Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 308 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Gréti

Hozzászólás 2011 jún. 30, 19:30 
Oké , köszönöm és a biztonság kedvéért, ha nem látni és érezni a begyét akkor üres, ugye?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 jún. 30, 19:22 
Siropiju írta:
A 3 hetes verébpapagájnak mennyi Orlux Handmix-et kell adni egy alkalommal?

Ameddig kéri. Szépen megtelik a begye, látni fogod. Ha már nem kéri vagy nagyon tiltakozik akkor ne adj többet. Szerintem ezt is látni fogod pár alkalom után.

Hozzászólás 2011 jún. 30, 18:59 
Sziasztok!
A 3 hetes verébpapagájnak mennyi Orlux Handmix-et kell adni egy alkalommal?

Hozzászólás 2011 jún. 28, 12:11 
Köszönöm :D

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 28, 11:58 
beltazor13 írta:
Üdv! Most hallottam, hogy bébi étellel is lehet etetni a kis papagájt. Igaz ez? És ha igen lesz-e tőle valami hiányossága?

Bármivel lehet etetni, de ha azt szeretnéd, hogy életben maradjon és fel is nőjön, akkor inkább ne kísérletezz ezekkel. A gyári nevelőtápok tudományosan kifejlesztett madaraknak való nevelőtápok melyekben minden a megfelelő arányba van ami szükséges az egészséges fejlődéshez. A bébiételt (és abból sem mindegyiket) legfeljebb mint kiegészítést lehet adni bizonyos madaraknak felnőtt korban.

Siropiju írta:
Az a baj, hogy azt sem lehet sehol kapni...

Interneten keress rá, hogy "Nutribird A21" és legalább 2-3 céget találsz akik postai utánvétellel elküldik. De ha gondolod próbáld meg a http://www.galambaszkucko.hu -n vagy a http://www.fishmania.hu -n. Ha jól tudom mindkét cég küld csomagban is....

Hozzászólás 2011 jún. 28, 11:44 
Üdv! Most hallottam, hogy bébi étellel is lehet etetni a kis papagájt. Igaz ez? És ha igen lesz-e tőle valami hiányossága?

NZ

Hozzászólás 2011 jún. 28, 11:20 
Szia!
Az a baj, hogy azt sem lehet sehol kapni...

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 28, 10:43 
beltazor13 írta:
A kissanyi amiről már írtam kirepülés előtt van egy héttel. Jó neki az A21? És napi hányszor etessem? Mivel ilyen idős lehet még szelíd?

Annyira szelíd már nem lesz mint egy fiatalabb, de így is elég szelíddé fog válni.

Siropiju írta:
Ja és amíg nem találok, mivel etethetném???

A HandMix helyett nyugodtan használhatod bármelyik Nutribird-et. Szerintem az általános A21-et szerezd be.

Hozzászólás 2011 jún. 28, 10:20 
Üdv!
A kissanyi amiről már írtam kirepülés előtt van egy héttel. Jó neki az A21? És napi hányszor etessem? Mivel ilyen idős lehet még szelíd?

Hozzászólás 2011 jún. 28, 10:10 
Ja és amíg nem találok, mivel etethetném???

Hozzászólás 2011 jún. 28, 10:06 
Sziasztok!
Nem tudtok olyan helyet ahol biztos kapható Orlux handmix? Már napok óta keresgélem, de sehol nincs

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: Czinege István

Hozzászólás 2011 jún. 26, 7:27 
Warhawk írta:
a Nutribird szerintem valamivel jobb, de sokkal nehezebben oldódik fel a vízben (persze ez relatíve, a Kaytee-hoz képest nehezen, amúgy nem vészes).

Üdv mindenkinek.
Kezdetektől fogva A21-el nevelek,lehet nem lesz új amit leírok de könnyebben oldódik meleg vízben, felmelegítem mikróban DE CSAK A VIZET 40c-fokra így könnyebben oldódik és felhasználás előt minimum egy órát hagyom álni. Etetés előtt cumisüveg melegítőben felmelegítem 37,5-38 c fokra közben kevergetem akváriumi hőmérővel.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 25, 16:11 
Navy írta:
Nekem az az A19 van, aminek a jákó van a sarkán, ami a képen az első, nekem azt javasolták.

Teljesen jó mindegyik.

Navy írta:
De ezekkel egyszerűbb és főleg biztonságosabb a dolog.

Lényegesen biztonságosabb, jobb az összetétele (vitaminok, ásványi anyagok) és emésztéshez nélkülözhetetlen bacilusokat is tartalmaz amit a házilag előállított nevelőtáp sosem fog. Így akár 2. naptól is adható a madaraknak és nem fognak emésztési rendellenességben elpusztulni.

Hozzászólás 2011 jún. 25, 15:46 
Nekem az az A19 van, aminek a jákó van a sarkán, ami a képen az első, nekem azt javasolták.Jó.Mást nem próbáltam, az eddigi nevelt fiókáimnak nem ilyen szuper készkajákat adtam, mert nem volt,de azért felnőttek ők is.De ezekkel egyszerűbb és főleg biztonságosabb a dolog.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 25, 15:05 
Nos, az én első kézzel nevelésem meglehetősen kaotikus volt (főleg így utólag visszagondolva). Akkoriban nagyon nem voltak szakkönyvek (nem mintha most olyan jól el lennénk látva irodalommal), de még internet sem volt.

A szülők kirepülés előtt kb 4-5 nappal egyszerűen ignorálták a fiatalokat (utána a következő költésnél minden rendben volt, lehet tapasztalatlanság vagy ki tudja mi okozhatta ezt náluk). Egy közeli tenyésztőtől kértem segítséget és az ő leírása alapján készült "házkoszttal" próbáltam életben tartani őket. Szerencsém volt velük, bár eleinte nem akartak enni, de aztán győzött az éhség és szépen felnőttek. Azóta szerencsére kiváló tápok vannak én még véletlenül sem javaslom, hogy valaki házi kotyvasztású vacakkal próbálkozzon, mert egyáltalán nem biztos a siker a házi pancsokkal.

Saját tapasztalatom a tápokkal: A Kaytee ha csak vizet mutatunk neki képről, már akkor is feloldódik. Megértem, hogy emiatt kedvelik sokan. Összetevők (és illat) tekintetében a Nutribird szerintem valamivel jobb, de sokkal nehezebben oldódik fel a vízben (persze ez relatíve, a Kaytee-hoz képest nehezen, amúgy nem vészes).

Legutóbb elfogyott a Kaytee és menet közben váltottam tápot, de eleinte kevertem a kettőt, hogy ne hirtelen legyen a váltás (2 rész Kaytee 1 rész A21). Aztán növeltem etetésenként az A21 arányát, míg a végén amikor már elfogyott a másik táp, csak az A21-et adtam. Semmi problémát nem okozott ez a váltás.

Az A19-ből kétfajta van az egyik egy "indító táp" a 7 napnál fiatalabb madaraknak a másik pedig inkább a nagy energiaigényű madaraknak javasolt (ara, nemes, kakadufélék, stb). Az A21 egy általános táp ami mindenféle fiókának jó (gyakorlatilag az Orlux Hand Mix megfelelője).

Kép

Kép

Hozzászólás 2011 jún. 25, 14:23 
Sziasztok.Hátha valakinek most aktuális, leírom, nálunk hogyan van. Nekem egy szilvafejű bébim van, 3-4 hetesen vettem, és fecskendővel etetem, Nutribird A19 táppal.Eleinte reggel fél7-7-kor evett először, és este 11 körül utoljára.A begyén elöl középen alig volt toll, így lehetett látni benne a sárga tápot, ha még volt neki.Én mindig megnéztem etetés előtt, hogy üres-e a begye.Volt olyan , hogy egyszerűen nem volt hajlandó enni, akkor próbáltam már kínomban kanállal is, de jobb a fecskendő.Van, amikor csak kölesnyit vesz el egyszerre, de van, amikor kb 1 ml-t, nagyon kell figyelni rá, nem automata:) Evés után belemászik a tenyerembe, és vagy alszik ott egy kicsit, miközben finoman fogja az ujjamat, vagy most már, hogy nagyobb, játszik, rágcsálja sorban az ujjaimat, de nagyon finoman.Nem csíp, nem fél semmitől, nagyon aranyosan kezdi tanulni az ágakon való mászkálást, játszik a játékaival, tanul tollászkodni, és ismerkedik a felnőttes ennivalókkal, mint fűkalász, alma, köles.Most éppen tejeskukoricát kóstolgat, kb tűhegynyi kis darabokat csipeget le róla:)Még nem tudja feltörni a magokat. Kb most lehet kirepülés közeli korban,úgyhogy még min. 2 hétig megy a madárfőzelék, de már ritkábban kap, naponta ötször.Remélem, hogy az ösztönei rávezetik, hogyan hámozza meg a magokat, és nemsokára önálló lesz.Nagyon féltem belevágni a nevelésbe, nem is egy könnyű dolog, és folyamatos, hetekig tartó lekötöttséget jelent, de megéri!! Írjatok majd ti is, hogyan ment a katival, ill. a kissándorral.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 24, 21:04 
beltazor13 írta:
Én Kis Sándorpapagájt szeretnék kézzel nevelni. Milyen tápot ajánlotok? És napi hányszor kell etessem? (kb 4 hetes)

A kisebb testűeknek ajánlják a Hand Mixet, a nagyobbaknak a Kaytee Exact vagy a Nutribird (A19, A21) a megfelelőbb.

4 hetesen már csak nappal kb 3-4 alkalommal szerintem. De magad is ráérzel, ha üres a begyük akkor lehet adni. Ha nem vagy biztos benne, akkor csak max 3x. Ráetetni semmiképpen sem szabad!

Hozzászólás 2011 jún. 24, 20:59 
Sziasztok!
Én Kis Sándorpapagájt szeretnék kézzel nevelni. Milyen tápot ajánlotok? És napi hányszor kell etessem? (kb 4 hetes)

Hozzászólás 2011 jún. 24, 18:56 
Hát, őszintén nem össze kevertem őket, csak a nevüket bocsánat. először a gyémántgalambra is mindig gyémántpintyet mondtam :oops: :cry: :03: :30: :64:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 24, 18:50 
Siropiju írta:
a katalin és a verébpapagáj étrendje, fióka korukban eltér egymástól?

Ezt most nem értem.... :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 308 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Következő