Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 288 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 ápr. 18, 19:22 
Betty írta:
MajinVegeta írta:
Nekem olyan kéne aminek a színe világos,"rikító" zöld,és piros a szárnya.

Ahogy Jancsi is írta, a hím szárnyában van csak piros és 3 éves korában színesedik ki. A tojó is szép, viszont ő fakóbb zöld és hiányzik a piros a szárnyából. A rikító zöld a fényképező vakuja miatt lehet. Nézd meg a csatolt képet amin a kis Arnoldkám látható, hogy szinte neonosan adja vissza a színt. Ha elég sok fény van a helyiségben vagy a röpdében, minden hím így rikít :)
Van aki azt mondja, hogy már fiatalon is meg tudja mondani a madár nemét, de szerintem ez kizárt. Én tavaly előtt ősszel monoron vettem egy tojónak eladott madarat, aki következő tavaszra szép kis hímmé vedlett át. Ha biztosra akarsz menni, akkor ivarérett madarat vegyél.

Kép

Megnézem a képeket! Köszönöm.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 ápr. 18, 19:05 
MajinVegeta írta:
Nekem olyan kéne aminek a színe világos,"rikító" zöld,és piros a szárnya.

Ahogy Jancsi is írta, a hím szárnyában van csak piros és 3 éves korában színesedik ki. A tojó is szép, viszont ő fakóbb zöld és hiányzik a piros a szárnyából. A rikító zöld a fényképező vakuja miatt lehet. Nézd meg a csatolt képet amin a kis Arnoldkám látható, hogy szinte neonosan adja vissza a színt. Ha elég sok fény van a helyiségben vagy a röpdében, minden hím így rikít :)
Van aki azt mondja, hogy már fiatalon is meg tudja mondani a madár nemét, de szerintem ez kizárt. Én tavaly előtt ősszel monoron vettem egy tojónak eladott madarat, aki következő tavaszra szép kis hímmé vedlett át. Ha biztosra akarsz menni, akkor ivarérett madarat vegyél.

Kép

Hozzászólás 2011 ápr. 18, 17:51 
Köszönöm :)

Hozzászólás 2011 ápr. 18, 17:17 
Szia!

A vörös szárnyú madár a hím, a zöld a tojó, de kölyökkorban mindkettő olyan színű, mint a tojó, később színesednek ki. Szerintem itthon csak egy színváltozata van, az alap vad szín.

Hozzászólás 2011 ápr. 18, 16:35 
Nekem olyan kéne aminek a színe világos,"rikító" zöld,és piros a szárnya. Láttam a képeknél ilyet is,meg olyat is ami teljesen zöld madár,sötétebb zöld de az annyira nem tetszik.Mit mondjak a tenyésztőnek ha ilyet szeretnék?(milyen színváltozat? vagy milyen nemű?)

Hozzászólás 2011 ápr. 17, 17:22 
Ok.:) Amúgy most áprilisban voltam kint Monoron de nem láttam skarlátszárnyút :(

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 17, 17:04 
Májusban gyere el a monori börzére és ott nézelődhetsz :wink:

Hozzászólás 2011 ápr. 17, 12:39 
Betty írta:
A mellékelt kalitka nagyon szuper. Kézzel nevelt madarat akarsz benne tartani? Csak azért kérdem mert a vadakat naponta kiengedni meg befogni, kicsit macerás lenne. Ha nem akarod, hogy költsenek neked, akkor jó ez a kalitka. Ez csak az én véleményem, de szerintem kalitkában való elhelyezésnél, költésre ne számíts.
Az aljára mindenképpen rakj valamit. A skarlátok szeretnek papírt tépkedni, így a papírt biztos szétszednék. Nálam pár hónapig volt egy hasonló kalitkában egy hím skarlát, de szétszaggatta percek alatt a papírt :) Homokot is tehetsz az aljába.

Köszi!:) Még nincs meg a madaram,körbejárok pár tenyésztőt és akkor kiválasztom a legszimpatikusabbat. Remélem találok olyat ami kézzel nevelt. Tudtok ajánlani Budapesten vagy Pest megyében jó tenyésztőt?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 17, 11:48 
A mellékelt kalitka nagyon szuper. Kézzel nevelt madarat akarsz benne tartani? Csak azért kérdem mert a vadakat naponta kiengedni meg befogni, kicsit macerás lenne. Ha nem akarod, hogy költsenek neked, akkor jó ez a kalitka. Ez csak az én véleményem, de szerintem kalitkában való elhelyezésnél, költésre ne számíts.
Az aljára mindenképpen rakj valamit. A skarlátok szeretnek papírt tépkedni, így a papírt biztos szétszednék. Nálam pár hónapig volt egy hasonló kalitkában egy hím skarlát, de szétszaggatta percek alatt a papírt :) Homokot is tehetsz az aljába.

Hozzászólás 2011 ápr. 17, 9:10 
Ha az ilyenekben(http://papagajjatek.com/kalitkakatalogus.html) tartanám a skarlátszárnyúmat,temészetesen naponta ki lenne engedve,akkor kell alá tenni madárhomokot vagy újságpapírt vagy mindkettőt?
Várom a válaszokat.
Előre is köszi

Hozzászólás 2011 ápr. 10, 19:39 
ÁÁÁÁÁ, de a 15ezres az csak egy zöld veréb:)
Igen ez az a pár. A másik párom eladtam helyhiány miatt, de majd utánuk érdeklődöm, szerintem idén már nekik is összejön a költés az új gazdánál.

Warhawk, nem tudom, nálam ilyesmit nem kapnak.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 10, 17:41 
Jancsi, nem voltam Monoron. Majd csak májusba fogok menni. Nekem még hűvös van ahhoz, hogy bármilyen madarat is vegyek nyugodt szívvel.
Persze az áruk változó, de Én láttam több helyen is már 15 ezerért. igaz tavaly. Az idén nem tudom milyen árban fognak menni.
Ennek a párodnak volt tavaly is fiókájuk? Ügyesek :)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 10, 17:34 
Táp = "pellet" (gondolom én). Azért óvatos lennék láttam már pár cikket ami a kizárólag pelleten történő tartás hátrányait ecsetelte...

Hozzászólás 2011 ápr. 10, 17:23 
Szia Betty!

Nem voltál Monoron, igaz? Képzeld, még tavalyi kölyköt is láttam 30ezerért!
Egyébként egyik ismerősömnek kellene, így nézegettem én is őket, mármint a fiatalokat, de nem igazán láttam jókat.

Én konkrétan nem láttam, de azt mondják nyugaton van aki táppal eteti a madarait. Hogy ebből mi igaz, nem tudom....Nyugattiról fordított szakkönyvekben is van amelyik írja a mag és táp arányát. Nálunk azért ilyesmiről nem igen hallunk, így számomra is meglepő volt a kifejezés:) Nade mindannyian voltunk kezdők:)

Skarlátom meg gyönyürűen üli a tojásait, nem is tudom megnézni mennyi van. De rá is ér....

Hozzászólás 2011 ápr. 10, 17:13 
Betty írta:
MajinVegeta írta:
Milyen tápot kell neki adni?

Szia!

A papagájok mag és gyümölcsevők! Tápot a nyúl eszik Kérlek ne használd már ezt a táp kifejezést a madaraknál. Már többször írtad más fórumrészbe is, és még mindig nem esznek tápot. :wink:

Ezeknek a madaraknak a nemét csak 3 éves korukban, a teljes kiszínesedéskor lehet megállapítani, ezért is drágábbak. Egy 3 éves madár 30 ezer ft. körül mozog. Fiatalt már tudsz venni 15-20 ezerért is. A tartásukhoz ajánlatos egy nagyobb röptető. Nem hangosak ami sokak számára (köztük nekem is) nagy előny. A magkeveréken kívül szeretik az almát, sárgarépát, kevés salátát. Ha megszeretik a helyüket és jól tartják őket, akkor szépen költenek.

Köszönöm szépen! :)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 10, 17:03 
MajinVegeta írta:
Milyen tápot kell neki adni?

Szia!

A papagájok mag és gyümölcsevők! Tápot a nyúl eszik Kérlek ne használd már ezt a táp kifejezést a madaraknál. Már többször írtad más fórumrészbe is, és még mindig nem esznek tápot. :wink:

Ezeknek a madaraknak a nemét csak 3 éves korukban, a teljes kiszínesedéskor lehet megállapítani, ezért is drágábbak. Egy 3 éves madár 30 ezer ft. körül mozog. Fiatalt már tudsz venni 15-20 ezerért is. A tartásukhoz ajánlatos egy nagyobb röptető. Nem hangosak ami sokak számára (köztük nekem is) nagy előny. A magkeveréken kívül szeretik az almát, sárgarépát, kevés salátát. Ha megszeretik a helyüket és jól tartják őket, akkor szépen költenek.

Hozzászólás 2011 ápr. 10, 16:03 
Sziasztok! Nagyon megtetszettek ezek a madarak :) Kb. mennyibe kerülnek ezek a madarak? Tudtok ajánlani jó tenyésztőt? Milyen tápot kell neki adni? Mekkor a gyümölcs,zöldség szükséglete? Tartása,etetése nem túl nehéz?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 8, 19:10 
Gratulálok Jancsi! :) Nálunk még semmi. Szerintem az új helyükre költözés megzavarta őket, mert korábban nagyon udvaroltak egymásnak. Nálam csak egy odú van.

Hozzászólás 2011 ápr. 7, 21:02 
2 tojásnál járunk:)
Idén is az alsó odúba tojt le. A hím nagyon hajtotta a tojót, most már kevésbé, de szépen eteti is:)
Tavaly első költése volt, azt hiszem csak kettőt tojt, idén szerintem több lesz, mert nem ült még el.
Idén hamarabb kezdtek, mint tavaly.
Tieitek hogy állnak?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 13, 9:52 
Nálunk bent vannak, fűtött helyiségben, így a kinti felmelegedést biztos nem érzékelték. A költöztetésüket illetően megnyugodtam. Köszi mindkettőtöknek:)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 288 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Következő