Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Jani

Hozzászólás 2011 ápr. 6, 19:01 
Szia Tamás!

A röpde alja 15 cm beton, 10 méter hosszan és 2 méter szélesen ( majd szeretném folytatni ezt, csak most erre volt egyenlőre erőm ) A váza, itthon hentergő fenyőgerendákból lett leszabdalva, a falai 12-es osb-ből vannak. Tetejét kicsit elcsesztem mert kevés lett a lejtés és a cserép így ugrott, de meg tudtam oldani palával hál isten. A folytatását már vasvázasra szeretném csinálni és valami masszívabb dróttal, mert oda Kis sándorokat tervezek, meg egyéb mást. Vagyis a maradék 6 métert 3 felé tervezem elosztani, ilyen olyan madaraknak. Ebbe a röpdébe szeretnék még ékest,énekest,pintyeket,esetleg még kanárit..Ezek azt hiszem elvannak egymással, vagyis a kecskékkel,nimfákkal.

Finomítottam még kicsit rajta úgyhogy ez már végleges. Azt nem döntöttem még el hogy mit rakjak az aljába.Én homokra gondoltam..Esetleg más ajánlat? :wink:
Kép

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 6, 16:40 
Helló csien!

Nagyon jó lett :wink:

Az oldal falak miből vannak?

Hozzászólás 2011 ápr. 6, 14:12 
Szia

A bemenetelnél tényleg figyelni kell, hogy ne legyen ott egy madár sem. Ezért oldottam meg úgy , hogy befelé nyíljon az ajtó. De egyébként még tesztelés alatt van :lol: 2 hullámos lakik benne egyenlőre. Jól elvesznek benne mert, 420x220x200 asra sikeredett 8)

Valódi név: Brigi

Hozzászólás 2011 ápr. 6, 8:40 
Nekem nagyon tetszik a röpdéd! Egy valamit nem tudok: hogy mész be úgy, hogy nem repüljenek ki a madarak? Én a mostani kinti ketrecemnél is attól félek, hogy ha benyúlok, meglógnak a kezem mellett, pedig az jóval kisebb ajtó.

Hozzászólás 2011 ápr. 5, 21:38 
Sziasztok. Az normális, hogy a tojónak két hímje van ? Az egyikkel sexel (már van 6 tojás ) a másikkal meg felváltva ül a tojásokon :shock:

Jah és elkészült az új röpdém, ami még egy ideig üres marad mivel a régiben letojt mind a 4 pár nimfám + a kecskék is. Üdv

Kép

Valódi név: Domokosné Nagy Tünde

Hozzászólás 2011 ápr. 5, 18:20 
Értem. Köszönöm a válaszokat.

Hozzászólás 2011 ápr. 5, 18:01 
Sosem használtam gyári keveréket...

Hozzászólás 2011 ápr. 5, 17:54 
És amúgy neked mi a véleményed az orlux-ról?

Hozzászólás 2011 ápr. 5, 17:48 
Szerintem úgy csináld, ahogy írtam :wink:

Hozzászólás 2011 ápr. 5, 17:32 
Szia Tamás!
Azért is kérdeztem, hogy meddig adjam nekik a lágy eleséget, mert olvastam olyat is, hogy otthagyhatják a tojást is ha költés közben lágy eleséget kapnak. Nem szeretnék ebbe a hibába esni. Egyébként a bolti orlux lágyat adhatom nekik most ilyenkor? Abban van tojás és méz is. Szerinted mit tegyek?

Hozzászólás 2011 ápr. 5, 16:51 
Szia kiralylany84!

Az, hogy hány napig párzanak, változó... Majd ha lesz már 2-3 tojás, akkor nem fognak párzani, ill nem olyan sűrűn...

Ezt már egyszer le írtam neked :wink:
Nagy Tamás írta:
Szia kiralylany84!

A reszelt répát egész évben adhatod nekik. Pihenő időben (amikor nem költenek), akkor kevesebbet kapjanak, mondjuk heti 2-3 alkalommal. A főtt tojást odúfelrakása előtt 1 hónappal kel elkezdni adni, fokozatosan, úgy, hogy a negyedik hétre már heti 5-6 alkalommal kapjanak. Az első tojás megjelenéséig kapják a tojást+répát (én nem keverem össze, csak egymás mellé rakom). Amikor megvan az első tojás, onnantól kezdve csak heti egy alkalommal kapjanak. Majd amikor kikelt az első fióka, akkor napi kétszer(reggel-este) kapják újra, minden nap! A mennyiség az változik, ahogy nőnek a fiókák. Arra figyelj, hogy csak annyit kapjanak egyszerre, hogy 30 perc alatt elfogyjon a főtt tojás! Inkább többször kevesebbet.

Hozzászólás 2011 ápr. 5, 16:43 
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a nimfák hány napig párzanak és, hogy a lágy eleséget meddig adjam nekik ? Most a mai nappal együtt már 5 napja megy köztük a párzás.

Valódi név: Brigi

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 20:47 
dino írta:
rigóbaba írta:
Gratulálok Bernát! :)

A csíráztatott mag szerintem tovább is kint maradhat. Nekem rendszerint nem szokott elfogyni a nagy része, és csak a következő etetésnél szoktam elvenni. A csíra meg változó méretű lesz: egyik nagyobb, másik kisebb. Szerintem olyan fél centi körüli csírákat adj nekik.

Nem, nem! Akkor jó, mikor a csírák éppen előbújnak. Ez kb. a harmadik nap. A félcentis csíra már zöld eleség.

Köszönöm, hogy kijavítottál! Mostmár akkor énis tudom. Én azt hittem, hogy még az is annak mondható (a boltban is lehet időnként látni, főleg a bio részeken, zacskóban csírákat, azok persze emberi fogyasztásra, és abból gondoltam, hogy az jó nekik.) Mellesleg a csírában több vitamin van mint ami már kicsit zöld?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 18:51 
kiralylany84 írta:
Kanike !
Nekem itthon orlux 250g-os lágy eleség van amiben méz és tojás is van ezt adhatom nekik ilyenkor mikor párzanak? És mit tegyek vagy tehetek bele még?

A lágyeleségről is olvashatsz elég sokat >>>ITT<<<

Az elejétől olvasd, mert persze itt is van egy bizonyos mennyiségű beszélgetés benne, de a kérdéseidre a válaszokat megtalálod ott.

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 18:46 
Kanike !
Nekem itthon orlux 250g-os lágy eleség van amiben méz és tojás is van ezt adhatom nekik ilyenkor mikor párzanak? És mit tegyek vagy tehetek bele még?

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 17:17 
kiralylany84 írta:
Most akkor ne reszeljem le az almát? Most is adtam nekik tojást meg répát, próbáltam már összekeverve is meg külön adva is de a répa nem lett kedvencük sajna. Egyébként van itthon olyan lágy eleség amit fióka neveléshez van. Nem tudom, hogy azt csak kizárólag akkor lehet nekik adni?
Mindegy hogy adod az almát, ha kell nekik, akkor enni fogják így is úgy is.
Gyári lágyat is lehet adni,sőt azt is kombinálhatod a fött tojással,kekszel,répával, stb izlés szerint.
Tapasztald ki hogy működik jobban. Aminek szükségét érzi a madár, meg fogja enni.

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 12:05 
Most akkor ne reszeljem le az almát? Most is adtam nekik tojást meg répát, próbáltam már összekeverve is meg külön adva is de a répa nem lett kedvencük sajna. Egyébként van itthon olyan lágy eleség amit fióka neveléshez van. Nem tudom, hogy azt csak kizárólag akkor lehet nekik adni?

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 10:54 
kiralylany84 írta:
Bolti alma lesz amit adok nekik úgyhogy inkább leveszem a héját biztos ami biztos. A reszelt répát nem akarják enni, ez azt jelenti, hogy soha nem is fogják? Ezt azért kérdem, mert akkor inkább a répát mással helyettesítem.

Minek lereszelni az almát? :shock: Egyébként nem jellemző a nimfákra gyümölcsevés, sokat nem fognak fogyasztani belőle.

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 9:23 
kiralylany84 írta:
A reszelt répát nem akarják enni, ez azt jelenti, hogy soha nem is fogják? Ezt azért kérdem, mert akkor inkább a répát mással helyettesítem.

Szia. Reszeld egész apróra és próbáld összekeverni a lágyeleséggel nekem is van olyan madaram amelyik csak így eszi meg. Nem lenne baj ha rászoknának mert a fióka nevelés ideje alatt lesz nagyobb jelentősége.
A sárgarépának magas a karotintartalma, amiből az A-vitamin épül fel. Az A-vitamin fontos a szép, egészséges tollazat, illetve a szaruképződmények (csőr, karmok),kialakulásához.

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 8:31 
Bolti alma lesz amit adok nekik úgyhogy inkább leveszem a héját biztos ami biztos. A reszelt répát nem akarják enni, ez azt jelenti, hogy soha nem is fogják? Ezt azért kérdem, mert akkor inkább a répát mással helyettesítem.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 232  Következő