Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 71  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Péter

Hozzászólás 2011 máj. 23, 12:16 
Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok! A kis sándor fészekaljban van 3db bébi, akiknek fekete színű a csőre és a körme. Amennyire utána tudtam olvasni, elvileg csak az afrikai kis sándoroknak fekete a csőre, de azok meg csak zöld színben vannak (a cikk írója szerint).

Ezek szerint létezik kék színben is fekete csőrű és körmű változat?

Üdv!

p.
Kép

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 máj. 22, 22:39 
SzBSanyi írta:
Elnézést, nem figyeltem! :scratch: :scratch: :scratch:

Úgy értettem, hogy a szülők mit műveltek (vagy nem műveltek), hogy kézzel kellett nevelni?

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2011 máj. 22, 21:25 
Warhawk írta:
SzBSanyi írta:
Itt van nagysanyika, kézzel nevelem tovább, mivel úgy látom a szülők nem végzik jól munkájukat :(

Ejnye... mi történt?

Elnézést, nem figyeltem! :scratch: :scratch: :scratch:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 máj. 22, 20:57 
SzBSanyi írta:
Itt van nagysanyika, kézzel nevelem tovább, mivel úgy látom a szülők nem végzik jól munkájukat :(

Ejnye... mi történt?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 máj. 22, 19:13 

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 30, 20:41 
Glowli írta:
Ezt a Calcium Columbát hol lehet kapni és milyen időközöként lehet neki adni?

Ez egy feltételezés részemről, de jó esély van rá, hogy ez legyen a baja. Állatpatikában vagy állatkereskedésekben lehet beszerezni, de meg lehet rendelni az Interneten keresztül is (csomagküldés). A leírás szerint havonta 5 napig kell adni, de én ezzel óvatosan bánnék, mert nem egy madarásznál okozott gondot, ugyanis a tojásrakás idején kifejezetten káros a használata (de ez sajnos nem túl közismert információ). Viszont vedlésnél nem okozhatsz bajt vele. Ha nagyon jót akarsz, akkor kifejezetten vedlési időszakban adhatod a "Taubengold" nevű német készítményt. Azt kicsit nehezebb beszerezni, de ugyanott kell keresned mint a Calcium Columbát ;)

Kép

Valódi név: Czeglédi Balázs

Hozzászólás 2011 ápr. 30, 20:35 
Köszi Warhawk,

Ezt a Calcium Columbát hol lehet kapni és milyen időközöként lehet neki adni?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 30, 20:15 
Glowli írta:
Ma reggel vettem észre, hogy kissándor tojóm, folyamatosan remeg és időnként meg-meg rándul a szárnya, valamint a mellkasa és a hasa alatti részen csúnyácska a toll...

Szerintem kalcium hiány is lehet (mivel vedlik is erre jó esély van). Próbáld jelentősen növelni a bevitelt, esetleg Calcium Columba segítségével. Pár nap alatt javulnia kell tőle. Ugyanakkor persze akár valami teljesen más is lehet, de én erre tippelnék.

Hozzászólás 2011 ápr. 30, 17:58 
Sziasztok,

Ma reggel vettem észre, hogy kissándor tojóm, folyamatosan remeg és időnként meg-meg rándul a szárnya, valamint a mellkasa és a hasa alatti részen csúnyácska a toll...
Lehet, hogy tépi magát, vagy csak a vedlési időszak miatt ilyen?
A remegés, és a szárnyemelgetés, mitől lehet? Beteg?
Kérlek segítsetek, mert nem szeretném, hogyha, valami baja lenne :(...

Hozzászólás 2011 ápr. 25, 20:02 
Szia!

Na akkor gratula a fiatal tojódhoz!:)
Milyen hímet tettél hozzá?
Egyébként ha sikeres az első költés, abban az esetben mennyire jellemző második költés a kissanyiknál?

Nálam tavasszal a tojó hamarabb indult be, nem volt párzás, meg állandóan bent ült a tojó, ki se mozdult az odúból, 4 tojásból 4 üres lett. Áttettem őket egy nagyobb röpdébe, itt meg 5-öt tojt, ahányszor bementem mindig kint volt, de úgy tűnik csak félt tőlem, az 5 tojásból 4 kötött és mind a 4 ki is kelt:)

A kínák elég későn kezdtek, a régi páromnál azt szoktam meg, hogy már télen párzanak. Na ezek ehhez képest későn indultak be. Mikor megérkeztek, a tojót megfogtam, utána szűk fél évig "meg volt sértődve", eléggé került, most viszont kézből elvesznek mindent, dróton át simogathatom őket. Kicsit meg is ijedtem, mert ha odamegyek akkor nagyon összevesznek rajtam. A tojó jóval dominánsabb, ő irányít. Most már szépen kaparja az odút és párzani is elég gyakran látom őket, akár tőlem egy méterre, nem zavartatják magukat:) Szerintem hamarosan tojni fog, sokat van az odúban.
De ha nem költenek, ők akkor is maradnak, imádom őket.

Üdv.: Jancsi

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 25, 19:47 
madaras86 írta:
Szia Sanyi!

A tőled való kissanyi párnál kikeltek a kölykök!:)
Tieidnek meg hajrá, ha már letojt szerintem fel is neveli a kölyköt.

Szia Jancsi,

Örülök hogy nálad is bizonyítanak a zöldek.
Nálam költésenként 4-5 fiókát hoztak ki, remélem nálad is sikerülni fog.
A tavalyi butterkopf tojómnál 4 kötött tojás van, nagyon örülök neki és remélem fel is neveli őket. A többi párom nem áll annyira jó mint tavaly, a buitterkopf pár most csak 1 fiókot nevel, másik kettő nem törte fel a tojást és belefulladt. A fehér fejű fehér farkúaknál pedig 4 üres tojás volt, hozzáteszem az idén ez volt az első próbálkozásuk.
A 2 éves nagysanyiktól most dobtam ki a tojásokat, sajnos üresek, de gondoltam hogy ez lesz, mivel hogy csak két éves a hím is.
Mit csinálnak a kínák, van más valami? Remélem ők is követik a zöldeket. :)

Üdv. Sanyi

Hozzászólás 2011 ápr. 21, 20:51 
Szia Sanyi!

A tőled való kissanyi párnál kikeltek a kölykök!:)
Tieidnek meg hajrá, ha már letojt szerintem fel is neveli a kölyköt.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 15, 14:21 
Sziasztok,
Képzeljétek, a 2010-es butterkopf kissándor tojómat összeraktam egy ivarérett hímmel, Március közepe fele láttam hogy a hím eteti a tojót.
Kíváncsiságból felraktam nekik egy odút, tegnap benéztem az odúba és mit látnak szemeim ??? __ 3 tojás van bent. :53:
Van valakinek tapasztalat ilyen téren? elég idős a kissanyi tojó 1évesen a szülői feladatra?

Üdv.

Hozzászólás 2011 ápr. 14, 21:19 
Hy, mindenkinek,
Szeretném, megtudni, hogy milyen fajokkal lehet együtt tartani a kissanyit, kinti röpdében: én pennant, nimfa, énekes, hegyi, vagy valami ilyesmire vagyok kíváncsi, tapasztalokat kérek :D !!! :wink:

Hozzászólás 2011 ápr. 10, 17:33 
MajinVegeta írta:
Köszönöm,és elnézést,elmegyek egy barátomhoz aki pont Nagysándort tart és majd nála megnézem hogy nekem túl hangos-e.

Szia!

Nem csak a sándoroknál, minden madárnál érdemes kikeresned az adott faj latin/angol/német stb nevét és youtubeon rákeresni. Itt többnyire vannak felvételek és meghallgathatod az adott faj hangját is. Nincs azzal semmi baj, ha előbb tájékozódsz, ez lenne a normális, de tényleg érdemes előbb olvasgatni és ha nem tiszta valami úgy kérdezni;) Ugyan hosszú időbe telik mindent végigolvasni, de ha erre nincs időd, akkor garantáltan a madárra se lesz elég.

Hozzászólás 2011 ápr. 10, 17:27 
Köszönöm,és elnézést,elmegyek egy barátomhoz aki pont Nagysándort tart és majd nála megnézem hogy nekem túl hangos-e.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 ápr. 10, 17:22 
Ha érdekel miért nem olvasod végig az elejétől a topicot ahelyett, hogy ismételten felteszed ugyan azokat a kérdéseket? Hányadszor kérdezed meg milyen hangosak a sándorok, nimfák stb..? :41: Választ már több alkalommal is kaptál!

Hozzászólás 2011 ápr. 10, 16:48 
Sziasztok! Szeretnék venni egy Sándor papagájt Kb. mennyibe kerülnek ezek a madarak(mennyibe a kissándor és mennyibe a nagysándor)? Tudtok ajánlani jó tenyésztőt? Milyen tápot kell nekik adni? Mekkora gyümölcs,zöldség szükséglete? Tartása,etetése nem túl nehéz? Nagyon tetszenek csak a hangjuktól félek. Még tanuló vagyok tehát délutánonként kéne még otthon tanulnom. Lehetséges ez ha bent a házban van? Reggel nektek mikor kezd neki és mikor hagyja abba? Nagyon hangosan nyomatja?
Elnézést a sok kérdésért,de ha veszek eggyet akkor jó helyet szeretnék neki biztosítani
Várom a válaszokat
Üdv

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 9:52 
Warhawk írta:
Lacrimosa írta:
Klinikára jó időben szándékozom felvinni egy olyan héten, ahol a tanrendem is úgy engedi, hogy csak rövid időt itt legyen fenn Pesten. Ott majd mindenképp teljeskörű labort csináltatok PBFD teszttel együtt, hogy biztos ami biztos. De kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Elég rémisztően néz ki, biztos nem dörzsöli, kaparja? Jó lesz az a teszt, legalább biztos lehetsz benne, hogy nincs semmi (reméljük nincs semmi) komoly baja. Talán kint a röpdében kicsit magához tér, tavaly már egész szépen kezdett kitollasodni néhány helyen (ha jól emlékszem rá).

Igen, sajnos biztos, hogy nem dörzsöli, nem kaparja.
És igen jól emlékszel, tavaly nyáron már elkezdett tollasodni, de azt normálisnak tartom - és számítottam is rá, hogy télen, mikor megy a fűtés ezerrel, a nappalok is sötétek, a levegő is száraz stb. újra kopaszítja magát. Most viszont miután már másfél hete kimegy a kertbe, elkezdett újra tokosodni és pihésedni. Majd kiderül mi lesz, mindenesetre a vizsgálat meg lesz a közeljövőben.
Köszönöm!

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 3, 19:18 
Lacrimosa írta:
Klinikára jó időben szándékozom felvinni egy olyan héten, ahol a tanrendem is úgy engedi, hogy csak rövid időt itt legyen fenn Pesten. Ott majd mindenképp teljeskörű labort csináltatok PBFD teszttel együtt, hogy biztos ami biztos. De kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Elég rémisztően néz ki, biztos nem dörzsöli, kaparja? Jó lesz az a teszt, legalább biztos lehetsz benne, hogy nincs semmi (reméljük nincs semmi) komoly baja. Talán kint a röpdében kicsit magához tér, tavaly már egész szépen kezdett kitollasodni néhány helyen (ha jól emlékszem rá).

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1419 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 71  Következő