Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Brigi

Hozzászólás 2011 feb. 26, 11:26 
Bernát írta:
Kinyilt az első fióka szeme. :mrgreen:

:55:

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2011 feb. 26, 11:11 
Kinyilt az első fióka szeme. :mrgreen:

Hozzászólás 2011 feb. 26, 11:07 
Bernát írta:
Szia rigóbaba!

Én korpásnak nézem a bőrét. :roll:
Nemlehet,vitaminhiány vagy folyadékhiány?Csak tipp. :?

Énis száraznak látom. Folyadékhiány nem hiszem, mivel iszik rendszeresen (sokat vagyok itthon, elég jól megtudom figyelni a viselkedését), eszik is, gyümit is kap, pont ma jött el megint a napja, hogy kapjanak valami finomat.
Remélem csak későn érő tipus, és azért nem fejlődik megfelelően a tolla.

Hír az apjukról és az újdonsült asszonykájáról: tegnap összeengedtem őket, és láss csodát, nem verte el az asszonyt :) Sőőőőt! Odáig fajult a dolog, hogy mivel az asszony kézből eszi a fürtöskölest, a hím is odamerészkedett, és együtt csemegéztek a kezemből :drunken: ilyen már nagyon régen fordult elő, hogy a hím a kezemből egyen... talán már a napját sem tudom :roll:

Valódi név: Füredi Bernát

Hozzászólás 2011 feb. 26, 10:19 
Szia rigóbaba!

Én korpásnak nézem a bőrét. :roll:
Nemlehet,vitaminhiány vagy folyadékhiány?Csak tipp. :?

Hozzászólás 2011 feb. 26, 8:59 
Ahogy én "megvizsgáltam" a madarat, nem láttam puffadtnak. Sőt, kiérződik a hasán hosszában egy vékonyka csont (ha csont egyáltalán). Végülis ez hívta fel a figyelmem. A többi magadaram nem ilyen kezes, mint ők, őket nem tudom ennyire megvizsgálni, és ő nála/náluk ez tűnt fel. Nem tudom, lehet e az a baj, hogy nem elég izmosak, mert keveset repülnek, hiába vannak kint sokat. Vagy hízlalni kellene, nem tudom. Arra gondoltam még, hogy esetleg azért tűnik puffadtnak, mert a hasán ugyebár egy foltban hiányzik a toll, és ahol van neki, ott pedig eláll tőle egy kicsit.Nem e ezért látszik a képeken puffadtnak. Mindenesetre figyelni fogom, és ha nem változik, valahogy el viszem dokihoz.
Még lehet azt mondom, a fene bánja, hogy hiányos a tollazata, csak egészséges legyen :?
Itt van egy kép az apáról és a lányáról, szerintem az apával sincs különösebb gond, őt szépnek gondolom, tényleg csak a fején hiányos a tollazat. Szóljatok, ha tévedek.

Kép

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 feb. 25, 23:25 
Gondolom megnézi. Remélem sikerül olyan állatorvost találnod aki ért a madarakhoz.
Mi csak a kép alapján tudunk véleményt nyilvánítani. Az csalóka is lehet. Esetleg próbáld megfogni és tapogasd végig.
A lutínók jelentős részének kopasz a tarkója de ez még nem azt jelenti, hogy betegek. Sajnos ha keresnél sem nagyon találnál kifogástalan kiállású lutínó madarat. Nagyon sokan egymás között párosítják őket és ennek eredménye többek között a tollazat hiánya és sokszor egyéb rendellenesség is. Tamás csak arra utalt, hogy ezeket nem feltétlenül kellene tovább szaporítani. Ettől még a hímet nem kell kivonni a tenyésztésből, legfeljebb ha bebizonyosodik, hogy valóban genetikai rendellenesség okozta a fióka kopaszságát. Egyébként sem biztos, hogy ő volt a ludas. Az új párjával még alkothatnak szép fiókákat, vagy nem. Akkor viszont valóban nem szerencsés tovább próbálkozni vele.
A circovírus fertőző. Sok madárnál jelen van anélkül, hogy tüneteket okozna. Ők hordozzák a vírust. Tollporral, ürülékkel és begytejjel is tovább terjedhet.

Hozzászólás 2011 feb. 25, 22:05 
Igazából nem akartam a lutínót tenyésztésbe fogni, ők maguktól akartak szaporodni.
A hétvégén nem tudom elvinni sajnos állatorvoshoz, jövőhéten megint nem tudom mikor, de majd valamit kitalálok... és amúgy a doki mit csinálna vele? Venne tőle vért? El kell különíteni a testvérétől? Mit adjak neki enni magon kívül? Van valamii vitamin ami a tollnövekedést serkenti és a puffadást megszünteti? Nem tudom mirét, én akárhoigy nézegetem a drágát, nem látom puffadtnak... nem lehet hogy a begye volt "beesve", mert nem evett előtte?
A szárnya alatt is vannak tokok, csak nem akarnak kibomlani, ugyanígy a lábán is.
És ha ez a circo vírus megfertőzte, elkaphatja ember vagy másik madár? Ezt később hogy tudom kivédeni? Vagy akkor ettől az apától többet ne is legyen tojás?

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 25, 19:10 
Helló!

Nekem is úgy tűnik, hogy nagy a hasa. Hogy mitől, nem tudom.
Azt a lutinó/albínó nimfát, melynek tarkóján, felnőtt TENYÉSZÉRETT korában is látszik a kopasz bőrfelület. Nem tanácsos tenyésztésbe fogni. Csak "dísznek" jó....

Hozzászólás 2011 feb. 25, 18:42 
rigóbaba írta:
felfújódva? hmm... mondjuk ez nem tűnt fel. Étvágya van, csak sokat alszik, de hát még fiatal... nincs 2 hónapos.

Akkor mi a teendőm?

Nem tudom, lehet, hogy rosszul látom, de mintha a hasa nagyobb lenne a normálisnál. A másik madárral összehasonlítva talán jobban feltűnik. Talán a tojód elhullását is valamilyen betegség okozhatta. Én a helyedben megmutatnám egy állatorvosnak.
Kép
Kép
A lutínóknál gyakori, hogy lazább a tollazatuk vagy tollhiányosak. Ez elsősorban a fejtetőn szokott előfordulni de a tiédhez hasonlót még nem láttam. Sajnos ritkán találni igazán szép tollazatú lutínó nimfát. Ki tudja milyen felmenői voltak a fiókád szüleinek is.

Hozzászólás 2011 feb. 25, 16:30 
dino írta:
Nem hiszem, hogy ez normális. Ha nem tolltépés okozza, akkor szerintem fordulj állatorvoshoz. Én elsőre genetikai rendellenességre tippelnék. A szülők nem voltak közeli rokonok?

Nem tépi a tollát, az feltűnt volna. Neki nem nőtt ki, a combján még csak-csak van tolltok, de nem nagyon akar a bőr alól előbújni, de a képen látszik, hogy a hasán nem igen van.
A szülők között van másfél-2 év korkülönbség, ráadásul nem is egy helyről vettem. Mindkettőt állatkereskedésben vettem, de a tojónál mondták, hogy nem tenyésztőtől van, hanem egy családnál szaporodtak, és beadták a kereskedésbe, hogy adják el, mert sajnálnák szélnekereszteni. A hímről nem sokat tudok sajnos, leszámítva, hogy rettentő félős, és neki inkább az idegeivel van gond, amit látszólag a tojó örökölt (félős, agresszív, más madarak közeledésétől is fél, stb.).

Hozzászólás 2011 feb. 25, 16:18 
Csináltam néhány képet, hogy jobban szemügyre tudjátok venni, csak a tolla áll hülyén a hasán, vagy fel lenne e fújódva, és ha igen mitől lehet ilyen? A szeme környékén is hiányos kicsit a toll :(

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2011 feb. 25, 16:09 
felfújódva? hmm... mondjuk ez nem tűnt fel. Étvágya van, csak sokat alszik, de hát még fiatal... nincs 2 hónapos.

Akkor mi a teendőm?

Hozzászólás 2011 feb. 25, 15:16 
Ráadásul a lutino hasa láthatóan fel van fújódva. :?

Hozzászólás 2011 feb. 25, 14:50 
rigóbaba írta:
Lehet, hogy megint én aggódom túl a dolgokat, de: az normális, hogy így kiáll a hasukon a csont és hogy a lutínó nimfámnak nincs azon a részen toll? A vadasnak is hiányos, de nem annyira. Meg a lutínómnak a combján sincs, úgy mint a vadasnak :S
Kép

Kép

Nem hiszem, hogy ez normális. Ha nem tolltépés okozza, akkor szerintem fordulj állatorvoshoz. Én elsőre genetikai rendellenességre tippelnék. A szülők nem voltak közeli rokonok?

Hozzászólás 2011 feb. 25, 12:32 
Igen, azt tudom, hogy a bóbitánál nincs nekik, az apjának sincs, ő is lutínó, de azt leszámítva teljes a tollazata.

Hozzászólás 2011 feb. 25, 12:23 
rigóbaba írta:
Lehet, hogy megint én aggódom túl a dolgokat, de: az normális, hogy így kiáll a hasukon a csont és hogy a lutínó nimfámnak nincs azon a részen toll? A vadasnak is hiányos, de nem annyira. Meg a lutínómnak a combján sincs, úgy mint a vadasnak :S
Kép

Kép

Szia!

A lutinó nimfáknál nem szokatlan a tollhiányos rész. Igaz, én eddig csak a bóbita alatt lévő kopasz foltra figyeltem fel, mely alutino és albino nimfáknál gyakori.

Hozzászólás 2011 feb. 25, 11:35 
Kép

Kép

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 24, 21:28 
csien írta:
Idézet:
Már most elkezdem adni a kalciumot nekik nehogy megint tojáselakadás legyen mint múltkor.

Na, ez megint egy jó dolog... kiderült, hogy a kalcium túladagolás pont ugyanolyan tüneteket okoz mint a hiány... érdemes elolvasni ezt a témát, alaposan kivesélztük (+ van benne a madárkavicsról is szó). >>>KLIKK IDE<<<.

Valódi név: Jani

Hozzászólás 2011 feb. 24, 21:08 
Idézet:
Apró kavics, homok esetleg zeolit.

Köszi :). Hallottam olyat is hogy valaki földet tesz be és befüvesíti, de szerintem az hülyeség, úgyhogy marad a kavics,homok keverék. Jöhetne már a jó idő és teszem is fel a dobozokat:) Már most elkezdem adni a kalciumot nekik nehogy megint tojáselakadás legyen mint múltkor.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2011 feb. 24, 21:26-kor.
Idézet-javítás :)

Hozzászólás 2011 feb. 24, 17:43 
Sziasztok!
Ez normális az első vedlésnél: vedlett 2 hónapig a nimfám majd 1 hónap szünet után a hullámosom véletlenül kitépte pár tollát és ettől újra vedlett 1 hónapig de most megint nem hullik a tolla 2 hónapja pedig még nem hullott ki neki az összes?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 232  Következő