Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 100  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 jún. 12, 17:00 
Jancsi mondjuk tetvekre vagy külső élősködőre gondoltam. Igyekszem a tisztaságukra ügyelni, így a kisebb madarakat hetente 2x, a nagyobbakat pedig hetente 1x takarítom és igazándiból megelőzésre szeretném használni.

Az egyik madaram (nagyobb) vakarózik kicsit, de nem tudom, hogy ez most a vedlés miatt van-e vagy lakik a tollában valaki.

Hozzászólás 2011 jún. 12, 16:53 
Szia Betty! Milyen parazitákra gondoltál? Férgek, vagy tetvek?
Engem is érdekelne, hogy mi az a készítmény ami könnyen adagolható és hatásos is.
Az ivermectin nekem speciel nem jött be.
Az általad ajánlott készítmény meg egy csodaszer. Ahogy elnézem a leírását( http://www.petdrogeria.hu/web/node/144 ) ez olyan "Tedd a kezed a képernyőre!" kategória, legalábbis paraziták kapcsán. Sorolja, hogy miket tartalmaz de én nem látom, hogy mi az ami ezekből hatásos lenne paraziták ellen......
Jó a marketingesük.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 jún. 12, 16:45 
Sziasztok!

Tanácsot kérnék Tőletek. Vad, nagyobb testű madaraim esetében jó-e ez a készítmény időszakonként, hogy megelőzzem a paraziták vagy élősködők megjelenesét a madáron?
Hozzánk kerüléskor a nyakbőrre csepegtettünk ivermectint de 3 hetente nem tudom elkapni őket, hogy ezt megismételjem, mert így is a szívrohamot kapták el szegények...így olyan készítményt keresek amit ivóvízbe tudok nekik adagolni.

Erre gondoltam:
Kép

Ezt írják róla:
Kúraszerű alkalmazásra! A "B vitaminok" hiánya esetén, stressz-helyzetek során (szállítás, költöztetés, nagy egyed-sűrűség, takarmány-váltás), továbbá nagy teljesítmények esetén (pl.: tenyészpárok). Javasolható növekedésben való visszamaradásnál és betegségekből való felépülés időszakában. Méregtelenítő kúrák kiegészítéséhez. Emésztőrendszeri fertőzéseknél, májbetegségeknél. Idős állatok számára elengedhetetlen. Parazitás fertőzések kezelésére, megelőzésére. Idegrendszert érintő betegségekben (pl. Beri-beri) illetve bármilyen eredetű vérszegénységben, bőrbetegségekben. Antibiotikumos kezelések során hiány léphet fel a B2 vitaminból, ilyenkor külső pótlásra van szükség! Az idegrendszeri betegségek könnyen felismerhető jelei: szédülés, támolygás, egyensúly zavarok, illetve a normálistól eltérő nyaktekergetés.

Köszi.

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 jún. 11, 22:52 
dino írta:
adam92 írta:
Pont ezt írtam, hogy olyan vadszínű nagyon ritka lesz aminek a felmenői soha nem voltak bekeverve más színnel és a kettő nem ugyanaz szerintem. Például rozellában láttam egy idősebb párt ami vadon befogott szülőktől volt. Legszebb vadszínű rozellák voltak amiket valaha láttam.

Ausztráliában? Tudtommal nem lehet még tenyésztett madarakat sem kivinni az kontinensről!

Nem Ausztráliában... Egy külföldi idősebb férfinek a madarai. Ő mondta, hogy azok a madarak amik vannak neki vadon befogott szülőknek a leszármazottai és nem visszakevert madarak. Egyébként most, hogy visszaolvastam tényleg eléggé félreérthetően írtam. Szóval nem azt mondta, hogy neki voltak a befogott madarai és azoknak a fiókái. (Egyébként nem vagyok biztos benne, de azthiszem a 90-es években keményítettek be az ausztrálok nagyon az importtal és az exporttal, szóval kitudja. :D ) Ha valaki tud pontosan erről valamit az érdekelne ha már így szóba került.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 jún. 11, 21:45 
conure írta:
A kérdés: soha nem szökött meg egy mutáció vagy egy hordozó sem?

Vagy csak a ragadozók előszeretettel választják ki célpontul ezeket a feltűnő színű egyedeket? Természetes szelekció?

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 jún. 11, 21:06 
adam92 írta:
Pont ezt írtam, hogy olyan vadszínű nagyon ritka lesz aminek a felmenői soha nem voltak bekeverve más színnel és a kettő nem ugyanaz szerintem. Például rozellában láttam egy idősebb párt ami vadon befogott szülőktől volt. Legszebb vadszínű rozellák voltak amiket valaha láttam.

Ausztráliában? Tudtommal nem lehet még tenyésztett madarakat sem kivinni az kontinensről!
Egyébként mutációk a természetben is előfordulnak, nincs ebben semmi természetellenes. Legfeljebb a vadonban kevesebb az esélyük a túlélésre. Az alfajok és később az új fajok is ennek köszönhetően jöttek létre. Bizonyos domesztikált díszmadarak esetében olyat már nem is találsz aminek minden őse kizárólag "vad" színű lett volna. A mutációkat tenyésztők is értékelik az eredeti színű madarakat, mivel ezek nélkül nem lehet jó minőségű állományt fenntartani. Persze vannak mesterségesen létrehozott mutációk is. Ekkor valamilyen rokon fajjal keresztezve hoznak létre pl. új színeket. Ezzel már valóban "beszennyezik" az adott faj genetikai tisztaságát.
Az ún. szaporítók pedig nem bajlódnak, valószínűleg nem is értenek a mutációk tenyésztéséhez (ráadásul ezek többnyire nehezebben is szaporodnak). Nekik a mennyiség a fontos és nem a minőség, teljesen mindegy milyen színű a madár, úgyis kilóra adják őket tovább.
Tiszta zöld, zöld színű szülőktől származó kecskét nem nehéz találni. A méretük és minőségük között viszont elég nagy eltérések vannak. Az igazán szép kiállású (bármilyen színű) kecske valóban ritkaságnak számít. Eléggé leromlott az állományuk. Sajnos kevés a minőségre törekvő kecske papagáj tenyésztők száma. Nagyon sok a kis méretű és a normálisnál lazább tollazatú madár.

Hozzászólás 2011 jún. 11, 20:49 
adam92 írta:

Pont ezt írtam, hogy olyan vadszínű nagyon ritka lesz aminek a felmenői soha nem voltak bekeverve más színnel

Bizony egy két fajnál ez előfordulhat. Minél régebben tenyésztik, minél hamarabb tudtak mutációt kitenyészteni, minél több mutáció létezik belőle, minél régebben volt vadon fogott behozatal belőle, annál kisebb az esély arra hogy igazi "vad" madarat találjunk.
Pár évvel ezelőtt a Gálos Pista bácsi mutatott nekem egy rozellát, ami akkora volt mint egy pennant, és azt mondta, hogy ez még valamikor nagyon régen vadon fogott madár volt.

Azért az érdekesség, hogy pl. kis sándorból már több száz mutáció létezik és mégis az elvadult (kiengedett, megszökött) állományban, amelyek sikeresen szaporodnak (Angliában, Németországban,Görögországban,stb) csak zöld példányokat lehet látni. Legalábbis én rengeteg fotót láttam róluk, de még más szint nem láttam. A kérdés: soha nem szökött meg egy mutáció vagy egy hordozó sem?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 11, 19:34 
conure írta:
Frici írta:
Egy kis melóval szerintem ki lehet tenyészteni a hordozókból a hordozott mutációkat, hülyébben nem tudok fogalmazni :mrgreen: , tehát vissza lehetne tenyészteni a vad színt. Szerintem az a veszély nem áll fenn, hogy egyszer csak nem lehet találni vad típust.

Így van, sokkal könnyebb a vad színt visszahozni, mint egy mutációt kitenyészteni

Pont ezt írtam, hogy olyan vadszínű nagyon ritka lesz aminek a felmenői soha nem voltak bekeverve más színnel és a kettő nem ugyanaz szerintem. Például rozellában láttam egy idősebb párt ami vadon befogott szülőktől volt. Legszebb vadszínű rozellák voltak amiket valaha láttam. Egyébként nekem is volt úgy, mint Warhawknak. 2 hónapig kerestem tiszta zöld kecskepapagájt, de olyat nem találtam amelyiknél mindkét szülő szép zöld vadszínű volt. Úgyhogy feladtam és azóta nem kerestem.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 11, 13:17 
Frici írta:
Ezt gondolom a kereslet dönti el. Ha a mutációk jobban fogynak a kereskedő azt fogja árulni, a tenyésztők pedig tenyészteni. Ez már közgazdaságtan :eye: .

Majdnem de mégsem egészen. Egyrészt inkább a szaporítók fogják a keresletnek megfelelő madarakat gyártani, másrészt hiába ritka vagy szép néhány mutáció... mégsem lesz drágább. Ez ellentmond a józan észnek, de pl törpéknél sokan megveszik a jóval "kommerszebb" madarat mert "több benne a piros"... szóval érdekes dolgok ezek.

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 jún. 11, 12:41 
Warhawk írta:
Frici írta:
Szerintem az a veszély nem áll fenn, hogy egyszer csak nem lehet találni vad típust.

Újrafogalmazom. Kereskedelemben nem vagy csak nagyon nehezen találni bizonyos fajok esetében a vad típust.

Ezt gondolom a kereslet dönti el. Ha a mutációk jobban fogynak a kereskedő azt fogja árulni, a tenyésztők pedig tenyészteni. Ez már közgazdaságtan :eye: .

Hozzászólás 2011 jún. 11, 11:42 
Frici írta:
Egy kis melóval szerintem ki lehet tenyészteni a hordozókból a hordozott mutációkat, hülyébben nem tudok fogalmazni :mrgreen: , tehát vissza lehetne tenyészteni a vad színt. Szerintem az a veszély nem áll fenn, hogy egyszer csak nem lehet találni vad típust.

Így van, sokkal könnyebb a vad színt visszahozni, mint egy mutációt kitenyészteni

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 11, 9:34 
Frici írta:
Szerintem az a veszély nem áll fenn, hogy egyszer csak nem lehet találni vad típust.

Újrafogalmazom. Kereskedelemben nem vagy csak nagyon nehezen találni bizonyos fajok esetében a vad típust.

Hozzászólás 2011 jún. 11, 7:19 

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 10, 22:53 
adam92 írta:
Szerintem ez egy eléggé érdekes téma. Vélemény?

Egy időben próbáltam teljesen vadszínű kecskepapagájt szerezni. Nem sikerült. Kormos törpét sem tudtam csak hordozót lehetett volna. Érdekes dolgok ezek.

(Amúgy nekem semmi bajom nincs a mesterséges színűekkel, de jó lenne ha azért lennének tiszta "vad" színűek is).

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2011 jún. 10, 21:34 
Hali!

Ha egy oldalt visszaolvasol akkor van néhány vélemény.

Ha ez így halad akkor én leszek a vad színű papagájok "Noé bárkája", mert nálam csak az eredeti színűeknek van helye. :oops: :)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 10, 21:22 
Báttyámmal beszélgettünk minap és ő általában a papagájok túlnyomó többségénél jobban szereti a vadszínűeket. Így is került szóba, hogy szerinte pár évtized múlva majd a vadszínű madaraknak felmegy az ára, mert mindenki a mutációkat fogja tartani és tenyészteni. Olyan vadszínű meg nagyon ritka lesz aminek a szülei soha nem voltak bekeverve más színnel. Szerintem ez egy eléggé érdekes téma. Vélemény?

Hozzászólás 2011 jún. 9, 20:02 
Szóval ha a nulla előtt van a szám x db hím, ha a nulla után x db. tojó. Értem :idea: !

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2011 jún. 9, 19:52 
Frici írta:
SzBSanyi írta:
Frici írta:
Sziasztok!
Mit jelentenek ezek a számok?

3.0 Pyrrhura perlata lepida (10) 1.0 Pyrrhura picta roseifrons (10)

Szia

3,0 = 3hím
(10) = 2010es
1,0 = 1hím

Értem, köszönöm :thumleft: . A tojóknak mi a jelölése?

0,1 =1tojó
0,2 = 2tojó
1,2,1 = 1hím, 2tojó, 1nem tudni a nemét

Hozzászólás 2011 jún. 9, 19:50 
SzBSanyi írta:
Frici írta:
Sziasztok!

Szia

3,0 = 3hím
(10) = 2010es
1,0 = 1hím

Értem, köszönöm :thumleft: . A tojóknak mi a jelölése?

IDRE tag
Valódi név: Szabó B. Sándor

Hozzászólás 2011 jún. 9, 19:43 
Frici írta:
Sziasztok!

Szia

3,0 = 3hím
(10) = 2010es
1,0 = 1hím

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 100  Következő