Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Brigi

Hozzászólás 2011 máj. 19, 15:52 
koszmó írta:
Sziasztok!
Írtátok, hogy igazán az volna jó neki "játszótárgy", ha egy kis társat szereznénk be neki. Mivel tojó, így gondolom egy hímet érdemes. Ha belemegyek, egy kisfiú beszerzésébe akkor azt, honnan fogom megtudni, hogy "szeretni" fogják-e egymást. A kalit elbírná a kis társat, az biztos.
És ha nem fogják kedvelni egymást? Akkor mit csinálok az uj kis jövevénnyel? Meg ha kisfiút is hozok hozzá akkor hogyan tudnám megoldani, hogy ne legyenek kis apróságok.? ( mert még a végén velük is úgy járok mint a vadászgörényeimmel, hogy rajtam maradtak a gyerekek, és most hárman rosszalkodnak a lakásban! :lol: ) - ne ijedjetek meg. Még nem is találkoztak - :lol:
Na tehát, még nem biztos, hogy jön hozzánk kisfiú, de mi van ha tojót hozok hozzá másikat? Az se lesz jó, mert akkor meg mindig csak pörlekednének egymással? Jaj nekem.......!

Szerintem ha veszel hozzá egy hímet, kicsi esélyt látok rá, hogy nem lennének szimpatikusak egymásnak. Mivel csak ketten lennének, és sok választási lehetőségük nem nagyon lenne, így szerintem jó társak lennének, persze nem kizárt, hogy egy olyan fogtok ki, amelyik valami miatt esetleg nem jön be az asszonynak, de az hamar kiderül, és olyankor szerintem ha normális a tenyésztő, "kicseréli".
Elkerülni a szaporodást? Ügyelsz a kajára, nem teszel fel odut. Ennél többet szerintem nem tudsz megtenni ennek az érdekébe.

Valódi név: Judit

Hozzászólás 2011 máj. 19, 9:12 
Sziasztok!
Írtátok, hogy igazán az volna jó neki "játszótárgy", ha egy kis társat szereznénk be neki. Mivel tojó, így gondolom egy hímet érdemes. Ha belemegyek, egy kisfiú beszerzésébe akkor azt, honnan fogom megtudni, hogy "szeretni" fogják-e egymást. A kalit elbírná a kis társat, az biztos.
És ha nem fogják kedvelni egymást? Akkor mit csinálok az uj kis jövevénnyel? Meg ha kisfiút is hozok hozzá akkor hogyan tudnám megoldani, hogy ne legyenek kis apróságok.? ( mert még a végén velük is úgy járok mint a vadászgörényeimmel, hogy rajtam maradtak a gyerekek, és most hárman rosszalkodnak a lakásban! :lol: ) - ne ijedjetek meg. Még nem is találkoztak - :lol:
Na tehát, még nem biztos, hogy jön hozzánk kisfiú, de mi van ha tojót hozok hozzá másikat? Az se lesz jó, mert akkor meg mindig csak pörlekednének egymással? Jaj nekem.......!

Valódi név: Szekér Gábor

Hozzászólás 2011 máj. 19, 8:53 
Üdv Mindenkinek!

:) megint én vagyok és rögtön egy kérdés, hogy miért eszi a papagáj a saját ürülékét napi egy-két alkalommal, bár nem minden nap!Ez betegség, vagy csak valami féle vitamin, esetleg ásványi hiány, vagy mi lehet?Kicsit aggasztó amikor lemegy a kalitka aljára és ott elkezdi felszedni, de istenigazából nem tudom miért?!?

Valaki tudna erre választ, megoldást?

Köszi előre is!

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 máj. 18, 22:56 
Jó ötlet! Bár ha teszel be még egy odút attól még nem biztos, hogy a másikban fognak új családot alapítani. Nekem már volt olyan párom amely odúról odúra vándorolt. Az egyikben még ott voltak a fiókák, miközben a másikban már ülték a következő fészekalj tojásait. A fiókákat etették rendesen a kirepülést követően is.

Valódi név: Timár Tamás

Hozzászólás 2011 máj. 18, 22:11 
Sziasztok!

Nekem is van egy hatos fészekaljam. :D Három hetesek és már van egy tojás az odúban. Az lenne kérdésem, hogy ha betennék még egy odút, akkor etetnék-e tovább a fiókákat? Csak, mert így nem tudja majd rendesen ülni a tojásokat, hisz van még egy hete kirepülésig a fiataloknak.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 máj. 18, 21:44 
zotyka írta:
Sziasztok

Az egyik nimfa páromnál 2,5-3 hete jöttek ki a fiókák (6db) de már van alattuk 8 tojás, nagyon szépen ülik őket felváltva, szerintetek már elvehetem tőlük a kirepült fiatalokat? De még a kirepülteket is etetik.
Akinek van valami tanácsa szívesen fogadom.
Amúgy nagyon jó szülők, nagyon hűségesen nevelik a fiókákat.
Átlagos tojásaik 5-8 db amit nagyon szépen nevelgetnek is.
Elhullásom még sosem volt.
Se belefulladt fióka sem gyenge madár.

Gratulálok a szülőpárodhoz! :D Kirepülést követően még kb. 3 hétig etetik a fiókákat. Ha már rendesen esznek maguktól és szükségét látod nyugodtan leválaszthatod őket. Tehetnél fel képeket a madaraidról! :wink:

Valódi név: Brigi

Hozzászólás 2011 máj. 18, 17:09 
kisyasa írta:
Üdv Mindenkinek!

Azután szeretnék érdeklődni, mert olvasgattam a forumon, hogy négyzetes rácsot ajánlanak a kalitkákhoz, de nem tudom mi ennek a rácsnak a hivatalos neve? Mint például (csibeháló) meg ilyesmi! Egyáltalán hol lehet beszerezni olcsón?Jelenleg a kalitkáján csibeháló van, de én nem igazán vagyok vele megelégedve, mert nehézkesen járkál rajta!Vagyis nekem úgy tünik, hogy nem igazán kellemes neki!

Válaszaitokat előre is köszi!

Szerintem ha úgy kéred a gazdaboltban, hogy pontheggesztett drótháló, tudni fogják. Mi felénk legalábbis így is ismerik és még énis meg tudtam jegyezni a nevét :) De amúgy szerintem a csibehálóval sincs semmi gond, sokan tartanak olyannal madarat.

Hozzászólás 2011 máj. 18, 13:06 
Sziasztok

Az egyik nimfa páromnál 2,5-3 hete jöttek ki a fiókák (6db) de már van alattuk 8 tojás, nagyon szépen ülik őket felváltva, szerintetek már elvehetem tőlük a kirepült fiatalokat? De még a kirepülteket is etetik.
Akinek van valami tanácsa szívesen fogadom.
Amúgy nagyon jó szülők, nagyon hűségesen nevelik a fiókákat.
Átlagos tojásaik 5-8 db amit nagyon szépen nevelgetnek is.
Elhullásom még sosem volt.
Se belefulladt fióka sem gyenge madár.

Hozzászólás 2011 máj. 18, 12:16 
Warhawk írta:
koszmó írta:
Volna még kérdésem! Bizonyára már mondtam, hogy ajándékba kaptuk ezt a kis madarat. Igen, inger szegény környezetben élt eddig. Én ezen szeretnék változtatni.

Sokféle játék adható (igen, a társ a legjobb játék ;)), csak tükröt vagy csengőt ne adjatok neki az a legrosszabb amit kaphatna.

Amúgy ez egy jó kis hinta pl:

Kép

No, a csengőre és a tükörre nem gondoltam! Már csak azért sem, mert ha nekem egész nap csengene, előbb vagy utóbb diliházban kötnék ki. Annó annak idején a gyerekeimnek sem engedtem zajeszközöket a házba hozni. :mrgreen:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 máj. 18, 12:14 
kisyasa írta:
Azután szeretnék érdeklődni, mert olvasgattam a forumon, hogy négyzetes rácsot ajánlanak a kalitkákhoz, de nem tudom mi ennek a rácsnak a hivatalos neve? Mint például (csibeháló) meg ilyesmi!

Nem tudom, hogy van-e hivatalos neve, de simán csak "duplán galvanizált, pontheggeszttett drótháló" néven szoktuk emlegetni. Nézd meg a szobai volierrel, kerti röpdékkel foglalkozó témaköröket, azokban beszerzési forrásokat is emlegetnek.

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2011 máj. 18, 11:26 
Sia Itlosz!
Ajánlom figyelmedbe a galámbászkuckót, vagy keresd fel Bevíz Tibort itt a fórumon!. :wink: :wink:

Valódi név: Rácz Zsolt

Hozzászólás 2011 máj. 18, 11:16 
Sziasztok

Papagájokra gyűrűt hol tudok venni?
A nímfára ugye 5,5 mm-es kell?

Előre is köszi a segítséget

Hozzászólás 2011 máj. 18, 10:36 
Üdv Mindenkinek!

Azután szeretnék érdeklődni, mert olvasgattam a forumon, hogy négyzetes rácsot ajánlanak a kalitkákhoz, de nem tudom mi ennek a rácsnak a hivatalos neve? Mint például (csibeháló) meg ilyesmi! Egyáltalán hol lehet beszerezni olcsón?Jelenleg a kalitkáján csibeháló van, de én nem igazán vagyok vele megelégedve, mert nehézkesen járkál rajta!Vagyis nekem úgy tünik, hogy nem igazán kellemes neki!

Válaszaitokat előre is köszi!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 máj. 17, 23:25 
koszmó írta:
Volna még kérdésem! Bizonyára már mondtam, hogy ajándékba kaptuk ezt a kis madarat. Igen, inger szegény környezetben élt eddig. Én ezen szeretnék változtatni.

Sokféle játék adható (igen, a társ a legjobb játék ;)), csak tükröt vagy csengőt ne adjatok neki az a legrosszabb amit kaphatna.

Amúgy ez egy jó kis hinta pl:

Kép

Hozzászólás 2011 máj. 17, 22:03 
Nagy Tamás írta:
Helló!

A legjobb "játékszer" neki egy pár lenne, az nem múlhat felül semmit!!!
Egyébként nagyon türelmesnek kell lenni velük. Sok idő kell mire köze lenged magához(bár egyed függő). Az általad mutatott játék elég beakadás veszélyes, azokkal "hurkokkal".
Jutalom falatnak az alma, répa stb megfelel.

Ojaj, pedig pont arra gondoltam, hogy a hurkokat használja mint "lépcső". Oké. Ujjat csinálok,elfogadom az érvedet.
Közeledik már felénk, kézből veszi ki az ételt. Már nem fúj. Felült már a kezünkre ( hideg a lábacskája :lol: ). Én csak arra az időszakra gondoltam, hogy ne unatkozzon, amikor nem vagyunk vele otthon.

Ja, a jutalom falat! Egyenlőre próbálom arra szoktatni, hogy zöldet is, gyümölcsöt is egyen, ne csak magvakat!

De köszi a gyors választ!

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 máj. 17, 21:38 
Helló!

A legjobb "játékszer" neki egy pár lenne, az nem múlhat felül semmit!!!
Egyébként nagyon türelmesnek kell lenni velük. Sok idő kell mire köze lenged magához(bár egyed függő). Az általad mutatott játék elég beakadás veszélyes, azokkal "hurkokkal".
Jutalom falatnak az alma, répa stb megfelel.

Hozzászólás 2011 máj. 17, 21:34 
Sziasztok!
Volna még kérdésem! Bizonyára már mondtam, hogy ajándékba kaptuk ezt a kis madarat. Igen, inger szegény környezetben élt eddig. Én ezen szeretnék változtatni. Készítettem neki egy "mászókát" csak az a kérdésem, hogy ezt betehetem-e a kalitba.
Anyaga az un. felvetőszál (pamut) . Meg aztán, Ő fogja-e használni?

Kép

Meg adjatok ötletet, hogy mivel tudnám rávenni játékra, mit adtok neki, mint jutalomfalat?

Köszi a segítséget!

Hozzászólás 2011 máj. 16, 22:59 
Warhawk írta:
kisyasa írta:
...megpróbálok egy két képet feltenni és egyben kérdezném, hogy rövid videókat is lehet feltenni a fórumra, azaz ide ebbe a topikba

Valamelyik videómegosztó portálra (youtube) felteszed és be lehet "ágyazni" a lejátszót a szövegbe. Ha nem megy elsőre az sem gond, majd segítünk :D

Köszönöm a segítséget! Azért reagáltam ilyen sokára, mert dolgoztam!

Talán sikerülni fog a dolog és koszmó első lépései az otthona felé,majd egy kis hezitálás és márt bent is van!A gyermeteges hanglejtésért és a rácsodálkozásért elnézést, de nem is gondoltuk volna, hogy ez még a köztudatban az éterben fent lesz valaha is!Tehát ezt nézzétek el nekünk!
Két rövidke kis videó, de nekünk nagy élmény volt! A kalitkát akkor látta először, hiszen előtte állítottuk össze 10 percel a kalitkáját!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2011 máj. 16, 23:51-kor.
Videó beillesztése

Hozzászólás 2011 máj. 16, 22:23 
Mindig a kalit legmagasabb helyére "gallyaznak" fel a papagájok. Tegyetek a kalit felső sarkához közel egy ülőrudat így azt fogja majd használni.

Köszönöm, ahogy felrögzítettem, el is foglalta!

Hozzászólás 2011 máj. 16, 22:20 
rigóbaba írta:
koszmó írta:
rigóbaba írta:
természetesen, várjuk a minél több képet és videót :) vagy egy külön nimfás képes topic oda is mehet :)

Kép

Koszmó vagyok

/nem sikerült/

Előbb töltsd fel a képet egy megosztóoldalra, pl.: postimage.org (itt ahol írsz, alatta van kék betűkkel, hogy Kép feltöltése a hozzászóláshoz, arra kattints rá, keresd ki a képet, és már menni is fog. :)

nem találtam, haza kellett jönni-e a páromnak! épphogy ki nem ütötte a szememet! Pedig velem ilyen nem szokott előfordulni.
:drunken:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 232  Következő