Sziasztok!
Egy rossz és egy jó hírt szeretnék veletek közölni.Ma reggel etetéskor észre vettem, hogy a sápadfejű tojóm nem ül a fészken amiben már a 4. tojásnak kellene lennie, hanem kint ül a párja mellet és olyan fura pózban guggol a rúdon mint ha nem lenne rendben valami. Nem is volt.Tojó görcsött kaphatott szerintem vagy valami történhetett vele mert a tojást nem tudta meg tojni.Nyomban felszalad kis olajért és szóltam apunak aki a másik madárházban volt.Kivettük a madarat és még szerencsére nem volt nagyon elfáradva az erőlködésben. Kevés olajat nyomtam a szájába fecskendővel és a kloákájába is remélve azt hogy ez segít neki meg tojni, ez volt reggel 7 fele majd a fűtőtest mellé tettük hátha még a meleg is segít de nem .Úgy másfél óra múlva ismét megismételtük az olajozást és megint vártam vele megközelítőleg 1 órát közben ismét figyeltem a madarat de még csak már nem is evett.Akkor eldöntöttük, hogy meg olajozzuk és megpróbáljuk összetörni benne a tojást hát ha sikerül visszagondolván hogy egyszer már sikerült úgy 2 éve egy nimfánál összetörni a tojást és szerencsénkre a madár túl élte.Ez a gondolat lebegett előttünk és akkor megpróbáltuk összetörni de nem sikerült közben olajozzuk is hátha sikerül ki nyomnia kis segítséggel de nem.Arra a döntésre jutottunk, hogy betesszük vissza a párja mellé.Ott más kicsit megnyugodott és úgy másfél két óra múlva sikerült megtojnia a megragadt tojást.Ekkor fellélegeztünk.Igen megcsináltuk mi és a madár.Kivettem a tojást és olyan kemény volt a hélya hogy nem is csodálkozom, hogy nem sikerült össze törni.Azóta szépen eszik és beszélget a párjával mint ha mi sem történt volna
Egy rosszul elkezdett nap jó befejezése.
Üdv
H4-019. Peti.