Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 654 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 33  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 márc. 22, 21:27 
Betty írta:
Közbe felraktam a videót. Az első, a riadófújást követően készült. A helyiség ahol vannak, kb 30 nm és jelenleg, -de csak tavasz közepéig- az összes (38 madaram) ott van. Hallani, hogy egy sem mer megmukkanni :D pedig vannak köztük törpék, jákó is, akik nem feltétlen a némaságukról híresek. A 2. videó végén jól hallani ahogy az óra másodpercmutatója ketyeg, a 38 madár meg csendben van.
Tamás, Kati, nálatok is szokott így kiabálni a nemes?

Nem, hála Istennek! :mrgreen:
Én még nem is hallottam ilyen hangot az enyémektől, ők beszélnek és fütyülnek. Igaz, hogy Gyilkoska ma megharapott, de szerencsére ilyen is ritkán van. :roll:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 márc. 22, 20:00 
Közbe felraktam a videót. Az első, a riadófújást követően készült. A helyiség ahol vannak, kb 30 nm és jelenleg, -de csak tavasz közepéig- az összes (38 madaram) ott van. Hallani, hogy egy sem mer megmukkanni :D pedig vannak köztük törpék, jákó is, akik nem feltétlen a némaságukról híresek. A 2. videó végén jól hallani ahogy az óra másodpercmutatója ketyeg, a 38 madár meg csendben van.
Tamás, Kati, nálatok is szokott így kiabálni a nemes?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 22, 19:27 
Hoztam már Pedrókámról egy-két fotót :D
Csináltam egy videót is, de azt még fel kell tennem a videára és utána hozom azt is. Ott majd meghalljátok, hogy kiabál :)
Egyébként olyan kis barátságos. Ha megyek hozzájuk már azonnal jön és kunyerálja a magot. Szereti nagyon ha adogatom neki a magokat. Mollykám pedig hűségesen ül az egy szem tojáson. :)

Kép

Kép

Kép

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 márc. 20, 13:28 
Betty írta:
Kati, az nagyon jó, hogy megtanítottad velük, hogy ki a soron következő és van egyfajta rang köztük.

Szerencsére ez a rang nálunk adott: A tojó mindenek felett (ahogy a természetben is). :lol:

Betty írta:
Tamás Lizzy áriáját szívesen meghallgatnám :D

Na, majd egyszer felveszem.

Betty írta:
Van minden nemesnek kecske hangja? :) Pedró szokott mekegni és ezt már hallottam videófelvételen más nemesfiúnál is. Ezek szerint ezt mindegyik csinálja vagy csak véletlen volt, hogy hallottam más madártól is?

Ha arra a "Tititititi" vagy "Kikikikiki" -re gondolsz, akkor igen, amikor izgatott szokta hallatni.

Hozzászólás 2011 márc. 20, 10:51 
Betty írta:

Kati, az nagyon jó, hogy megtanítottad velük, hogy ki a soron következő és van egyfajta rang köztük.

Ezt nem kell tanítani, ez az alapja minden összeszoktatásnak, megelőzheted vele a féltékenységet, az irigységet és a durvaságot. A csapatban is van rangsor, a nagyobb rangú egyedeké a jobb alvórúd, a nagyobb odu stb. Ez nekik teljesen természetes és ha ezt te is tiszteletben tartod és betartod akkor viszonylag sokkal kevesebb surlódás nélkül áll össze a csapatod.Nálunk is Sámson jöhet először ki a kalitból, ő kap először enni, őt simogatom először, Mózes pedig mindig csak a második, Merlin pedig a harmadik lesz. Már Mózesnél is úgy csináltam, hogy akkor simogattam-puszilgattam össze mikor Sámi nem látta, ezért nem is volt irigy és féltékeny,el is fogadta a kicsit fél óra alatt, azóta béke van és nagyon szépen élnek egymás mellett. Nálunk itt, ahol lakásban él 4-5 madár kicsit másabb a helyzet mint a röpdében. Ugyanez a helyzet a sapisokkal is, bár általában külön jönnek ki a nemesektől, mert ha 6 szemed lenne az is kevés hozzájuk, olyanok mint az égedelem, de imádnivalóak. Viszont ott is mindig Csibészke az első és Bubi a második. Érdekes módon, ha együtt van kinn mind a 4 akkor is tiszteletben tartják egymást, nincs verekedés de még csak vita sem. A kinti játékok közösek, azzal mindegyik játszhat,csak az a saját ami a kalitjukban van. Hát valahogyan úgy müxik ez mint az óvodában, de az biztos hogy szuper jó dolog ennyi madárral élni és nekik sem kell az egyke madár sanyarú életét élni, mert valljuk be, kevés ember van úgy mint africz vagy Éva, hogy szinte egész nap a madarával lehet. :)

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 20, 10:31 
Kíváncsi leszek a költés befejeztével mennyit fog kiabálni Pedró. Gondolom a Ti esetetek más, hisz Mózesék és Artúrék is kézzel neveltek, Pedró pedig csak félig kezes. Szerintem napközben nem kiabál, csak amikor etetem és takarítom az összes madarat.
Már előre félek, hogy ha hím lesz a kis tojáslakó, akkor meg fogom tartani :) bár a tojó is nagyon kedves, szóval lehet mindenképpen marad majd ha kikel egyáltalán.

Tamás Lizzy áriáját szívesen meghallgatnám :D

Képzeljétek nálunk még egyelőre az összes madár egy helyiségben van, így Pedró a kacagó gerle nevetését is megtanúlta. Mikor a hím udvarol a tojónak, akkor pedró kacagással válaszol, így a tojónak már meg sem kell szólalnia. :)
És érdekes, hogy ezt halkan csinálja.
Van minden nemesnek kecske hangja? :) Pedró szokott mekegni és ezt már hallottam videófelvételen más nemesfiúnál is. Ezek szerint ezt mindegyik csinálja vagy csak véletlen volt, hogy hallottam más madártól is?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 20, 10:11 
mizo írta:
A GK-ban lehet kapni fél kilós tápot is. Mózes volt az utolsó, akit etettem, kb. 5 hónapos koráig evett minden este tápot.

Lizzy nagyon hamar önálló lett, egyszerűen nem kérte a tápot. Artúr szépen eszik most is, ma reggel volt az első alkalom, hogy "elfelejtette" a reggeli etetést. Esténként még kapnak. A Józsi féle Kaytee Exact tápot egy hét alatt felélte, de a gyári originál A21-et is már majdnem teljesen elfogyasztotta.

mizo írta:
Nem tudom nálatok hogyan van, Lizzy kér-e belőle, nálam sorban álltak esténként hogy mindegyik kaphasson belőle.

Nem kér, követel. Inkább csak azért, hogy ha a másik is kap akkor ő is kapjon. Lizzy kanálból kap tőlem, addig Évi fecskendővel eteti Artúrt. Az esti mennyiség is csökkent, egy idő után már csak játszana a kajával, akkor nem kap többet.

mizo írta:
Nálunk Sámson még most is eteti Mózest, remélem hogy Merlinnel is így lesz.

Nálunk Lizzy olyan mozdulatokat végez mint aki etetni akarná a kicsit, de aztán "csőr-te" lesz a vége. Artúr elég bizalmatlan és rögtön támad, Lizzy viszont fél Artúr minden közeledésétől és amikor morogni kezd akkor közbelépek.

Hozzászólás 2011 márc. 20, 8:39 
Warhawk írta:
Betty írta:
Tamás, hogy van Arthur?

Remekül elvan, csak meglehetősen hangosan követeli magának a tápot. Mivel hamarosan el fog fogyni a táp, így szépen csökkentem az adagokat is. Amúgy érdekes a két madár közti különbség a repülésben is. Lizzy most is alacsonyan vagy középmagasan repül, amikor még csak gyakorolta, akkor is az alsóbb régiókat kedvelte. Artúr meg olyan mintha orbitális pályára akarna állni. felmegy amíg csak lehet aztán ott kóvályog. A leszállását még a "B" kategóriás filmekben is zuhanásnak neveznék leginkább. Bár mostanában már rájött, hogy a lábai nem csak dísznek vannak és időnként használja érkezéskor.... :lol:

Nekem az a dilim, hogy én mindegyiket addig etettem a táppal amíg kérte, mert ez a szüleiknél is így van. A GK-ban lehet kapni fél kilós tápot is. Mózes volt az utolsó, akit etettem, kb. 5 hónapos koráig evett minden este tápot. Nem tudom nálatok hogyan van, Lizzy kér-e belőle, nálam sorban álltak esténként hogy mindegyik kaphasson belőle. Nagyon jó volt ez "csapatépítésnak" is, mivel szigorúan betartva a rangsort ehettek. Ezért aztán sohasem féltékenykedtek egymásra, mindegyik pontosan tudta, hogy hol a helye. Amikor már Mózes nem kérte a tápot akkor átálltunk az esti kására, ez a mai napig is így van. Most gyógyszert is kell szedniük a fémmérgezés miatt, de simán elrágják, aztán viszem ki őket a játszóra és kapják a meleg kásájukat. Még az edényt is kinyalják! :D Tegnap papa felszerelte a harmadik etetőt is a játszóra, ami Merlint várja majd. :D
Nálunk Sámson még most is eteti Mózest, remélem hogy Merlinnel is így lesz.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 márc. 19, 22:40 
Warhawk írta:
mizo írta:
Megmondom őszintén, nálam nem szoktak iszonyatos hangon kiabálni, legfeljebb felváltva nyomják, hogy "mama" vagy "papa".

Iszonyatosnak ez sem iszonyatos, max hangosabb mint a jákó átlagos "zaja". Amúgy ha már szóba került, amikor a madaraknak a hangjáról beszélünk egyszer van a "max hangerő" és van az átlagos zajszint. A nemes átlagos zajszinten nagyon csendesnek számít. Keveset és nem túl hangosan hallatja a hangját. A max hangerőt eddig egyszer hallottam (már nem tudom mi volt de Lizzy nyomta teli tüdőből). Na az hangos volt. Amúgy naponta van egy - két erős károgásuk, de még az sem nagyon hangos csak a megszokotthoz képest az. :)

mizo írta:
Nekem az a tapasztalatom, hogy mikor elkezd beszélni, akkor már nem is nyávog, az enyémek míg nem beszéltek olyan bagzó macska hangon nyávogtak.

Ez egy nagyon érzékletes leírása a hangjuknak. :) De komolyan. Lizzy szokott néha "áriázni" Évinek a konyhában, de az naponta egyszer van és szerintem ilyenkor a napi történéseket próbálja meg megvitetni vele. ;)

mizo írta:
Hát az elég necces volt, éjjel kettőkor a magas C közeli sikító malacvisítás.

Ezt szerencsére még nem hallottam. :D

Huhhh, Sámson legújabb szövege, hogy ha meghallja, hogy Bubi hangosabb a kelleténél, akkor szemrehányóan közli:" Bubiiii!" :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 19, 22:34 
mizo írta:
Megmondom őszintén, nálam nem szoktak iszonyatos hangon kiabálni, legfeljebb felváltva nyomják, hogy "mama" vagy "papa".

Iszonyatosnak ez sem iszonyatos, max hangosabb mint a jákó átlagos "zaja". Amúgy ha már szóba került, amikor a madaraknak a hangjáról beszélünk egyszer van a "max hangerő" és van az átlagos zajszint. A nemes átlagos zajszinten nagyon csendesnek számít. Keveset és nem túl hangosan hallatja a hangját. A max hangerőt eddig egyszer hallottam (már nem tudom mi volt de Lizzy nyomta teli tüdőből). Na az hangos volt. Amúgy naponta van egy - két erős károgásuk, de még az sem nagyon hangos csak a megszokotthoz képest az. :)

mizo írta:
Nekem az a tapasztalatom, hogy mikor elkezd beszélni, akkor már nem is nyávog, az enyémek míg nem beszéltek olyan bagzó macska hangon nyávogtak.

Ez egy nagyon érzékletes leírása a hangjuknak. :) De komolyan. Lizzy szokott néha "áriázni" Évinek a konyhában, de az naponta egyszer van és szerintem ilyenkor a napi történéseket próbálja meg megvitetni vele. ;)

mizo írta:
Hát az elég necces volt, éjjel kettőkor a magas C közeli sikító malacvisítás.

Ezt szerencsére még nem hallottam. :D

Hozzászólás 2011 márc. 19, 21:27 
Betty írta:
Kati, tündéri ez a kis nemes legényke :) Nálad is szoktak iszonyatos hangon kiabálni? Én Pedrónál azt vettem észre, hogy amikor valami szokatlant lát, hall, akkor riadót fúj. Vagy azért lenne ez a kiabálás most nála, mert a tojó költ és nagyon védi a fészket?
Ha elmegyek a költőodú mellett, akkor azonnal odajön és lesi, hogy nem-e a párját zavarom :)

Megmondom őszintén, nálam nem szoktak iszonyatos hangon kiabálni, legfeljebb felváltva nyomják, hogy "mama" vagy "papa". Ezeket az unokáimtől tanulták. Nekem az a tapasztalatom, hogy mikor elkezd beszélni, akkor már nem is nyávog, az enyémek míg nem beszéltek olyan bagzó macska hangon nyávogtak. Egyszer sikított Sámson, mikor éjszaka benyúltam Mózeshez és nem tudta kinek a kezét látja. Hát az elég necces volt, éjjel kettőkor a magas C közeli sikitó malacvisitás. :D Ez egyébként a vészkiáltásuk, de nálunk nem nagyon alkalmazzák, szerencsére. A nem szelidek gyakrabban. Emlékszem, egyszer a PL-en érdeklődtem, hogy milyen hangereje van a nemes párnak és többen írtak priviben hogy kibírhatatlan. Hát nem tudom........ nem kívánok magamnak náluk csendesebb madarat! :) Pedig ketten vannak, sokan nem is tudják, hogy velünk élnek, csak a sapisokat hallják, szerencsére őket sem túl gyakran.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 19, 19:51 
feketemarcsi írta:
Aranyos lehet. :D Tudod, gyakorlat teszi a mestert, majd ha sokat gyakorolt, akkor menni fog a landolás is. :mrgreen:

Megy az most is. Még sosem maradt fent a levegőben :lol: Kb mint egy féltégla olyan kecsesen landol.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 19, 19:44 
Betty írta:
Tamás, hogy van Arthur?

Remekül elvan, csak meglehetősen hangosan követeli magának a tápot. Mivel hamarosan el fog fogyni a táp, így szépen csökkentem az adagokat is. Amúgy érdekes a két madár közti különbség a repülésben is. Lizzy most is alacsonyan vagy középmagasan repül, amikor még csak gyakorolta, akkor is az alsóbb régiókat kedvelte. Artúr meg olyan mintha orbitális pályára akarna állni. felmegy amíg csak lehet aztán ott kóvályog. A leszállását még a "B" kategóriás filmekben is zuhanásnak neveznék leginkább. Bár mostanában már rájött, hogy a lábai nem csak dísznek vannak és időnként használja érkezéskor.... :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 19, 18:59 
Ezek szerint a nemes "picit" hangosabb mint a jákó :) Nálam Pedró nem akkor kiabál mikor dühös, hanem amikor valami szokatlant hall pl mikor benézek a jákók odújába és rámfújtat a hím, na akkor iszonyatos rikoltozásba kezd :D
Pedrócska kézzel nevelt, igaz félig már visszavadúlt, de kézből elveszi az ételt. Mikor csak állok a röpdéjük mellett és nézem milyen szép, ő pislogva figyel, elvesz bármit a kezemből, aztán egyszercsak olyat rikkant, hogy infarktust kapok :D Olyankor a tojó felmászik az odú aljából, kinéz, látja, hogy nincs baj csak ember rikoltozik magának és visszamegy költeni. Eddig azt tapasztaltam, hogy a tojónak nincs hangja :)

Tamás, hogy van Arthur?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 19, 17:36 
Betty írta:
Kati, tündéri ez a kis nemes legényke :) Nálad is szoktak iszonyatos hangon kiabálni?

Bár nem vagyok Kati, de .... igen, néha szoktak nálam is kiabálni. Szerencsére nem sokat és nem sokszor. :) Lizzy amikor dühös, a kiskölyök meg akkor amikor éhes. ;)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 19, 17:18 
Kati, tündéri ez a kis nemes legényke :) Nálad is szoktak iszonyatos hangon kiabálni? Én Pedrónál azt vettem észre, hogy amikor valami szokatlant lát, hall, akkor riadót fúj. Vagy azért lenne ez a kiabálás most nála, mert a tojó költ és nagyon védi a fészket?
Ha elmegyek a költőodú mellett, akkor azonnal odajön és lesi, hogy nem-e a párját zavarom :)

Hozzászólás 2011 márc. 13, 9:21 
Otthon, édes otthon..........
Kép

Kép

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 márc. 13, 8:38 
Warhawk írta:
sonyextreme írta:
Udvarol :)

Szerintem ez már több annál... :roll: :mrgreen:

Az tuti, ez már prütykölés a javából :D
Biztos az ilen szőke, kisportolt a zsánere! :mrgreen:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 12, 20:41 
sonyextreme írta:

Szerintem ez már több annál... :roll: :mrgreen:

Valódi név: Tommy

Hozzászólás 2011 márc. 12, 20:27 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 654 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 33  Következő