból mid1 hogy fekete vagy csíkos?
vitaminnak pl jolovitot senki nem használ ? ásványi anyag pótlásra Futor nevű készítményt?
kókuszdió belet lehetneki enni? mert répát nem de azt eszik , vagyis most elvettem ,hátha nem lehet neki .
lehet voltak már kérdések ezek akkorbocsi .
Egyébként hihetetlen gyorsan szelidül a kis srác , néha már magától is oda jön hozzánk ,ha elérakom a kezem mindig rámászik max gyorsan otthagy de ha van nállam egy kis kaja egész sokáig elvan a kezemen, a szobában otthonosan közlekedik . mondhatni vannak kedvenc helyei :D este bevonult tegnap a kalitba kb 20:30-kor , tollászkodás nyujtózás , szundi mint akit leütöttek.
:D

Hozzászólás 2011 feb. 27, 15:07 
köszi akkor próbágatjuk tovább.

Hozzászólás 2011 feb. 27, 14:39 
robi83 írta:
Sziasztok!
Pénteken vásároltunk egy fiatal hím kecskepapagájt . Minden ok szépen szelidűl minden érdekli jófej .
eszik is de csak magokat répát/ almát/ tojást nem hajlandó rágcsálni.
Van valami oka ennek ? Hogy lehetne rávenn?

PS: most látom Madaras86-tól van :D
Akkor elsősorban tőled kérdezem ?

Szia!:)

Ő egy frissen leválasztott kölyök, még csak ismerkedik a kajákkal, az a lényeg, hogy ne add fel, előbb utóbb mindent meg fog enni. Ha a tojást nem eszi egy adott formában, próbáld meg máshogy adni: reszelve, vagy felvagdalva, vagy éppen maggal összekavarva, lényeg hogy próbálgasd több félén, előbb utóbb rá fog kapni. Érdekes amúgy,mert a kölyköknek egyik első kajája szokott lenni.

Hozzászólás 2011 feb. 27, 14:15 
Sziasztok!
Pénteken vásároltunk egy fiatal hím kecskepapagájt . Minden ok szépen szelidűl minden érdekli jófej .
eszik is de csak magokat répát/ almát/ tojást nem hajlandó rágcsálni.
Van valami oka ennek ? Hogy lehetne rávenn?

PS: most látom Madaras86-tól van :D
Akkor elsősorban tőled kérdezem ?

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2011 feb. 13, 21:10 
Szia!

Aham,értem.No akkor majd ha a voliersort elkezdjük,addig nem próbálkozok semmivel :)
Köszi :wink:

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Valódi név: László

Hozzászólás 2011 feb. 13, 21:04 
Sol írta:
Sziasztok!
Ma láttam egy ugráló papagáj párt,nagyon szép fahéj szinük volt.6e Ft volt a 2 madár (az már csak a hab a tortán,hogy kecskeként akarta eladni nekem) de mivel egyszer azt a tanácsot adta itt valaki,hogy ne tartsak kecskéből több párat egy volierbe,nem mertem őket sem megvenni.Valóban a méretükben és a homlok színben térnek csak el egymástól,nem tarthatom őket együtt?Köszönöm a választ! :)

Szia Sol!

A bár én nem tudom,hogy a voliered mérete mekkora,de lehet az miatt írta, ha viszont elég nagy a voliered akkor vagy 1 párat vagy 3 pártól tartanak benne madarat, ennek az a magyarázata,hogy ha 2 pár madár van a volierben a domináns pár elnyomja a gyengébb párt aminek elhullás is lehet a vége.

Persze én akkor sem raknák tiszta vérű madárpárhoz hibrid madár párt, ha az lenne a 3. pár.

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2011 feb. 13, 20:45 
Sziasztok!
Ma láttam egy ugráló papagáj párt,nagyon szép fahéj szinük volt.6e Ft volt a 2 madár (az már csak a hab a tortán,hogy kecskeként akarta eladni nekem) de mivel egyszer azt a tanácsot adta itt valaki,hogy ne tartsak kecskéből több párat egy volierbe,nem mertem őket sem megvenni.Valóban a méretükben és a homlok színben térnek csak el egymástól,nem tarthatom őket együtt?Köszönöm a választ! :)

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Valódi név: Balog Attila

Hozzászólás 2011 feb. 12, 21:11 
még nincsenek meg
hétfőn megyek értük
akk ezek jol birják a hideget :D

Hozzászólás 2011 feb. 12, 20:42 
Szia!

A nemüket a fejformájuk alapján tudod behatárolni, kép alapján is próbálunk segíteni, de az nem 100%-os, ha élőben meg tudod mutatni(ha esetleg erre tévednél:) ), vagy ha videót tudsz csinálni róla, akkor megmondom tutira.
A telet simán ki fogják bírni, nekem a kölykök pl fóliázatlan röpdében teleltek idén is, nameg fóliázott röpdékben most mászik elő két csapat kölyköm.

Hozzászólás 2011 feb. 12, 19:46 
amugy egy elég nagy helyen lennének
ami tufábol van épitve

Hozzászólás 2011 feb. 12, 19:42 
a nemüket honnan lehet megállapitani?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 12, 18:31 
attila0407 írta:
egy kecskepapagáj mennyibe kerül?
és birják télen kinti röpdében?

3.000 -től 8.000-ig láttam már, és bírják odakint a telet (persze védett helyen), szívós kis madarak.

Hozzászólás 2011 feb. 12, 18:29 
sziasztok
tudnátok nekem segiteni?
egy kecskepapagáj mennyibe kerül?
és birják télen kinti röpdében?

Hozzászólás 2011 feb. 10, 18:47 
funlandi írta:
Sziasztok valaki megtudná mondani h a kecske papagájoknak mikor van a költési ideje???

Szia!
Egész évben.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 feb. 10, 18:28 
Sziasztok valaki megtudná mondani h a kecske papagájoknak mikor van a költési ideje???

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 6, 19:00 
behackern írta:
már bocs, hogy ilyenekkel traktállak titeket

No prob. Pont azért (is) van ez a fórum, hogy az ilyen problémákat kitárgyaljuk, megoldjuk, közösen gondolkodjunk. :)

Viszont ha kalitkán kívül is van bunyó, akkor inkább az egyik lecserélése lesz a megoldás (tojóra). :|

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2847 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 143  Következő