tom0919 írta:
Sziasztok!
Csíráztattam én is magokat vegyesen, volt benne napraforgó, szeklice, cirok, búza, árpa. Két napig áztattam, napjába többször is átmostam, utána már nem öntöttem rá vizet. Meg is jelentek rajta a csíra kezdemények, de rettentő büdös szaga van. Ez valóba ilyen büdös vagy valamit nem jól csináltam? 

Szia nálam az ázási idő max 6-8 óra. Ennél többre nincs szükség, és nem is ajánlott mert ilyenkor már mérgező anyagok is felszabadulhatnak.
A lenmag és a napra esetében ez hatványozottan igaz, tehát én ezeket nem is használom erre a célra.!
Ezután valamilyen lyukacsos aljú zárható edényben,szoba hőmérsékleten,napi kétszeri öblítés mellett,a második napon már megpattan a mag.
Leszárítom, feletetem.
A legjobb reggelre időzíteni az etetést mert nagyon gyorsan emésztődnek. És csak annyit amit pár óra alatt elfogyasztanak a madarak a többi kuka.