Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2011 jún. 28, 23:28 
Brigi,
nagyon sajnálom... :(
ne add fel, hiszen tudod, ami nem öl meg az megerősít...

Valódi név: Brigi

Hozzászólás 2011 jún. 28, 22:09 
Sziasztok!

Szomorú dolog történt ma. Nem voltam itthon egész nap és amikor mentem ki a madarakhoz, látom,hogy nincs meg a 3 nimfám. Csodával határos módon egyet betudtunk fogni.,az egyik fiókát,de a papa és a tojónak nyoma sincs... Imádkozom, hogy meglegyenek, Jágó volt az első madaram :'( múlthéten a hulim pusztul el,most meg rejtélyes módon nyitva találom a röpdéjük ajtaját. Mi jöhet még? Tényleg feladom a madarászást...

Valódi név: Szűcs Anita

Hozzászólás 2011 jún. 28, 13:27 
Még azt kérdezném, honnan tudom megállapítani, hogy fiú vagy lány a madárkám (nímfáról beszélünk!)??? Valaki esetleg tudna nekem mondani olyan módszereket, amivel nímfát meg tudok tanítani besélni???? Köszi. Szép napot!

Hozzászólás 2011 jún. 28, 13:22 
Sziasztok. Köszi a segítséget. Sajna nam tudom pontosan hány naposak. Jelenleg bennt vannak a szobában. A "kirepülést" úgy kell érteni..amikor próbálgatja a szárnyait? A négy közűl az egyik más, mint a többi. Erre írok példá: amikor megetetem őket mind nyikorog(amikor kérik a kaját), hogy adjak még..de ez az egy ...csak egy helyben van...és kicsit "csiporog". Ha meglátja a fecskendőt, nyikorog,kinyújtja a nyakát és eszik rendesen. Ez jelent valamit???

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 jún. 26, 21:42 
Ancsika81 írta:
Azt szeretném kérdezni, hogy meddig kell adnom nekik az orluxot....illetve hogyan szoktatom hozzá majd őket a magokhoz(konkrétan, hogy maguktól tudjanak enni?)???

Dinó amit írt ahhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy ahogy elkezdenek maguktól csipegetni, kóstolgatni a magokat, az etetést fokozatosan csökkenteni kell és a végén el kell hagyni. Ilyenkor a szülők is kevesebbet etetnek, hogy ezzel is rávegyék az önállósodásra a kicsiket. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a "kirepülés" után már csak reggel és este, amikor már láthatóan eszegetnek, akkor csak este adj nekik enni. A végén az esti etetést is elhagyhatod.

Valódi név: zsuzsa

Hozzászólás 2011 jún. 26, 21:21 
Szia Tamás! köszönöm a gyors választ ,képem jelenleg nincs,de majd csinálok és felteszem. tenyésztötől vettem mind a kettőt egy két napig még fütyült aztán semmi
ez már 4hónapja. Gondoltam hiányzik egy társ akkor vettem a kislányt,de igy is néma.
sokat foglalkozom velük,szelidek nagyon. kislány mindég motyog,de a fiú nem.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 jún. 26, 20:57 
Ancsika81 írta:
Helló Warhawk! Nem ismerem Kuvik-ot, így ehhez nem igazán tudok hozzászólni. Azt szeretném kérdezni, hogy meddig kell adnom nekik az orluxot....illetve hogyan szoktatom hozzá majd őket a magokhoz(konkrétan, hogy maguktól tudjanak enni?)??? Szerintem azért nem kaptam egyiket sem, mert nincs rajta magyar nyelvű. Nem? (megnéztem a neten, hogyan kell adni) Köszi

A nimfák 30 napos koruk körül repülnek ki. Néhány nappal később már elkezdenek eszegetni, de a szülők még kb. 3 hétig etetik őket. Ekkortól fogva adhatsz nekik magkeveréket hadd próbálkozzanak. A tápot is csak fokozatosan lehet elhagyni. Kb. 45 napos korukban már elég önállóak lesznek, hogy meglegyenek a segítséged nélkül is. A magkeverékben legyen nagyobb arányban fehérköles és fénymag, továbbá nem árt ha mindig van előttük fürtösköles is.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 jún. 26, 19:52 
Szia kokokiki!

Jó lenne képet látni róluk. Ha hím már egy éves, annak már énekelnie kell, ha valóban hím!

Valódi név: zsuzsa

Hozzászólás 2011 jún. 26, 19:45 
Sziasztok szép estét!

most vagyok itt először,de szeretnék közétek tartozni és tanácsokat kérni.
Két nimfám van egy fiú és egy lány.fiú 1éves lány kb:6-7 hónapos. Nagyon szelidek
de a fiúnak a hangját sem lehet hallani. mintha néma lenne. mi lehet az oka? írjatok valami jó tanácsot! előre is köszőnöm:ZSuzsa.

Hozzászólás 2011 jún. 26, 18:35 
Helló Warhawk! Nem ismerem Kuvik-ot, így ehhez nem igazán tudok hozzászólni. Azt szeretném kérdezni, hogy meddig kell adnom nekik az orluxot....illetve hogyan szoktatom hozzá majd őket a magokhoz(konkrétan, hogy maguktól tudjanak enni?)??? Szerintem azért nem kaptam egyiket sem, mert nincs rajta magyar nyelvű. Nem? (megnéztem a neten, hogyan kell adni) Köszi

Hozzászólás 2011 jún. 26, 18:25 
Üdvözlöm Taskovics Sándor! Örömmel olvastam, hogy "normális" levelet is tud írni számomra. Úgy gondolom, hogy nem én vagyok az a személy, akivel keményebben kellene fogalmazni! Részemről nincs probléma, amit gondoltam leírtam. A kisnimfákat etették egy darabig...persze...csak valamiért utánna már nem etették..látszott, mert erőtlenek voltak, a begyükben nem volt semmi....azért kellett nekünk etetni...mert ha nem, elpusztultak volna. Mind a 4 kicsi jól van..de kivettük őket, mert lett tojás, és már kezdték őket bántani. Nevelőtáppal ki tudtuk húzni...jobb volt a semminél...persze az orlux handmixtől jobban fejlődnek. Üdv.

Valódi név: Viktor

Hozzászólás 2011 jún. 26, 9:42 
Warhawk írta:
vitya321 írta:
Ha mégis akkor leselejtezem , attól a hím fel tudja őket nevelni?

Elvileg igen. De ha tényleg foszfor hiány okozta, akkor adj neki csíráztatott mungóbabot, annak magas a foszfor tartalma. Illetve zeolitot érdemes még betenni (gritt mellé vagy helyett) vagy sima tyúkoknak való ásványi premixet.

Köszönöm a segítséged! :)

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2011 jún. 25, 23:01 
Warhawk írta:
Ancsika81 írta:
Köszönöm segítségedet...Még az a szerencse, több pozitiv tapasztalatom volt ezen az oldalon, mint negatív...

Ne bántódj meg. Kuvik pl olyan leveleket szokott írni, hogy még én is csak pislogok, pedig ő sem rosszt akar csak amire gondol elsőre azt le is írja. Tasi sem bántani akart csak felrázni (gondolom). Még egy családban is vannak viták, veszekedések, egy fórumon ahol több száz ember találkozik virtuálisan, ott még inkább előfordulhatnak ilyenek, de még a vita sem rossz dolog, főleg ha építő jellegű kritikákat próbál megfogalmazni. Ezzel csak azt mondtam, hogy mindannyian voltunk kezdők és hibáztunk is, szóval senki sem akarja leharapni a fejed csak a maga módján próbál mindenki segíteni a kicsik problémáján.

Ott a pont!
Kösz, Warhawk!
:wink:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 25, 12:13 
vitya321 írta:
Ha mégis akkor leselejtezem , attól a hím fel tudja őket nevelni?

Elvileg igen. De ha tényleg foszfor hiány okozta, akkor adj neki csíráztatott mungóbabot, annak magas a foszfor tartalma. Illetve zeolitot érdemes még betenni (gritt mellé vagy helyett) vagy sima tyúkoknak való ásványi premixet.

Hozzászólás 2011 jún. 25, 12:08 
Akkor megnyugodtam, köszi a választ!

Valódi név: Viktor

Hozzászólás 2011 jún. 25, 11:23 
Sziasztok

Olyan problémám van hogy előző költésnél a nimfa tojóm kitépkedte állandóan a kicsiknek a tokját illetve tollait, akkor azt mondták hogy foszfor hiánya van, vettem nekik kondifix minerált. Most reggel kelt ki alatta két kicsi és nagyon remélem hogy nem fogja majd nekik tépkedni. Ha mégis akkor leselejtezem , attól a hím fel tudja őket nevelni?

Köszönöm előre is a válasszokat! :D

Üdv Viktor

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 25, 8:39 
rigóbaba írta:
Fiatal, fél éves hím madárkához mennyire lehet betenni egy idősebb, 4-5-6 éves tojó madárkát?

Fordított eset lenne a nem kívánatos. Így minden o.k.

Hozzászólás 2011 jún. 25, 8:34 
Jóreggelt!

Fiatal, fél éves hím madárkához mennyire lehet betenni egy idősebb, 4-5-6 éves tojó madárkát? Persze a megfelelő szoktatással, nem rögtön összerakni. Lehet belőle valami gond? Ma hozzuk el ha minden igaz, ezért érdeklődöm.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 23, 12:37 
Ancsika81 írta:
Köszönöm segítségedet...Még az a szerencse, több pozitiv tapasztalatom volt ezen az oldalon, mint negatív...

Ne bántódj meg. Kuvik pl olyan leveleket szokott írni, hogy még én is csak pislogok, pedig ő sem rosszt akar csak amire gondol elsőre azt le is írja. Tasi sem bántani akart csak felrázni (gondolom). Még egy családban is vannak viták, veszekedések, egy fórumon ahol több száz ember találkozik virtuálisan, ott még inkább előfordulhatnak ilyenek, de még a vita sem rossz dolog, főleg ha építő jellegű kritikákat próbál megfogalmazni. Ezzel csak azt mondtam, hogy mindannyian voltunk kezdők és hibáztunk is, szóval senki sem akarja leharapni a fejed csak a maga módján próbál mindenki segíteni a kicsik problémáján.

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2011 jún. 22, 18:25 
Ancsika81 írta:
Üdv. Tasi! "..hogy is mondjam tö...lenség! bocs, nem akarok sértő lenni..." Most olvastam az írásodat...nem is tudom, mit válaszoljak erre.. Tudod, inkább vagyok TÖKETLEN, mint BUNKÓ. Köszönöm segítségedet...Még az a szerencse, több pozitiv tapasztalatom volt ezen az oldalon, mint negatív. Külön köszönöm NEKTEK, akik segítettek(ebben most te nem vagy benne!!!). szia.

Tisztelt Szűcs Anita!

Nem kenyerem a "bunkó" hangvétel, és mint azt korábban jeleztem, nem azzal a szándékkal bátorkodtam hozzászólni a témához, hogy bárkit is sértő szavakkal illessek.
Sokkal inkább a kis nimfák érdekeit tartottam szem előtt mikor is kénytelen voltam "keményebben" fogalmazni annak érdekében, hogy az ügyben végre történjen előre lépés, ugyanis feltűnt, hogy a többi fórumozó "normális hangvételű" szavai süket fülekre találnak.
De ezennel örömmel nyugtázom, hogy az internetes megoldás (amit jómagam is bátorkodtam javasolni) meghozza a kívánt eredményt és a kis papagájok megkapják a kézi nevelőtápot.
Egyúttal bátorkodom még azt újból megemlíteni, illetve megerősíteni fórumozó társaim véleményét, hogy ennyi idő távlatában, ha a szülők nem etették volna a fiókákat akkor azok minden bizonnyal elpusztultak volna.

Őszinte tisztelettel

Taskovics Sándor
papagájtenyésztő

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 232  Következő