Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 232  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 júl. 20, 20:40 
Hát elméletileg szárny alatti minta van akkor tojó, de nem 100%-os módszer. Szóval ne legyen igazam. Tamás írta jól egyébként, hang a legbiztosabb általában.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 júl. 20, 19:12 
Én meg azt hittem, hogy náluk is a pofafolt erőssége a mérvadó, de felvilágosítottak többen, hogy itt nem ezt kell nézni. A tenyésztő a bóbita állásából mondta, hogy 99%-ban hím. Egy másik tenyésztő meg a szárny alatti foltot mondta.
Mindenesetre várok vele pár hetet. Hamarosan kell énekelnie ha hím :)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 20, 19:11 
Én meg azt hittem, hogy náluk is a pofafolt erőssége a mérvadó, de felvilágosítottak többen, hogy itt nem ezt kell nézni. A tenyésztő a bóbita állásából mondta, hogy 99%-ban hím. Egy másik tenyésztő meg a szárny alatti foltot mondta.
Mindenesetre várok vele pár hetet. Hamarosan kell énekelnie ha hím :)

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2011 júl. 20, 18:44 
Sose néztem a szárny fonákját...

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 20, 18:39 
Szia Tamás!

Tegnap óta van nálunk. Még szegénykém nem evett semmit, pedig mindenféle finomságot adtam neki. Szerintem pár héten belül meg kell szólalnia ha hím.
Az előbb elkaptam és megnéztem mindkét oldali szárnya alatt kb. 3 tollán kis sárga foltok vannak :shock: Ugye nem erre gondoltatok? :? A hímnek egyáltalán nem volna szabad ott lenni ezeknek a sárga kis foltoknak?

Hozzászólás 2011 júl. 20, 18:23 
Helló Betty!

4 hónapos madárnál még nem igazán célszerű tol színe alapján nemet meghatározni! Viszont ebben a korban legények már kezdik próbálgatni az ének tudásukat, inkább azt figyeld-hallgasd!

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 20, 18:21 
Milyen mintát nézzek a szárnya alján? Ez a belső oldalt jelenti ugye? Egy tenyésztő azt mondta, hogy kis halvány borsónyi kör alakú mintának kell lenni a tojók szárnya alatt....erre gondoltál?

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Betty 2011 júl. 20, 18:35-kor.

Valódi név: Lakatos Zoltán

Hozzászólás 2011 júl. 20, 16:53 
Betty írta:
Sziasztok!

Köszönöm a segítséget. Már én is bebizonyosodtam róla, hogy tojó. István nagyon szép a Te madarad is, de Szotyikától sosem válnék meg. :wink: Kézzel nevelt egyébként és sonyextrem-től kaptam pár hete egy másik tojóval együtt. Már nagy haverok vagyunk és állandóan a vállamon ücsörög.
Először nem akartam mellé párt, de sajnálom, hogy annyira udvaroltat magának. Biztos le fog tojni hím nélkül is.
Tegnap vettünk egy "hímet". Remélem, hogy tényleg hím. Nézzetek már rá. 4 hónapos. Ha esetleg mégsem hím, kicseréli a tenyésztő egy ivarérett hímre ugyan, de azért reménykedem, hisz 99%-ban mondta rá a nemet.
Köszi.

KépKép

Ha a szemem vagy a képernyő nem csal akkor hím. :D :D :D

0670/517-4787

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 júl. 20, 12:21 
Gyöngyös lutinonak nézem. Bár lehet a kép csal és rossz a szemem is. Szóval jólenne tudni a szüleit. Egyébként én simán tojónak mondanám, de ez nem jelent semmit. Szárnya alján van minta esetleg?

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 20, 9:14 
Sziasztok!

Köszönöm a segítséget. Már én is bebizonyosodtam róla, hogy tojó. István nagyon szép a Te madarad is, de Szotyikától sosem válnék meg. :wink: Kézzel nevelt egyébként és sonyextrem-től kaptam pár hete egy másik tojóval együtt. Már nagy haverok vagyunk és állandóan a vállamon ücsörög.
Először nem akartam mellé párt, de sajnálom, hogy annyira udvaroltat magának. Biztos le fog tojni hím nélkül is.
Tegnap vettünk egy "hímet". Remélem, hogy tényleg hím. Nézzetek már rá. 4 hónapos. Ha esetleg mégsem hím, kicseréli a tenyésztő egy ivarérett hímre ugyan, de azért reménykedem, hisz 99%-ban mondta rá a nemet.
Köszi.

KépKép

Valódi név: Lakatos Zoltán

Hozzászólás 2011 júl. 19, 22:17 
Tényleg szép. :D :D :D

Amúgy én is úgy nézem hogy tojó, mert ha jól olvastam akkor a tojók szoktak ilyen citromsárga félék a hímek pedig szürkések.

0670/517-4787

Hozzászólás 2011 júl. 19, 20:41 
Nagyon szép madár!
A kép alapján gyöngyös lutinónak nézem,ezért is 100% ,hogy tojó.
Esetleg nem válnál meg tőle?
Szép pár lennének.... :wink: :oops:

Kép

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

IDRE tag

Hozzászólás 2011 júl. 18, 19:03 
Sziasztok!

Valaki nem hoz augusztusban a Monori börzére a képen látható nimfa lányomhoz egy ugyanilyen színű vőlegényt? :) Privát üzenetben jelezze már akinek van esetleg ilyen színű eladó madara. A tojó 3 éves.
Köszi.

Kép

Hozzászólás 2011 júl. 18, 16:53 
Helló rigóbaba!

Attól mert 5-6 éves a tojód, még simán tojhat-költhet. Odút ne adj nekik idén. A hím is legyen minimum 12 hónapos, amikor megkapják az odút. A lágy héjú tojás viszont gond. Kálcium hiány lehet...

Valódi név: György Ádám

Hozzászólás 2011 júl. 18, 14:24 
Sziasztok!
Ő a nimfa papagájom csöpi!
10 hónapos kislány

Csatolmányok:
Szoyi.jpg
Szoyi.jpg [ 97.49 KiB | Megtekintve 2666 alkalommal. ]

Valódi név: Brigi

Hozzászólás 2011 júl. 18, 10:22 
Sziasztok!

Jó régen voltam itt :)
Nos az lenne a kérdésem, hogy normális, illetve egészséges dolog e, ha az 5-6 év körüli nimfa tojóm ma reggelre rakott egy tojást? Nincs se odu, se az etetés nem olyan volt, hogy belekezdjen. Hím van mellette, de még csak 7 hónapos, igaz udvarol neki (mondjuk kinek nem ) ezerrel, de párzást nem láttam, meg szerintem még nem is ivarérett. A tojás nem tűnik egészségesnek, elég lágyhéjú szerintem, szinte tök átlátszó, viszont nekem nagyobbnak tűnik, mint egy nimfatojás. Csak ketten vannak a kalitban, szóval másik madártól nem származhat a tojá. Vélemények? Tegyek odut, ne tegyek, mit adjak nekik enni, mit ne?

Valódi név: Miklós

Hozzászólás 2011 júl. 16, 19:03 
Köszi

Warhawk írta:
vmiki írta:
Taraj-tollai ki vannak szakadva. Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi idő alatt illetve ki nő-e egyáltalán, illetve mivel lehet ezt támogatni

Egy idő után kinő (feltéve ha nem genetikai okokból hiányoznak azok a tollak). Egész jól rásegíthetsz ha az ivóvizébe hemavit Gold FEDER-t adagolsz.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 júl. 16, 18:58 
vmiki írta:
Taraj-tollai ki vannak szakadva. Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi idő alatt illetve ki nő-e egyáltalán, illetve mivel lehet ezt támogatni

Egy idő után kinő (feltéve ha nem genetikai okokból hiányoznak azok a tollak). Egész jól rásegíthetsz ha az ivóvizébe hemavit Gold FEDER-t adagolsz.

Valódi név: Miklós

Hozzászólás 2011 júl. 16, 18:41 
Sziasztok!

Elég kalandos úton került hozzánk egy x nimfa papagáj fiú. Taraj-tollai ki vannak szakadva. Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi idő alatt illetve ki nő-e egyáltalán, illetve mivel lehet ezt támogatni (vitaminok, ecsetelés, stb).
Köszi, Miki

Hozzászólás 2011 júl. 10, 0:01 
Hello!
Lenne egy kérdésem remélem tud valaki válaszolni rá. Áprilisban kaptam egy Nimfát a farktollai töredezettek voltak gondoltam azért mert ki helyen tartották. Mostanra kezdett újra farktollakat növeszteni de mire megnő a tolla eltörik és megint csak csonk marad. kérdésem az lenne mit tudnék tenni, a többi madarammal semmi baj. Gondoltam valami vitamin hiány vagy más eledel de nem tudom mit tegyek. A választ előre is köszönöm.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 4631 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 232  Következő