Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 126  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2011 márc. 3, 19:03 
A gyémánt hasa szépen tollasodik.
A fürjek tépték meg. :P
Kép

Hozzászólás 2011 feb. 28, 20:41 
feketemarcsi írta:
Tippelhetek? Törpefürj is van a röpdében?

Igen de a fürjek egymást nem kopsztják. :roll:
Sajnos ezt a szép vörös tojót nemtudom máshova tenni,mert vendégségben van. :P

Nemlátsz rajta semmit?? :roll:
Kopasztás lehet csak?

Hozzászólás 2011 feb. 28, 20:27 
Üdv!

Miért kopasz ennek a gyémántnak a hasa?? :roll:

Kép
Kép

Hozzászólás 2011 feb. 24, 20:35 
Jani és Tomi gratula a teleltetéshez, ennyi madárból ez a mennyiség ami elhullott az semmiség. Nálam sem volt különösebb történet a télen, 20db-ból nem volt veszteségem és talán nem is lesz már.
Igen nálam is tégla az épület, és hogy miért akkor indítom: hát az a tapasztalatom hogy a korai kölkök nem igazán nívósak ha megmaradnak és engem nem motivál a mennyiség de ezt már úgy is tudod. :wink:

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 24, 19:19 
Sziasztok!

Én sem panaszkodom, a madaraim jól viselték a nagy hidegket. Egyszerű tégla épületben teleltek külön a hímek és külön a tojók, hullámpala tetővel, semmi szigetelés, a déli oldal egy réteg fóliával bevonva!
Egy kései kelésű tarka fiatalom hullott el váratlanul, de ez az elhullás a komolyabb fagyok utáni enyhülésben történt!
40db-ból ennyi volt az elhullásom, szóval a hidegtől én sem féltem őket, amit még megemlítenék, hogy az egyik új szerzésű fehér hímem 2x is kezelgetésre szorult. Elősször fosos volt, nemrég meg volt a kezemben és eléggé sovány, valami nem kóser vele. Ő sajna sosem lesz egy erős madár, de jó volna azért tőle fogni egy-két fiókot!
Tavaly február 27-én párosítottam, de akkor jobb idő volt, de viszont most meg a minuszokban teleltek, nem fűtött helyen, ezért lehet, hogy a hét végén párosítok, de csak oda kerülne fel fészek, ahol párzást látnék, egyébként csak ezt követően egy héttel kapnák meg a fészkeket!

www.gportal.hu/laczkotomi

Hozzászólás 2011 feb. 23, 23:03 
Gigor György írta:
Jani hogy sikerült a teleltetés nálad? :roll:

Szia Gyuri!

Hát, én nagyon nem panaszkodom. Ha jól rémlik két elhullásom volt, de fejem nem teszem rá.....most agyalok volt-e még valami....De szerintem írtam fórumon,ha igen.
Az egyik egy 2010-es tarka hímem volt, nagy meglepetésként ért, egyik nap még életerősen udvarolt a tojóknak, se gubbasztás se fogyás, se hasmenés se semmi.... Másnap meg ott volt elpusztulva. Nem értettem a dolgot....
A másik egy fehér volt, na abban 100%-osan én voltam a hibás. Eredetileg a teleltető röpdéjükben papagájok voltak és fent maradt az odú. Én hülye nem zártam le a nyílását és szerencsétlen belerepült, kijönni meg nem tudott. Veszteség ennyi volt, majd 100 madárnál ennyi talán belefér. Tojásrakás az sajnos nem nagyon csillapodott, amúgy minden okés velük. Az érdekes sárgás színű madár maradt olyan színű amilyen volt:)
Nálad tégla épületben vannak, igaz? Miért akkor indítod őket?

Hozzászólás 2011 feb. 23, 20:18 
Jani hogy sikerült a teleltetés nálad? :roll:

Hozzászólás 2011 feb. 23, 19:25 
Szasztok skacok, hát én sem tettem még fel a fészkeket, de március közepe előtt nem is fogom és remélem akkorra már engedi az idő is, ha nem akkor csúszik a dolog. Nálam is potyognak a tojások innen onnan, viszont engem nem vernek át azok még csak tojó csatorna tágító próba darabok. :roll: :lol:

Hozzászólás 2011 feb. 22, 23:02 
Bernát írta:
Köszi Jani!Ezer hála. :mrgreen:
És ez mind /párra értendő?? :roll:
100X50X50 be esetleg 2 pár?? :roll:

Igen, /pár. A nagyobb ketrecben is csak párban tartottam, sőt egyik hülye fehér hímem beindult, bekattant a tojója meg nem akart még semmit, és a hím kinyírta. Gondold el, ha két pár lett volna együtt. Azóta a "gyilkos" hím nevet viseli :D De másik tojóval meg költ....

Hozzászólás 2011 feb. 22, 22:44 
Köszi Jani!Ezer hála. :mrgreen:
És ez mind /párra értendő?? :roll:
100X50X50 be esetleg 2 pár?? :roll:

Hozzászólás 2011 feb. 22, 22:36 
Bernát, kimentem neked hóba-fagyba zseblámpával, áááááá, örök életre adósom vagy :mrgreen:

Sajnos nem egységesek a ketreceim.
Ezekkel kezdtem, ebből van 16 db:

92*46*50 magas

Szintén nagyon bevált, ebből 6 van:

75*50*40

Kényszermegoldás, nem minden párnál jött be, alapterülete elég kicsi, sok etetőt nehéz elhelyeznem, ebből 4 van:

50*55*70

Most csináltam hármat ebből:

75*44*43

Voltak nagyobb ketreceim, amiket kettéosztottam most,e bből lett 10 db, az új méretük:

65*56*60

Na és szerintem a legjobb az első méret. De magasan! Majd pár éven belül egységesítem és mind iylen lesz. Ládakalitok és az elejükön az ajtót az egyik szélre raktam, az nem drót, hanem fából van, amögött van az itató és a fészek így azokat nem éri közvetlen napfény, ami előnyös.

Hozzászólás 2011 feb. 22, 22:23 
Frici írta:
Akkor nem csak én nem féltettem őket a hidegtől. Itt a fórumon találtam valahol, hogy tíz fok alatt nem lehet teleltetni, be is paráztam kicsit, de akkor ez végül is cáfolva. Az enyémek se fagytak meg, pedig egyszer egy kint is maradt éjszaka a szabadban. De kutya baja se lett.

Tavaly előtti évben nekem is kint teleltek, fóliázatlanul.....

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 feb. 22, 22:16 
Akkor nem csak én nem féltettem őket a hidegtől. Itt a fórumon találtam valahol, hogy tíz fok alatt nem lehet teleltetni, be is paráztam kicsit, de akkor ez végül is cáfolva. Az enyémek se fagytak meg, pedig egyszer egy kint is maradt éjszaka a szabadban. De kutya baja se lett.

Hozzászólás 2011 feb. 22, 22:10 
Frici írta:
madaras86 írta:
Nálam mai nap termése 5 új tojás...... Pedig fészek nincs betéve nekik. Etetőbe, ásványi anyagosba, a sarokba, ahova épp sikerül....... A költőketreceket már kitakarítottam, lefertőtlenítettem bent van fészek minden startra készen, csak a jóidőre várok, hogy berakhassam páronként a madarakat. Nameg még csinálok vagy 6-7 új ketrecet. De ha bepöccenek akkor vasárnap már szétrakom őket, most nagyon elkezdtek tojni.

Szia madaras!
Milyen helyen lesznek, épületben? Gondolom még nem kint.

Szia!

Háááát, jelenleg egy szendvicspanel épületben vannak aminek az eleje drótháló(déli rész) és az le van takarva két réteg fóliával, közte légrés. Ha rásüt a nap pólóban takarítok bent, annyira felmelegszik. Sajnos éjszakára már jobban lehül így a hőingadozása viszonylag nagy, de nem fagyott meg bent a víz idén,csak a szélén. Tavaly is ebbe teleltek, akkor fagyott, jóval kevesebb madár volt bent, huszada. Nyárára előre hozom őket az első röpdéimbe, az egyik szabadtéri, nincs lefóliázva, na azzal még tuti várok. Nézegetem a hosszútávú időjárás előrejelzéseket, egy hete még aztí rta,hogy febr végén már éjszaka is csak -1 fokok lesznek. Na most meg -4-eket mond. Mindegy, én március elején oda is kipakolom őket. A hétvégén meg a legelső röpdémbe kerülnek be az oda szánt madarak, ez OSB épület, a déli része drótháló egy réteg fóliával lefedve. Fűtés nekem sehol nincs. Lehet sikertelen lesz az első költés, de inkább üljön rossz tojáson, mint hogy kitojja magát feleslegesen. A hidegtől én nem féltem őket, azért nem pakolom ki most egyből,mert hétköznap néhány napon csak este van időm itatni sötétedéskor, mert reggel korán indulok és amíg befagy a vizük gondban vagyok.

Hozzászólás 2011 feb. 22, 22:04 
madaras86 írta:
Bernát írta:
Szia Jani!

Mekkora a költöketreced mérete? :roll:

Szia Bernát!

Többféle van, fejből nem tudom, de le fogom mérni.

Köszi! :wink:

Hozzászólás 2011 feb. 22, 21:59 
Bernát írta:
Szia Jani!

Szia Bernát!

Többféle van, fejből nem tudom, de le fogom mérni.

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 feb. 22, 21:55 
madaras86 írta:
Nálam mai nap termése 5 új tojás...... Pedig fészek nincs betéve nekik. Etetőbe, ásványi anyagosba, a sarokba, ahova épp sikerül....... A költőketreceket már kitakarítottam, lefertőtlenítettem bent van fészek minden startra készen, csak a jóidőre várok, hogy berakhassam páronként a madarakat. Nameg még csinálok vagy 6-7 új ketrecet. De ha bepöccenek akkor vasárnap már szétrakom őket, most nagyon elkezdtek tojni.

Szia madaras!
Milyen helyen lesznek, épületben? Gondolom még nem kint.

Hozzászólás 2011 feb. 22, 21:53 
Szia Jani!

Hozzászólás 2011 feb. 22, 21:51 

Hozzászólás 2011 feb. 22, 21:49 
Frici írta:

Azt én is megfigyeltem, hogy irigységből lerúgják a párzó hímet a tojóról. Kis helyen lehet, hogy túl sikeresen tették ezt.

Átcsoportosítás lesz. :roll:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 126  Következő