Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 71  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Szabó Péter

Hozzászólás 2011 márc. 17, 19:18 
csehjoci írta:
Sziasztok!
Amúlt héten bővült a család egy kissándorral.
Szeretném megkérdezni,hogyan tudnám szelidebbé tenni,mert nagyon
félénk?! Egyáltalán hogyan kezdjek neki? Még nem volt a kalitból kiengedve sem
szerintem ki sem jönne. De törni sem szeretném,hogy be nyúljak érte. Előre is köszi!

Üdv!
Próbáld meg oda csalogtatni valamivel ami nagyon ízlik neki vagy amit nagyon kedvel(alma, fürtös köles stb).Ez nállam bevált a Barrabandoknál és a k.sanyiknál is úgy látom hogy lassú de biztos eredmény lesz. remélem :)
Üdv.

Valódi név: Kuklis Tünde

Hozzászólás 2011 márc. 14, 18:21 
Üdv. mindenkinek!

Múlt hét pénteken kapott a fiam kettő kissándor papagájt, a mama vette neki. Sajnos kicsit gyengébb volt az egyik, figyelgettük, külön raktuk a másiktól. Ma reggelre elpusztult szegény. Nem tudom mi lehetett a baj, de támolygott már a vége felé. A kisfiamnak nagyon rossz a kedve azóta. Szeretnék érdeklődni, hogy segíteni tudna-e valaki abban, hogy esetleg színhibás, vagy olyan kissándort amit nem tudna eladni, elajándékozna. Nem panaszból, de sajnos kettő rokkantnyugdíjból nem tudunk ilyenre költeni, a mama is elég soká rakosgatta a pénzt rá. Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni. Egyébként mi Szegeden lakunk.

Üdv.: Kuklis Tünde
e-mail: kuklis.t@freemail.hu

Hozzászólás 2011 márc. 14, 13:56 
Sziasztok!
Amúlt héten bővült a család egy kissándorral.
Szeretném megkérdezni,hogyan tudnám szelidebbé tenni,mert nagyon
félénk?! Egyáltalán hogyan kezdjek neki? Még nem volt a kalitból kiengedve sem
szerintem ki sem jönne. De törni sem szeretném,hogy be nyúljak érte. Előre is köszi!

Valódi név: Cséplő Dániel

Hozzászólás 2011 márc. 12, 20:23 
sziasztok

a sanyi mennyire érzékeny a fészek ellenőrzésre és hogy megfogom a tojást megnézni van e benne valami?

Hozzászólás 2011 márc. 6, 10:05 
Szia!
Nem. 4 pár van összesen csak még itt a pallid volt külön de lesz uj kép ott már páronként lesznek.Itt még alig voltak fél évesek. Most már 1 évesek leszenek.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 márc. 5, 20:48 
Szépek! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 3 pár?

Hozzászólás 2011 márc. 5, 20:27 
PÁr kép a sándrojaimról :)
Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2011 márc. 4, 20:10 
Szia Sol!
Nekem is előfordult ez csak kis sándorral és ő a saját párján gyakorolta ezt egy pár bejegyzéssel ezek előtt beszéltünk róla.Ez a dominancia jele :)
Üdv.

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2011 márc. 4, 7:39 
Sziasztok!

Kérdezni szeretném,hogy lehetséges-e az,hogy az 1 éves nagysándorom udvarolna a "párjának" ami jelenleg helyhiány miatt egy plüss...Ilyen idős korban ez mit jelenthet?Köszönöm!

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2011 márc. 2, 9:09 
Szia Tamás!
Igen Balázstól vettem a 2010-es aug monori börzén.Köszönöm szépen remélem szép utódai lesznek mert egy lutino a párja.ÉS szerintem a másik kék/pallid+fahély az a testvére lehet ennek a szóban forgó madárnak és neki is egy lutino párja van :) és ebből az egyik pár imitálja a párzást mint már ahogy egy pár bekezdéssel előbb megírtam :)
Üdv
H4-019. Peti.

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2011 márc. 2, 0:25 
Sziasztok!

Ez a körömhiányos dolog sajnos nagyon gyakori a sándorfélékre!
A legtöbb psittacula tojójára jellemző, hogy a költési időn kívül domináns viselkedést mutatnak a hímjeik felett. Ezt én több kissándor páromnál tapasztaltam, mostanában is láttam, hogy az egyik tojó odakapott a párja lábujjára, mikor a csírázott magos tálhoz ment kajálni és rögtön ugrott egy köröm. Igen ezek esztétikai hibák és valóban a madár árából alkudni lehet a piacon, mert rámondják, hogy az a madár hibás.
Az évek alatt a tenyészmadaraim el-el vesztik néhány körmüket, de hát nagyon nem tudok ezzel mit kezdeni, ez van és kész, attól még hibátlan költési eredményt produkálnak és ezekért a kis szépséghibákért mindig kárpótolnak a gyönyörű, makulátlan utódaik! Érdekes, hogy van egy batár nagy testű fahéj tojóm, aki 11 éves és az összes körme megvan, nagy harcos, ne ez nem mondható el a 3 hímjéről, akikkel együtt költött az elmúlt években!

Madaras91!

Azt a két ivar vizsgált fahéj és pallid örökítő fiatalt véletlenül nem a Rostás Balázstól vásároltad, ha igen akkor gratula hozzá, mert Balázs nagyon korrekt, az árai is és a madarai is!

www.gportal.hu/laczkotomi

Valódi név: László

Hozzászólás 2011 márc. 1, 21:38 
madaras91 írta:
Szia Tompe73!
Nekem fekete napraforgót, búza, zabot, szeklicét, vörös kölest, fehér kölest, sárga kölest esznek fő táplálék ként a sándorjaim + tökmag, földi mogyoró. A naprát a búzát és a szeklicét szoktam csiráztatni is mert az szeretik a legjobban a többit csak szárazon kapják.Emellet még kapnak zoolit v. zeolit és röpte + sóder.A lágy eleség:reszelt főtt tojás és répa, de van aki tesz még hozzá háztartási kekszet is meg búzadarát az utóbbit én is tettem bele régebben .
Remélem tudtam segíteni, de azért nézd meg a többiek mit ajánlanak
Üdv
H4-019. Peti.

Köszönöm, akkor nem én rontottam el,csak simán szív@tnak a kissanyik.
A búzát megpróbálom én néhány szem kukoricát szoktam +adni.

Hozzászólás 2011 márc. 1, 21:07 
Szia Danonino!
Nem is tudom egy kék kis sanyiért 40.000ft-ot elkérni.Ezek szerint vagy valami külön leges hordozó a madár vagy nem tudom, és csak tényleg jól meg akartak vezetni.Legjobb esetben is egy sima alap kék kis sanyi 14 e körül mozog.Én két kék/pallid+fahélyt vettem 15e /db és ivar vizsgált madarak.
Üdv
H4-019. Peti.

Hozzászólás 2011 márc. 1, 20:42 
madaras91 írta:
Danonino írta:
3 db sándorom van csak, kettő zöld testvér a kéket vettem, de szerintem átvágtak vele. már mindegy:) a két zöld 2 éves, a kék elv 4 éves

Szia Danonino!
Mit értel az alatt, hogy átvágtak?Talán rossz nemet mondtak vagy kor? És am milyen neműek a madarak?Az idén tenyésztésbe lesznek fogva?
Üdv
H4-019. Peti.

azt értem, hogy a kék (tojó) hibás, hiányoznak a lábujjai és csak 2 köröm van meg. de ezt tudtam is. de azt mondta hogy egy ilyen kék sándor 40.000 Ft de a hibái miatt odaadja 18.000. de szerintem nem is ér 40.e a kék sanyi meg ilyen hibákkal se ér 17e-t. már mindegy. nem genetikai hiba hanem a párja lecsípte őket. a két zöldem (hímek) testvérek és az egyik lecsípte a másiknak egy kormét de szerencsére épp hogy a körmét. pedig azok szép egészségesek voltak mikor vettem.

Hozzászólás 2011 márc. 1, 19:23 
Szia Tompe73!
Nekem fekete napraforgót, búza, zabot, szeklicét, vörös kölest, fehér kölest, sárga kölest esznek fő táplálék ként a sándorjaim + tökmag, földi mogyoró. A naprát a búzát és a szeklicét szoktam csiráztatni is mert az szeretik a legjobban a többit csak szárazon kapják.Emellet még kapnak zoolit v. zeolit és röpte + sóder.A lágy eleség:reszelt főtt tojás és répa, de van aki tesz még hozzá háztartási kekszet is meg búzadarát az utóbbit én is tettem bele régebben .
Remélem tudtam segíteni, de azért nézd meg a többiek mit ajánlanak
Üdv
H4-019. Peti.

Valódi név: László

Hozzászólás 2011 márc. 1, 18:46 
Sziasztok

A kissándoroknak milyen magkeveréket adtok és egyéb kiegészítő eleséget??

Enyémek manapság kiborogatnak minden eleséget amit adok :( beleértve a lágykaját, napraforgót, kukoricát, mogyorót is és a többi apró magot is. Enyémek kekszet kapnak,de az is a földön végezte manapság. :?

:?:

Hozzászólás 2011 márc. 1, 18:43 
Danonino írta:
3 db sándorom van csak, kettő zöld testvér a kéket vettem, de szerintem átvágtak vele. már mindegy:) a két zöld 2 éves, a kék elv 4 éves

Szia Danonino!
Mit értel az alatt, hogy átvágtak?Talán rossz nemet mondtak vagy kor? És am milyen neműek a madarak?Az idén tenyésztésbe lesznek fogva?
Üdv
H4-019. Peti.

Hozzászólás 2011 márc. 1, 18:38 
Szia Tamás!
Köszi az infót!Lehet én is megpróbálom ezt a kenyeres és kekszes összeállítás lehet beválik és szeretni fogják de lehet ,hogy nem :)
Üdv
H4-019. Peti.

Regionális Ezüstkoszorús Mestertenyésztő
Valódi név: Laczkó Tamás

Hozzászólás 2011 márc. 1, 1:21 
Szia Danonino!

Mostanában barna kenyeret szárítok és darálok nekik, mert rááltam a reform cuccok fogyasztására és ez marad ki, de tavaly a fehéret kapták! Én nem hallottam és nem tapasztaltam, hogy bajuk lenne a fehér kenyértől!
Igazság szerint a kenyérre nem is lenne szükség, csak mivel a keksz dárga és a babapiskótáról ne is beszéljünk, szóval a kenyérrel spórolok egy kicsit, egyébként vannak ismerőseim, akik szárítva, kisebb darabokban adják csemegeként a papagájaiknak és azok előszerettel rágcsálják és jól elfoglalják vele magukat, én régebben kínáltam őket, de néhány kissanyimat érdekelte, a többit nem ezért nem is erőltettem!

www.gportal.hu/laczkotomi

Hozzászólás 2011 feb. 28, 20:25 
madaras91 írta:
Szia Danonino!
Láttam a honlapod!Szépek a madaraid te hol tartod a sándorokat? abban a fa röpdében vagy vas röpdében?Télen fűtőtt vagy fűtetlen helyen vannak?Hány pár sándorod van?Menyi idősek?
Üdv
H4-019. Peti.

hű de sok a kérdés:D
először is köszi szépen:)
most kint vannak az ebédlőbe ami a képek mögött látszik épületbe fűtetlen helyen. télen csináltunk egy vas nagyobb röpdét, 2x akkora mint most és annak a helyére ahol a képeken láttad. majd arról is teszek fel képet csak még se berendezve se madár nincs benne. 3 db sándorom van csak, kettő zöld testvér a kéket vettem, de szerintem átvágtak vele. már mindegy:) a két zöld 2 éves, a kék elv 4 éves

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 71  Következő