Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 98  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2011 márc. 4, 14:18 
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem. A gouldoknál hogy van ez a párválasztósdi?
Tojó választ hímet,vagy fordítva? A színezet számíthat? Van egy piros fejű lila mellű hímem, akinek elhullott a párja.
Vettem neki egy fekete fejű, fehér mellű asszonykát, aki nagy ívben tojik a hím fejére.
Elrepül,leugrik stb menekül előle, ha a hím udvarol.
Mi legyen? Több tojó az jobb egy hímre vagy inkább több hím legyen 1 tojóra,hogy kedvére válogasson....Ha esetleg olyan színű tojót vennék, amilyen a hím,nagyobb eséllyel tetszene meg annak a tojónak?
Köszi előre is szép napot :Kati

IDRE tag
Valódi név: Mátyus Katalin

Hozzászólás 2011 márc. 3, 16:38 
Szia Csaba!

Ahová teszem ,ott jobb idő van mint nálunk a szobába, de ha süt a nap, akkor melegebb, de párás! A fiú már ott van ,úgy tűnik rém jól érzi magát a növények között. Persze a madaraknál 4-5 nap kevés arra ,hogy ezt megitéljem 100%-ra .A minap valakivel régi madarász csepeli ismerösömről beszélgetve, ha jól emlékszem (Dioszegi úr) jutott az eszembe az ötlet. Valamikor tőle vásároltam kanárit,papagályt,pintyet....... és nála láttam hasonló megoldást. Persze ez már nagyon-nagyon régen történt. :)

Köszönöm ,hogy figyelmeztettél,jól esett!

Kata

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2011 márc. 3, 15:40 
Kata,
Az viszont nagyon fontos, hogy csak akkor viselik el ezek a madarak a hűvösebb helyet, ha lassan, fokozatosan hozzászoknak, tehát most télen, lakásból nem szabad egyből alacsony hőmérsékletre tenni őket.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 3, 15:22 
Sziasztok!

Köszönöm Neketek Csordkriszti és Fekete Csaba a kedves hozzászólást! Nekem sokat segítettetek a döntésemben!

Tulajdonképpen megerősítésre vártam, majd beszámolok ,hogy sikerrel jártam -e. :D

üdv.Kata

Valódi név: csordás krisztina

Hozzászólás 2011 márc. 3, 11:19 
Én kertes házban lakom, nekem a benti hőmérséklet a gouldoknál 18C és gyönyörűen költenek. Volt olyan pár akik kinti volierben voltak és október végén még fiókákat neveltek(5-10C). Szerintem csak megszokás kérdése. A meghalt madárért ne keseredjen el, sajnos előfordul az ilyen. :roll:
Minket embereket is megviselnek egyes dolgok, nem még egy apró madár szervezetét. :bounce:

Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2011 márc. 2, 15:48 
Én még nem teszteltem a gouldok hő igényét, mert nálam télen 23C-on vannak. Nyáron beszéltem egy Nápoly környéki olasz tenyésztővel. Ő a madarait padláson tartja, ahol nincs semmiféle szigetelés, csak a cserép. Amikor nyáron ott voltam nála, akkor a madaraknál 45 és 50C közti hőmérséklet volt. A kinti 40C legalábbis elég hűvösnek tűnt, miután kijöttünk a madaraktól. Elmondása szerint télen sem használ semmi fűtést, vagy szigetelést. A hőmérséklet náluk ilyenkor 12C körül van, de hidegebb időszakokban pár napra lemegy 5C környékére is. Ilyen időben még minden további nélkül költenek nála a gouldok. Persze teljesen szélvédett zárt helyen vannak. Egy másik olasz ismerős hasonló körülmények közt tartja a hasonló területről származó nyársfarkú amandinákat. A gouldoknál talán nem is a szaporodási időszak hőmérséklete a legkritikusabb, hanem a vedlés. Ilyenkor nagyon lelassíthatja, vagy akár le is állíthatja a vedlést az alacsony hőmérséklet, illetve a gyérebb tollazatú vedlő madarak azért könnyebben meg is fázhatnak.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 2, 13:39 
Idézet:
Az IDRE által gondozott és ez év áprilisában megjelenő Magyar Madarász szakkiadványban éppen erről lesz szó, vagy 4 oldalon keresztűl, ( kerti volier építése, berendezése, madárfajok elhelyezése, növényzet kialakítása stb.) javaslom, hogy azt is olvasd el.

Nagyon szépen köszönöm! Én azért kértem csak mail-ben, mert úgy gondoltam, untatnám ezzel a többieket. De lehet ,sőt igazad van ,sokan érintettek a témában és a mondás is úgy szól " A jó pap is holtig tanul"

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2011 márc. 2, 13:40-kor.
Idézet szöveg beillesztésének javítása

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2011 márc. 2, 12:06 
Kátya2 írta:
Sziasztok!

Volna egy kérésem hozzátok, szeretnék tanácsot kérni olyan Gould tenyésztőtől aki kertes házban lakik(mint én) a madarak tartásával kapcsolatban, itt főleg a téli (hőfok) nyári (árnyék,nap) . Előre is köszönöm, privibe, Email-be.

Kata

Kedves Kata !

Ezt a témát nem biztos, hogy priviben kellene kérni, hiszen ez aztán mindenkit érinthet a tartás/tenyésztés során. A felvetett kérdésed egy olyan átfogó téma, melyről könyvet is írhatnánk... olyan sokrétű, szerteágazó megoldásokat, tapasztalatokat tartalmazhat, hogy kitárgyalására inkább a nyílvánosságot kellene használni, hiszen így sok-sok mások által már bevált ismeretanyaghoz is juthatunk.

Az IDRE által gondozott és ez év áprilisában megjelenő Magyar Madarász szakkiadványban éppen erről lesz szó, vagy 4 oldalon keresztűl, ( kerti volier építése, berendezése, madárfajok elhelyezése, növényzet kialakítása stb.) javaslom, hogy azt is olvasd el.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 2, 11:54 
Sziasztok!

Volna egy kérésem hozzátok, szeretnék tanácsot kérni olyan Gould tenyésztőtől aki kertes házban lakik(mint én) a madarak tartásával kapcsolatban, itt főleg a téli (hőfok) nyári (árnyék,nap) . Előre is köszönöm, privibe, Email-be.

Kata

Hozzászólás 2011 feb. 28, 22:30 
Sziasztok!
Köszönöm szépen! Még van 5 nagyon szép tojó! :D

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 28, 21:53 
Kedves Szabolcs!

Igazán örülök kedves bíztató szavainak. Igen valóban igaza van, ha akarunk valamit ,akkor azt nem lehet az első akadálynál feladni.
Persze még mindig azon gondolkozom mi lehetett az oka, lehet a kalitka nem jó és megütötte magá a tojó, Nem tudom.....de nem szeretném ha ez megismétlődne. Sokat olvastam már ebben a témában, igaz ezt a fórumot még nem, lehet ,hogy az volt a baj :D :D :D :) (ez csak vicc volt)

Hozzászólás 2011 feb. 28, 17:50 
Kedves Kata!

Próbáld meg mégegyszer, hátha sikerül. Megbizható, jó madarat próbálj beszerezni..... vegyél pl. Macky-tól, ha van még neki......

Ha mindannyian feladtuk volna az első sikertelen költés vagy az első "halott madár" után, akkor már nem lenne gouldos ember itt a fórumon!

Sok sikert!

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 28, 8:22 
Warhawk írta:
Ne add fel. Sajnos ez bárkivel bármikor előfordulhat. Mondhatni "benne van a pakliban".

Köszönöm a vígasztaló szavakat! A fiú ma reggel nagyon sír és folyton énekel, az öreget betettem mellé, hogy ne legyen egyedül.

Nem tudom ,hogy nyugdíjasként ,megengedhetek-e még egy tojót magamnak, egyelőre megpróbálom feldolgozni ezt a csapást, sajnálom az itt maradt tojásokat!

Kata :(

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 27, 22:36 
Kátya2 írta:
Nagy terveim voltak .....de már nincsenek. Maradt egy vén fiúm és egy fiatal , meg 5 tojás.

Ne add fel. Sajnos ez bárkivel bármikor előfordulhat. Mondhatni "benne van a pakliban".

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 27, 21:39 
Szép estét mindenkinek!
Sajnos nekem ma nem szép az estém. Egy órája a Gould amandia tojóm elpusztult, nem volt előjel ,csak estefelé , többször bizonytalanul fogta a rudat, és mintha egyszer majdnem leesett volna. aztán bement az odúba és ott maradt,kétszer megnéztem nem láttam változást ,harmadszorra fel volt fordúlva. Ma tójta az 6. tójást ,de ugrált egész nap, nem ült a tojáson.Most van 5 tójás amit szívesen odaadnék valakinek aki ki tudja keltetni magának. XVI. kerületben lakom. Nagy terveim voltak .....de már nincsenek. Maradt egy vén fiúm és egy fiatal , meg 5 tójás.
Fekete fejű Goauldról van szó!

Üdv. mindenkinek Kata

Valódi név: Trinter László

Hozzászólás 2011 feb. 21, 18:50 
zotya001 írta:
sziasztok
Eladnám hím gould amandinámat

Kép

Szia Zotya001!

Küldtem PÜ-t.

Üdv:Mazsiba

Valódi név: Fett Zoltán

Hozzászólás 2011 feb. 21, 18:25 
sziasztok
Eladnám hím gould amandinámat

Kép

Hozzászólás 2011 feb. 20, 16:07 
Sziasztok!
Nagyon szép 2010-es feketefejű tojók cserélhetők hímre (feketefejű nomálra vagy fehérmellűre)
Tárnoki Ferenc

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 feb. 16, 19:12 
kasia197 írta:
Szerintetek, ha kivenném a kákapintyet javulna a helyzet? Van rá esély,hogy felkelti a tojó az érdeklődését?

Szerintem mindenképpen javulna a helyzet. :)

Valódi név: Nagy Katalin

Hozzászólás 2011 feb. 16, 19:08 
Sziasztok!
Van egy kis gondom egy Gould hímmel. Nem régen megözvegyült szegény,és gondoltam amíg nem találok hozzá párnak valót, betettem hozzá egy káka hímet.
A gould egy idő után udvarolni kezdett a kákának.
Kb egy hete betettem hozzájuk egy gould tojót, de a hím még mindig a kákának udvarol,énekel,ugrándozik.
Ha elrepül a káka, a gould megy utána, a tojóval nem foglalkozik.
Szerintetek, ha kivenném a kákapintyet javulna a helyzet? Van rá esély,hogy felkelti a tojó az érdeklődését?
Köszi előre is:Kati

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1945 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 98  Következő