Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 126  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 máj. 18, 21:58 
Basszus Gyuri, remélem folyamatosan fotózni fogod azt az akácot, ahogy elvirágzik, kilevelesedik, termést hoz stb......
Nagyon szépek!

Hozzászólás 2011 máj. 18, 20:18 
Sziasztok én is feldobok egy képet a szomszéd akácosáról :roll: a többi meg nem érdekes :D
Kép

Valódi név: Gréti

Hozzászólás 2011 máj. 18, 17:41 
Szia!
Nagyon köszönöm, ki is teszem őket, és majd meglátjuk mi lesz :D

Hozzászólás 2011 máj. 18, 14:55 
Hím. Egy kis közvetlen napfény csodákra képes.

Hozzászólás 2011 máj. 18, 13:49 
Sziasztok!
Ez a gyémántgalamb milyen nemű???
Én hímek vettem, de nem udvarolt a régi sem az új párjának sem :(

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

rl=h[uttp://kepfeltoltes.hu/view/110517/Madarak_004_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]Kép[/url]

Kép

Kép

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 máj. 15, 18:18 
Gyémántoknál a vörös szín domináns vagy recesszív? Kössz ha valaki tudja.

Hozzászólás 2011 máj. 13, 20:20 
Nálam a hét nagyon mozgalmas volt.Szerdán a kis falat galambkáim kirepültek a fészekből.Igazán meglepett,hogy a gyémántok ilyen gyorsan fejlődnek,hiszen vasárnap voltak egy hetesek.Van egy külön lévő hímem.Ugyan aznap,tehát szerdán délután,leszakadt a kalitka tartója.Az eséstől kinyílt az ajtó és a galambkám elrepült.Estig a környéken tartózkodott,másnap délelőtt nem hallottam a hangját,de délután megjött.Többféle képen is próbáltam megfogni,de az utolsó pillanatban mindig arrébb repült.Végül az egyik nagy kalitka tetejére feltettem egy szállító kalitkát,tettem bele kaját és a galambkám besétált enni. Gyorsan becsuktam az ajtót.Tegnap az idősebb gyémánt páromnál is kikeltek a fiókák.Most már négy kicsikém van. :D :D

Hozzászólás 2011 máj. 12, 22:46 
Szia Betty!

Minden párnál más fészek jön be. Van olyan párom, ami hatalmas fészket épít, én az ilyeneket csípem jobban, többnyire jobban is költenek. Van több olyan párom, amelyik az általam betett szárított füvet is kihordja a fészekből az utolsó szálig. Na ezeknél a Gyuri féle fészek lenne az igazán jó. Van olyan párom ahol a tojó nem hajlandó a tojásra ülni, mindig mellé ül. így ment el egy évem egyetlen kölyök nélkül, mégse adtam fel, nagyon szép tojó. Végül feltettem neki egy mini joghurtos dobozt, abba tojt le, azóta kénytelen a tojásra ülni, nincs a fészekben hely, hogy mellé üljön. Idén a második csapat kölyök jön ki tőle:)
Próbálkozni kell és több féle fészket felajánlani.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 máj. 12, 20:57 
Szia Jancsi!

Igen őt hoztam az ismerősödtől :) Mikor elhoztuk, két nap múlva letojt az etetőbe pedig volt neki fészek fenn. Aztán megint tojt egyet, de azt összetörték. Jelenleg mindketten a fészekben ülnek, de még nincs tojás. Valahogy a gyémántokkal nincs szerencsém mert nem tudom eltalálni nekik a legmegfelelőbb fészket. Már annyi félét tettem fel nekik, de egyik sem az igazi. A jelenlegit szépen megépítették, de ahogy néztem olyan magasra csinálták a fészekkosárban a kókuszrostot, hogy abból ki fog gurulni a tojás :(
Lehet, hogy őket fogom inkább egyedül a kinti röptetőbe hazahozni a kacagókat meg visszaviszem a régi helyükre. A hétvégén egy műanyag dobozt fogok kibélelni nekik száraz fűvel és felteszek nekik több fészket, hogy válasszanak. Ettől többet nem tudok nekik adni. :?

Hozzászólás 2011 máj. 12, 20:46 
Betty, ez a tojó való ismerősömtől? Alkottak már valamit?

Hozzászólás 2011 máj. 12, 20:45 
Sziasztok!

Kinél milyen a szezon? Látom Ilona, nálad jól alakulnak a dolgok:)
Nálam nagyon gyenge volt az év kezdés, szinte minden sikertelen volt, aztán jött az első csapat kölyök amiben a párok többségénél egykék voltak, most már azért beindultak. A legjobban az örökítőktől származó fehér kölykeimnek örülök:)

SzBSanyi! A neked félretett kölykökből már van ami tarkul kifele:) Majd írd már meg, hogy pontosan melyik színből hány db kellene.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 máj. 9, 18:31 
Sziasztok!

Hoztam már Én is az egyetlen pár gyémántomról egy fotót :) Ilona nagyon aranyosak a kicsik :)

Kép

Valódi név: László

Hozzászólás 2011 máj. 8, 22:55 
Siropiju írta:
Van valakinek eladó tojó gyémántgalambja heves vagy jász-nagykun-szolnok megyében? Ha van az kérem szóljon

Szia!

Van 2 db idei tojóm is, eladó Pestmegyében Gödöllő mellett. + egy idei hím + ivarérett pár is.

többit Pü -ben.

Hozzászólás 2011 máj. 8, 22:12 
Ja és nagyon aranyosak a fiókák :D

Hozzászólás 2011 máj. 8, 22:11 
Van valakinek eladó tojó gyémántgalambja heves vagy jász-nagykun-szolnok megyében? Ha van az kérem szóljon

Hozzászólás 2011 máj. 8, 16:23 
Ma vagyunk egy hetesek,bocs,hogy piszkos a fészkünk,de a gazdi még nem mert hozzányúlni.
Kép

Kép

Hozzászólás 2011 máj. 1, 18:59 
Szervusz Jancsi!
Ez egy fiatal,ezüst színű pár.Amit Tőled kaptam tojó,egy ugyan olyan színű idősebb hímmel van.
Lassan náluk is kelni kell a tojásoknak.Az első fészkük sikertelen volt,mert miután összeraktam őket a tojó hamar megtojt,párzás még nem volt köztük.Ezek a tojások úgy látom fiasak.

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2011 máj. 1, 17:58 
madaras86 írta:
Szia Ilona!

Grat, melyik pár volt sikeres?

Szia Sanyi!

Általában már első tojástól kezdve ülik, viszont amíg nincs meg a második tojás, addig éjszaka többnyire nem ülik. Hogy melyik madár költ, az nálam totál változó, van olyan párom ahol szinte csak a hím üli a tojásokat. Elvileg felváltva kellene. Általában a fiatal madarak esetében fordul elő,hogy éjszakára nem ülik a tojásokat, később még ez helyrejöhet, illetve érdemes lehet a párokat cserélgetni, ha esetleg jól kombinálod lehet jól fognak ülni, pl a hím átveszi az éjszakai műszakot. Nálam az érdekes sárgásvöröses krém színű tojóm nem hajlandó éjszaka ülni, a hímje begurult és leverte a fejéről,nyakáról, hátáról a tollat, tiszta vér volt. Ha fél órával később veszem észre, ennek a madárnak annyi. Elvettem tőle és kapott egy új hímet. Ha sikertelenek a madarak érdemes cserélgetni egymás közt a párokat.
A másik, hogy a fészek helyével is próbálkozhatsz, pl tedd magasabbra/védettebb helyre, ha lehet.

Azokat a tojásokat már tuti kilökheted.....

Szia Jancsi,

köszi a választ és a tippet, holnap kombinálok valamit náluk :bom:

Hozzászólás 2011 máj. 1, 16:45 
Szia Ilona!

Grat, melyik pár volt sikeres?

Szia Sanyi!

Általában már első tojástól kezdve ülik, viszont amíg nincs meg a második tojás, addig éjszaka többnyire nem ülik. Hogy melyik madár költ, az nálam totál változó, van olyan párom ahol szinte csak a hím üli a tojásokat. Elvileg felváltva kellene. Általában a fiatal madarak esetében fordul elő,hogy éjszakára nem ülik a tojásokat, később még ez helyrejöhet, illetve érdemes lehet a párokat cserélgetni, ha esetleg jól kombinálod lehet jól fognak ülni, pl a hím átveszi az éjszakai műszakot. Nálam az érdekes sárgásvöröses krém színű tojóm nem hajlandó éjszaka ülni, a hímje begurult és leverte a fejéről,nyakáról, hátáról a tollat, tiszta vér volt. Ha fél órával később veszem észre, ennek a madárnak annyi. Elvettem tőle és kapott egy új hímet. Ha sikertelenek a madarak érdemes cserélgetni egymás közt a párokat.
A másik, hogy a fészek helyével is próbálkozhatsz, pl tedd magasabbra/védettebb helyre, ha lehet.

Azokat a tojásokat már tuti kilökheted.....

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2011 máj. 1, 16:35 
Ilona írta:
SzBSanyi írta:
Sziasztok,

van 9 pár gyémántom, páronként tartom őket.
Két párnál van 2-2 tojás, de nem ültek még rá, már 1 hete hogy megvannak a tojások. Mikor kezdenek el ülni? vagy már kidobhatom a tojásokat? A harmadik páromnál, ahogy a másodikat letojta azonnal elült.
Egyik párnál viszont a hím elverte a tojó fejét, kénytelen voltam kivenni tőle! Valamikor visszarakhatom vagy inkább ne?
Köszi
Sanyi

Én azt tapasztaltam,hogy az első tojás után már többnyire a fészekben maradt a tojó és a második után,ha a tojó lejött enni a hím beült.Van még egy párom azoknál még nem keltek ki a fiókák,de ugyanígy ülik a fészket.Azokból a tojásokból szerintem nem lesz semmi.Nézz utána mennyi idős az a tojó.Nálam tavaly egy fiatal madárkát vert így meg a hím.Nem volt még ivarérett,később majd vissza teheted.

Mind tavalyi gyűrűs gyémántgalamb, lehetséges hogy még fiatalok!?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2519 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 126  Következő