Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 148  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 máj. 30, 21:53 
africz írta:
mizo írta:
Most ha jól értelek Benneteket, akkor a fiúk nyugodtabbak?
Merlinre azt mondta a barátnőm, hogy leánka, úgy is viselkedik, kis hisztigép tud lenni, néha meg mint egy terrorista szekálja a zöldeket.Mózes imádja még mindig, Sámson néha kiakad rá. Viszont baromi jó fej a kiscsaj, jókat játszik a kalitban, órákig elszórakoztatja magát, de kinn is normális. A másik fórumon, ahová járok, már elijesztettek, hogy mindent szétszed, szétszerel, de ezt én még nem vettem észre (szerencsére). Akkor valóban a leánykák ilyen kis hisztigépek? Annyira aranyosan nyüszög még mindig, ha valamit nagyon akar! :D Szépen elmókolnak kinn mind, Merlinnek az a szokása, hogy ha egy kis szeretetre vágyik akkor lehajtja a fejét, hogy simizzem a tarkóját, arcát meg azt imádja ha a csőrét finoman kétoldalról simogatom. Ha meg már elunja akkor szépen elreppen Mózes mellé és ott eljátszogatnak ketten kisebb vitákkal fűszerezve. :D Normális ez ugye, hogy ilyen?

Absolute normális, kislány ! ;)

Köszi. Jó, hogy ennyire ismered őket. :D Nyomok fel egy friss képet a másik topikba! :wink:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 máj. 30, 15:54 
mizo írta:
Merlinre azt mondta a barátnőm, hogy leánka, úgy is viselkedik, kis hisztigép tud lenni, néha meg mint egy terrorista szekálja a zöldeket.Mózes imádja még mindig, Sámson néha kiakad rá. Viszont baromi jó fej a kiscsaj, jókat játszik a kalitban, órákig elszórakoztatja magát, de kinn is normális. A másik fórumon, ahová járok, már elijesztettek, hogy mindent szétszed, szétszerel, de ezt én még nem vettem észre (szerencsére). Akkor valóban a leánykák ilyen kis hisztigépek? Annyira aranyosan nyüszög még mindig, ha valamit nagyon akar! :D Szépen elmókolnak kinn mind, Merlinnek az a szokása, hogy ha egy kis szeretetre vágyik akkor lehajtja a fejét, hogy simizzem a tarkóját, arcát meg azt imádja ha a csőrét finoman kétoldalról simogatom. Ha meg már elunja akkor szépen elreppen Mózes mellé és ott eljátszogatnak ketten kisebb vitákkal fűszerezve. :D Normális ez ugye, hogy ilyen?

Absolute normális, kislány ! ;)

Hozzászólás 2011 máj. 30, 13:26 

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2011 máj. 24, 15:14 
africz írta:
nagynejutka írta:
Sziasztok !
Attila összeszoknak, csak kell egy nagy adag türelem és csalafintaság.
A fiú nyugodt viselkedése, bája mindíg, mindenben segíteni fog .

Köszönöm a tanácsot , sajnos nekünk erre nem lesz sok, sok hetünk , de igyekszünk azt szeretnénk ha a lehető legjobb lenne mindkét tündérnek. Franky egy csoda nagyon, nagyon megérdemli, hogy olyan helyre kerüljön ahol maradéktalanul boldog lehet. Kakapot minden nyügjével együtt a szivem csücske neki is boldog életet szánok és csak annyi kényszert amit feltétlenül muszáj az első találkozás nagyon biztató volt, remélem hamar megkedvelik egymást és Franky a feleségemet, hogy mindegyiknek legyen saját 'szolgája' ha erre vágynak ;)

Nekem azért volt nehezebb mert a pici még nem szállt, sokkal gyengébb volt Pedronál és persze túlságosan féltettem.
Sokat volt a röpdében , hogy erősödjön meg minnél hamarabb.
Igen, valahogy én is így érzek Pedro iránt mint ahogy Te Kakapo iránt.
Nállunk azért nem olyan vészes a helyzet Pedroval, nem támadja meg a fiúkat, de a látogatókat sem.
Néha megengedi , hogy megsimogassák a csőrét, ha nem akarja, Őket nem csípi meg csak megfogja a kezüket.
Ha van kedve odaszáll a röpdébe a drótra és lehajtja a fejét egy kis kuc-kuc -ra.
Én nem gondoltam volna, hogy ekkora külömbség van közöttük, Babu egy angyal imádni való de Ő sokkal több rosszaságot csinál, elevenebb, kiváncsibb. Imád csókolózni, ha rájön alig akarja abbahagyni, képes finoman belecsípni az arcomba és húzza vissza a számat. A golf labdának azt hiszi tojás, terelgeti maga alá.
Kezdetben a férjemé volt oda, szerintem azért mert férfi nevelte, de azóta sikerült magamhoz babusgatni.
Ha meglátja visít mint egy kismalac (nincs malac még a közelünkben sem )
Rabszolga ez jó .

Hozzászólás 2011 máj. 23, 19:14 
nagynejutka írta:
Sziasztok !

Köszönöm a tanácsot , sajnos nekünk erre nem lesz sok, sok hetünk , de igyekszünk azt szeretnénk ha a lehető legjobb lenne mindkét tündérnek. Franky egy csoda nagyon, nagyon megérdemli, hogy olyan helyre kerüljön ahol maradéktalanul boldog lehet. Kakapot minden nyügjével együtt a szivem csücske neki is boldog életet szánok és csak annyi kényszert amit feltétlenül muszáj az első találkozás nagyon biztató volt, remélem hamar megkedvelik egymást és Franky a feleségemet, hogy mindegyiknek legyen saját 'szolgája' ha erre vágynak ;)

Hozzászólás 2011 máj. 23, 18:37 
molnarl.g írta:
Ma talán lesz időm Alfit-t fényképezni, és hagyja is magát...
Nagyot nőtt egy hét alatt, és nagyon jó az étvágya!!!
Naponta bevág egy kávéspohár "bébipapit", igaz tegnap egy kevés visszajött, talán azért mert gyorsan etettem, de ő is úgy neki ugrik etetéskor a kanálnak hogy alig bírom önteni a csőrébe a kanállal.
Ezen kívül eszik Versele-s Jákókajából kétszer annyit mint Zénó szokott.
A kezem már alig sebes, mert már kopik a körme a mászókáin.
Tegnap oda jött a macska a lábamhoz, Alfi elzavarta...felborzolta tollait, és csak elindult a Szöszi felé, Szöszi egyszerre elpucolt onnan.
Tegnap elkezdtem gyűjteni egy Óriás papagájra, ha meglesz elárulom milyen, már csak évek kérdése...

Laci

Ne gyűjtsél semmilyen óriás papagájra szeresd Alfit és esetleg ha mód nyilik rá talán lesz egy jákó párja is , ez szerintem sokkal fontosabb mint bármi más. Akivel eddig beszéltem Jákok 'eltűrték' a másik madarat de nem kedvelték , ne kelljen Alfinak megosztozni mással rajtad nem fair.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 máj. 23, 17:00 
Ma talán lesz időm Alfit-t fényképezni, és hagyja is magát...
Nagyot nőtt egy hét alatt, és nagyon jó az étvágya!!!
Naponta bevág egy kávéspohár "bébipapit", igaz tegnap egy kevés visszajött, talán azért mert gyorsan etettem, de ő is úgy neki ugrik etetéskor a kanálnak hogy alig bírom önteni a csőrébe a kanállal.
Ezen kívül eszik Versele-s Jákókajából kétszer annyit mint Zénó szokott.
A kezem már alig sebes, mert már kopik a körme a mászókáin.
Tegnap oda jött a macska a lábamhoz, Alfi elzavarta...felborzolta tollait, és csak elindult a Szöszi felé, Szöszi egyszerre elpucolt onnan.
Tegnap elkezdtem gyűjteni egy Óriás papagájra, ha meglesz elárulom milyen, már csak évek kérdése...

Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 máj. 23, 14:02 
Sziasztok !
Hihetetlen mekkora külömbség van a két madár között.
Én is kétségbe estem mert Pedro mindíg bántani akarta a picit, nem lehetett egyedül hagyni mert képes volt
csípni a kalitkán keresztül is. Persze én is kaptam ingyen ajakfeltöltést jó sokszor.
Babu nagyon szeretett volna vele lenni, de a kis hárpia bántani akarta.
Sokáig a falba akartam verni a fejem, hogy hogy követtem el ekkora butaságot, sok-sok hétig úgy nézett ki
hogy nem fogadja el Pedró.
Jelenleg sokat játszanak, puszilkóznak, tollázzák egymást, aludni viszont csak egyedül Ő és én , Babu bújna hozzá, de
nem engedi. Ezért külön külön szoktak egy kis időt velem aludni.
Mindketten imádnak a számból enni és inni, én így szokattam össze őket, hogy bal vállamon Pedro jobb vállamon Babu.

További szép napot !

Hozzászólás 2011 máj. 23, 8:00 
Egy pár napot nem fórumozok és mik történnek.. :D
Remélem Attila sikerül Kakapot megbarátkoztatni Frankyvel!!!! :mrgreen:
Biztos jól ellennének együtt!!!! Drukkolok nektek!!!! :D

Hozzászólás 2011 máj. 22, 23:54 
africz írta:
Nagyon köszönjük mindenkinek a biztatást!!! Franky egy igazi úriember , nagyon kedves fantasztikus madár. Kakapo örült nagyon , hogy végre mehet valahova jól fel találta magát kicsit csipkedni próbálta Franky-t amit Franky elegánsan hárított kedvesen édesen, semmi probléma nem volt velük. Kakapo itt látott először cicát Karment megpróbálta őt is megkostolni cica nem hagyta ... :lol: nagyon kellemes délután volt nagyon köszönöm Alex! Remélem egy pár ilyen látogatás után kiderül, hogy jól kijönnek egymással és bővül a boldog családunk egy igazi apró úriemberrel. (Franky) A feleségemet és engem is nagyon elbüvölt Franky kedvessége , szelídsége. Kakapo egy mikro gengszter , Franky a kedvesség maga.

Így igaz. Nagyon jól elbeszélgettünk a kedves vendégekkel és a madárkákkal. Szinte elrepült az idő, mire észbe kaptam már 3 óra is eltelt.
Attila nagyon rutinos papagájos és ezt Franky gyorsan megérezte, úgy hogy jól elvoltak mér az első pillanatról. Kriszta kicsit elővigyázatos volt (Kakapo bele nevelte), ezt a Franky megérezte és az elején elővigyázatos volt vele ö is. Azonban nekik is csak annyi kellet, hogy édes kettesben egy szobába maradjanak. Akkor le sem lehetett a Franky robbantani Kriszta kezéről és Krisztát pedig a szobából.
Kakapo nagy benyomást tett ránk, igazi primadonna. Szó szerint a gyerekük. Franky felől nem igazán érdeklődött, még a macska is jobban izgatta. Amikor "egy-vállra" kerültek egymással, akkor tudtára hozta Frankynek, hogy (még) nem akar barátkozni.

Összességében mind a Kakapo mind a kedves rabszolgái (Attila és Kriszta) nagyon pozitív benyomás okoztak nekünk. Továbbá is nyitottan állunk mind a jövőt illetően.
Abban viszont együttesen egyet értetünk, hogy Frankynek az ideális az lenne, ha egy olyan emberhez kerülne, akivel (remélhetőleg) életük végéig egy párt alkotna és nem egy háremet.
Itt ügye az a komplikáció, hogy több egyénen múlik a dolog, mint csak a Frankyn.
1. Franky elfogadja e Kakapot.
2. Kakapo elfogadja e Frankyt (jelenleg ez a legkétségesebb).
3. Franky elfogadja e egyáltalán az új gazda elvét.
4. Ha igen, akkor Krisztát vagy csak Attilát, vagy mind kötött. És akkor ehhez mit fog szólni a Kakapo. Stb.

Egyszóval nagyon sok a kockázatos változó, de majd elválik. Szerencsére nem kell sürgősen dönteni. Így nagyobb az esélye annak, hogy az legyen a végkimenetel, ami a Frankynek a legjobb. Épp ezért természetesen több szálon is futtatom a dogot. Nagyon tetszik az itteni fórum közösség és eddig mindenki kedves és segítőkész. Többen is meg kerestek priviben (tanácsokkal valamint befogadási szándékkal). Majd meg látjuk mi sül ki belőle. Természetesen nem maradtok le semmiről:)
Addig is nagyon köszönöm a biztatásokat és tanácsokat. Lacinak meg külön köszönet amiért ide irányított.

Hozzászólás 2011 máj. 22, 22:32 
molnarl.g írta:
Látjátok!

Minden rosszban van valami jó...ha Zénó nem repül el, most nem biztos hogy Franky itt talál egy boldog új családot...
Akkor nem hívhattam volna fel az IDRE-re Alexander figyelmét, mikor először felhívott...
Boldog vagyok, hogy bár a saját fájdalmam árán, de segíthettem valakinek!
Örülök, hogy ilyen összetartó a kis csapatunk!

Laci

Nagy ára volt :cry: köszönöm a lehetőséget!

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 máj. 22, 21:09 
Látjátok!

Minden rosszban van valami jó...ha Zénó nem repül el, most nem biztos hogy Franky itt talál egy boldog új családot...
Akkor nem hívhattam volna fel az IDRE-re Alexander figyelmét, mikor először felhívott...
Boldog vagyok, hogy bár a saját fájdalmam árán, de segíthettem valakinek!
Örülök, hogy ilyen összetartó a kis csapatunk!

Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 máj. 22, 20:45 
Nagyon köszönjük mindenkinek a biztatást!!! Franky egy igazi úriember , nagyon kedves fantasztikus madár. Kakapo örült nagyon , hogy végre mehet valahova jól fel találta magát kicsit csipkedni próbálta Franky-t amit Franky elegánsan hárított kedvesen édesen, semmi probléma nem volt velük. Kakapo itt látott először cicát Karment megpróbálta őt is megkostolni cica nem hagyta ... :lol: nagyon kellemes délután volt nagyon köszönöm Alex! Remélem egy pár ilyen látogatás után kiderül, hogy jól kijönnek egymással és bővül a boldog családunk egy igazi apró úriemberrel. (Franky) A feleségemet és engem is nagyon elbüvölt Franky kedvessége , szelídsége. Kakapo egy mikro gengszter , Franky a kedvesség maga.

Valódi név: László

Hozzászólás 2011 máj. 22, 19:59 
Grat Attila, sok szerencsét és minél zökkenőmentesebb beilleszkedést a madárnak,hozzátok.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 máj. 22, 17:32 
Attila, hajrá :) A történésekről várjuk a beszámolót!

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2011 máj. 22, 14:40 
Attila,
sok sikert, megy a drukk. :D :mrgreen:

Hozzászólás 2011 máj. 22, 13:49 
Szorítok nektek én is.

Hozzászólás 2011 máj. 21, 23:08 
feketemarcsi írta:
Na látod! Szívből drukkolok a kis drágáknak és nektek is! :wink: Remélem sikerül egymásra találnotok és nekik is.

Köszönöm! El kell a drukkolás ;)

Hozzászólás 2011 máj. 21, 21:02 
Alex írt jó ötletnek tartotta a probát, mi is, remélem kipróbáljuk és minden menni fog.

Hozzászólás 2011 máj. 21, 16:19 
feketemarcsi írta:
Gondolom, ha nem jön össze a dolog, akkor még mindig tudtok neki az eredeti gazdájával másik gazdit keresni. Szerintem egy próbát megérne.

Igen, igazad van. Átgondolom.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 148  Következő