Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 feb. 18, 15:27 
sonyextreme írta:
1szerű a dolog.
Beszélj neki sokat! Amit meg akarsz tanitani azt mond töbször!
Vagy megtanulja vagy nem :)
A jákó azt tanulja meg ami tetszik neki.
De az a tuti ha többször hallja!
Az én yokim is azt tanulja meg amit nem kéne :D

+10

Valódi név: Tommy

Hozzászólás 2011 feb. 18, 14:01 
1szerű a dolog.
Beszélj neki sokat! Amit meg akarsz tanitani azt mond töbször!
Vagy megtanulja vagy nem :)
A jákó azt tanulja meg ami tetszik neki.
De az a tuti ha többször hallja!
Az én yokim is azt tanulja meg amit nem kéne :D

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 feb. 17, 23:44 
Sziasztok!

Tegnap Zénó kimondta az első érthető szót: Heló...!
Ma reggel indulás előtt mondtam neki amikor nem látott, és ő is mondta.
Nem tudom honnan tanulta, mert én nem szoktam helózni.
Lehet hogy a Tv.-ből leste el, mert velem szokta nézni a Tv.-t.

Most mi legyen a következő lépés?
Hogyan tovább?

Szeretnék tanácsot kérni.

Köszönöm előre is! Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 16, 22:43 
mizo írta:
Warhawk írta:
Mármint mit? Mit akart kihajtani belőle?

Nekem nemeseim vannak, most lesz jákóm, de róla is olvastam, hogy érzékeny a kalciumra.

Ez így igaz, én csak azt nem értettem abból a szegény madárból mit akartak kihajtani? (Én épp a cipzárevéssel példálóztam, hogy azt a madárhomokkal szokás mintegy "kimosni", kihajtani).

Hozzászólás 2011 feb. 16, 22:08 
Warhawk írta:
Eredeti téma: A kalcium jelentősége, anyagforgalma, pótlása

feketemarcsi írta:
Ebből a jákóból is próbálta az orvos kihajtani valamivel, két hétig injekciózták, de elpusztult. :cry:

Nekem nemeseim vannak, most lesz jákóm, de róla is olvastam, hogy érzékeny a kalciumra.ez azt jelenit, hogy ha sok gyümölcsöt eszik, ami számukra a jó kaja, a gyümölcsben lévő foszfor kiüti a kalciumot, akkor pedig kalcium hiányos lesz. Ez abban nyilvánul meg, hogy ütemesen veri a szárnyát a testéhez és dobol az ujjaival Lehet hogy nem ide tartozik, de én a zöld fiúknak is rendszeresen adok kalciumot. Most a calciluxot használom ( azt hiszem ez Orlux gyártás), Molnár dr-hoz járunk az Egyetemre és tőle tanultam, hogy az a jó kalciumos kiegészítő, amiben calcium glükonát van mert az szívódik fel a legjobban, nem jó amiben foszfor is van, mert az kiüti a kalciumot.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 16, 21:48 
Eredeti téma: A kalcium jelentősége, anyagforgalma, pótlása

feketemarcsi írta:
Ebből a jákóból is próbálta az orvos kihajtani valamivel, két hétig injekciózták, de elpusztult. :cry:

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2011 feb. 13, 23:19 
malvin82 írta:
Kedves Madartartok,

segitsegeteket szeretnem kerni. 2,5 honappal ezelott vettunk Parommal egy 9-10 hetes jako papit, kezzel neveltet. Egy tunemeny :)
kisse aggodom a kovetkezo miatt : nem eszik magatol...amikor hozzank kerult, napi 3szor etettuk bebipapival.

Szerintem nehezen szokja meg a szilárd kaját. Lenne egy olyan kérdésem, hogy a tápot szoktad valamivel dúsítani? Mert ha nem akkor dúsítsd. Sima bolti kukoricadarával. 20ml vízhez egy kiskanál kukoricadara. Csak annyira melegítsd, hogy eggyet rottyanjon. Ha visszahült kézmelegre akkor mehet bele egy kis reszelt alma és egy kis táp. A táp miatt meg fogja enni, mert azt szereti, de a dara miatt kicsit "rágni" kell. Az alma meg ahogy nekem mondta a tenyésztő, csak azért hogy jobban csússzon. Egy idő után már nagyon kevés táp kell bele. A kajás tálakat pedig mindenképpen oda rakd ahol ülni szokott (gondolom a felső rúdon). A víz mehet az alsó rúdhoz, mert ha szomjas akkor azért lemennek. De a kajáért nem. Nálam az első amazonom volt így. Ő se akart enni. 2 hétig kellett hogy ot legyen közvetlen mellette a tál, és utána már le is ment a tálhoz.

Hozzászólás 2011 feb. 13, 23:17 
Etesd a szádból magokkal, darab gyümölccsel imádni fogja és megismeri, hogy nem csak a papi ehető

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 13, 20:57 
malvin82 írta:
es igen, fokozatosan probalkoztunk a leszoktatasrol, kezdetben napi 2, aztan napi 1+fel :)) beprobaltuk a napi 1-et is, de szegenynek mar majdnem kilatszodtak a bordai addigra :(((

Nos, mivel az önálló evést nem a szülőktől tanulja el, így az nem lehet a baj, hogy nem "látta". Ugyanakkor valahogy csak rá kell szoktatni az evésre, mert ez így nem tartható fent sokáig. Hanyagoljátok el az összes olyan kaját amihez eddig nem nyúlt. Csináljatok úgy, hogy lássa amint eszel pl körtéből, aztán hagyd, hogy megkóstolja. Előbb utóbb "rá kell kapjon" az izére. Magokból pedig mindig legyen előtte olyan amit megeszik. Ha kanálból ette a nevelőtápot, akkor próbálj mag péppé nyomott gyümölcsöt adni neki ezzel a módszerrel. Rákap az új csemegére akkor talán a gyümölcsöt is enni fogja egy idő után. Esetleg ha nem megy a gyömölcspépesítés, akkor próbálkozhattok valódi bébikajával is. A két-három hónapos babáknak adható (hús, só és cukormentes) bébitáp megfelel erre a célra.

Hozzászólás 2011 feb. 13, 20:42 
bocsanat, felreertheto voltam :)
termeszetesen kezzel nevelo tapszerre gondoltam, direkt bebi papiknak valo, amivel a tenyeszto is eteti a sajat csibeit.
es igen, fokozatosan probalkoztunk a leszoktatasrol, kezdetben napi 2, aztan napi 1+fel :)) beprobaltuk a napi 1-et is, de szegenynek mar majdnem kilatszodtak a bordai addigra :(((

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 13, 20:29 
malvin82 írta:
segitsegeteket szeretnem kerni. 2,5 honappal ezelott vettunk Parommal egy 9-10 hetes jako papit, kezzel neveltet. Egy tunemeny :)
kisse aggodom a kovetkezo miatt : nem eszik magatol...amikor hozzank kerult, napi 3szor etettuk bebipapival.

Hűha.. várjunk csak. Lenne pár kérdésem nekem is...

Szóval ha jól értem 2.5 hónapja nálatok van a madár. Kb 10 hetesen vittétek el amikor még kézzel kell etetni... Bébi papával... mármint úgy érted a megfelelő kézzel nevelőtáppal vagy emberi fogyasztásra szánt bébipapával?

malvin82 írta:
Probaltuk mar hogy abbahagytuk a papiztatast, de 1,5 het alatt kb 10-20 g-ot fogyott.. (novesben levo, es meg mindig csak kb 400g)

Ebben a korban még normális az is, hogy veszít a súlyából, de... azt ugye tudjátok, hogy a fokozatosság elvét betartva kell leszoktatni a kajáról? Eleinte reggel és este kap, de napközben csak a normál kaját látja. Aztán a reggeli adagot csökkentitek, majd elhagyjátok. A végén már csak este kap (ezt akkor hagyod el amikor már a napközbeni kajálása megfelelő mértékű).

Ha nem szoktatod le a kajáról akkor bizony hajlamos "lustának" lenni, bár én még olyat nem hallottam, hogy egy idő után ne kezdene el magától enni. :shock:

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 feb. 13, 20:16 
malvin, elég érdekes amit leírtál. Eddig még nem is hallottam, hogy egy ilyen koru madár ne egyen meg semmit...főleg annyi finomságot amit elé raktok.

Nálam a vad jákók nem hajlandóak szinte semmit megenni, csak a napraforgót. Én is hasonló helyzetben voltam/vagyok velük mint Te. Adtam nekik almát, narancsot, kivit, banánt, kukoricát, sárgarépát, különböző jó minőségű magkeveréket és megyannyi finomságot amihez persze hozzá sem nyúltak.
Igaz ők teljesen mások, hisz vadon befogott madarak és az eredeti élőhelyükön mást ettek. Most ott tartunk, hogy csak a napraforgót eszik :(

Orvostól kértél már segítséget? Én azt javaslom, (tudom nem a legjobb ötlet) hogy adjátok neki a napraforgót ha azt megeszi, hogy ne legyen addig súlyvesztesége míg ki nem derül milyen probléma áll a háttérben.

Hozzászólás 2011 feb. 13, 19:58 
Kedves Madartartok,

Egesz nap elotte van viz, fincsi magkeverek (a draga zacskosfajtatol kezdve a bolti kilosig 3-4 felet is probalunk), zoldsegek (nyersen vagy fotten, brokkolitol zoldbabon at kelbimbo, paprika paradicsom, kaposzta, borso hejaban es anelkul,repa, salata) gyumolcsok (kiwi, alma, narancs, afonya, malna,granatalma, banan) tenyleg MINDEN letezo kaja elerakva fotten es/vagy nyersen, plusz csiraztatott magok, csumiz, aztatott-fozott bab, neha fott teszta, meg krumplipure, stb. 2,5 honap alatt naponta legalabb 2szer valtogatva a kajat..az eredmeny mindebbol : 99% a ketrec aljaban (mar ha egyaltalan hozzanyul). a legtobb amit elerunk, hogy csorebe veszi, megforgatja, es kikopi..kivetel a szotyi, mert azt megeszi (neha a tokmagot is)
hozzateszem hogy a pellet (3 fele) az erintetlenul marad egesz nap, akar szarazon ropogosan, akar nedvesitve (vizzel, vagy facsart narancslevel).
ha meglatja a poharat (papirpoharat hasznalunk az eteteshez), akkor persze mar turbekol, es "mosolyog"..Probaltuk mar hogy abbahagytuk a papiztatast, de 1,5 het alatt kb 10-20 g-ot fogyott.. (novesben levo, es meg mindig csak kb 400g)
probaltuk mindezeket a mixeket ledaralni, es eloszor poharbol etetni (nyami nyami) , aztan edenybe ontve ele rakni (1-2 nyammogas, utana semmi). olvastuk/hallottuk tovabba hogy "egyutt kell vacsorazni" , en olyan szivesen elnyammogom elotte a repat -karfiolt - borsot hogy csak na...o csak megkostolja es kikopi.
most mar 20 hetes korul van, es meg mindig nem eszik magatol.
van esetleg valami otletetek, mit lehetne tenni hogy "megtanuljon enni" ?

elore is koszonom,
M.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 12, 1:44 
mizo írta:
Bocsiiiiiiiiiiiiiii!!!! Tom, én nem akartalak megbántani, meg ne sértődj!!!!!

Jaj, ahhoz kés kellene... :D Én sajna nem tudok főzni, szóval csak rákerestem lelkesen mi is az a tofu... :drunken:

Hozzászólás 2011 feb. 11, 23:54 
Bocsiiiiiiiiiiiiiii!!!! Tom, én nem akartalak megbántani, meg ne sértődj!!!!! :( Csak annyira feldobtad a labdát!!! :)
Én ismerem jól a kínai konyhát, mert van egy másodállásom, ahol a főzéssel foglalkozom. :mrgreen:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 11, 22:42 
mizo írta:
Warhawk írta:
mizo írta:
Ezt mi is tudjuk testvérem! :mrgreen: Akkor is szeretik, bár nem valószínű hogy olvastak erről. :lol: :lol:

Én nem tudtam, de gondoltam hátha más sem tudja..... :|

Hozzászólás 2011 feb. 11, 22:33 
Warhawk írta:
mizo írta:
Ja és figyelj Africz, próbálj meg Kakaponak adni egy kis tofut, de ne a füstöltet. Szeretik.

Wikipédiából idézve:

"Tofu: A tofut szójatej koagulációjával (denaturáció) és a kicsapódott „túró” összenyomásával készítik. A szójatejet szójabab beáztatásával, összezúzásával, forralásával és leszűrésével állítják elő. Magyarul hívják még szójasajtnak. A tofu a kínai konyha alapvető élelmiszere és hagyományosan része a japán, koreai és a délkelet-ázsiai országok konyhájának. Mára az egész világon széles körben elterjedt, magas fehérjetartalma miatt főleg a vegetáriánusok étrendjében foglal el fontos szerepet a Föld más részein, mint húspótló. Ez a szójából készült termék alapvetően íztelen és szagtalan, de jól átveszi egyéb élelmiszerek és fűszernövények ízét, ezért édes és fűszeres ételek elkészítésére egyaránt alkalmas."

Ezt mi is tudjuk testvérem! :mrgreen: Akkor is szeretik, bár nem valószínű hogy olvastak erről. :lol: :lol:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 11, 22:27 
mizo írta:
Ja és figyelj Africz, próbálj meg Kakaponak adni egy kis tofut, de ne a füstöltet. Szeretik.

Wikipédiából idézve:

"Tofu: A tofut szójatej koagulációjával (denaturáció) és a kicsapódott „túró” összenyomásával készítik. A szójatejet szójabab beáztatásával, összezúzásával, forralásával és leszűrésével állítják elő. Magyarul hívják még szójasajtnak. A tofu a kínai konyha alapvető élelmiszere és hagyományosan része a japán, koreai és a délkelet-ázsiai országok konyhájának. Mára az egész világon széles körben elterjedt, magas fehérjetartalma miatt főleg a vegetáriánusok étrendjében foglal el fontos szerepet a Föld más részein, mint húspótló. Ez a szójából készült termék alapvetően íztelen és szagtalan, de jól átveszi egyéb élelmiszerek és fűszernövények ízét, ezért édes és fűszeres ételek elkészítésére egyaránt alkalmas."

Hozzászólás 2011 feb. 11, 22:01 
africz írta:
:lol: örülök, a jó tippeknek köszönöm!

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 feb. 11, 19:59 
:lol: örülök, a jó tippeknek köszönöm!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 148  Következő