Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 100  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 júl. 13, 18:58 
Sziszi írta:
Ezeket az elektromos szúnyogriasztók vagy irtókat lehet papagájok szobájába használni? Mert a sprayket azt tudom hogy nem lehet használni, így jelenleg vadászni szoktam esténként.

Szia Sziszi!
Én tavaly használtam párologtatósat a röpde belső részében, ajtó ablak tárva nyitva volt, de a szúnyogok így is eltűntek, még az udvarról is. Este pár órára bekapcsoltam, utána mikor bezártam a madarakat kikapcsoltam, mert azt tanácsolták, hogy azért zárt térben ne használjam folyamatosan, mert nem tudták megmondani, hogy árt-e a madaraknak. De így is tökéletes volt, nem volt szúnyog. Szerintem neked is elég, ha kb. két órát megy akár szellőztetés mellett, a szúnyogok el fognak tűnni.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 júl. 13, 18:52 
Sziszi írta:
Ezeket az elektromos szúnyogriasztók vagy irtókat lehet papagájok szobájába használni? Mert a sprayket azt tudom hogy nem lehet használni, így jelenleg vadászni szoktam esténként.

Melyikre gondolsz? A vegyszer párologtatásra vagy a fénycsapdásra? Mellékelt tájékoztató szerint mindkettőt, de én félek a fény éjszaka zavarná az állatot (így a fénycsapdás vagy kilőve vagy úgy kell elhelyezni, hogy ne lásson rá a madár).

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2011 júl. 13, 18:02 

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 11, 18:39 
Pityuka írta:
Direkt azért lett nyitva hogy "Papagájok-minden mennyiségben"

Értelek. Szerintem el kellene olvasnod az Általános fórumozási szabályok-at és a Használati kalauz-t. Egyébként itt van fent a link a lap tetején (a Fórum szabályok alatt)

Hozzászólás 2011 júl. 11, 18:29 
Warhawk írta:
Viszont a nimfa papagájoknak van saját topikjuk, ez nyugodtan mehet oda...

Pityuka írta:

Ha nem szimpatikus a nimfa topik, akkor ez mehetett volna a "betegségek" topikba, de ha véletlenül az sem szimpi akkor még mindig ott van a "csevegő" topik, amibe aztán a papagájok és a hozzájuk kapcsolódó "minden mennyiség" is belefér. :wink:

Valódi név: Lakatos Zoltán

Hozzászólás 2011 júl. 11, 17:55 

Egyébként onnan gondolom hogy haldoklott.

De más részt lehet hogy igazad van hogy nem a végét járja. :D :D :D

0670/517-4787

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 9, 21:36 
Pityuka írta:
Pedig nagyon öreg. Van vagy 7 éves. :(

Miből gondoltad, hogy a végét járja? 7 évesen pedig még nem is öreg. Dupla ennyi idős korában nevezhető öregnek. Persze ez függ attól is, hogy hogy van tartva. Egy tenyészmadár hamarabb kiöregszik mint egy házikedvenc.

Viszont a nimfa papagájoknak van saját topikjuk, ez nyugodtan mehet oda...

Hozzászólás 2011 júl. 9, 21:03 
Már azt hittem hogy a nimfapapgáj (tojó) ki fog múlni.

Pedig nagyon öreg. Van vagy 7 éves. :(

0670/517-4787

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 júl. 9, 13:55 
Betty, en meg nem is lattam szarnyas hangyat, de a heten hallottam a tv-ben, hogy Pecs foteret milloszamra elleptek a szarnyas hangyak. Mutattak, hogy furtokben logtak mindenhol. Aztan azt mondtak, hogy ezek eltunnek nehany nap alatt, es. Igy is lett.
Meg azt is mondtak, hogy ezzel meg nincs vege az invazionak, mert nemsokara kikelnek a kereszek, azok is millioszamra ellepik a varost, de csak nehany napig, aztan eltunnek.
Ebbol arra gondolok, hogy nem kell veluk semmit csinalni.
Most elbizonytalanodtam, hogy nem Szegedrol volt-e szo, mert mit keresnek a kereszek Pecsett, de elottem van a foter, ahogy Pecset mutattak.
Ahogy gondolkodom, a Balatonon lattam ezt a tv-ben, ott valoszinuleg megis Pecsrol lehetett szo. :)

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 júl. 9, 10:41 
Az a baj a forró vízzel, hogy a ház 150 éves :D a repedés pedig az egyik sarokban van kb. 20 cm-re a padlótól. biztos leoldaná az egész falszerkezetet. Bár ki tudja...még mindig jobb állapotban van mint egy 10 éves mai technológiával épült ház.
Lényeg, hogy a forró vizet kihagynám :D
Ecettel reggel lefújtam őket és egyelőre egy sincs. Biztos elbújtak a kis dögök.

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 júl. 9, 0:13 
adam92 írta:
Hangyák ellen amit még nem mondtak az a forróvíz. Csak simán leszoktam önteni őket.

Dettó! :thumright:

Hozzászólás 2011 júl. 8, 22:29 
Itt bármilyen papagájról lehet beszélni. :) :) :)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 8, 21:13 
Mindenkinek köszönöm a segítséget. Először az ecettel és a diófalevéllel fogom kezdeni. Valahol olvastam, hogy porcukrot kevernek össze sütőporral és az is elriassza őket. Mondjuk én nem riasztani, hanem eltüntetni szeretném őket. Tegnap még egy sem volt, ma meg nem hittem a szememnek mikor megláttam őket a sarokban egy repedésből előbújni. Rengetegen voltak. :?

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 júl. 8, 21:07 
Hangyák ellen amit még nem mondtak az a forróvíz. Csak simán leszoktam önteni őket.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2011 júl. 8, 19:58 
Hali,

hangyák ellen kiváló riasztó (nem irtó!) szer a dió.
Kis koromban mindig diófaleveleket pakolgatunk a lépcsőre a szőnyeg alá ha előbújtak, szépen el is "tűntek".
Szerintem érdemes kipróbálni.

Csaba

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2011 júl. 8, 19:53 
Én simán csak töményen rájuk öntöttem 1 litert.1-2 nap után nem maradt hangya a közelben,igaz a beton kifehéredett kicsit :lol:
Elvileg a neostomosan is jó,de pl az insecticidet mi kimondottan erre használtuk otthon a madaraknál és nem lett ebből gond :wink:

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 8, 19:38 
Marcsi, a porszívó jó ötlet. Pár perces zajt csak kibírnak szegény madarak. Ildi az ecetet csak rájuk fújom?

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2011 júl. 8, 19:32 
Betty írta:
Sziasztok!

Szerintetek a szárnyas hangya ellen, hogy lehet a leghatékonyabban védekezni? A madaraim egy régi típusú házban vannak, ahol ma vettem észre a hangyákat. Sajnos ahogy láttam a fal alatti részen rendesen befészkelték magukat. Mivel madarak vannak a helyiségben, kemotox meg hasonlók nem jöhetnek szóba. Van valakinek ötlete, hogy mivel tüntessem el őket? Volt esetleg valakinek ugyanilyen problémája valamikor? :(
Előre köszi a válaszokat.

Nálunk az üzlet bejáratát lepték el tavaly.Mivel vad madarak is járnak a bolthoz pár szem magért,maradt a tömény ecet.Bevált :)

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2011 júl. 8, 19:00 
feketemarcsi írta:
Ez még vizsgálatok tárgya, de már vannak országok, ahol kezdik betiltani a génmanipulált növényeket. Valami oka csak van a dolognak.

Az sem bizonyított, hogy káros. Másrészt valóban ez a jövő útja, különben nem lesz elég élelem. Akárhogyis azt mondod, hogy nem, a te szervezetedbe is úgyis bekerül, ha eszel húst, mert a tápban van ilyen alapanyag. Sokan fújjognak, hogy hú de rossz, meg káros meg miegymás. Mire van alapozva ez az állítás, a tv-ben hallott dolgokra? Mert ott aztán valóban hitelesek az infók....
Arra vonatkozóan,hogy miért nem engedélyezett itthon olyan utalást kaptunk, hogy csupán üzleti érdekek miatt. Hiszen vannak ugyebár növényvédőszer gyártó cégek, talajvizsgálattal foglalkozó laborok és még ezer dolog, amikre nem lenne akkora szükség ha ez a dolog bejönne a képbe. Amíg ezeken a területeken érdekeltséggel rendelkező emberek hozzák a döntést......Aztán csodálkozunk, hogy nem versenyképes a mezőgazdaságunk.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 8, 18:25 
Sziasztok!

Szerintetek a szárnyas hangya ellen, hogy lehet a leghatékonyabban védekezni? A madaraim egy régi típusú házban vannak, ahol ma vettem észre a hangyákat. Sajnos ahogy láttam a fal alatti részen rendesen befészkelték magukat. Mivel madarak vannak a helyiségben, kemotox meg hasonlók nem jöhetnek szóba. Van valakinek ötlete, hogy mivel tüntessem el őket? Volt esetleg valakinek ugyanilyen problémája valamikor? :(
Előre köszi a válaszokat.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 1988 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 100  Következő