Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2011 jún. 22, 16:17 
Ancsika.
Nyugalom, ha a szülők nem etetnék őket, a kicsik már régen nem élnének...
a lágyeleség alatt a főtt tojást értjük... amit tetszés szerint kiegészíthetsz darált keksszel, répával,almával...
mégegyszer nyugalom...

Valódi név: Szűcs Anita

Hozzászólás 2011 jún. 22, 15:11 
Hello! Szolnokon sincs semmi! Maradt az internet. Ma kapom meg...remélem így már túljutunk a nehezén. Valószínű, hogy még írok...ha akad valami gubanc.. Szép napot Mindenkinek!

Hozzászólás 2011 jún. 22, 15:08 
Üdv. Tasi! "..hogy is mondjam tö...lenség! bocs, nem akarok sértő lenni..." Most olvastam az írásodat...nem is tudom, mit válaszoljak erre.. Tudod, inkább vagyok TÖKETLEN, mint BUNKÓ. Köszönöm segítségedet...Még az a szerencse, több pozitiv tapasztalatom volt ezen az oldalon, mint negatív. Külön köszönöm NEKTEK, akik segítettek(ebben most te nem vagy benne!!!). szia.

Hozzászólás 2011 jún. 22, 14:59 
Szia Dino. Nincs lágyeleség előttük.még idáig sosem adtam nekik, és nem volt semmi probléma. Ezen kívűl mindent megkapnak- főtt tojástól kezdve zöld féléket, gyümölcsöt..répát..mikor mit(főtt tojást akkor adok nekik, ha van kicsi) Légyszi olvasd el az elejéről az írást, és lehet hogy akkor talán jobban hozzá tudsz szólni. Egyébként nem hiszem hogy túlaggodnám ezt a dolgot...aggasztó a helyzet...de bízom benne, Hogy Veletek sikerülni fog.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 jún. 19, 18:21 
mike_77 írta:
Bejárnak az oduba,de tuti,hogy nem etetik őket.Sikerült úgy benéznem,hogy bent volt a tojó,középen pöffeszkedett a kicsik (4 fiókáról van szó) pedig egy sarokban tömörültek.Nem volt rajtuk sérülés.(nem hinném,hogy bántják őket,de ez elég fura számomra)Gyerekkoromban nekem hullámos papagájaim voltak,velük semmi hasonló eset nem történt.Ezért is vagyok tanácstalan én is.A nimfák a párom "tenyészete" én csak csendes társ vagyok ezért is jó ,hogy tapasztalt emberek segítenek.

Van a szülők előtt elég tojásos lágyeleség, csíráztatott mag? Ha a szülők megkapnak mindent és a fiókák is életerősek, akkor azok kikövetelik az etetést. Lehet, hogy túlaggódjátok a dolgot, sokszor nézegetitek az odút és ezzel zavarjátok a szülőket. Nem kell meglesni, hogy etetnek-e, azt hallani is lehet.

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2011 jún. 19, 17:15 
Olvasom itt ezt az eteti, nem eteti anomáliát.
Legyetek biztosak benne, ha nem etetnék őket már nem élnének.
Másfelől, a mai világban valamit beszerezni úgy hogy van internet, :shock: hogy is mondjam tö...lenség! bocs, nem akarok sértő lenni, de ez már nálam is kivágja a biztit... :eye:
balamb.hu
galambászkuckó
galambázis

ez csak három hely hirtelen ahonnan lehet rendelni postai utánvéttel Magyar Posta tarifával-szóval bárhonnan rendelhetsz ugyanannyiba fog kerülni a szállítási díj!!

Szóval, internetre fel nézzétek meg a megadott címeket, az egyiket hívjátok fel holnap délelőtt és egy,-max- két nap múlva lesz kézi nevelőtápotok pont olyan amilyen kell.
(és a nyakam rá, hogy még akkor is élni fognak azok a csibék... :roll: )

Valódi név: Soós Miklós Attila

Hozzászólás 2011 jún. 19, 16:11 
Bejárnak az oduba,de tuti,hogy nem etetik őket.Sikerült úgy benéznem,hogy bent volt a tojó,középen pöffeszkedett a kicsik (4 fiókáról van szó) pedig egy sarokban tömörültek.Nem volt rajtuk sérülés.(nem hinném,hogy bántják őket,de ez elég fura számomra)Gyerekkoromban nekem hullámos papagájaim voltak,velük semmi hasonló eset nem történt.Ezért is vagyok tanácstalan én is.A nimfák a párom "tenyészete" én csak csendes társ vagyok ezért is jó ,hogy tapasztalt emberek segítenek.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 jún. 19, 15:41 
mike_77 írta:
Kép Kép

Elég nagyoknak tűnnek, hogy kézzel fel lehessen nevelni őket. A szülők teljesen figyelmen kívül hagyják őket vagy azért valamennyire törődnek velük (talán etetgetik is egy kicsit?)

Valódi név: Soós Miklós Attila

Hozzászólás 2011 jún. 19, 15:29 
Helló.Ancsika81 képeit közölném (ha sikerül).Köszönjük a segítségeteket,ezidáig megvannak a kicsik.Nem tudtunk még az említett termékekből beszerezni,de nem adjuk fel a keresést!

Kép Kép

Valódi név: Szekér Gábor

Hozzászólás 2011 jún. 18, 18:09 
Üdv Nektek!

Szomorú tojónknak (Koszmó) keresünk egy fiatal fehér arcú szürke nimfa hímet!Ilyen színűre gondoltunk! ( a képet egy kicsit átszerkesztettük, de köszönet érte Nagy Tamásnak(Főnyestnek))

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 18, 17:20 
Képfeltöltéshez egy kis segítség:

Menj a http://www.postimage.org -ra. Töltsd fel a képet, jelöld meg a családbarát tartalmat. Amikor feltöltötted megjelenik a képed kicsiben és alatta vannak a "kódok". A "Thumbnail fórumra 1" mellett balra látható kódot kell a hozzászólásba bemásolni, hogy látni lehessen a képet benne. Itt egy kép, hogy hogy is néz ki ez:

Kép
(Klikk a képre a nagyításért)

Hozzászólás 2011 jún. 18, 17:17 
sziasztok.
hogy küldök képet???????? próbáltam...de nem sikerül....meg lejár a lap....??????

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 18, 12:51 
Ancsika81 írta:
Ma is adtam, csak vízzel kevertem hígabbra...ették. Azt szeretném még kérdezni, hogy ha én is etetem őket...attól még etetni fogják a szülei?

Egyrészt nagyon jó, hogy hígítottad (a gyári táp is vízzel hígítandó és kb 3/4 része folyadék a kiszáradás elkerülése végett). Másrészt nyugodtan rásegíthetsz a szülőkre, nem szokásuk emiatt abbahagyni az etetést (persze ez is madár függő, mert mindegyik egyéniség).

Hozzászólás 2011 jún. 18, 12:45 
Köszönöm Warhawk! Bárcsak igazad lenne....de szerintem nem etetik. Reggel 4ből 1nek volt egy kis begye-tényleg kicsi(tegnap este kb.18-19 körül adtam nekik fecskendővel). Nem tudom, hogy ez még az esti etetésem lehetett-e? Ha felnyitom az odut,
"nyikorognak", hogy adjak enni....de amúgy nem igazán(ill.halkan). Ma is adtam, csak vízzel kevertem hígabbra...ették. Azt szeretném még kérdezni, hogy ha én is etetem őket...attól még etetni fogják a szülei? Illetve nem lehet, hogy mostmár azért nem etetik, mert etetem őket?? A fiú is bejárkál...dirrekt hallgatózok, de nem hallom sosem azt a hangot, amikor etetni szokták. Valahogy megpróbálok képet feltenni....ha sikerül....és akkor lehet többet tudsz mondani.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 18, 9:06 
Ancsika81 írta:
Az már nem lehet, hogy elkezdik etetni, ugye..vagy mégis? A lány bejárkál az oduba, de kis idő múlva ki is jön. Megnéztem az előbb...nem etettek

Ennyi idő alatt ha nem kapnak kaját már nem szabadna élniük szerintem (a madaraknak nagyon gyors az emésztésük, így rövid koplalás is végzetes lehet főleg a fejlődésben lévő kicsiknél). Elképzelhető, hogy valamit etetnek csak nem tömik degeszre a kicsiket. Esetleg megpróbálhatsz "besegíteni" nekik.

Kézinevelő tápot a legjobb lenne interneten megrendelni azt kiküldik postán. Ezzel csak az a baj, hogy mire megkapod már lehet nem is kell. Ugyanakkor ha nem használod fel kb egy év és lejár a szavatossága. :(

Hozzászólás 2011 jún. 18, 7:49 
Szolnoki vagyok....de a papcsik Abonyban vannak. Itt Abonyban...CSAK nevelőtáp van. Azért vettem ezt, mert több a semminél.... Az már nem lehet, hogy elkezdik etetni, ugye..vagy mégis? A lány bejárkál az oduba, de kis idő múlva ki is jön. Megnéztem az előbb...nem etettek. Majd hétfőn megnézem szolnoki üzletben...ott gondolom van valamelyikben. Bp-en nem járok. Köszi

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 17, 22:01 
Ancsika81 írta:
ok. Igyekszem beszerezni amit írtatok, de hol tudom megvenni? Milyen üzletben?

Jó kérdés. Díszmadár kereskedőnél vagy .... hol laksz? Bp-i boltokat tudok mondani párat.

Hozzászólás 2011 jún. 17, 15:42 
ok. Igyekszem beszerezni amit írtatok, de hol tudom megvenni? Milyen üzletben?

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 jún. 17, 14:49 
Figyeld őket, ha mégsem etetnek, akkor neked kell felnevelni őket...

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 17, 14:33 
Tamás már megválaszolta a lényeget, de nekem támadt egy új kérdésem...

Ancsika81 írta:
Most vettem nevelőtápot(ez a neve), és mondták daráljam össze főtt tojással. és adjak nekik.

Akármit is vettél az nem az ami kell neked. Nem véletlenül csirke nevelőtápot adtak neked? A felsorolt három kézi nevelőtáp (Nutribird, Kaytee, Orlux Handmix) a legjobb és nincs is nagyon másfajta. Ezeket direkte erre fejlesztették ki. Az összetevőik a lehető legoptimálisabban próbálják visszaadni azt amit a szülőktől kapnának. Csirke nevelő + tojás az vész esetére talán szóba jöhet, de én még arra sem javasolnám...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 232  Következő