Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 148  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 márc. 27, 8:16 
Feltettem az Index fórumra, a Parrotlandra, a Háziállat.hu-ra és a saját blogomra is (az enyém is úgy lett meg hogy onnan mindenki tovább adta és a megtaláló azonnal az én hirdetésembe botlott, africznak teljesen igaza van, hogy működik!!!!)

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 márc. 27, 0:10 
Laci. 2x repült el a Kakapo és itt van... Zeno is meglesz , legyél kint világosodástól ott ahol elrepült , visszajön , Kakapo is visszajött addig amig én máshol kerestem..

az erkélyen hagyd kint a kalitkat nyitott ajtoval es minden olyat amit ismer és esetleg a magasból is könnyen észrevesz, pl ismerős törölköző stb, bármi amiről azonosítani tudja a helyet . Magos tálkája stb.

Plakátolja tele a párod, feleséged a környéket te legyél az udvaron amennyit csak lehet. Ha van helyi rádió kérd, hogy mondják be, a neten meghirdetjuk itt és az mflenses.com-on szerintem első lesz a Google-ben. Küzdj! Segíts neki a hazatérésben. Nagyon félősek kérd meg a szomszédot ne koszoruljon ne csináljanak zajt ha lehet, Kakapo eloszor 3 nap alatt lett meg, 2x 2 nap.Leirhatatlanul sz... erzes , de legyel eros , tegyel meg mindent és meglesz. A diszmadar kiallitason is mondjak, be plakatold stb.

Warhawk 'elveszett jákó' keresésre még mindig első a lockolt thread, azt fel kell oldani és beirni az uj adatokat.

http://forum.mflenses.com/elveszett-jko ... 37572.html

Valódi név: László

Hozzászólás 2011 márc. 26, 23:35 
molnarl.g írta:
Szia Kedves Mizo, Jákóbaby, Betty, Africz, Évanagyi, Warhawk, és Többiek!

A szívem szakad meg, de búcsúznom kell tőletek...köszönöm hogy tanácsaitokkal segítettetek, hogy barátaim voltatok!!!

Zénó nincs többé...ma kivittem a kinti kalitkájában kicsit napozni, de mikor hoztam volna be egy óvatlan pillanatban elrepült...

Nincs Zénó...itt hallom még gagyogását fülemben, a cickó-mickó, és egyéb szavait...de nincs többé.
Pont egy éve édesanyámat veszítettem el, ma Zénót.
Próbálom hívogatni, kitettem a kalitkáját, de nem sok reményem van.

Emlékszem mikor megláttam, és vártam hogy elhozhassam, az örömöt mikor berendezhettem otthonát, de ő elhagyott, reggelente mindig először őt etettem meg, utána ettem csak én...

Ez már mind a múlt, mostanában biztosan nem lesz pénzem másik madarat venni.

Szerettem Zénót, de már nincs.

Legyetek boldogok, és vigyázzatok madaratokra, mert mikor már nincs akkor látjátok igazán mennyire fontos volt számotokra.

Ide az IDRE-re már sokkal ritkábban jövök, mert fáj hogy már nem számolhatok be Zénó fejlődéséről.

Köszönöm a közel egy évet melyet veletek tölthettem, köszönöm hogy volt egy gyönyörű Zénóm...ha egyszer csoda történik és ráismertek Zénóra telefonszámom: 30/3500 746
mail: heliosz71@freemail.hu

Sziasztok! Laci

Szia Laci!

Most menj keresni, sötét van nem repül el olyan könnyen, ha elázott még nehezebben repül el.
Viszont reggelre megfázhat,ha nem lesz meg és bevíve melegebb helyre.

Hozzászólás 2011 márc. 26, 22:49 
Olyan helyeken kellene keresni, ahol van pl, egy nagyon magas fa, hiszen arra inkább ráülnek, hogy lássák a környéket. Ahol esetleg több madár van és hallja a hangjukat. Napfelkeltekor indulj, hívd ha van valami közös füttyötök, plakátolj mindenhol, kérdezd hogy nem látták-e. Segíts magadon és a Jóisten is megsegít, megtalálod Zénót. Biztosan vannak barátaid akik segíthetnek a keresésben. Kérd és segíteni fognak!

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 márc. 26, 22:28 
mizo írta:
Ez nem így működik a madaraknál!!! Mikor elindul, az adrenalinja felmegy és ő csak repül mint a hülye, a helyet nem ismeri, hiszen nem jár ki, általában felfelé repülnek onnan meg már nem is talál vissza, mert teljesen idegen a környék. Nem azért repül el mert szabad akar lenni, hanem mert ösztönösen repül felfelé és utána már nem talál vissza.

Igen, ez biza így igaz. És most valahol egyedül, ismeretlen helyen van és fél. Hidd el ha hazajut nagyon boldog lesz, mert számára te vagy a "flock" a raj amihez ő tartozik és most eltévedt.

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 márc. 26, 22:22 
Kedves Laci, vegtelenul sajnallak teged is es szegeny madarkadat is. Hidd el,Mizonak igaza van, keresd ezerrel mindenhol, mert szegeny madar sokkal jobban meg van ijedve, mint te. :?: :?: :idea: :idea:

Hozzászólás 2011 márc. 26, 22:12 
molnarl.g írta:
Mikor elrepült, pont el eredt az eső, utána pedig sötétedett, csak holnap kereshetem...
Biztosan nem érdemeltem meg az élettől, hogy legyen egy ilyen csodálatos barátom...
Azért minden esetre bánt, hogy vissza sem nézett, úgy elhúzott...ma vittem ki először kicsit az udvarra a kinti kalitkájában...
Mintha csak arra várt volna, hogy megléphessen.
Nekem a szívem megszakad, de nem bánom ha szabad akart lenni, csak ne érje semmi baj!

Ma, és holnap van itt Zalaegerszegen a Nemzetközi Díszmadár Kiállítás, de ezek után nem valószínű hogy lesz kedvem elmenni.

Laci

Te gyárilag vagy ilyen hülye vagy csak csinálod?????? :twisted: Szerinted mit csinál kinn "szabadon" hol kap enni meg inni ilyenkor????? Mitől akarna szabad lenni, mikor kézzel nevelt és mindent tőled kapott?????
Meg ne bántódj, de az egy nagy baromság, hogy csak úgy kivitted-hiztad a kezedben. Kalitbn kell kivinni és azt is lelakatolni, hogy nehogy kinyissa játékból az ajtót. Ha nincs tapasztalatod, legalább kérdezz!!! Nem akarlak bántani, csk olyan ideges lettem ettől a " ha el akart repülni, hát repüljön" szövegtől!!!! Frászt akart, te kínáltad neki a lehetőséget tálcán!!!!!!
Ez nem így működik a madaraknál!!! Mikor elindul, az adrenalinja felmegy és ő csak repül mint a hülye, a helyet nem ismeri, hiszen nem jár ki, általában felfelé repülnek onnan meg már nem is talál vissza, mert teljesen idegen a környék. Nem azért repül el mert szabad akar lenni, hanem mert ösztönösen repül felfelé és utána már nem talál vissza. Az én madaram vágott szárnyú volt, az egyik oldalon összesen 2 a másikon 3 evező tolla volt kinőve és ezzel a "mennyiséggel" repült 500 métert át egy forgalmas kereszteződésen. Szedd össze magad és szervezd, küldd át nekem a plakátot hogy tovább tudjam küldeni ismerősöknek!!!!!!
Körül nézhetsz a kiállításon is, mert ha hallja a madarak hangját ösztönösen oda fog menni.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2011 márc. 26, 21:04 
Sajnálom. Ne add fel. Keresd mindenhol. Ha egy kicsit közelebb laknék hozzád akkor mennék segíteni keresni.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 márc. 26, 21:01 
Sajnos a kalitka szabadba való kivitelével nagyon vigyázni kell, hisz ezek a nagymadarak rendkívül okosak és pillanat alatt kinyitják a kalitkát. Nálunk Kincső nem egyszer nyitotta ki belülről az etetőtálak kisajtaját. Szerencsére ki nem jött.

Hidd el Zénó ugyanúgy meg volt rémülve mikor elrepült, mint ahogy te :( A lakásban való repülésnél látja a célpontot ahová le akar majd szállni, de a szabadban csak nagy-nagy tér tárul elé. Ilyenkor annyira megilyednek, hogy nem is hallanak, csak repülnek. Zénó biztos nagyon jól érezte magát nálad és nem a szabadságra vaágyott, csupán ilyen kis rosszcsontok, hogy mindig azt csinálják amit nem lenne szabad.
Laci remélem megtalálod Zénókát. Látom iwiw-en is keresed. Talán egy fotót mellékelj róla, a gyűrűszámát viszont óvatosságból ne add ki, hisz akik megtalálhatták nem biztos, hogy tudják, hogy ezeknek a madaraknak a tartásához kell a CITES papír amivel tudod bizonyítani a gyűrűszámot és a származását....és esetleg illetéktelenek elviszik a madarat.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 márc. 26, 20:50 
Nézd csak meg, volt aki majd' hét után kapta vissza a madarát. Sőt... az amazonos hölgy még később. Ne add fel! Az idő kedvez neki, nem lesz baj, ő fél és téged keres! Haza akar menni, de egy számára nagyon idegen és furcsa világban van ahol minden ijesztő.

Keresd, mert ő is keres téged! Csinálj plakátokat és tedd ki a környékre, magkereskedés, állatorvos, forgalmasabb helyek.. mind mind plakátolandóak!

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 márc. 26, 20:45 
Mikor elrepült, pont el eredt az eső, utána pedig sötétedett, csak holnap kereshetem...
Biztosan nem érdemeltem meg az élettől, hogy legyen egy ilyen csodálatos barátom...
Azért minden esetre bánt, hogy vissza sem nézett, úgy elhúzott...ma vittem ki először kicsit az udvarra a kinti kalitkájában...
Mintha csak arra várt volna, hogy megléphessen.
Nekem a szívem megszakad, de nem bánom ha szabad akart lenni, csak ne érje semmi baj!

Ma, és holnap van itt Zalaegerszegen a Nemzetközi Díszmadár Kiállítás, de ezek után nem valószínű hogy lesz kedvem elmenni.

Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 márc. 26, 20:35 
Jaj, Laci, ez nem lehet igaz!!! Vissza kell, hogy jojjon, csak keresd szorgalmasan.
Kinyilt a kalitka ajtaja, vagy hogy tudott elrepulni?
Merhetetlenul sajnalom, es remenykedem, hogy megtalaljatok egymast.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 26, 20:21 
Ohhh de sajnálom! :( Laci Én is csak azt tudom írni, hogy szedd össze magad és vedd a nyakadba a várost! Ne add fel a keresését. Plakátolj, mondasd be a helyi rádióba, kersd fel a helyi és környékbeli kisállatkereskedőket és mindenütt jelezd, hogy milyen madarat keresel. Zénó még biztos a közelben van valamelyik fán. Voltál a lakóhelyed melletti erdő felé?

Hozzászólás 2011 márc. 26, 19:59 
mizo írta:
molnarl.g írta:

A szívem szakad meg, de búcsúznom kell tőletek...köszönöm hogy tanácsaitokkal segítettetek, hogy barátaim voltatok!!!

Zénó nincs többé...ma kivittem a kinti kalitkájában kicsit napozni, de mikor hoztam volna be egy óvatlan pillanatban elrepült...

Nincs Zénó...itt hallom még gagyogását fülemben, a cickó-mickó, és egyéb szavait...de nincs többé.

Emlékszem mikor megláttam, és vártam hogy elhozhassam, az örömöt mikor berendezhettem otthonát, de ő elhagyott, reggelente mindig először őt etettem meg, utána ettem csak én...

Legyetek boldogok, és vigyázzatok madaratokra, mert mikor már nincs akkor látjátok igazán mennyire fontos volt számotokra.

Ide az IDRE-re már sokkal ritkábban jövök, mert fáj hogy már nem számolhatok be Zénó fejlődéséről.

Köszönöm a közel egy évet melyet veletek tölthettem, köszönöm hogy volt egy gyönyörű Zénóm...ha egyszer csoda történik és ráismertek Zénóra telefonszámom: 30/3500 746

Sziasztok! Laci

Ember! Ne add fel, nekem is egyszer elrepült Sámson, megtalálta valaki 500 méterre tőlünk és VISSZAHOZTA!!!!!!!!!!!!!!!! Csinálj egy tacepaót róla, képpel és leírással, tedd fel ide küldd el a privimre, én tovább küldöm az összes papeszos ismerősömnek!!! Működnie kell a dolognak!!!!!!!! Szed össze magad és csináld!!!! Járd a környéket hajnaltól és amikor mzürkül, hátha valahol meghallod a hangját!!!
De ne add fel, ő Téged keres és vár!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Csak ne add fel, ne mondj le róla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Két d-vel szedd össze magad!!!!

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 márc. 26, 19:51 
molnarl.g írta:

Sziasztok! Laci

Ember! Ne add fel, nekem is egyszer elrepült Sámson, megtalálta valaki 500 méterre tőlünk és VISSZAHOZTA!!!!!!!!!!!!!!!! Csinálj egy tacepaót róla, képpel és leírással, tedd fel ide küldd el a privimre, én tovább küldöm az összes papeszos ismerősömnek!!! Működnie kell a dolognak!!!!!!!! Szed össze magad és csináld!!!! Járd a környéket hajnaltól és amikor mszürküöl, hátha valahol meghallod a hangját!!!
De ne add fel, ő Téged keres és vár!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Csak ne add fel, ne mondj le róla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 márc. 26, 19:33 

Sziasztok! Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 márc. 22, 17:03 
Nálunk ő lesz az egyetlen kis tollas a családban, de a kutyuskánik biztosan érdeklődni fognak a kis családtag iránt.. :oops:
Szerintem is így korrekt a tenyésztőtől, hogy csak akkor adja oda a madárkát ha úgy látja már elég fejlett és nem lesz gond vele, bár mondanom sem kell hogy már "beledöglünk" a várakozásba. :) Nekünk akkor fogja odaadni, ha már csak kétszer kap tápot és csipeget a magokból és már ügyes annyira, hogy nem csak ücsörög hanem a kalitka rácsán ügyesen mászkál. Mindenesetre hétvégén mindenképp elmegyünk meglátogatni. :D

Hozzászólás 2011 márc. 21, 20:36 
Betty írta:
Kati, mindkét tenyésztő nagyon jól csinálja, hogy addig nem adja oda őket míg nem esznek rendesen. Persze aki már gyakorlott és tudja vállalni a 3 óránkénti etetést, úgy is bevállalható az elhozatal, de megéri kivárni azt a pár napot, hogy egyen magától a madár.
Én az utolsó napokban már álmodtam is velük, annyira szerettem volna már itthon tudni őket :) Néztem a kalitkát, átrendeztem 5x, elképzeltem benne a kis tollast és nagyon nagy öröm volt mikor már benne láthattam őket.

Mindkettőtök majd számoljon be azonnal az első percekről, órákról :)

Hát én is tudom, hogy ez így helyes. Nálunk olyan nagy örömrivalgás sem lesz, mert ott vár minket 4 gazember és tudnod kell, hogy nagyon is féltékenyek és írígyek. Nekem kell okosnak lennem és akkor nem lesz semmi baj a kicsivel, simán befogadják. Úgy képzeld el, hogy kb. olyan arccal kell bevinnem a Merlingyereket, mintha a küszöbön találtam volna és a világ legtermészetesebb dolga lenne hogy na akkor ő is maradjon itt, mert a többiek állandóan figyelnek. :D Amikor etetem majd esténként, akkor szépen sorba beülnek és mindegyiknek feltétlenül meg kell kóstolnia Merlin vacsoráját, mert az nyilván a Föld legfinomabb kajája lesz. Olyan édesek, mert még a nagyon is nyitják a csőrüket, hogy kapjanak a tápból. Sőt, mikor Mózes hozzánk került, hát fogtam Sámsont, elmagyaráztam neki, hogy enni kell adni a kicsinek és együtt megcsináltuk a tápot. Mikor a fecsivel Mózes felé nyúltam, Sámi először megfogta az ujjamat, talán azt hitte bántani akarom a kicsit, akkor adtam neki egy falást és helyreállt a béke. :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag

Hozzászólás 2011 márc. 21, 19:30 
Kati, mindkét tenyésztő nagyon jól csinálja, hogy addig nem adja oda őket míg nem esznek rendesen. Persze aki már gyakorlott és tudja vállalni a 3 óránkénti etetést, úgy is bevállalható az elhozatal, de megéri kivárni azt a pár napot, hogy egyen magától a madár.
Én az utolsó napokban már álmodtam is velük, annyira szerettem volna már itthon tudni őket :) Néztem a kalitkát, átrendeztem 5x, elképzeltem benne a kis tollast és nagyon nagy öröm volt mikor már benne láthattam őket.

Mindkettőtök majd számoljon be azonnal az első percekről, órákról :)

Hozzászólás 2011 márc. 21, 17:17 
Betty írta:
Az utolsó napok telnek a legnehezebben. Mennyi idős most a madárka?

Ne is mondd, Betty! :mrgreen:
Szombaton voltam Merlinnél, már vittem a hordozót is, a zöld fiúknak is meséltem róla, felállítottuk az ő hálókalitját is a zöldeké mellé, de végül nem hoztam el, mert nem eszik még megnyugtatóan egyedül. Azt mondta a barátnőm, maradjon még inkább egy hetet. Már szijjé vet az ideg, hogy mikor jön! :roll: :)
Annyira izgulok, olyan édes, szelíd, felmászik a kalit oldalán a kezemhez, hogy simogassam a nyakát! :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 148  Következő