Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2440 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 122  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Döbrönte Tibor

Hozzászólás 2011 júl. 19, 11:11 
Betty írta:
Van egy rózsásfejű párom is, akik szintén nem alkotnak semmit. Ők itthon vannak kalitkában. Fészket megcsinálták, igaz az nem olyan szép mint a feketefejűeké, viszont a tojó már hetek óta bent alszik az odúban, a hím pedig ül a bejárat előtt. Itt eteti is a hím a tojót, illetve 1x láttam hogy próbálkoztak a lamúrozással :) de ennyinél megállnak. 2010. tavasziak mindketten.

A fészek valószínűleg azért nem olyan szép, mint a fekete fejűeké, mert nekik gondolom ez az első próbálkozásuk.
Nálam költésen kívül is mindig az odúban alszanak a tojók és a hímek is.
A hím azért ül ott, hogy védje ill. figyelmeztesse a tojót "veszély" esetén és az odút is őrzi.
Van amikor az odúba "lamúroznak", de amúgy is nagy "szerencse" kell, hogy pont akkor menj. Általában akkor csinálják, ha nincs ott senki a környékükön vagy esetleg éjszaka. Ha észrevesznek valakit, akkor abba is szokták hagyni.

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2011 júl. 18, 22:58 
Betty írta:
Valahogy nem nagyon jön be nekem egyik madaramnál sem a költés eddig :(

Ejnye Betty!

Azért ez az "egyik madaramnál sem" kicsit túlzás... nem? :wink:

Bocs :roll:

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 júl. 18, 21:48 
Nem találtam sajnos olyan képet amin jól látszik a testük mérete. Holnap hozok frisset.
Ok Ádám várok türelemmel :)
Van egy rózsásfejű párom is, akik szintén nem alkotnak semmit. Ők itthon vannak kalitkában. Fészket megcsinálták, igaz az nem olyan szép mint a feketefejűeké, viszont a tojó már hetek óta bent alszik az odúban, a hím pedig ül a bejárat előtt. Itt eteti is a hím a tojót, illetve 1x láttam hogy próbálkoztak a lamúrozással :) de ennyinél megállnak. Ők szeretnek mindent. Megeszik a lágyeleséget, gyümölcsöket, bármit amit adok nekik. 2010. tavasziak mindketten. Valahogy nem nagyon jön be nekem egyik madaramnál sem a költés eddig :(

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 júl. 18, 21:03 
Szóval nem csak nálam nem akarják megenni a tojást. Pár perce most kivettem a magokat és holnap délben kapnak tojást. Csak ráviszi őket az éhség. Egyébként Betty ne aggódj, nekem is volt olyan törpém ami a fészek megépítése után 1-2 hónappal tojt csak le. Ráadásul álarcosok voltak pont. Szóval türelem (és ezt én mondom aki tegnap rakta fel a rózsásoknak az odut, de fel van háborodva, hogy nem építik még bele a fészket :D ).

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 18, 21:01 
Mindjárt nézek róluk képet. A feketefejűekről van egy akkori kép mikor megvettem őket, a fisherről keresek, de ha nem találok, holnap csinálok mindkét párról.
Külön vannak természetesen bár a két párt csak egy drót választja el, így látják egymást. nem lehet, hogy ez zavarja őket?
Volt 3 hete két kecskepárom is egymás mellett lévő kalitkában és az egyik tojó mindig a földre tojt. Az egyik párt eladtam és most egy ékes van mellettük. Azóta az odúba tojik és kotlik is már.
Ezért jutott most hirtelen eszembe, hogy lehet zavarja egymást a két pár?

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 júl. 18, 20:58 
A feketék is csőrben hordják.

Hozzászólás 2011 júl. 18, 20:55 
Nem hinném, hogy zavarod őket.
Nálam már volt olyan is, hogy akkor álltak neki pározni, amikor ott ültem mellettük, pedig nem szelíd madarak.
A hely sem kicsi szerintem, mert az én fischereim is kalitkába voltak eddig és költöttek rendesen.
Páronként tartod őket vagy egybe?
Én az odút minden nap meg szoktam nézni, volt amikor 2-szer is, amikor valamit betettem nekik. Bár az odúkontrollra való érzékenység madaranként változó.
A hím nálam egész nap kinn szokott lenni, kivétel amikor etette a tojót vagy meglátott engem és akkor "bemenekült", hogy védje a tojót.
Esetleg tehetnél fel képeket!
A hímek általában tényleg kisebbnek tűnnek.
A fekete fejűekről nem tudom (azt hiszem ők is), de a fischerek a csőrükbe hordják a fészekanyagot.

Hozzászólás 2011 júl. 18, 20:50 
Enyémek ha együtt vannak a hím karcsúbbnak tűnik. De külön külön fogalmam sincs melyik melyik :lol: :lol: .

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 18, 20:47 
Én sem értem akkor. Holnap kiviszek nekik egy tv-t :D Nem egyedül vannak egyébként. Egy helyiségben van velük két pár kecske, egy rózsabourk, egy nimfa pár, két ékes és egy vörösbegyű. na meg két pár kacagógerle.
Van ott olyan csiripelés napközben, hogy a környékről az összes madár skubizza mi ez a hangzavar. :D
A nemüket a tojócsont alapján lehet csak megkülönböztetni ugye? Sajna nem tudom megfigyelni, hogy melyik tűzi a tollai közé a lehántott fűzfakérget mert ha csak kukucskálok hozzájuk azt megjegyzik és őrült kiabálásba kezdenek, ezzel jelezvén, hogy most vagy menjek be hozzájuk teljesen vagy ne skubizzak.

Hozzászólás 2011 júl. 18, 20:38 
Ennyi zavarás az semmi. Enyémek 2 méterre vannak a garázstól, előttük tilitolizok a kocsival, kutya előttük ugrál, a macskák a ketrecen, fűnyíró stb. :lol: :lol: :lol: . Úgyhogy szerintem nem a zavarás az oka. Vagy pont ingerszegény a környezet? :mrgreen:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 18, 20:35 
Megrakták, csak nem tojással :D Olyan szépet építettek, hogy csak néztem. Ezért sem értem, hogy akkor miért nem megy be egyikük sem. Igaz reggel viszek nekik munkába menet egy kis gyümölcsöt (kb. 5 perc ott tartózkodás) illetve délután munka után megint kimegyek hozzájuk, akkor meg kb. 30-40 percet vagyok náluk. Nem zavarom őket, de ettől függetlenül még nem alkottak semmit.

Hozzászólás 2011 júl. 18, 20:30 
De a fészket azt megrakták?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 18, 20:27 
Hmmm...akkor lehet nem is pár az enyém? :? Vagy miért nem megy be egyikük sem?

Hozzászólás 2011 júl. 18, 20:15 
Enyémek fordítva csinálják, nem hogy nem mennek be az odúba, hanem nem jönnek ki. A hím kint van azért napközben, de a tojó alig,. mikor fészket építettek akkor se sokat volt kint. Takarításkor nekem mindig bementek az odúba. A fészküket csak úgy tudom megnézni, ha kiveszem az egész odút, de ez eddig nem zavarta őket. És lágykaját nekem se eszik meg, csak a csíráztatott magot, abból se sokat.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 18, 18:51 
Tényleg! :) Dobronte2 neked is gratulálok :)

Ha már itt járunk segítsetek már nekem. Van egy feketefejű (tavasszal voltak egy évesek) és egy fisher (az egyik 1,5 a másik kb.3 éves) törpe "párom". Legalábbis remélem, hogy pár. Brimston már 2x megnézte és szerinte pár mindkettő....nekem egyformának tűnnek, nem látok a tojócsontnál sem különbséget. Mindkét párgyönyörű fészket épített...ráadásul úgy csinálták meg, hogy nehogy bele tudjak már nézni. Egy kis lejárat vezet le az odú aljába, amin csak ők férnek le. Egyik sincs a fészekben. Akárhányszor nézem őket, mindkettő kint van. A fészekbe sose nyúlok, egyszer néztem csak meg, nem akarom őket zavarni. Adtam nekik lágyeleséget, de nem eszik. Kapnak gyümölcsöt, sárgarépát, almát, salátát amit szeretnek. Lehet kicsi neki a helyük ahol vannak? Kb. 50*60*50/pár. A feketefejűek miatt nem aggódom egyelőre mert ők nemrég lettek ivarérettek, de a másik pár :?
Takarítani hetente 2x szoktam őket. Ez nem lehet zavaró tényező?

Köszi.

Hozzászólás 2011 júl. 18, 10:13 
Én is köszönöm! :D

Hozzászólás 2011 júl. 17, 20:22 
Én is erre gondoltam :lol: , dobronte2 nevelt kézzel. De azért köszi :D .

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 17, 20:14 
:shock: Akkor valószínű összekevertelek mással aki kézzel kellett, hogy nevelje a kicsiket :) Lényeg, hogy a kecskék, hullámosok és nimfák mellett, ezek a madaraid is csodásak :)

Hozzászólás 2011 júl. 17, 16:16 
Betty írta:
Frici, nagyon aranyosak a kicsik. Gratulálok a felnevelésükhöz :)

Á én csak független szemlélődő voltam, mindent a madarak intéztek :lol: .

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 17, 9:44 
Frici, nagyon aranyosak a kicsik. Gratulálok a felnevelésükhöz :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2440 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 122  Következő