Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 júl. 20, 18:45 
africz írta:
Nálam ezt akkor csinálja ha be van zárva , mert már más eszköz nem maradt a kezemben és ilyenkor le is takarom , ha marad egy kis fény alul akkor lemegy és kapar . Valószinüleg tartom, hogy Kincső is szeretne vmit a tudomásodra hozni és ezzel jelzi.

Igazad van Attila, azért csinálja, hogy rá figyeljek :) Tudja, hogy ilyenkor rászólok és oda is megyek hozzá. Rafinált kis "dögök" :)

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 júl. 20, 16:43 
Abubaba írta:
Köszönöm, kipróbálom :) megyek dinnyét venni :P

Szadbol el fog fogadni mindent, ennek egy hatranya van , kesobb is mindig onnan akar majd enni :lol: Az en kis madaram sem egy gyümölcs rajongo, szambol majdnem mindent elfogad. Igy megy ez mar 5-6 eve ;)

Valódi név: Anna

Hozzászólás 2011 júl. 20, 14:18 
Köszönöm, kipróbálom :) megyek dinnyét venni :P

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2011 júl. 20, 13:23 
3 nap még elég kevés :)

Próbáld meg, hogy te eszel előtte, és nem adsz neki addig, ameddig ő nem kéri. Sőt, még akkor is húzd egy kicsit. Idővel már le se lehet vakarni.

... vagy ha hozzáér pl. az új kajához, akkor jutalmul adj neki egy olyan magot, amit amúgy is szeret.

Valódi név: Anna

Hozzászólás 2011 júl. 20, 9:14 
Sziasztok kedves fórumtagok!

Segítségért fordulok hozzátok. Kaptam egy gyönyörűséges jákó babát. 5 hónapos, egészséges, okos, kicsit félénk. Nekem nem volt még nagy papagájom és főleg nem ilyen fiatalka. A tenyésztő mindent elmondott telefonon, hogy mit hogyan csináljak. Főleg a táplálással kapcsolatosan van kérdésem. Minden új dologtól idegenkedik, nem fogad el sem gyümölcsöt sem zöldséget. Kézből sem. Ha az ujjamon érzi (miközben nyalogatja) a gyümölcs ízét inkább arrébb megy :shock:
Lehet, hogy türelmetlen is vagyok mivel még csak 3 napja ismerjük egymást és idő kell, hogy bízzon bennem és elfogadjon tőlem bármit is de inkább kérdezek mint, hogy kétségek közt vergődjek és rosszul csináljak valamit. :oops:
Egy-két jótanácsot szívesen vennék ha megosztanátok velem.
Köszönettel:A.

Hozzászólás 2011 júl. 20, 3:14 
Nálam ezt akkor csinálja ha be van zárva , mert már más eszköz nem maradt a kezemben és ilyenkor le is takarom , ha marad egy kis fény alul akkor lemegy és kapar . Valószinüleg tartom, hogy Kincső is szeretne vmit a tudomásodra hozni és ezzel jelzi.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 19, 13:57 
Azt hittem csak a tojók tépkednek :) Végülis lefoglalja magát egy fél órára az biztos :)

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 júl. 18, 22:48 
Betty, nekem fiucskam van, es idonkent rajon a kapirgalas. En is papitrt hasznalok a kalit aljan, es ilyenkor akar 1/2 napig is kapirgal a kalit aljan, ahova le nem menne semmiert, soha az eletben. Ez nagyjabol 2-3 havonta tor ra, fogalmam sincsen hogy miert van. De szeretem, mert nagyon jol szorakozik. :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 18, 20:56 
Attila, Kakapó neked is szokta csajszi lévén az újságpapírt szaggatni? Nálam Kincső már kikészít a darabolással :D A kalitka alját én papírozni szoktam nekik, de ma legalább már egy fél órája cibálja, közbe nevetve mondogatja, hogy csúnya vagy Kincső, nem szabad, mit csinálsz és ki sem látszik már a papírból :D Gyuri sosem csinált ilyet, ezért kérdem.

Hozzászólás 2011 júl. 5, 0:56 
Alapos mosasrol nem beszelhetek, de ki szoktam aztatni , es ugy meg tudom mosni, Csipi jobban szereti, ha utana megszaritom valamennyire ujra, mert akkor kemenyebb. :mrgreen:

Hozzászólás 2011 júl. 5, 0:43 
Fügétől , datolyátol és egyéb szárított dolgoktól amit nem tudok alaposan megmosni tartok egy kicsit..ki tudja , milyen higeniaval készültek...

Hozzászólás 2011 júl. 5, 0:41 
evanagyi írta:
En preselt, szaritott fuget adok Csipuskanak.
Ha meghagyja a magot, azt ki szoktam dobni, pontosan azert, mert eleg okosnak gondolom ahhoz, hogy biztosan azt eszi meg, ami jolesik neki. Igaz, nem veszem a legdragabb eledeleket, meg nem vettem eszre semmi kulonbseget, hogy jobban enne, ha dragat veszek. (Versele -Lage?)
Altalaban Fitt & Fun-t veszek+ csikos napraforgoval keverem.

Kakapo Fit&Fun soha meg sem kostolta, bonapartemadar.hu (Árnyék András) által forgalmazott magkeveréket edte az elején és egyszer később is aztán azt sem. Jelenleg a Versle -Lage Aflatoxin free keveréket kapja ebből hetente 2x 3x eszik. Mindegyikben találtam már minimum dohos magot.

Hozzászólás 2011 júl. 4, 19:07 
En preselt, szaritott fuget adok Csipuskanak.
Ha meghagyja a magot, azt ki szoktam dobni, pontosan azert, mert eleg okosnak gondolom ahhoz, hogy biztosan azt eszi meg, ami jolesik neki. Igaz, nem veszem a legdragabb eledeleket, meg nem vettem eszre semmi kulonbseget, hogy jobban enne, ha dragat veszek. (Versele -Lage?)
Altalaban Fitt & Fun-t veszek+ csikos napraforgoval keverem.

Hozzászólás 2011 júl. 4, 17:51 
Sziszi írta:
És mag, amit nem kap minden nap frisset, mert akkor csak a napraforgót és a tökmagot eszi ki belőle, így viszont megeszi a többit is.

Ezt megpróbáltam én is igy,egészen addig amig rá nem jöttem, hogy gyakran előfordul a magkeverékekben bármilyen! legdrágábban is , hogy penészes avas szemek vannak. Attól tartok ha a madár éhes akkor megeszi ezeket is mivel nincs módja válogatni.

Hozzászólás 2011 júl. 4, 16:46 
remélem sikerül feltöltenem

Hozzászólás 2011 júl. 4, 16:42 
Szerintem nem 1-ről beszélünk.
A kaktuszfüge a kaktusz termése, igaz ebben is sok mag van.
A füge nem kell nekik ,szerintem az érett állaga miatt nem eszik meg.
Pedró sokáig nem ette a banánt, csak a számból ette szerintem ennek sem tetszett az állaga de most már eszi az edényből is , de remeg ha én etetem vele.
A datolyaszilva vagy kaki gyümölcs narancssárga színű termés ha jól tudom kevest szabad adni nekik mert hasmenést okozhat. Ha megérik olyan édes mint a méz.
Ha egyben adom oda a gránátalmát sokszor csak szétrágják héjjastól, ezért a héjából kiszedem a lédús magokat, a külső részét megszárítom és fefűzöm nekik játszani.
Hát igen egy ( minden ) ilyen kaja után nállunk is van mit takarítani főleg azért mert 2-en vannak.
Még az a szerencse, hogy jó az idő és a röpdében tudnak disznólkodni.
Műzli szelet nem jött be nekik, 1 x kaptak tejszínhabot azt nagyon falták.

Hozzászólás 2011 júl. 4, 16:05 
Jutka, tenyleg kihagytam a fuget, amit a sok magjaval neha 2 napig is ragcsal 1 db-ot. A datolyabol csak a mag kiszedesse erdekli Csipuskat. Ha te kiszedted a magokat a granatalmabol, mi maradt az elvezet a papinak? Szerintem a banyaszat a legnagyobb elvezet az egeszben. Na es hogy hogy nez ki a kornyezet, arrol ne is beszeljunk! :roll:
Csipuskat en bebikoratol fogva bezarom, mikor en eszem, igy altalaban egyszerre eszunk, mindenki a sajatjat. Elofordult, hogy esetleg megkinaltam valamivel, amit nem tartottam veszelyesnek szamara, de kikopi vagy el sem fogadja.
Ket dolgot szeret, a haztartasi kekszet es a napolyit. Ezekert lopni is kepes, es en neha meg is engedem, mert nagyon boldog tole. Nagyon keveset kap mindkettobol, es hamar raun.
Na, meg a muzliszeletet is szereti . De pld. a csokit nem eszi meg.

Hozzászólás 2011 júl. 4, 15:05 
evanagyi írta:
Csipuska szereti a mandarint, narancsot, szivesen megeszi a feherrepat is,fokhagymat, kivit,meg mindazt, amit felsoroltal Sziszi. Kedvence a fott kukorica, es a granatalma. Telen egesz jo aron lehet neha venni 100Ft korul, olyankor jol bespejzolok, a hutoben sokaig elall.
Kakapo kulonleges egy fazon, Attila jol elkenyeztette. Lehet, hogy nem 80, hanem csak 50 evig fog elni. Remeljuk ennel tobb baja nem lesz a kulonleges etkezesetol. Mindenesetre azt hiszem, hogy nekunk, akik nem adunk semmifele emberi etelt a papagajnak, valami mas betegsegre van kilatasunk, amitol nem 80, hanem csak esetleg 50 evig lesz a tarsunk a kis draga.

Nállunk is nagy kedvenc a gránátalma, még most is sikerült pár hete vennem .
Kiszedtem a magját és lefagyasztottam.
A másik nagy kedvenc a kaktuszfüge és a datolyaszilva volt, a licsi csak Pedrónak ízlett.

Néha nagyon ritkán mi is bűnözünk az emberi kajával, de tényleg nagyon ritkán, IMÁDJÁK.
Főleg ha egy tányérból eszünk és válogathatnak kedvükre.
Nem nagyon lehet enni előttük mert mindent kiszednek a számból.

Hozzászólás 2011 júl. 4, 14:54 
molnarl.g írta:
Köszöm mindenkinek a szorítást, most még úgy fogom fel, hogy valamennyire jót is tettek velem....
Nem kell ezután reggel 7.15-től 17.00ig száguldoznom, könyörögnöm hogy vegyenek valamit, és havi 2-2,5 milliós nettó tervet teljesítenem.
Nem kell még munka után 21.00ig árajánlatokat írkálnom, pakolnom, havi 100 000,-ért.
Miközben a német tulajdonos azon töri a fejét, hogy milyen jachtot, repülőt vegyen magának legközelebb a nekünk ki nem fizetett pénzből.
Szerettem a munkám, de utólag jövök rá hogy mennyire kihasználtak!
A kb. 300 cég összes adata megvan nekem, négy megyét megismertem, van pár végzettségem, így viszonylag könnyen elhelyezkedek majd valamelyik konkurenciánál.
Aki ért hozzá, megírhatná, hogy korrekt-e hogy a maradék szabadságom bele számolják a felmondási időmbe? Mert nem akarják kifizetni...
Elvileg 7év után két hónap felmondási idő jár ez aug.29-ig tart, de közben hétfőtől szabadságot irtak ki...

Elnézést hogy itt kérdezem, de nincs kitől megkérdezni, nálunk nem volt szakszervezet, és üzemi tanács is csak papíron létezett, azt fogadta el amit mondtak neki.

Most egy kis pihi, legalább láthatom ahogyan Alfi felcseperedik.
Tegnap is egy jót játszottunk, és kezd szavakat mondogatni.
Totyi is sokat bohóckodik, és a kis Hulik is nagyon aranyosak.

Sajnos a felmondási időd első felére kiírhatják az időarányosan járó szabadságod.

A felmondási időd ha 45 nap : július 21 munkanap, augusztus 23 munkanap, szeptember 01 1 nap és így jön ki a 45 nap .( ha jún. 30.-al szüntették meg a munkaviszonyod)
Végkielégítés csak akkor jár ha Ők mondtak fel, és nem közös megeggyezésel szünt meg a munkaviszonyod.
Remélem tudtam segíteni.

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2011 júl. 4, 14:42 
evanagyi írta:
Csipuska szereti a mandarint, narancsot, szivesen megeszi a feherrepat is,fokhagymat, kivit,meg mindazt, amit felsoroltal Sziszi. Kedvence a fott kukorica, es a granatalma. Telen egesz jo aron lehet neha venni 100Ft korul, olyankor jol bespejzolok, a hutoben sokaig elall.
Kakapo kulonleges egy fazon, Attila jol elkenyeztette. Lehet, hogy nem 80, hanem csak 50 evig fog elni. Remeljuk ennel tobb baja nem lesz a kulonleges etkezesetol. Mindenesetre azt hiszem, hogy nekunk, akik nem adunk semmifele emberi etelt a papagajnak, valami mas betegsegre van kilatasunk, amitol nem 80, hanem csak esetleg 50 evig lesz a tarsunk a kis draga.

Peti a kivit nem szereti. Valami miatt nem akarja megkostolni. Fehérrépát nem adtam még neki. Valahogy eszembe se jutott. Gránátalmáról már sok jót hallottam de még soha nem vettem.
Igen igazad van. Bármit teszünk, mindíg ott van a pakliba a betegség.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 148  Következő