Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1037 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 52  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 ápr. 22, 11:09 
emys írta:
Delphí írta:
Sziasztok!
Látom más is szeretne fehéreket,mi az oka vajon akkor annak,hogy olyan sokan törekednek a csak sötétek tenyésztésére??

Szia!

A kiállítási madarak esetében ez érthető. Egyrészt nálunk elég kevés madár indul a kiállításokon, és ezért a fehérek egy csoportba kerülnek a színesekkel. Egy ugyanolyan tökéletes fehér mindig kevesebbet mutat egy ugyanolyan színesnél, ezért mindig veszít a színesekkel szemben.
Másrészt a fehér és a tarka sokkal nehezebben tenyészthető kiállítási minőségben. Pl. alig van olyan fehér, aminek ne lenne ritkás, "átlátszó" a tollazata a fülénél vagy a szárnyélen. A tarkákból meg egy szimmetrikus tarka, legalább 70% fehérrel, fehér szárny és faroktollakkal szintén nem egyszerű. Kérdezd berenyibela-t, neki vannak szépek.

A "mezei" sirálykáknál ne tudom, miért nincs annyi világos tarka. A fehér, mint letális mutáció, nem tenyészthető tisztán, abból érthető, hogy kevesebb van.

Üdv:

emys

Köszönöm a magyarázatot,
így már egészen más színben látom a sirályka helyzetet:)

Hozzászólás 2011 ápr. 21, 20:43 
Sziasztok!

Tudom, nagyon kezdő kérdés, de most van az első pár sirálykám:

Ma reggel beraktam nekik az odút.... és nem érdeklődnek iránta.
Mennyi idő alatt szokták felfedezni az odút?
Ilyet kaptak, csak zöldet:

Kép

Ja, a madarak tojó + hím és tavaly költöttek együtt... nem akartam teljesen nulláról kezdeni...

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 21, 17:55 
Delphí írta:
Sziasztok!
Látom más is szeretne fehéreket,mi az oka vajon akkor annak,hogy olyan sokan törekednek a csak sötétek tenyésztésére??

Szia!

A kiállítási madarak esetében ez érthető. Egyrészt nálunk elég kevés madár indul a kiállításokon, és ezért a fehérek egy csoportba kerülnek a színesekkel. Egy ugyanolyan tökéletes fehér mindig kevesebbet mutat egy ugyanolyan színesnél, ezért mindig veszít a színesekkel szemben.
Másrészt a fehér és a tarka sokkal nehezebben tenyészthető kiállítási minőségben. Pl. alig van olyan fehér, aminek ne lenne ritkás, "átlátszó" a tollazata a fülénél vagy a szárnyélen. A tarkákból meg egy szimmetrikus tarka, legalább 70% fehérrel, fehér szárny és faroktollakkal szintén nem egyszerű. Kérdezd berenyibela-t, neki vannak szépek.

A "mezei" sirálykáknál ne tudom, miért nincs annyi világos tarka. A fehér, mint letális mutáció, nem tenyészthető tisztán, abból érthető, hogy kevesebb van.

Üdv:

emys

http://www.exopet.hu/

Hozzászólás 2011 ápr. 21, 14:46 
Sziasztok!
Tegnap kaptam meg szépséges kis tarka madárkámat,egy itteni klubtárstól,hála és köszenet érte,ha nem is hófehér ,de nagyon finom pasztell színe van,igazi "kiscsirke" még nem régen bújt ki a tojásból:))

a társaság akikhez került:
Kép

Kép

és íme Hopi az új szerzemény
Kép

Valódi név: Gréti

Hozzászólás 2011 ápr. 19, 20:11 
Képzeljétek a másik is elkezdett énekelni, úgyhogy mind a kettő fiú :cry: Úgyhogy megpróbálok a monori börzén találni és remélem lesznek tojók. Ha van valaki akinek van biztos tojó sirálykája (tarka,fehér vagy búbos) aki Monorra megy az kérem szóljon.

Hozzászólás 2011 ápr. 15, 14:02 
Köszönöm a tanácsot, de már vettem pár sirálykát tojónak,de hím volt :( És nem szeretnék sok hímet. De ha találok fehéret amit tojónak mondanak akkor még próbálkozom :) De a mostaniak nagyon tetszenek :) És szívesen hallgatok véleményeket :D

Hozzászólás 2011 ápr. 14, 22:11 
SZia Sirpiju!

Idézet:
Csak szeretném megmutatni a legújabb páromat:

Én ide inkább e mellé a hím mellé egy teljesen fehér tojót tennék.Mert, ha ez a tarka madár azért tarka, mert fehér ősök voltak a felmenőiben, lehet, h hordozza a fehéret. Egy fehér tojóval összetéve még akár fehér+kontyos fiókád is kelhet.És én arra pl rögtön vevő lennék. De ez csak egy vélemény. Az meg (állítólag olyan mint a 5egg), mindenkinek van és senki nem kíváncsi a másikéra.

Valódi név: Horváth Dávid

Hozzászólás 2011 ápr. 14, 10:48 
Sziasztok!

Keresnék fiatal fekete-barna standard sirálykákat (lehetőleg párban, de ez nem olyan fontos szempont) most vagy a közeljövőben! emys-től van egy párom és még szeretnék legalább 1-et.
Ha valakinek van esetleg ilyen madara, vagy majd lesz, kérem szóljon nekem magánban!

Köszönöm!

Horváth Dávid
H50-007

Hozzászólás 2011 ápr. 13, 21:59 
Ő a hím:
Kép

Hozzászólás 2011 ápr. 13, 21:57 
Sziasztok!!!
Csak szeretném megmutatni a legújabb páromat:
Kép

Hozzászólás 2011 márc. 30, 22:17 
Sziasztok Sirálykások!

Látom Ti pont kifogytatok a témából, én meg most szereztem be egy pár sirálykát és nagyon elégedett vagyok velük. Szépek és gyönyörűen énekelnek (mármint a him) ....

Így néznek ki, szívesen fogadok minden véleményt:

Kép

Kép

Köszi: Szabolcs

Hozzászólás 2011 márc. 4, 12:34 
kuvik írta:
Helló!!!

SH-Ivermectin Light spot on. Ez a madaraknak való. (A "Selbruha" honlapján megtalálod.)

Köszönöm szépen a pontosítás!

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2011 márc. 3, 12:54 
Helló!!!

SH-Ivermectin Light spot on. Ez a madaraknak való. (A "Selbruha" honlapján megtalálod.)

Hozzászólás 2011 márc. 3, 12:14 
csordkriszti írta:
Szia!
Próbálj meg felakasztani nekik füstölt szalonna csíkokat (pl: húsosabb tokaszalonna) a röpdébe. Nekem ez bevált a toll csipkedésre.
A lerágott tollak lehetnek valami élősködők jele is. Esetleg valami toll tetű.? Nem tudom használsz-e valamit?
Külső élősködőkre Invermectin atkaölő szert lehet használni: a nyakába kell cseppenteni 1 cseppet. Ártani nem árt.

Köszi a tippet, megpróbálom a szalonnát,kíváncsi vagyok mit tesznek vele...

A töredezett vagy hiányos szárnytoll,(amit lefotóztam) egyetlen madár, egyik szárnyán van csak,máshol szép egészséges a tolla és a másik szárnytolla is ép ,rendes.Fokozott figyelmet szentelek neki,s ha nem javul veszek Ivermectint( ismerem,de eddig csak tengerimalackánál hallottam használni )

Valódi név: csordás krisztina

Hozzászólás 2011 márc. 3, 11:33 
Szia!
Próbálj meg felakasztani nekik füstölt szalonna csíkokat (pl: húsosabb tokaszalonna) a röpdébe. Nekem ez bevált a toll csipkedésre.
A lerágott tollak lehetnek valami élősködők jele is. Esetleg valami toll tetű.? Nem tudom használsz-e valamit?
Külső élősködőkre Invermectin atkaölő szert lehet használni: a nyakába kell cseppenteni 1 cseppet. Ártani nem árt.

Hozzászólás 2011 márc. 2, 14:17 
Sziasztok,
8 éve tartok sirályka pintyeket,sok szép egészséges utdód is született,kb 1 éve elkezdték tépkedni a tollat egymás nyakából,nem durván,mert a "tépett" ül nyugodtan és odatartja,tehát nem erőszakról van szó.Ez az egyik problémám,mi okozhatja,most is mint mindig kapják a magkeveréket,lágyeleséget,csírázott magot,uborkát,almát,tyúkhúrt amikor van..
A másik probléma:egyiknek olyan az egyik szárnytolla,mintha levágták volna,ezért nem tud rendesen repülni,egy becsapódó bombához hasonlít,mert felszáll,majd bumm....csattan.
Ha valaki tudna segíteni,nagyon megköszönném,mert annyira szerettem őket,de most rájuk nézni sincs igazán kedvem,mert tépett,apró dögkeselyűre emlékeztetnek.
Kép

Kép

Kép

Valódi név: Balog Attila

Hozzászólás 2011 márc. 1, 21:43 
köszi

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2011 márc. 1, 21:26 
Szia!

Minden sirályka hím eltérően énekel. Nálam van vagy 16 öreg hím, és ha egy új fiatal megszólal, egyből felkapom a fejem.

emys

(Ha énekel, akkor hím, csipogni a tojó is csipog)

http://www.exopet.hu/

Valódi név: Balog Attila

Hozzászólás 2011 márc. 1, 20:41 
hali
ha két madártol két különbözö füttyöt hallok akkor mind a kető hím?
vagy az egyik lehet tojo?

Hozzászólás 2011 feb. 26, 23:15 
SZia adams88!
A második kép nagyon tetszik! Ahogy szó szerint belenéz az optikába. Lehet, h majd kölcsönkérem a képet...Ha adod :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1037 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 52  Következő