Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 513 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 26  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 jún. 18, 21:55 
Warhawk írta:
conure írta:
1, A '87-es Romhányi könyv amit ajánlottatok az már ókori irodalom....

Igen, de pont erről a könyvről volt szó. De megnéztem, a 2003-as "Papagájkedvelők..." is ugyanezt a táblázatot használja (megvan mindkettő, így össze tudtam hasonlítani).

Itt nem a magkeverékre céloztam. hanem arra, hogy 2011!-ben nem hiszem, hogy '87-es irodalmat kell ajánlani, mikor már vannak annál több mint 20 évvel fiatalabbak is. (még ha bizonyos részek ugyanazok is benne)
Warhawk írta:
6 féle alapkeverék elég erősen leegyszerűsített megközelítése a dolgoknak (szvsz).
;)

Hát ezt én másként látom. Talán fel lehet sorolni 1-2 táplálékspecifikus fajt, amelyikre nem jó valamelyik séma a hatból, de a többi 99% -ra bizonyosan találni megfelelőt a hat fajta keverékből. Természetesen ezek azért kicsit "lebutított" keverékek, vagyis csak az alapok.

Hozzászólás 2011 jún. 18, 20:27 
Idézet:
Vagy:http://galamb.hu/index.php?l=hu&p=termekek&s=termekleiras&category_id=3&brand_id=21&product_id=331

Tetszik ez a magkeverék, személy szerint te adnál nekik ilyet? Egyszerre 20 kilót megvenni nem rizikós? Nem romlik meg?

Amit én szoktam nekik venni: fit-fun nagypapagáj magkeverék, abban túl sok a napraforgó, és persze az enyémek is arra buknak rá először.

Érdekes módon viszont a pyrrhuráknak is, meg a katiknak is a kanári magkeverék a kedvence, abból mindent megesznek.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 jún. 18, 20:07 
conure írta:
1, A '87-es Romhányi könyv amit ajánlottatok az már ókori irodalom....

Igen, de pont erről a könyvről volt szó. De megnéztem, a 2003-as "Papagájkedvelők..." is ugyanezt a táblázatot használja (megvan mindkettő, így össze tudtam hasonlítani).

conure írta:
2, Egyáltalán nem írt a 40% -os olajos aránnyal hülyeséget a szerző (a rózsás kakadu esetében ezt már nem állítom)...

A baj az (amint ahogy te is rávilágítottál), hogy fajonként alaposan el lehet és kell időnként térni ettől, így a 6 féle alapkeverék elég erősen leegyszerűsített megközelítése a dolgoknak (szvsz).

conure írta:
3, Napi 20-23 1/2 órát a kalitkában gubbasztó szobamadárnál természetesen jó a "holland keverék" is.

Szerintem nem rossz az, ha az ember feljavítja saját kezűleg utána ;)

Hozzászólás 2011 jún. 18, 19:41 
Hali
Bocs, hogy laikus létemre belekotyogok, de:

1, A '87-es Romhányi könyv amit ajánlottatok az már ókori irodalom, azóta már a szerző maga is kiadott több könyvet, no meg a papagájtudomány is elég jócskán fejlődött azóta. (abban az időben még szinte semmit sem tudtak róluk)

2, Egyáltalán nem írt a 40% -os olajos aránnyal hülyeséget a szerző (a rózsás kakadu esetében ezt már nem állítom), egy tenyésztési céllal tartott madaraknál (egyébként a legtöbb dél-amerikainál!!!) bizony átlagban ennyi dukál. Nyáron lehet kevesebb, télen több.

3, Napi 20-23 1/2 órát a kalitkában gubbasztó szobamadárnál természetesen jó a "holland keverék" is. (ahogy a megadott linket átfutottam, szerintem azzal csak vegetál egy madár)

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 jún. 18, 15:41 
Na látod, csak összejön az lassan, de biztosan :D Mindenesetre ha megvan a madarad Én várom ezerrel a fotókat (de még az idén ám!) :mrgreen:

Hozzászólás 2011 jún. 18, 15:04 
Kanike írta:
MajinVegeta írta:
Köszi,de akkor mégis pontosan milyet?

Megvannak már a madarak,vagy még mindég hezitálsz.?

Köszi mindenkinek! Már nem nagyon hezitálok,énekes és a pyrrhura molinae között döntöttem,de mivel szelidítés szempontjából azt írják mindenhol hogy jobb a pyrrhura ezért inkább a pyrrhura-t választom.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 18, 13:28 
MajinVegeta írta:

Ha elfogadsz egy javaslatot.....Én mielőtt bármit kérdezek a madár tartásával, viselkedésével stb..kapcsolatban, a google keresőbe beírom ami érdekel. Ott elolvasok több oldalt és összehasonlítom őket. Az interneten, szinte minden madárfajt megtalálsz. Persze ez a fórum is azért jött létre, hogy egymás segítségére legyünk, de nem árt kicsit utánaolvasnod, hogy a tapasztalataidat bővitsd.
Javaslom Neked beszerezni a díszmadár-kaluz c. könyvet, amit az alexandra kiadónál most 50% kedvezménnyel, azaz 1000 ft. ért meg tudsz venni. Nekem az egyik legjobb könyvem.
A legtöbbször csak előkapom és azonnal megvan a kérdésemre a válasz belőle :wink:

Kép

A könyv alapján a kérdésedre a válasz: Gyári hullámos papagáj magkeverék, ( kendermag, különböző kölesek, fénymag) sokféle gyümölcs, zöldség....és persze amitől én irtózok egy kis lisztkukac desszertként :)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 18, 10:41 
eszterolajos írta:
Nem a téli kevetrékről van szó ?

Emlékeim szerint (de mindjárt megnézem) nincs is külön feltüntetve benne téli/nyári keverék, de megnézem, mert lehet rosszul emlékszem már...

Nem, nincs téli/nyári keverék csak "séma" van benne amit I-től V. -ig számoztak és a nagyobb papagájoknál meglehetősen érdekes értékeket tartalmaz. Bár a táblázatban már kisebbnek tűnik a napraforgó aránya mint amire én emlékeztem, de a IV séma a maga 40% körüli napraforgó tartalmával kissé még így is zsíros kaja szerintem (pl ezt a keveréket ajánlja a rózsás kakadunál ami egyenlő lenne a madár lassú megölésével).

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2011 jún. 18, 10:54-kor.
Szerk.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2011 jún. 18, 9:26 
Warhawk írta:
A Romhányi-féle könyvben csak azt nem szeretem, hogy kicsit túlzásba viszi a napraforgómag használatát az eleségekben.

Esetleg érdemes még megnézni még a nagyobb gyártók honlapját, ahol is felsorolják a különféle keverékek összetevőit.

Nem a téli kevetrékről van szó ?

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 jún. 18, 9:17 
Warhawk írta:
A Romhányi-féle könyvben csak azt nem szeretem, hogy kicsit túlzásba viszi a napraforgómag használatát az eleségekben.

Szerintem is. A IV. séma 50%-os olajos magot tartalmaz. Ehhez képest itt:http://www.pyrrhuras.be/Voeding.htm jóval alacsonyabbról írnak.

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2011 jún. 18, 9:03 
MajinVegeta írta:
Pl. http://www.versele-laga.com/nutri/Nutrition/Pages/Products/index.jsp?ran=166&pro=5109&fam=138&ani=261&rac=5436

Vagy:http://galamb.hu/index.php?l=hu&p=termekek&s=termekleiras&category_id=3&brand_id=21&product_id=331
Ez egy eléggé sokrétű,változatos keverék viszont alacsonyabb az olajos mag tartalma. Így például csíkos, fehér napra stb igény szerinti hozzá(mellé)adásával jobban tudod szabájozni az étrendjüket.
Az enyémek pl hajlamosak csak az olajos magokat enni.

Megvannak már a madarak,vagy még mindég hezitálsz.?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 18, 8:54 

Esetleg érdemes még megnézni még a nagyobb gyártók honlapját, ahol is felsorolják a különféle keverékek összetevőit.

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati József

Hozzászólás 2011 jún. 18, 8:31 
Legjobb lenne ha Te magad állítanád össze, pl.A Romhányi könyv a IV. sémát ajánlja. Vagyis nagypapagájoknak való kaja kell.

De egyszerű a dolog bemész az üzletbe és elolvasod a dobozon v. a zacskón lévő feliratokat.

Bár a németeknél kifejezetten nekik való kaja is van, egy két érdekes magokkal.Valószínű,hogy megpróbálok én is szerezni olyat.

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati Renátó

Hozzászólás 2011 jún. 18, 8:28 
MajinVegeta írta:

Üdv!
Én papagáj helyett először ezt a könyvet ajánlanám Neked:
Dr. Romhányi Attila: Papagájok
http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Dr_Romhanyi_Attila_Papagajok&id=2101091390&type=10&tabname=antikvarium

Az alapoktól kezdve leír mindent, és ismerteti a gyakrabban tartott papagájfajokat.

Hozzászólás 2011 jún. 18, 8:04 

IDRE tag
Valódi név: Gyarmati Renátó

Hozzászólás 2011 jún. 17, 22:12 
Betty írta:
Amennyiben a kecske, hullámos, nimfa, törpe, barraband, rozella, ékes helyett ezt a madarat választanád, a bolti mag tökéletes lesz a számára :mrgreen:

Valamit nem hagytál ki a felsorolásból? :oops: :oops:

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 jún. 16, 22:00 
Betty írta:
MajinVegeta írta:
Pyrrhura Molinae-nek milyen magkeveréket kell adni?(bolti)

Amennyiben a kecske, hullámos, nimfa, törpe, barraband, rozella, ékes helyett ezt a madarat választanád, a bolti mag tökéletes lesz a számára :mrgreen:

:eye:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 16, 21:54 
MajinVegeta írta:

Hozzászólás 2011 jún. 16, 19:32 

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 3, 9:42 
Átteszem a tenyésztéssel kapcs. hozzászólásokat a Tenyésztéssel kapcsolatos topikba ;)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 513 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 26  Következő