Warhawk írta:
koszmó írta:
Madárhomokot, igen. Mindig benn van a kalitban. Látogatja is. Lágy eleség? No azt nem.
Kicsit ma már fáradt vagyok, próbáltam visszakeresni, de nem találtam meg, hogy milyen idős a madárka.
Szóval tolltépést okozhat, fehérje, vitamin vagy ásványi anyag (nyomelem) hiány is. Ha kap grittet akkor valószínűleg a zúzógyomor is rendben funkcionál (bár a grittben nincs meg minden nyomelem, de ez más kérdés), szóval marad a vitamin vagy fehérje hiány. Nimfák a természetben bár kis mértékben, de fogyasztanak rovarokat, csodálkoznék, ha emiatt lenne tolltépős, de egy próbát megér (jut eszembe, nem "csak simán vedlik"?

Időnként előfordul, hogy nem akkor vedlenek amikor "kellene"

).
A
fórumon is vannak lágyeleség receptek, de ebben a melegben könnyen megromolhat a házi készítésű, javaslom vegyél a boltban kapható tojásos lágyeleséget, és azt próbáld adni neki. (Ennek az adagolása gyártónként, termékenként eltérő lehet, de mivel csak egy kis madárról van szó hetente kétszer elég lesz neki kb egy kávéskanálnyit adni). Ha fehérjehiány, akkor ettől rendbe kell jönnie. Ha nem.... akkor még lehet valami vitamin, de ha megfelelően és változatosan van táplálva, akkor én úgy gondolom az nem lehet.
Ha a fenti okok mindegyikét kizárhatjuk, akkor az unalom jöhet még szóba...

köszönöm a gyors választ. Most lesz egy éves. Mi kezdtük el igazán a változatos étrendet. A "szülöi" háznál a magokon, és tyukuron kívül nem nagyon kapott mást. Nálunk mézes rúd, magvak, homok-sóder , zöldségek ( saláta, karalábé,sárgarépa,zöldség zöldje, alma, sárgadinnye). Tojást is kapott már, de nem ette. Búzát is vetettem, annak a zöldjét is kapja. Mi próbáljuk, kézre hódítani, de ott még nem tartunk, viszont a zabszemet simán elveszi a kezünkből. Kis piszok, de ha üres a kezünk akkor már odébb totyog. Nos,a kisfiú meg elméletileg már megszületett, csak még fel kell neki nőni, hogy hazahozhassuk. Így elméletileg a probléma ki lesz lőve!
Köszi mégegyszer.