africz írta:
jákóbaby írta:
ÚÚÚÚÚÚÚ!
Én sem tudom felfogni, hogy az ilyeneknek minek egy ilyen madár???????!!!!!!!!!!!!!!!
Felháborító, hogy állatokat hogyan kínoznak és tesznek tönkre!!!!
Sajnos ha akár merre nézünk ez többé kevésbé igaz, felháborít bennünket és ennyi .. egy marék elszánt ember küzd értük a többi meg közönyösen nézi, amig ez így lesz addig az embereknek nincs jövöjük.
Van valahol egy északi sziget talán Izland , de nem biztos, ahol minden évben vér folyik az egyik öbölben beterelik a delfineket , bálnákat és lemészárolják őket TRADICIO .... senki nem tesz semmit , mert hát ugye a TRADICIO.. Captain Watson a SeaSheaparddal meglátogatta őket, letartoztatták, mert micsoda dolog, hogy meg védi a ceteket. Aztán legközelebb vagy előtte okosabban tértek vissza , markosabb gyerekekkel és hülyére verték a falusiakat. Persze botrány lett belőre , hogy mit képzelnek 'embereket' bántani? de a cetek lemészárlása szorakozásból (vagy anyagi okokból) az belefér ...
Láttam pozitiv példát is két tetűfészek lemészárolt egy lovat az USA-ban 15 évet kaptak érte...
Én többek között ezért lettem vegetáriánus...nem fér össze a lelki ismeretemmel, hogy pl. mikor kicsi a boci, az emberek simogatják, stb. de szerencsétlen megnő és lemészárolják
gasztronómiai élvezetből...
Számomra nincs visszataszító állat, és nincs olyan hogy eleve azért van hogy meggyilkolják!
Az embereknek újra vissza kellene találni szülőanyánkhoz a természethez, akkor nem lenne annyi háború, brutalitás, a természet része vagyunk, de Ő volt előbb! Hiába próbáljuk legyőzni!
Már 7 éve élek állati alkatrészek megevése nélkül, ezek szerint túl lehet élni!
Remélem hogy egyszer fordul a kocka, és egy "felsőbb hatalom" az emberekkel teszi azt amit mi a kiscsibékkel, nyuszikkal, bocikkal, stb.
Hozzáteszem hogy valamikor imádtam a rántott csirkecombot, a kolbászt kenyér nélkül faltam, de rájöttem hogy nem éri meg...