Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 401 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Tommy

Hozzászólás 2011 máj. 31, 20:51 
És még annyit hogy azóta állandóan jön hozzám és babusgat :)

Kép

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 máj. 31, 20:50 
sonyextreme írta:
Yoki sikeresen kirepült az ablakon!

Ezt nem kívánom senkinek hogy átélje!!!!!

Valahogy meg tudom érteni.... mázlitok volt.

Valódi név: Tommy

Hozzászólás 2011 máj. 31, 20:46 
Nah hát én is átestem a tűzkeresztségen!

Yoki sikeresen kirepült az ablakon!

De kezdem az elejéről.
Csomagokat hoztam be a lakásba ,és volt egy nagy karton doboz amitől megijedt.
Nekirepült a függönynek ami mögött az ablak nyitva volt.
Addig csapkodott míg alatta átpréselte magát.
Nyíl egyenesen nekirepült a szemközti ház falának, utánna vissza a miénknek, és a végén landolt a ház mellett egy fa alatt.
Eldobtam mindent ami a kezembe volt, és mint akit csuzliból kilőttek rohantam a fához.
Ült a fa alatt és keservesen sípolt nekem :)
Ráált a kezemre és hozzámbujt.
Levert a víz 1 másodperc alatt ahogy láttam kirepüni.
Kisseb sérülések(horzsolások) lettek a buksiján gondolom ahogy a ház falát megfejelte.
De semmi komoly.
Ezt nem kívánom senkinek hogy átélje!!!!!

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 máj. 30, 18:18 
Kakapo összerakta a 'mi?' 'csirke' szavakat , ebből lett a 'csirkemi?' ;)

Hozzászólás 2011 máj. 30, 15:56 
Nagyon bájos, nincs annál jobb mint arra ébredni, hogy egy kis tollas tündér mondd kedveseket én rendszeresen 'Nagyon szeretlek, szia drága' ébredek ;)

Hozzászólás 2011 máj. 30, 8:16 
Albert megint mondogatja a szevaszt meg a hellot, meg természetesen egy nap 200szor, hogy puszi, vagy cupp cupp cupp puszi. :lol:
Ma reggel úgy köszöntött a kis drágám, hogy szevasz, puszi. :mrgreen:
Nagyon szeretem ezt a kis tollpamacsot!!!! :D
Az egy éves kis yorkinkkal továbbra is barátkozik, de azért van egy kis féltékenység meg tartás mindkét fél részéről.. :D
A másik lány yorkink meg úgy néz ki várandós, úgyhogy megint lesz kiskutyaáldás. Az apuka biewer yorki, úgyhogy lehet megint lesznek olyan színű utódok is. Ha valakit netán érdekel szóljon, július végén fognak születni.
Kíváncsi leszek Albert mit fog szólni hozzájuk.. :D

Hozzászólás 2011 máj. 27, 8:46 
Warhawk írta:
mizo írta:
Most meg ezt az aloés méregtelenítőt a nagy víz túlsó partjáról ajánlották, szintén fémmérgezett madarak gyógyulását segítette.

Nem.
Ezt:

http://www.vitacost.com/Lily-of-the-Des ... ng-Formula

Ez jó tömény és még van benne klf gyógynövény is.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 máj. 26, 23:20 
mizo írta:
Most meg ezt az aloés méregtelenítőt a nagy víz túlsó partjáról ajánlották, szintén fémmérgezett madarak gyógyulását segítette.

Ezt?

Kép

Hozzászólás 2011 máj. 26, 22:54 
Idézet:
Ahogyan Merlin lehajtotta a fejét odahajolt és egyenesen a fülébe mondta: "Kukucccs!" Merlin csak lesett! :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Hozzászólás 2011 máj. 26, 22:25 
africz írta:
mizo írta:
Hát az is :cry:
Ha jobban vannak, akkor madarat lehet velem fogatni, ha látom hogy Sámsonnak jönnek a mozgászavarok, akkor teljesen kiborulok. Február óta kínlódunk. Most kaptam egy spéci aloe méregtelenítő nevet, épp ma küldtem el a dokinknak hogy nézze meg, hátha ez is használna valamit. 5 féle homeopátiás szert és egy gyógyszert szednek rendszeresen, közte stresszoldót, májvédőt meg ilyeneket és marokszámra eszik a máritövismagot. És a dokink mindent megtesz, hihetetlenül rendes de ez a fémmérgezés ilyen egy szemét dolog.

Szörnyű... próbáld meg felhivni dr. Varga József-et Család utcai kisállat rendelő. A legjobb orvos akit ismerek amikor az egyetem és egyéb jól ismert nevek csődőt mondtak a tengeri malacomnál ő mentette meg. Több szem több csipa :) hátha van valami jó ötlete ami eddig még nem merült fel.

A mi dokink Molnár doktor az egyetemről. Én olyan szinten bízom benne, hogy ha azt mondaná, hogy minden nap álljak fejen egy fél órát, mert attól meggyógyulnak,azt is megtenném, mert tudom, hogy igaza van. Ő javasolta hogy próbálkozzam homeopátiás szerekkel is. Ő nem használja de ha én hiszek bennük, akkor tegyünk egy próbát. A homeopátiás gyöngyöket a Család utcában ajánlotta Varga dr., azokat szedik a fiúk. Most meg ezt az aloés méregtelenítőt a nagy víz túlsó partjáról ajánlották, szintén fémmérgezett madarak gyógyulását segítette.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 máj. 26, 22:12 
africz írta:
mizo írta:
Ezr africz tudná megmondani. A múltkor én is megfogtam Merlin csőrét, mert olyan kis genyó volt, de aztán télleg megsértődött és elég is ha rá szólok, visszavesz azonnal.

Én az idegen Jákok csőrét is megfogom , ha látom , hogy már elfogadott , Frankyvel például igy játszottam, Franky baba egy nagyon kedves madár. Talán Csipuskával is megtettem ő is egy angyal szóval nem igazán értékelhető példa. Kakapo csőrét rendszeresen szoktam pl letakaritani a kaját róla vagy ha valahova befészkelte magát és nem akar kijönni akkor a csőrét szoktam erősen összefogni oldalról és kihozni ő kelmét. Kakapo csőréhez más nem nyúlhat azonnal lecsipné az ujját aki megpróbálja. Az állatorvos ahol először voltam csodálkozott, hogy Kakapo csőrébe teszem az ujjam és ugy nyugtattgatom karomvágás közben , neki is van Jákója azt mondta az lecsípné az ujját.

He-he! Én minden madaram csőrét meg tudom fogni, Sámson, Merlin és Csibészke kifejezetten szeretik, ha nagyon finoman két oldalról simogatom egészen berelaxálnak tőle. :D A két sérült madárkám közül Bubi belefúrja a csőrét a kezembe és olyankor ha megtisztel ezzel akkor jelzi hogy hozzá is nyúlhatok a csőréhez. Mózesem halála ha valaki a teste bármely pontjához akar nyúlni, különösen a hátára kényes, a púpja miatt, de ha nagyon koszos a csőre azért lepucolhatom, csak mondani kell hogy oda fogok nyúlni. Egyébként ő is nagyon kedves a maga módján, ha szólok hogy adj egy puszit akkor mint Rigoletto olyan kis oldalazva szalad oda és nyomja as zámhoz a bazi nagy csőrét, még soha nem csípte meg.
Valamelyik nap olyan édesek voltak Merlinnel. Ha kinn vannak a kicsi egyből rohan hozzá és hajtja le a fejét hogy Mózi kurkássza a nyakát,de aznap nem tom mi volt vele. Ahogyan Merlin lehajtotta a fejét odahajolt és egyenesen a fülébe mondta: "Kukucccs!" Merlin csak lesett! :lol:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 máj. 26, 20:54 
molnarl.g írta:
Alfi nagyon gyorsan fejlődik...
Most volt 3hónapos, Zénót ennyi idős korában hoztam el.
Alfi már most akkora, mint Zénó volt mikor elrepült (9hónaposan).
Még nyafog mint a kisjákók, de néha már gagyog is mint ahogy Zénó is tette miközben már beszélt is pár szót.
Tegnap egyik ingemet megszabadította a gomboktól, eléggé erőszakos hiába próbálom "jó útra" terelni, ő csak azért is csinálja.

Szeretném kérdezni, hogy a madarak hogyan nevelik egymást?
Szeretnék én is úgy hatni rá mintha egy felnőtt madár lennék.

Odakapnak a madarak rá koppintanak , csőrt fognak stb. de ujra fogja kezdeni egy jól tartott madár nem ismeri azt , hogy nem ;) ahogy a legtöbb macska sem. Szerintem a nagyságból is jól lehet látni, hogy Alfi fiú, eddigi tapasztalataim alapján ez nagy szerencse sokkal jobban kezelhető mindegyik fiú. Gyurcsi, Csipuska, Franky mindegyik fiú és sokkal nyugisabb mint a Kincső vagy a Kakapó. Azt is eltudom képzelni, hogy Alfi egy idő után elfogadja, hogy nem lehet vagy csak rá un és nem kell többet Kakapo is gombozot, TV távitányitót , telefont belezett most már nem csinálja egyiket sem. Telefon még izgi, de nem belezi ki.

Hozzászólás 2011 máj. 26, 20:50 
mizo írta:
Ha jobban vannak, akkor madarat lehet velem fogatni, ha látom hogy Sámsonnak jönnek a mozgászavarok, akkor teljesen kiborulok. Február óta kínlódunk. Most kaptam egy spéci aloe méregtelenítő nevet, épp ma küldtem el a dokinknak hogy nézze meg, hátha ez is használna valamit. 5 féle homeopátiás szert és egy gyógyszert szednek rendszeresen, közte stresszoldót, májvédőt meg ilyeneket és marokszámra eszik a máritövismagot. És a dokink mindent megtesz, hihetetlenül rendes de ez a fémmérgezés ilyen egy szemét dolog.

Szörnyű... próbáld meg felhivni dr. Varga József-et Család utcai kisállat rendelő. A legjobb orvos akit ismerek amikor az egyetem és egyéb jól ismert nevek csődőt mondtak a tengeri malacomnál ő mentette meg. Több szem több csipa :) hátha van valami jó ötlete ami eddig még nem merült fel.

Hozzászólás 2011 máj. 26, 20:47 
mizo írta:
Ezr africz tudná megmondani. A múltkor én is megfogtam Merlin csőrét, mert olyan kis genyó volt, de aztán télleg megsértődött és elég is ha rá szólok, visszavesz azonnal.

Én az idegen Jákok csőrét is megfogom , ha látom , hogy már elfogadott , Frankyvel például igy játszottam, Franky baba egy nagyon kedves madár. Talán Csipuskával is megtettem ő is egy angyal szóval nem igazán értékelhető példa. Kakapo csőrét rendszeresen szoktam pl letakaritani a kaját róla vagy ha valahova befészkelte magát és nem akar kijönni akkor a csőrét szoktam erősen összefogni oldalról és kihozni ő kelmét. Kakapo csőréhez más nem nyúlhat azonnal lecsipné az ujját aki megpróbálja. Az állatorvos ahol először voltam csodálkozott, hogy Kakapo csőrébe teszem az ujjam és ugy nyugtattgatom karomvágás közben , neki is van Jákója azt mondta az lecsípné az ujját.

Hozzászólás 2011 máj. 26, 20:39 
molnarl.g írta:
Még nyafog mint a kisjákók, de néha már gagyog is mint ahogy Zénó is tette miközben már beszélt is pár szót.
Tegnap egyik ingemet megszabadította a gomboktól, eléggé erőszakos hiába próbálom "jó útra" terelni, ő csak azért is csinálja.

Én is gratulálok Alfihoz Laci, még nem volt eddig módomban. :)

Nekem az a tapasztalatom a feketespkásoknál, hogy a szülők a kicsik csőrét fogják meg és úgy utasítják rendre. Nem tudom a jákónál működne-e mert ha megsértődik az elég necces. Ezr africz tudná megmondani. A múltkor én is megfogtam Merlin csőrét, mert olyan kis genyó volt, de aztán télleg megsértődött és elég is ha rá szólok, visszavesz azonnal.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 máj. 26, 20:27 
africz írta:
mizo írta:
Régen írtam, bár mindig olvaslak Benneteket, csak még a nemesek fémmérgezésével nyüglődünk folyamatosan.
Nálunk a beszéd még ennyire nem megy , mint Albertnek, de azért volt pár édes szitu. Sokszor, mikor a nemes fiúk miatt magam alatt vagyok Merlin dob fel a kis hülyeségeivel.
Egyik reggel már lenn voltunk a párommal, ő reggelizett, én meg a papagájok gyümölcsét saraboltam a tálakba, a 3 nagy fenn volt még az emeleten a hálószobában. Egyszer csak szól a párom: Gyere és hallgasd! Az emeletről a hálóból Merlin kristálytisztán kiabálta:"Hallo, hallo!" Hát gyorsan felmentem értük, hogy ne verje fel az egész házat. Jövünk lefelé, a zöldek a két vállamon, Merlin a kezemen ül. Papa lenn eszik, Merlin ránézett és kristálytisztán kérdezte tőle: "Na, mi van?" Annyira aranyos volt, meg kellett zabálni. :D

:lol: Kis csoda pok ! Szoritok a zöldekért, nagyon nehéz lehet !

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 máj. 26, 20:12 

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 máj. 26, 17:22 
mizo írta:
Régen írtam, bár mindig olvaslak Benneteket, csak még a nemesek fémmérgezésével nyüglődünk folyamatosan.
Nálunk a beszéd még ennyire nem megy , mint Albertnek, de azért volt pár édes szitu. Sokszor, mikor a nemes fiúk miatt magam alatt vagyok Merlin dob fel a kis hülyeségeivel.
Egyik reggel már lenn voltunk a párommal, ő reggelizett, én meg a papagájok gyümölcsét saraboltam a tálakba, a 3 nagy fenn volt még az emeleten a hálószobában. Egyszer csak szól a párom: Gyere és hallgasd! Az emeletről a hálóból Merlin kristálytisztán kiabálta:"Hallo, hallo!" Hát gyorsan felmentem értük, hogy ne verje fel az egész házat. Jövünk lefelé, a zöldek a két vállamon, Merlin a kezemen ül. Papa lenn eszik, Merlin ránézett és kristálytisztán kérdezte tőle: "Na, mi van?" Annyira aranyos volt, meg kellett zabálni. :D

:lol: Kis csoda pok ! Szoritok a zöldekért, nagyon nehéz lehet !

Hozzászólás 2011 máj. 26, 12:29 

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 máj. 23, 8:57 
jákóbaby írta:
Képzeljétek! Albert teljesen tisztán mondja, hogy puszi és az én hangomon! :oops: :D :lol:
Annyira édes, hogy meg kell zabálni. Értem nagyon odavan a kis drágám, ahogy meglát én kellek neki.. :mrgreen:
Sajnos a töbi tudományát szinte teljesen hanyagolja, nem is tudom mióta nem mondja, csak azt hogy puszi. Remélem azért nem felejti el!!!! Bár tudom, hogy elvileg nem, de azért kezdek "aggódni".

Mindig az utolsó a legnépszerűbb azt gyakorolják ez természetes, sok olyan van amit nem vesznek elő főleg azok amiknek számukra semmi jelentősége nincs. Kakapo mindent repertoárban tart ami róla szól és nagyon sokat szinte soha többet nem használ aminek semmi értelme sincs. Pl régen sokat bolondoztunk, hogy megfogtam a csőrét és mondtam neki fujd kit erre ő szépen 'kifújta az orrát' ez tökéletes marhaság nem is csinálja többet azután, hogy jól kinevettük magunkat.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 401 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 21  Következő