Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 máj. 21, 1:42 
feketemarcsi írta:
africz írta:
Szivszorito , hogy meg kell válni tőle, én belehalnék ha Kakapó nem lenne. Kakapo kislány átfutott az agyamon egy madár társ neki de szerintem lehetetettlen nem hiszem, hogy elfogadná , hogy másik madarrál osztozzon rajtam. Azonkivűl éppen elég Kakapo szeszélyeit kielégíteni , kettő már meghaladná a képességeimet. Remélem sikerül jól dönteni és olyan embert találni aki nem gazdája lesz hanem élete értelme lesznek egymásnak.

Kettővel lehet, hogy könnyebben boldogulnál, mint eggyel. :wink:
És ha lenne egy ellenkező nemű társa Frankynek, kisebb traumát okozna neki az előző gazdája elvesztése.

Félek tőle és mi van ha nem ? Nézegessem mindkettőt kalitban? azt nem..

Hozzászólás 2011 máj. 20, 23:12 
africz írta:
Szivszorito , hogy meg kell válni tőle, én belehalnék ha Kakapó nem lenne. Kakapo kislány átfutott az agyamon egy madár társ neki de szerintem lehetetettlen nem hiszem, hogy elfogadná , hogy másik madarrál osztozzon rajtam. Azonkivűl éppen elég Kakapo szeszélyeit kielégíteni , kettő már meghaladná a képességeimet. Remélem sikerül jól dönteni és olyan embert találni aki nem gazdája lesz hanem élete értelme lesznek egymásnak.

Köszönöm a biztatást.

Hozzászólás 2011 máj. 20, 23:09 

Hozzászólás 2011 máj. 20, 22:50 
A kalitka lemaradt. Méreteket még nem írok, az részlet kérdés. Amúgy gurulós:

Kép

Kép

Hozzászólás 2011 máj. 20, 22:28 
Üdv a kedves Jákó közösségnek.

Én lennék az ominózus illető akiről Laci szót ejtett.

A lényeg röviden (a miértjére nem szeretnék kitérni ha nem bánjátok így is tépkedem a saját tollaimat), hogy sajnos, nagyon sajnos, meg kell válnom az egyik élettársamtól.
Franky-nek (bár inkább frenki-nek ejtve) hívják és most 11-12 éves. Jó magam vettem kereskedésben Budapesten, magyar tenyésztőtől származik és kézzel nevelt volt.
6 hónap kora óta együtt élünk. Természetesen szelíd, bár picit bizalmatlan elsőre az idegenekkel (főleg férfiakkal), de a gyerekekkel egyáltalán nem és a női hangot is nagyon szereti.

2 évig Győrben éltünk egy kis lakásban édesketestben. Akkor egész nap /éjszaka kint volt és az első év végére el is kezdet beszélni. Mondanom sem kell, hogy szinte minden ingemről hiányzott egy-két gomb és az össze távirányítóról is valamennyik. Éjszaka is rajtam aludt (a váltamnál, ha álmomban megfordult, akkor Ö is odébb lépet). Persze reggelre volt pár csomó (totyantás) a paplanon:).
A kalitkába csak enni ment be, vagy ha vendégek voltak, akkor be tettem.

Majd visszaköltöztünk Bp., közben egy "emberbe" is beleszerettem, azóta az utóbbi a feleségem lett. Itt vége is lett az együtt alvásnak és már nincs madár kaki mindenhol:)
Innentől már többnyire kalitkában van. Igyekszem napi szinten ki engedni, de az igazat megvallva, ez sajnos inkább heti 3 alkalom. Termesztésen ha rajta múlna a dolog, akkor a vállamon ücsörögne egész nap. A régi szép időkben még a munkahelyemre is bevittem, a kocsiban is a vállamon volt mindig.

1 évet egy szikla papagáj társaságában töltött, nem voltak puszi pajtások, de nem bántották egymást (egy kalitkában voltak).

Franky fiú, ezt abból gondolom, hogy néha olyan mintha kanos lenne: Táncol, körbe körbe forog és mintha rá akarna telepedni a tenyeremre, de nem tudja melyik vége a jó. Ezt a feleségemmel szinte mindig eljátssza. Valamint, ha női hangot hall, látható hogy nagyon örül neki. Ettől függetlenül, csak engem hajlandó utánozni. Már jó ideje él velünk a feleségem, de Franky mindig csak az én hangomon beszél.

Mint minden Jákó nagyon ragaszkodó, de volt olyan időszak, mikor a feleségemet, jobban szerette mint engem. Öt például még soha nem csípte meg, engem viszont természetesen már jó párszor. Intelligens lény. Szemelyisége szeszélye, vannak rossz pillanatai, hogy rosszkedvű (de ez nagyon ritka).

Említettem már, hogy beszél. Igazából sosem tanítottam, csak amit magától felvesz, de az is elég sok és változó, mindig van valami aktuális téma. A komplett szókincsét minden kora reggel és napközben is egyszer oda-vissza felsorolja. Tovább, elfütyül az aznapra komponált dallamaiból néhányat. Rikácsolni nem szokót soha. A hangoskodás nála a fütyülés és a StarWars-ból merített különféle hang effektusokban merül ki.

Mindenevő és mindent kinéz a számból. Ha mellette eszik az ember, akkor azonnal mondja, hogy "hello!", Ö ezzel kér enni:/. Természetesen javarészt magokon él, plusz gyümölcsök. De, szereti a húsféléket, és az egyik kedvence a tejszínhab vagy olvadt fagyi. Órákat eltud pepecselni egy főt vagy sült csirke láb csontjával.

Játékok nem igazán gazdaságosok, mindegy milyen hiper-szupr erősségű akármit veszek neki, hanem acélból láncból van, akkor csak idő kérdése. Szisztematikusan szét szedi.

Van egy macskánk is, akit az udvarról mentettünk k meg pár hetes korában (magyarul muszáj volt). El vannak, de azért nem rajong érte a Franky. A macska játszana vele, de Franky-nek nem tetszik az a fajta játék (pld.: Ha Franky a földön van és épp felém siet, akkor a macska nekifutásból át ugrik a feje fölött).
A macska neve Kármen és Franky mindig elküldi valahova ha körülötte rosszalkodik: "Krámen, méssz!" .

Elnézést, hogy ilyen hosszasan írogatok, nem is tudom, hogy miért mesélek el ennyi mindent. Mind rá ért volna a leendő gazdival megosztani.

Visszatérve: A helyzet, hogy meg kell válnom tőle. Nagyon összeöntünk és én vagyok az élete párja, de szerintem sikerülni fog. Még van min. 40éve. És függetlenül attól, hogy ragaszkodó, jól elvan mással is. 3x voltam már 30 napnál hosszabban távol tőle (2x Afrikában és 1x Amerikában). Ismerős lakásán vagy olyan is volt, hogy a szomszéd járt fel hozzá etetni ,meg beszélni hozzá. Tolltépés sosem volt és ugyan úgy fütyürészet mikor a havernál volt. A lényeg, hogy foglalkozzanak vele, mert az nagyon fontos neki. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy meg sem kottyan naki. Attól függetlenül, hogy gyárilag is monogám típus, Ö még ráadásul a bizalmatlanabbak közé tartozik. Úgy hogy kell majd össze szokás, stb.

Nézegettem a fórumokat, hogy hogyan is fogja ennek neki. Ki az aki nem felelőtlenül vállalná be. Egyáltalán hogyan fogom kiszűrni a rossz gazdikat, vagy akár kereskedőket. Ekkor bukkantam rá a Laci számos posztjára, több helyen is, hogy elveszítette élete értelmét. Nagyon meggyőző volt elsőre, hogy amennyire hajt a régi után, az igazán lenyűgöző és jó elkötelezettségről vall. Így kerültünk kapcsolatba. Szerencsére Ö neki sikerült egy Jákot szereznie. Én Franky-t nem eladni akarom. Ahogyan Laci is írtam, a kalitkájáért kérek majd egy 60-80e ft. Azt is csak ezért, hogy valami minimális anyagi felelősséget is vállaljon aki majd megkapja.

Nem tudom, hogy annak van e jelentősége, hogy sosem volt még beteg. Talán egyszer hányt életében, de az is régen volt (még Győrben, bevittem az irodába és a kollégáim kólájából túl sokat ivót meg)

Azt szeretném, hogy egy olyan emberhez kerüljön, akinél ha nem is azonnal, de 1-2 hónapon belül boldogak legyenek egymással.
Az ideális jelölt:
Ért a nagy madár tartáshoz.
Volt már papgálya és nem hullámosról akar Jákóra váltani
Leinformálható, akár itt a fórumon többen ismerik.
Ha lehetőség van rá, akkor egy párszor meg látogatnám, ha átkerült, hogy nyugodtan tudjam, hogy jól van. Utána nem erőltetnem ezt, mert neki is könnyebb lesz úgy átszokni, ha nem lát engem.
Tisztába legyen, hogy egy életre kötelezi el magát.
Van ideje szinte minden nap, ki engedni a kalitkából legalább 20 percre, hogy játszhasson vele (Franky nagyon szeret a vállamról, a fejével a mellkasomra lelógni, hogy úgy kapirgálja/vakarjam a nyakát. Ezt sosem tudja megunni).
Az már csak a hab a tortán, ha olyan ember, aki sokat van otthon (vele) vagy sokan vannak körülötte egész nap és pörög az élet.

Szerintem most befejezem, mert úgy is lesz egy vala kérdés. Pár képet is mellékeltem.

Kép

Kép

Kép

U.I: Elnézést a bizonyára előforduló helyesírási hibákért, eredetileg Angol az anyanyelvem.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára oalex 2011 máj. 20, 22:51-kor.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 máj. 20, 19:02 
Sziasztok!

Mivel nagy az érdeklődés a madár iránt, felveszem a kapcsolatot A-val...ameddig nem egyezik bele nem adhatom ki a telefonszámát, mail címét...
Ha lesz valami fejlemény írok!

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 máj. 20, 10:48 
feketemarcsi írta:
molnarl.g írta:
Sziasztok!

Tegnap hívott egy srác, hogy el ajándékozná 11éves Jákó fiúját...
Csak a kalitkáért kér 60 000,- ot, szeretném ha jó helyre kerülne, nekem már van Alfi.
Ha valakit érdekel, szóljon!
Nem szeretnénk ha rossz kezekbe kerülne, vagy tenyészállat lenne belőle...
Komolynak tűnik a dolog...
Laci

Kár, hogy fiú... Egy barátomnak van egy hasonló korú hímje, elpusztult a tojója tavaly és amióta látta a fiú, hogy kivitte a röpdéből a halott tojót, rettentően haragszik rá, letámadja, kiabál vele.

Szegény...... :(

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 máj. 20, 9:50 
Laci, írtam neked egy pü-t.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 máj. 20, 8:28 
Sziasztok!

Tegnap hívott egy srác, hogy el ajándékozná 11éves Jákó fiúját...
Csak a kalitkáért kér 60 000,- ot, szeretném ha jó helyre kerülne, nekem már van Alfi.
Ha valakit érdekel, szóljon!
Nem szeretnénk ha rossz kezekbe kerülne, vagy tenyészállat lenne belőle...
Komolynak tűnik a dolog...
Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 máj. 14, 9:18 
Betty írta:
nagynejutka írta:
Kép

Jutka, ez a hely a jákóknak, valami csodás :wink: Maga a paradicsom. Biztos nagyon jól érzik magukat a kis szürkék. Gratulálok hozzá. :08: De jó lenne, ha az Én Kincsőm és Gyurcsim is kaphatnak egy ilyen nagy röpdét :)

Nagyon szeretnek a röpdében lenni. Iszonyatosan jó az étvágyuk ha kint vannak.
Tegnap ebédre kukorica kása volt fekete áfonyával. A vacsorájuk Mizo féle kása, látnotok kellene ahogy falnak.
Pedro bele teszi a csőrét és úgy habzsol mint egy malacka.

Majd ha a kis rozellák kijönnek az oduból megosztoznak a helyen.
Leszoktunk nekik választani egy 2m helyet (rozelláknak )és csak akkor vannak összeengedve ha itthon vagyunk.

Kép

A pöpdébe most kaptak új pvc , a régi fát kidobtuk, oda még kereünk egy szép ágas fát amin tudnak játszani.

Hozzászólás 2011 máj. 14, 9:07 
africz írta:
Házban is jó helyük van , nekem a kötelek kihelyezése még hátra van.

A képek Sony-Nex3 fényképezőgéppel és a Carl Zeiss Distagon 35mm f1.4 objektivvel készültek.
A gépet javaslom ha szeretnél váltani, HD video is van benne egy gomb nyomásra nagyon jó minőségű.
Az objektiv egy nagyon drága objketiv azt nem javaslom , jóval olcsobb is megfelel a célra.

Köszönöm a segítséget, az objektív tényleg drága.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 máj. 11, 19:03 
nagynejutka írta:
Kép

Jutka, ez a hely a jákóknak, valami csodás :wink: Maga a paradicsom. Biztos nagyon jól érzik magukat a kis szürkék. Gratulálok hozzá. :08: De jó lenne, ha az Én Kincsőm és Gyurcsim is kaphatnak egy ilyen nagy röpdét :)

Hozzászólás 2011 máj. 11, 17:52 
Házban is jó helyük van , nekem a kötelek kihelyezése még hátra van.

A képek Sony-Nex3 fényképezőgéppel és a Carl Zeiss Distagon 35mm f1.4 objektivvel készültek.
A gépet javaslom ha szeretnél váltani, HD video is van benne egy gomb nyomásra nagyon jó minőségű.
Az objektiv egy nagyon drága objketiv azt nem javaslom , jóval olcsobb is megfelel a célra.

Hozzászólás 2011 máj. 11, 14:36 
africz írta:
nagynejutka írta:

Sajnos nincs jó fényképezőm, és igen nehéz őket fényképezni.
Ha meglátják a telefont vagy a gépet rögtön jönnek rám, hogy szétszedjék.
Próbáltam már felvenni mikor beszélgetnek, de elhallgatnak ..

Te is tennél fel képeket ?

:) Okos csibészek és gyönyörűek, szép nagy helyük van! Kakapo is megzakkantott már egy pár telefont...

Itt van egy két kép Kakaporol.
http://www.idre.hu/forum/viewtopic.php?f=48&t=1099&start=20

Köszönöm. Gyönyörű a Te madárkád is !!! Látszik rajta , hogy rosszaságé neki sem kell a szomszédba menni. Sajnos az udvarra csak akkor tudom őket kivini ha jó idő van, amúgy a házban
,, sínylődnek ,,.

Kép

Kép

Szabad megkérdezni, hogy milyen géppel készíted ezeket a profi fotókat ?

Hozzászólás 2011 máj. 10, 17:14 
nagynejutka írta:

:) Okos csibészek és gyönyörűek, szép nagy helyük van! Kakapo is megzakkantott már egy pár telefont...

Itt van egy két kép Kakaporol.
http://www.idre.hu/forum/viewtopic.php?f=48&t=1099&start=20

Hozzászólás 2011 máj. 10, 15:22 
mizo írta:
Szia Africz!

Tettem fel a képekhez 2 videót. Nagy érdekes, mert egy ismerősöm, aki 100 éve tart nemest, mondta, hogy nem igazán barátkozik más madarakkal és itt meg éppen Merlin és Mózes össze vannak gyógyulva és ez így megy azóta is. :D Arról nem beszélve, hogy Mózes nem a kedvességéről híres, ő elvan magában, nem nagyon szeret senkit rajtam kívül, kerüli az embereket és a madarakat is, Merlinért pedig meg van makkanva, imádja a kicsit. Mindenhová együtt mennek, együtt esznek, teljesen össze vannak nőve. :)

Szia Jutka! Remélem jól vagy és az ördögök is. Nyomjál fel pár képet!:-))

Szia Mizo !

Köszönöm kérdésed, jól vagyunk.
Tettem fel képeket.
Az Ördögfiókák élvezik a napsütést, remélem mostmár nem romlik el.

Hozzászólás 2011 máj. 10, 15:17 
africz írta:
nagynejutka írta:
africz írta:
Jó hallani, hogy már jobban van! Azt lehet tudni , hogyan mitől lett Pedro beteg ?

Nem tudta megmondani az áll.orvos sem, valamilyen gyulladásra utaltak a jelek, nagy gond nem lehetett mert használt a tabletta.
Nem evett semmi olyat , nem fázott meg, hasa nem ment, evett.
Babunak semmi gondja nem volt, Ő hozta az égedelem formáját.

Köszönöm, fotok ? a manokrol :) ?

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2011 máj. 10, 5:58 
Szia Africz!

Tettem fel a képekhez 2 videót. Nagy érdekes, mert egy ismerősöm, aki 100 éve tart nemest, mondta, hogy nem igazán barátkozik más madarakkal és itt meg éppen Merlin és Mózes össze vannak gyógyulva és ez így megy azóta is. :D Arról nem beszélve, hogy Mózes nem a kedvességéről híres, ő elvan magában, nem nagyon szeret senkit rajtam kívül, kerüli az embereket és a madarakat is, Merlinért pedig meg van makkanva, imádja a kicsit. Mindenhová együtt mennek, együtt esznek, teljesen össze vannak nőve. :)

Szia Jutka! Remélem jól vagy és az ördögök is. Nyomjál fel pár képet!:-))

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2011 máj. 9, 16:21 
nagynejutka írta:
africz írta:
Jó hallani, hogy már jobban van! Azt lehet tudni , hogyan mitől lett Pedro beteg ?

Nem tudta megmondani az áll.orvos sem, valamilyen gyulladásra utaltak a jelek, nagy gond nem lehetett mert használt a tabletta.

Köszönöm, fotok ? a manokrol :) ?

Hozzászólás 2011 máj. 9, 15:02 
africz írta:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 148  Következő