Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 feb. 13, 11:32 
Halihó!
Amaryl! Itt ne rizsázz (rizsezz), mert kikapsz Te is a Főkukoritól! :90:

:67:

Hozzászólás 2008 feb. 13, 11:24 
Szevasztok!

Raina,csuda egy madarad van,nem semmi korral büszkélkedhet!!!! a drágának nem csoda ha magas az ülőrúd!!!!!
némi sikerélményem nekem is van,ha nem is roller ügyben!!! ma reggelre már 2 kis tojás van rizséknél!!! :)
Kanáriim még nem díjazzák a fiú közeledését!!! na de ami késik az eljön egyszer,ez nem lóverseny!!! :sunny:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 feb. 12, 20:28 
A napokban hallottam egy mondást ! Raina borzasztó halált halt 14 éves kislánya mondása volt..: " a madárdal hangos napsugár "..
....Ez a megállapítás olyan gyönyörű mint amilyen gyönyörű volt ez a tisztaszívű kislány akit anyukája még most sem tudott elengedni 3 év után... Raina nekünk nyújtott kezet először ami az árnyékvilágból a napsugaras madárdalos életbe vezető útat jelentheti !...
Drága Raina !...Az IDRE fórum összes látogatója nevében osztozunk fájdalmadban de a kislányodat sajnos nem tudjuk feltámasztani bármennyire is szeretnénk ! De Téged nem eresztünk el többé !!!
Bízz bennünk az élet Neked is tartogat még boldogságot, meleg színeket... :58:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 feb. 12, 19:44 
Hű, Mona, jól összegyűlt miden... Talán kicsit össze is zavarodtak a dolgok... :42:
Nem baj, nyugi! Letisztul minden. Csak szépen figyeljed őket és kicsit segíts rá a dolgokra, meglátod, minden rendbejön! Pont akkorra fognak beindulni a madaraid, amikorra kell :wink: !

Raina, te meg miben sántikálsz? Hmm?? :89:
Készülőben van valami??? Úgy látom a szomszédban shoppingolsz :lol: .

A többiek meg csak csendben elsuhannak itt a topik felett :roll: ...
Hát igen, ez a szép tavaszias égkék kicsal mindenkit... És a napsütés 8) ! Fura ez a február...
Az öregek azt mondják, inkább ilyenkor lenne farkasordító hideg, mert akkor bizonyosan hamar eljő a tavasz...

Hozzászólás 2008 feb. 12, 17:52 
Sziasztok!

Most már vili minden. Pasik be, tojók le, pasik rá, aztán meg ki. Így oké??? :D
Mindenesetre te mondtad nekem, Doromboló kedves, hogy tegyem most messzebb a pasikat, ha lehet külön helyiségbe, hogy a tojók ne tojjanak össze-vissza. Én e szerint cselekedtem.
Aki tojt tojást, de kidobálta félidőben, ma már kicsit idegesebbnek tűnik, hívogatja a hímet, szerintem ha az az 5 nap pihenő letelik, berakom neki a fészket, és ha megfúrja, megy neki a hím is. Jó? És most már ne tessék engem össze-vissza cibálgatni, mert lassan nem tudja a bal kéz mit akar a jobb. :wink:

Hozzászólás 2008 feb. 12, 13:29 
Hát, még hogy a papik okos madárak! Doromboló tanácsa szerínt átalakítva a kalitka, dagi bambán figyelte, aztán kétségbe esve kereste a kaját, ami ott volt elötte a tálkában. Kiváncsi vagyok, hogy mit alakít estig, vajon mire jövök haza :41:

Hozzászólás 2008 feb. 11, 22:41 
Hát döntsd már el mit akarsz Mona !...Ha elviszed másik helyiségbe a hímeket akkor a tojók megnyugszanak, de addig ne akard hogy megnyugodjanak amíg nem ülnek !!!....Utánna kell kivinni !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :41:

Hozzászólás 2008 feb. 11, 20:57 
Sziasztok!

Raina, én is csak alátámasztani tudom, amit Doromboló írt. Most a 2 hímemet teljesen külön tettem, és láss csodát: a tojók megnyugodtak, a 2 fiú meg szépen énekel! Az idősebb tanítja a fiatalt, aki már kezd hasonlítani egy igazi rollerhez, és ma délután egy kisebb szerenádot adtak elő nekem! Nagyon jó volt hallani! A tojóknál viszont nyoma sincs a hívó hangoknak, amit eddig adtak. Bár egész nap nem láttam őket, de délután teljesen csendben ültek a boton.
Azért így is be fognak indulni időben, ugye? Mert ha most meg leállnak nekem, amikor éppen be kellene induljanak, valamit földhöz fogok vágni!!! :23:

Hozzászólás 2008 feb. 11, 20:23 
Ja ! És ne hagyd benn a hímet !!! Semmiképpen se ! Rossz nézni, ahogy a hím ott gubbaszt a fészek közelében, kedvetlenül, esetleg elhízik, vagy pont az ellenkezője : ülő tojót még a kotlás első időszakában a fészken is megerőszakolja és nem hagyja ülni...
Nem nem ! Énekelgessen csak az a hím, ha nem is közvetlen közelben és ha lehet ne is lássák egymást mert a tojó esetleg korábban felhagy a tojások költésével, vagy a fiókák teljes felnevelésével és megqrvul !...
Ha érted mire gondolok !?...

Hozzászólás 2008 feb. 11, 20:17 
Három kicsi már tudja egymást támasztani, sőt ha az egyik megmozdul ezzel beindítja a másikakat is és sokkal intenzívebben fognak kérni....
De ha egy lett volna fias, akkor ahogy alább írtam és ahogy a huhogó is mondja, benn kell hagyni egy támaszkodó tojást...sőt, esetleg kettőt is ...

Hozzászólás 2008 feb. 11, 19:19 
neidegesiccs! :twisted:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 feb. 11, 19:11 
Női nyereg alatt ??

Hozzászólás 2008 feb. 11, 19:08 
Nem, neeem... :shock:
Nyereg alatt a vacsira való húst szoktam előkészíteni :lol:
:geek:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 feb. 11, 18:59 
Szia Gabesz !

Remélem nyereg alatt puhítod azt a babszemet...

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2008 feb. 11, 19:11-kor.

Hozzászólás 2008 feb. 11, 18:55 
Gyere csak, és szólj bele nyugodtan :wink: !
Három fiókára számítok. Azt mondod, hogy tegyek be nekik fejpárnát :D ? Közéjük lopok majd egy szem "felpuhított" babszemet :lol: .

Hozzászólás 2008 feb. 11, 18:47 
Szia Gabesz!

Nem akarok átkiabálni, de nem lett volna baj, ha hagyod a terméketlen tojást, mert a kikeléskor az "megtámasztja" a kikelt egyedeket.Így az élelem kérésekor nem kell annyit "dolgoznia" a fiókának. Gondolom, hogy ez a szabály érvényes az énekes kanárinál is. (vagy ha van műtojásod egyet tegyél alá.) :42:

Hozzászólás 2008 feb. 11, 18:10 
szmolai írta:
Sajnálom Mona! A következő talán.. Valahogy nem egyszerű ez a tenyésztés dolog.
Talán Gabesznek sikerül. Szeretnék már képeket látni épp csak kikelt fiókákról! Szeretnék a sikereitekről olvasni!

Kedves Imola, azon vagyok :D . És ha sikeresen kikel egy pici is, a róla készült képet neked fogom dedikálni :wink: ! Köszi, hogy drukkolsz nekünk. Ám nálad kicsit szerencsésebb a helyzet... Megkockáztatom, hogy olyat tanácsoljak neked, miért majd esetleg lesz hadd-el-hadd! Mivel neked csak egy szem tojód van, én a helyedben együtt tartanám őket :roll: . És hagynám, hogy majd együtt is neveljenek! Sokkal egyszerűbb lenne neked is és ők is sokkal jobban egymáshoz szoknának, ezáltal a fészkelés is sokkal hamarabb bekövetkezne mint az "erőszakos" párbaállítással. Csak annyi szépséghibája lesz a dolognak, hogy sokkal kevesebbet fog énekelni a hím, mert egész mással lesz elfoglalva a kedves :wink: .

Meglámpáztam Ica tojásait. Hármat találtam fiasnak, egyben pedig úszkált a tojássárgája :? ... Az üres tojást kivettem, hogy a három tojinak kényelmesebb legyen a a meleg fészek :wink: Még legkevesebb nyolcat alszom a nagy napig :shock: .

Rainácska, te ne törődj semmivel :wink: ! Úgy jópofi, ahogy te írod! Nekünk persze, illik odafigyelnünk, hogy hogyan használjuk édes anyanyelvünket. (:oops: , ez én vagyok)

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 feb. 11, 16:26 
Köszi, ha este hazamegyek, már át is alakítok a kalitkát, remélem, az segít majd rajta. Igazán nem tudom, hogy milyen idős, 13 éve van nálam, de már nem volt fiatal. :( Nagyon édes, be nem áll a csőre és figyelmesen halgat, ferdén tartott fejjel, amikor mesélek neki valamit. Imádja a mopszt boszantani, de most egyre csendesebb lesz...

Hozzászólás 2008 feb. 11, 15:44 
Rajnácska ! Segítünk a papin is meg a nyelvezeteden is !...A SZOKNI igének CSAK múlt ideje van !...Tehát nem szokik, nem szokok, hanemm SZOKOTT !!! És nem szokunk, hanem SZOKTUNK !!!... :shock: :lol:
A papi meg a matuzsálem kor felé halad ezért mindent tálkába és le a földre, de ne az ugráló pálca alá, mert akkor teletojja ! Önetető törölve ! Tegyél egy felmászó ágat keresztbe egyik alsó sarokból fel a pálcáig, hogy azon fel s le tudjon mászni, ne kelljen neki ugrania... :47:

Hozzászólás 2008 feb. 11, 14:23 
Van egy kb 14 éves hullámos papim, a dagi, aki nagyon vidám tarsam. Sokat van kint, nem repül el, mert inkább gyalogkakuk... Na most már az utolsó héten egyre furcsább, nem akár az etetőrúdra űllni, ill. nem tud, mintha nehézre esne az egyensúlyt megtartani, nagyon rossz nézni. Inkább lóg a rúdon, mintha űlne rajta. Segítek neki, ahogyan tudom, talán a földre tegyem az ételt és a vízet? Enni a kalitkában szokik (szóval, ott eszik és alszik). Önetetőből eszik ill. iszik. Márminthogy szeretne... :cry:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 163, 164, 165, 166, 167, 168, 169 ... 261  Következő