Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 feb. 5, 22:43 
Nahát, Doromboló! Azt hiszik még, hogy Romhányitól, a Rímhányótól idéztél :77: !

Kedves Neco, az a harci helyzet, hogy Ilusomat csak mostanra sikerült kicsit felépítenem, mert már mikor hoztam, gyanús volt őkelme... Mostanra szedett kicsi zsírréteget a hasijára. Ő a fészekből egyelőre még mindig csak kifele rámol... Icám tökéletesen működött idáig. Ő volt az, akit a legelején már vissza kellett fogni... Holnap beteszem alá a tojásait, aztán majd kiderül, hogy beborul?! :roll:

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 feb. 5, 21:11 
Sziasztok!

Mivel nem szeretnék kilógni a sorból így egy röpke helyzetjelentést írok én is! Nálam az ülőrudak rendben és a hímjeim rúdja is! :lol: Néha már egész csinos áriát hallatnak! A tojókat ma megvizsgáltam! Elosztottam a helyüket! 2-3 egyed már egész szépen pirosodik alulról!!! Jövő héttől kezdem etetni a lágyeleséget és jövő hét végén már becsatlakoznak a virgonc hímek is és átveszik az uralmat! :90:

Hozzászólás 2008 feb. 5, 20:55 
Sziasztok!

Jelentem: vettem! :22:
S mert nem kenyerem e verselet, engedelmeddel befejezem.

Én annyit pontosítanék: Gabesz nem elköltözött a másik topikból, hanem áthelyezte a székhelyét, de kedves és hasznos tanácsok erejéig oda is visszatér! :wink:

Nálam egy tojó kotlik, 2 tojáson immár 5 napja! Még 9 nap, és vagy lesz valami, vagy nem. Mivel csak 2 tojás maradt, nem bolygatom, nem nézem meg, fias lett-e, jövő hétvégére kiderül. Igen Imola, számolom már a napokat! :D

Ez az egy szintben levő bot nekem új :oops: , lehet, hogy eddig elkerülte a figyelmemet??? De tényleg van értelme, én sem szeretnék állandóan lépcsőt járni! :shock: Így gyorsan átnézem a kalitjaimat, mert szerintem nem mindenhol van lehetősége a kis sárgáknak egy szinten ugrálni! S máris megvan az oka, hogy a megengedett kajamennyiség mellett miért hízott el a hímem!!!

Gabesz: gratulálok a 4 tojihoz, holnaptól 14 nap, és nálad is kiderül Illésed mennyire volt igazi fenegyerek!

És akkor most csendben maradok...

(Bocsi, helyesírási hiba miatt kellett szerkesztenem)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mona 2008 feb. 5, 22:15-kor.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 feb. 5, 20:21 
KOTKODA HAZATALÁLT !!!......Hosszas idegenbe kapirgálás után, tenyészidőszakra hazagyütt a Hargita legszebb tyúkja ! Kissé megtépázott tollakkal kiült a topik ablakába, világszeme elé !...
Most már csak ki-ki szaladhat a tyúkudvarból és nem többet mert megsarkantyúzom !!!...
Aztán meg el is üthetné az úthenger, igaz az én sarkantyúm annál veszélyesebb !!!....Szóval rendezd a tollaidat ! Fogadd a vendégeket és kotyorogjál szépen nekem !?... Mert megtiporlak !... Értvevagyok ???
Gigá !....Ja, kot !
Monalujza ! Te egerszegi jérce ! Te vagy az első udvarhölgye !...Segíts neki, de ha mégegyszer hosszabb időre lepattanik akkor téged is megcibállak !!!... Vetted ???...
Rendet kellett tennem !....Csend lett, ezt szeretem ! De fegyelmezettek lettetek egyszerre ?!.... Mert egy gyenge ember, e helyen kevesebbet fegyelmezne ! De nekem ez kell : REND - FEGYELEM !!! Legyetek el velem s egyre helyesebbek lesztek ?!...El ne keseredjetek, mert keresetebb e hely ?!...Ez nekem s neketek megfelel !!!....
Remekeltem ?...Neeeem ?!...Ááááááááááááá ! :scratch:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 feb. 5, 19:50 
Szia Gabesz!

Valahol elvesztettem a fonalat...Monánál azt hiszem tudom mi a helyzet, de nálad mind a két tojód ül már?

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 feb. 5, 19:46 
Raina ! Te csak gondolod hogy küldtél pü-t mert nem kaptam meg !
Biztos nem írtál "tárgy"-at, csak címet ?! Anélkül nem jön el ! :shock:

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 feb. 5, 19:43 
nagygabe írta:

A még egy vízszintes ugráló alatt pontosan mit értesz? A meglévőkre merőleges, és az előlappal párhuzamos újabb ülőrudat?

Szia Gabe!

Nem!!! A meglévőkkel párhuzamos, a felsővel egymagasságban levő ülőpálca kéne. Alapszabály: minden kalitban legyen legalább két, közel egymagasságban levő ülőpálca úgy, hogy a kalit tetejétől olyan távolságra legyenek, hogy a madár feje ne érjen hozzá ha nyújtózik akkor sem. Magasabb kalitokban ezek a ketrec felső harmadában legyenek.
A madár ugyanis vizszintesen mozog szívesen. Ha nagyon nagy a szintkülömbség a két pálca közt, csak akkor mozog ha muszáj! Ezért írta Doromboló, hogy el fognak hízni az unatkozó verebek. (Hasonló szitu, mintha állandóan, minden lépésednél lépcsőznöd kéne :? )

Hoppá! Doromboló megelőzött :roll: !!!

http://rollercanary.hupont.hu/

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2008 feb. 6, 2:25-kor.

Hozzászólás 2008 feb. 5, 19:43 
Jaj ! Bocsánat tantónéni !...Mármint a Ladicsev művésznőtől mert tényleg a német-magyar kollegína érdeklődött a tenyészkalitka sorra !... I'm sory... :roll:

Hozzászólás 2008 feb. 5, 19:37 
Tehát a magasan lévővel szemben kb 25-30 centire egy ügyanolyant !
Mert le fel nem szivesen ugrál a kanári....

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 feb. 5, 17:01 
Köszi mindenkinek a dícsérő szavakat!

Doromboló, sejtem mire gondolsz. Többekkel beszéltem az üveg előlapról, emiatt többször változott is az elképzelésem. Aztán végül úgy döntöttem, hogy kipróbálom. Ha nem jön be, akkor lecserélem rácsra...

A még egy vízszintes ugráló alatt pontosan mit értesz? A meglévőkre merőleges, és az előlappal párhuzamos újabb ülőrudat?

Hozzászólás 2008 feb. 5, 15:11 
KEdves Gabesz!
Nagyon szépen köszönöm a képet. Úgy tűnik ki fogom próbálni, mert a postán sincsenek a tojásaim.
Jól elbeszélgettetek itt EL-lel, csak egy szavatokat sem értem. A kanáris topikot most kezdem (kezdeném) olvasni, lehet, hogy ott a megoldás:)

Kedves Amaryl, ha van bizonylatod a feladott levélről, és le tudod írni róla az azonosítószámot (talán r betűvel kezdődik), akkor még próbálnak itt utánakeresni. Egyébként nincsen a postán.
És nem érkezett a mai levelekkel sem.
Nagyon köszönöm, hogy feladtad nekem, és sajnálom, hogy elkeveredett. Olyan jó, hogy segítőkész, aranyos vagy, most biztos bánt, hogy probléma adódott!

Süt a nap, énekelnek a madarak! Észrevettétek?

Hozzászólás 2008 feb. 5, 13:50 
eszterolajos írta:
Gabeszka !!
Mi az, hogy elköltöztél? .... tényleg már csaknem egy hónapja nem írtál a saját topikodba.... miért...??

Nos hát:

Először is megfogadva Kuvik tanácsát, igyekeztem "helyére tenni a dolgokat". Ez mostanra sikerült az egyelőre 3 darab roller kanárimmal. Itt pedig megtaláltam a számomra ideális rolleros tábort.

Másodszor pedig "odaát" már a színesek lakoznak, -nának... És ugyanúgy megmaradhat kanáris sos-nek, mint eddig is működött. Az addig ott is kapirgáló rolleros és rollerosokkal szimpatizáló kanáris társaság szépen idre áttelepedett. Mondom IS, mert hál'istennek, annyian vagyunk, hogy két egész topikot teleírkáltunk a fórumon madaraink és saját dolgainkról egyaránt, ezzel is szorosabb, személyesebb kapcsolatot kialakítva a topiklakók között. Ha pedig itt a kellemes hangulat miatt túlságosan felduzzadna az oldalak száma és valaki nem tudna eligazodni, hogy mit és hol olvasott vagy talál meg, gyönyörűen lehet használni a keresőt, amit Kuzmi nagyon szépen kidolgozott!!!

Az hogy "saját" topik, kicsit túlzás. Hogy ott én kezdtem a kérdések sorozatát, az csak a véletlen műve, mert ugyanúgy más is érkezett a kanárijával kapcsolatos kérdéseivel... És nincs lezárva. Végtelen történet.

Talán ennyi lenne.

Hozzászólás 2008 feb. 5, 11:04 
Kedves doromboló, írtam neked egy pü-t, bocs. Iker a "Tour" németben álltalában azt jelenti hogy menet, az énekben magában foglalja az egész dalt, szóval egy teljes áriát, pld.

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 feb. 5, 10:01 
Gabeszka !!
Mi az, hogy elköltöztél? .... tényleg már csaknem egy hónapja nem írtál a saját topikodba.... miért...??

Hozzászólás 2008 feb. 5, 9:53 
Szia, Lajos!

Ha itt tetted fel a kérdést, itt válaszolok. Másik topikról "elköltöztem", úgyhogy akkor itt pletykáljunk :lol: .

Szóvel: Ahogy felhívtad a figyelmem, misolyogtam, mert hát tudok én róla minden változást, mit itt a fórumon tudni lehet- hisz régi jó ismerősök vagyunk madaras berkekből :wink: . Ám de bepattant egy réggebbi beszélgetés ... és gyorsan lecsekkoltam :cyclopsani:
YES! Ezt már szeretem! Abszolút kiérdemelte!!!
Hát akkor innen is egy nagy GRATULA!

Puszi!

Ui: a negyedik tojást kivettem a fészekből míg Ica reggelizett, a babszemeket is kivettem a fészekből, a fotó kedvéért Imolának. Most ismét a babszemeken ücsül a hölgyemény, holnap majd az összes tojit visszateszem.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2008 feb. 5, 16:49-kor.

Hozzászólás 2008 feb. 5, 9:41 
Szia Gabesz !

Ugye a babot csak a hatás kedvéért a fényképezés idejére tetted a tojások közé ?

Hozzászólás 2008 feb. 5, 9:15 
Hali Gabesz !

Valami megváltozott Csicsörkénél. Tudsz már róla?

Hozzászólás 2008 feb. 5, 8:37 
Imolának szeretettel :D !

Kép

Csicsörke fórumtársunk az ötletgazda. Bevált :wink: !

Puszi!

Hozzászólás 2008 feb. 5, 1:02 
Drága Amarryl! A tojáskáimon valaki kotlik! Rá sem merek gondolni, hogy esetleg rosszul írtam meg a saját címemet... Vagy nem tudom, mi történt! Holnap bemegyek a főpostára érdeklődni.

Drága Kincs, Doromboló! Kalitkákat Raina akart, vele egyezkedtél. (Hozzám nem kellene szállítani, mert én Kecskeméten lakom:)
Én alkotgatom magamnak a műanyag kalitokat. A madarak kapnak levegőt. (Vastag, műanyag szúnyogháló az oldala, a teteje). Nekem meg nem kell takarítani folyton Az eleje írásvetítő fólia, szóval átlátszó, de nem lesz semmi bajuk, ha nekirepülnek.

A madarat viszont tényleg én foglaltam le! Köszönöm, hogy felírtad:)

Kedves Gabesz, nagy ötlet a tarka bab (lóbab?) Lehet, hogy én is azt fogok keresgélni. Ha nem érnek ide a tojáskáim.

Kedves Móna! Számolod a napokat?

Olyan aranyosan örülsz a madaradnak Almuska! Remélem meghálálja, hogy így szereted és sokat énekel!
Mostmár Fifo is elemében van.

Hozzászólás 2008 feb. 4, 22:18 
Ja ! És a rendelésed már beíródott a nagy könyvbe ! Te vagy az első !

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 261  Következő