Szabi írta:
Képzeljétek el, a sirálykáim nem fogadták el az odút egy hét alatt sem, viszont az etetőbe hordogatnak fészekanyagot... a kis buták.
Nem tudtam, hogy ezek ilyen kényes, bonyolult madarak... ezekhez képest - én a gouldokhoz vagyok szokva - azok egyszerű-fapados madárkák. Azon gondolkodom, hogy ha véletlenül lesz sirályka tojásom, akkor a gouldok alá át kell tennem Őket dajkáztatni...
Mit csinálok rosszul? Most megpróbálok hetenként más és más odút adni nekik, hátha valamelyik megfelel majd a kényes ízlésüknek.
Szia,
mint 8 éve hobbi szinten sirálykát tartó,csak annyit tanácsolnék,hogy nem kell más és más odú,talán inkább máshová kell helyezni.Nem ismerem a ketreced elhelyzését,de egyszer nálam is előfordult,hogy nem az odúba,hanem az ülőrúdra próbáltak fészkelni,kénytelen voltam a kalitkán belülre abba a sarokba feltenni az odút és ettől kezdve megszűnt a gond,rögtön tojt,öt tojásból,öt szépséges fióka lett.
Nem kényesek,eddigi tapsztalatom szerint,szinte lehetetlen lebeszélni őket a költésről,tehát valami másban kell keresni a hibát,nem az odúkban.Sima fürdőben is költöttek nálam.

Sőt közönséges festék patron dobozból készült odúban is.

Kényeztesd őket,magok,csíráztatva is, uborka,tyúkhúr,alma,fürtös köles,hetente tojásos eleség,ha lehet sok friss víz a fürdéshez és türelem.
Üdv