Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 401 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 11:03 
Tegnap Albertnak mondtam, hogy mindjárt kijöhetsz jó? Erre megszólalt: jó. :lol:
Édes! Nem tudom tudatosan válszolta-e, de már másodszor fordul elő, hogy jó helyen használja. :mrgreen:

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 10:10 
Kepzeld el, hogyha nehany het alatt ennyire megszeretted Albertet, akkor az evek hosszu soran keresztul milyen eros szeretet, kotodes alakul ki koztetek.
Ezert is vagyok annyira egyutterzo szegeny Lacival, hogy elrepult a kis madara, milyen nagyon nagy banat lehet.
En mar tobbszor leirtam, hogy egy ilyen kis jakobaba annyira cuki, es ugy viselkedik es kotodik, mint egy gyerek. Mivel nekem Csipuka eletem elso haziallata, el voltam hulve, hogy penzert joforman egy gyereket lehet venni. :lol:
Es ezt tovabbra is igy tartom, hogy lett meg egy gyerekem, tele van vele a lakas, tole fugg az eletem, rohanok haza hozza, es nagyon meggondolom, ha megyek valahova, hogy szegenyket egyedul kell hagynom.
Vitatkoznak velem a kutyasok, akik nem ismerik Csipuskat, hogy egy madar soha nem lehet olyan okos, mint egy kutya, de mar rajukhagyom, mert aki nem eli at ezt a szeretetet, kotodest, soha nem fogja tudni, hagy milyen dolog egy ilyen kis madarkaval egyuttelni.

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 8:00 
africz írta:
Minden megtanult az emberi kommunikációból, ha elmegyek valahova és haza érek gyakran fogad azzal, hogy Kakapo nagyon szeret :cry: nagyon megindító. Kiváncsi leszek nálatok ki lesz a 'kiválasztott' remélhetőleg Te.

Jaj de édes Kakapo!!!! Nagyon szeret Téged!!!! :D
Hát én is kíváncsi leszek.. :)

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 ápr. 28, 19:56 
jákóbaby írta:
Hát igen. Nagyon nehéz nem elkényeztetni őket.. Albert annyira tündéri, hogy nehéz neki nemet mondani, de néha muszáj. Nem szeretném ha később hisztizne azért mert megszokott valamit és nem tudjuk utána tartani, mert az vele sem fair. De mondom, nincsenek vele gondok, örül mikor kijöhet és változatlanul tündérien odajön, behajtja a kis fejecskéjét és kéri a napi simijét. :mrgreen:
Annyira szeretem ezt a tollpamacsot, hogy hihetetlen!!!! :24: :27: :47: :59: :89:

:lol: Nálam Kakapo kint alszik az ágy vége feletti rúdon, este 1,5 órát vagy a takró alatt tölti simogattatással ;) vagy a felhuzott lábamon ülve tévézik , aztán megy a rúdjára aludni.

Reggel ha bármi komoly zajvan már repül is hozzám és szalad be a takaró alá biztonságba.
Minden megtanult az emberi kommunikációból, ha elmegyek valahova és haza érek gyakran fogad azzal, hogy Kakapo nagyon szeret :cry: nagyon megindító. Kiváncsi leszek nálatok ki lesz a 'kiválasztott' remélhetőleg Te.

Hozzászólás 2011 ápr. 28, 8:20 
Hát igen. Nagyon nehéz nem elkényeztetni őket.. Albert annyira tündéri, hogy nehéz neki nemet mondani, de néha muszáj. Nem szeretném ha később hisztizne azért mert megszokott valamit és nem tudjuk utána tartani, mert az vele sem fair. De mondom, nincsenek vele gondok, örül mikor kijöhet és változatlanul tündérien odajön, behajtja a kis fejecskéjét és kéri a napi simijét. :mrgreen:
Annyira szeretem ezt a tollpamacsot, hogy hihetetlen!!!! :24: :27: :47: :59: :89:

Hozzászólás 2011 ápr. 27, 21:25 
Attila, azt tudom erre mondani, hogy hala az egnek, hogy meg tudtad oldani, es igy mindenki boldog a csaladban. Ki ne kenyeztetne a gyerekeit, ha van ra modja? Termeszetes. :08: :37: :61:

Hozzászólás 2011 ápr. 27, 20:07 
Nem bántam meg sosem, hogy pipike el van kényeztetve, ugyanolyan mint bármelyik gyerekem.
Már irtam Kakaponál az nem ment , hogy be van zárva egyszerűen nem türte, egy-két évig ment az elején amig el jártam dolgozni, hogy végig lármázta a napot, letakarás egy darabig segített aztán az sem. Az jó egyedül ha itthon vagyok vele, megtettem ;)

Hozzászólás 2011 ápr. 27, 18:58 
Hat itt van az eb elhantolva Attila, hogy jol elkenyezteted. No, meg annyira okos lany Kakapo pipike, hogy ha egyszer kivivta a jogait, nem enged belole. Igy aztan viseld a kovetkezmenyet, hogy 2 feleseged van.
Lehet, ha az elejen jobban tudatositottad volna vele, hogy o itt ebben a hazban csak 2.szamu feleseg lehet, akkor most nem itt tartanatok.
Nalunk a legnagyobb buntetes az, ha napkozben betakarom a kalitkat, mikor ugy hisztizik, hogy vegleg nem birok vele. Van, hogy egy ideig meg probalkozik, de vegul mindig elcsendesedik, es azzal tudom kitakarni, hogy megkerdezem, hogy : megnyugodtal Csipuska? Azert ez a 7 ev alatt egy kezemen tudom megszamolni hanyszor fordult elo, de mindig hatasos volt.

Hozzászólás 2011 ápr. 27, 16:15 
jákóbaby írta:
De nem hisztizik, egyelőre úgy néz ki megszokta, hogy elmegyünk dolgozni és addig ő bent van és reggel meg délután jöhet ki.

Ezzel Kakapo is igy van ha egyutt megyunk el otthonrol akkor nyugi van, gond akkor van ha a feleségemmel marad otthon, és nem jöhet ki mert kezelhetetlen annyira vár , hogy hazaérjek, hogy mindent tönkre tesz és óbégat akkor is ha kint van. Ha egyszerre mentek el valoszinuleg Alberttel sem lesz semmi gond, szerintem az is szamit, hogy fiu. Gyurcsi és Kincső közül is Kincső a hisztisebb, Gyurcsi nyugodtabb. Az is igaz, hogy nem egyformák egyik ilyen másik olyan és én el is kényeztetem amennyire csak tudom :lol:

Hozzászólás 2011 ápr. 27, 10:00 
Ez nalunk is igy van. Csipuska reszt vesz az edenyek elmosogatasaban, a kaja kirakasaban, jon velem a vallamon. Ez a reggeli foglalkozas resze. Igy fog kialakulni, hogy reggel ahogy kitakarom, kiveszem, es rateszem a kiulore, es ott elvegzi a reggeli kakit, ami a legnagyobb a nap folyamAN.
Gondolom, Albert meg kicsi, o gyakran pottyant kicsit, de ez be fog allni, ugy, hogy reggel es este van a nagyja, amit meg lehet szoktatni, hogy a kiulon vegez el.
Mikor ezzel vegzett, nagyon megdicserem, megtapsolom, es nagyon orulunk, es utana csinalom a kalitka tisztitasat, cserelem a papirt alul,amit nagy figyelemmel kovet a madaram, majd megyunk a konyhaba eloszor az o dolgait, majd az en dolgaimat elintezni.
Meg a furdoszobaba is jon velem, majd mikor en beviszem a reggelimet, akkor kap egy piciket a teambol, es utana beteszem : megyunk reggelizni felkialtassal.
Igy kezdunk enni.
Termeszetes, hogy az ejszakai egydullet, es uldogeles utan tarsasagra, szeretetre es mozgasra vagyik Albert is, mint Csipuci.Utana johet az eves. A kicsik nagyon edesek, meg nagyon sokaig esznek, mert meg nem tudjak olyan jol botani a magokat. :D

Hozzászólás 2011 ápr. 27, 7:57 
evanagyi írta:
jaj, Attila, ne ijesztgesd oket. Kakapot jol elkenyeztetted, a jakok nagy resze szerintem megelegszik, hogy napi nehany orat foglalkozzanak vele, es kulonben eluldogel vagy jatszik a kalitkajaban. Persze az a jo, ha mindig van korulotte valaki, de ugy kell nevelni, hogy megszokja, hogy az a termeszetes allapot, hogy o a kalitban van, es a gazdi idonkent el is megy otthonrol, de MINDIG visszajon hozza.
Ettol meg lehet boldog es elegedett madara az embernek, lasd az en Csipucikamat.
Albert nagyon ugyes, okos baba. Most kell resen lenni a nevelesenel.
Miert kell bent ennie a kalitban?Magot eszik mar?
Csipuskat en meg tappal etettem, mikor hazahoztam, ezt az asztalon adtam neki.
Mindig volt az etetojeben mag is es viz is, mint most is, es ha ehes, akkor eszik.
Mikor en eszem, akkor mindig be van zarva, es az esetek tobbsegeben o is eszik.

Albert most már egy hete nem tápozik. Természetesen a tápot ölben ette. :D A mag meg a lágyeleség meg a víz pedig bent van a kalitban és amikor reggel elmosom az edényeit meg rakok új kaját neki akkor törtet kifelé. Már szépen felül a vállamra és ott rosszalkodik mindeközben. Nálunk egyébként nyugi van napközben, nem ordítozik, hogy ki akar jönni. Amikor odamegyek a kalitkához akkor mint Évanagyinál nekem is odajön, megfogja az ujjamat és puszihangokat hallat és utána vakartatja a fejecskéjét. A jelzés, hogy ki akar jönni pedig az, hogy ráugrik az ajtóra. De nem hisztizik, egyelőre úgy néz ki megszokta, hogy elmegyünk dolgozni és addig ő bent van és reggel meg délután jöhet ki.
Az evés nálunk is úgy van, hogy ha látja mi eszünk akkor ő is elkezd majszolni valamit. :)
Boldog, kiegyensúlyozott kis tollas, aki egyre többet beszél és villámgyorsan okosodik. :mrgreen:
Tegnap végre az uramnak is mondta, hogy szevasz, mert idáig nem hitt nekem és azt hitte csak képzelődök, hogy Albert ilyet mond. :lol:

Hozzászólás 2011 ápr. 27, 0:15 
Inkabb azt mondtam, hogy tobbet van kint, mint azelott, mert megtanulta kerni, hogy ki szeretene jonni. Ettol fuggetlenul nagyon sokszor magatol megy vissza a kalitba, mert neki azert ott a legbiztonsagosabb, es a legmegnyugtatobb.

Hozzászólás 2011 ápr. 26, 23:22 
Csipucika is mindig kint szeretne lenni, te mondtad Eva nem rég. Valamelyik madár feladja és beletörödik valamelyik nem , Kakapo legalább egy évig volt bezárva mindennap és nem adta fel.

Hozzászólás 2011 ápr. 26, 15:53 
jaj, Attila, ne ijesztgesd oket. Kakapot jol elkenyeztetted, a jakok nagy resze szerintem megelegszik, hogy napi nehany orat foglalkozzanak vele, es kulonben eluldogel vagy jatszik a kalitkajaban. Persze az a jo, ha mindig van korulotte valaki, de ugy kell nevelni, hogy megszokja, hogy az a termeszetes allapot, hogy o a kalitban van, es a gazdi idonkent el is megy otthonrol, de MINDIG visszajon hozza.
Ettol meg lehet boldog es elegedett madara az embernek, lasd az en Csipucikamat.
Albert nagyon ugyes, okos baba. Most kell resen lenni a nevelesenel.
Miert kell bent ennie a kalitban?Magot eszik mar?
Csipuskat en meg tappal etettem, mikor hazahoztam, ezt az asztalon adtam neki.
Mindig volt az etetojeben mag is es viz is, mint most is, es ha ehes, akkor eszik.
Mikor en eszem, akkor mindig be van zarva, es az esetek tobbsegeben o is eszik.

Hozzászólás 2011 ápr. 26, 15:20 
'vad hang' nalunk akkor van ha megijed, maskor nincs , ha valamire nyomatekosan fel akarja hivni a figyelmet akkor kapu telefon van 110 db-el.

Nem hiszem, hogy Albert belefog torodni abba , hogy a ketrecben ucsorogjon mikor lehet kint is, Kakapo sohasem torodott bele , pedig az elejen be volt zarva 8 orara vagy meg tobbre , amikor elmentem dolgozni. Vegig uvoltotte, sikitozta az egeszet ha nem volt letakarva. Aztan itthon maradtam vele ;)

Hozzászólás 2011 ápr. 26, 9:13 
Sziasztok!

Gondoltam írok Albert húsvéti ténykedéseiről pár sort.. :D
Albert baba dumagép lett és mindenfélét gyakorol mondani. Hello, hello-bello, szevasz ezek most a kedvencek. Persze nem mindig sikerül tisztán, de egyre jobb és nagyon szórakoztató, hogy be nem áll a csőre. Ezen kívül még a szekrény nyikorgást, a kutyanyüszögést és a "vad hangját" szereti hallatni. Nem tudom ez nálatok is előfordul, hogy a "vad hangját" nyomatja?
Repülés terén is haladunk, egyik nap a vállamra felült és onnan lerepült a kutyafekhely szélére. Nagyon szépen nagyfiúsan landolt. Ő is és én is nagyon büszkék voltunk. Ő magára, én meg rá. :lol:
Egyébként kezd megmutatkozni makacssága és akarata. Reggelente nem lehet úgy megetetni, hogy ne jönne ki. Próbáltam már kicselezni, de ő rögtön rápattan a kezemre, felfut a karomon és felül a vállamra, majd megkezdi reggeli repülőedzését. Ilyenkor alig lehet visszatuszkolni és tudom, hogy keményszívűnek kellene lennem, de nincs szívem visszarakni, vagy ha sikerül is akkor is rögtön megint kijön, úgyhogy ilyenkor engedem egy kicst. :mrgreen: Csibész kis tollas!!!! De nagyon szeretem!!!! :40: :58: :74: :88:
Egyébként ez a simogatás kérés, vagy követelés nem is tudom :D ez mindennapos nálunk és mindekettőnktől igényli. Odajön, odaáll mellénk, odahúzza kezünket, majd letámasztja a csőrét és várakozik. :lol: Oda vagyok érte!!!! :mrgreen:

Hozzászólás 2011 ápr. 22, 22:29 
evanagyi írta:
Sokkal tobbet van kint , miota megtanulta, kogy :,, Csipuska akar ki", mert ilyenkor mindig kiengedem, ha egy mod van ra. De nem lehet vele birni, mert ugy elszemtelenedik, hogy a multkor leragta a legjobb kabatomrol az osszes alsofules gombot (potolhatatlan), es hasonlo olyan valogatott rosszasagokat talal ki, hogy muszaj vagyok zarva tartani, mert nem tudom egyfolytaban rajtatartani a szememet. Olyan neki a kalitka, mint egy kisgyereknek a jaroka, egyszeruen kortlatozza a mozgasteret. Ott is jatszhat, mert vannak jatekai, maszkalhat, tornazhat, stb.
Most probalom arra ravenni, hogy a kalitkan jatsszon, vagy a kiulon, vagy egy-egy ajton uldogeljen hosszu ideig. Probalom tanitani ujra , es ujra, hogy mik a tilos teruletek szamara, de olyan rossz, mintha Pinokkiot tartanam a hazamban. Mindent lehuzigal az asztalrol, csipkedi a ruhamat, nem hagy beken egy percig sem.
Nehez a gyerekneveles. :lol:

Kakapo akkor csinal ilyet ha ehes vagy szomjas, ezzel jelzi mint a totyogo gyerek, hogy hianyzik neki valami.
Ha szeretnem hogy nyugton maradjon ,mert nem erek ra 'nagypapat' jatszani akkor megetetem, megitatom lehetoleg kedvencekkel... teli hassan szepen bobiskol vagy csak nezelodik . Ha nem jon be akkor van meg egy modszer a besoteties es keves mozgassal jaro munka egy kis lampa fenyenel ilyenkor elalszik. Aztan neha nem jon be , de ez nagyon ritka.

Ja es nem a kalitka tetejen van soha sem 20cm a max tavolsag kozottunk ;)

Tilos olyan nincs a szotarukban, az nagyon izgi ha valami tilos, bar egy kicsit azert megerti, pl a telefon elemelese tilos, mert az a telefon azonnali elpusztulasaval jar. Emiatt a telefon altalaban el van dugva az asztal ala , most mar annyira okos ha veletlenul elo marad akkor vigyorogva a csorebe veszi , de nem bantja. A napokban adtam neki egyet aminek tonkre ment a kijelzoje, mintha verseny lett volna hogyan lehet nagyobb pusztitast vegezni ... 5 mp alatt vege volt... :lol:
Gombokat Kakapo is szereti, amit lehet zarva tartunk szekrenyben. Irgalmatlan kaosz van a lakasban, dobozok cuccok mindenutt, erdekes modon biztonsagban vannak nem igazan teszi oket tonkre.

Hozzászólás 2011 ápr. 22, 21:34 
Sokkal tobbet van kint , miota megtanulta, kogy :,, Csipuska akar ki", mert ilyenkor mindig kiengedem, ha egy mod van ra. De nem lehet vele birni, mert ugy elszemtelenedik, hogy a multkor leragta a legjobb kabatomrol az osszes alsofules gombot (potolhatatlan), es hasonlo olyan valogatott rosszasagokat talal ki, hogy muszaj vagyok zarva tartani, mert nem tudom egyfolytaban rajtatartani a szememet. Olyan neki a kalitka, mint egy kisgyereknek a jaroka, egyszeruen kortlatozza a mozgasteret. Ott is jatszhat, mert vannak jatekai, maszkalhat, tornazhat, stb.
Most probalom arra ravenni, hogy a kalitkan jatsszon, vagy a kiulon, vagy egy-egy ajton uldogeljen hosszu ideig. Probalom tanitani ujra , es ujra, hogy mik a tilos teruletek szamara, de olyan rossz, mintha Pinokkiot tartanam a hazamban. Mindent lehuzigal az asztalrol, csipkedi a ruhamat, nem hagy beken egy percig sem.
Nehez a gyerekneveles. :lol:

Hozzászólás 2011 ápr. 22, 20:33 
evanagyi írta:
Most kohogott egy sort, aztan kinevette magat, ez fulladozasba csapott at, majd ezen ujra nevetni kezdett.
Nagyon szep papagaj, es milyen okos!! Miket mond, meg kell zabalni!!
Szepseg, jo voltal? Tyutyu.Jo? Jo? jo?Repulnek a puszik. Csipi, gyere Evahoz, jo?Mivan? nem fazol?Szia, adj egy puszikat.Kukucs, kukucs, hol van, itt van Csipucika, Puci.
Na,,abbahagyom a helyszini kozvetitest, mert gyorsabban beszel, mint ahogy en irni tudok.

Szenzacios! Probald meg hogy tobbet lehessen kint jot fog neki tenni.

Hozzászólás 2011 ápr. 22, 16:22 
Csipuska nem minden nap igenyli a simikezest, de ha jon, akkor nagyon elfekszik rajtam es igencsak elvezkedik. becsukja a szemecskejet, kimondottan latszik, hogy mennyire elvezi a simogatast. Aztan, mint egy igazi pasas :) , feltapaszkodik, mikor elege van, es felall a vallamra, jelezve: na eleg a nyalakodasbol. :02:
Nalunk a nagy megnyugvast az jelenti naponta tobbszor, hogy odamegyek a kalitkahoz, es nagyon finoman rateszi a labat a mutatoujjamra, es igy tartjuk jo sokaig. Rettento finom, puha talpacskaja van, es mar megtanulta, hogy csak egyenes talppal szabad ratenni a labat az ujjamra.
A tegnapi osszeveszesnel rafogott, megszoritotta az ujjamat, olyankor igyekszik meg is csipni, szoval resen kell lenni ezzel a kiszamithatatlan pasival.
Most eppen ugy udvarol, hogy mindjart csak egy folt marad belolem a kanapen, ahol ulok. :lol: Dicseri magat, rettentoen, enekel, dumal, be, nem all a csore.
Most kohogott egy sort, aztan kinevette magat, ez fulladozasba csapott at, majd ezen ujra nevetni kezdett.
Nagyon szep papagaj, es milyen okos!! Miket mond, meg kell zabalni!!
Szepseg, jo voltal? Tyutyu.Jo? Jo? jo?Repulnek a puszik. Csipi, gyere Evahoz, jo?Mivan? nem fazol?Szia, adj egy puszikat.Kukucs, kukucs, hol van, itt van Csipucika, Puci.
Na,,abbahagyom a helyszini kozvetitest, mert gyorsabban beszel, mint ahogy en irni tudok.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 401 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 21  Következő