Dino!
Nálam is ugyanez történt!
Nálam a felállás ELVILEG 2 zöld lány és 2 kék fiú.
Nemrég talán írtam is, hogy az egyik zöld folyton üldözi szegény egyik kéket. Ez tartott kb 1-2 napig, megszakításokkal.
Aztán a héten fordult a kocka az egyik kék kezdte üldözni a másik (?) zöldet. De úgy hogy amikor utolérte kicsípett belőle tollat is.
Aztán este 4en egymás mellett aludtak az ágon.
aztán vasárnap hajnalban már nagyon korán 6 óra előtt rettentően rikácsoltak, meg kicsit más hangon, kijöttem és a zöldnek véres volt a lába! Rögtön eszembe jutott, hogy olvastam olyat, hogy leharapták egymás lábát és nem élték túl... na gyorsan külön tettem. Jól van. Ma reggel a két kalitkát egész közel tettem egymáshoz, hogy ne szokjanak el egymástól, hátha vissza lehetne tenni, de a kék úgy törte magát át a rácson, hogy szétkapja a zöldet, hogy úgy tűnik, nem fognak már együtt lakni.

De még szerencsére idejében érkeztem!

Úgy tűnik megbolondultak a hímjeim. A múltkor az egyik idősebb fiatal hím akarta lemészárolni a másikat -azóta is büntetésben van-, ma pedig a két utolsó fiatalt kellett leválasztanom a szülőktől, mert az apjuk elkezdte üldözni szegény kis lutinót és alaposan megtépte őt. Az egyik nagy röpdében a nimfák között élő ino párom hímjének is néha átkapcsolnak és üldözi a párját, állandóan a lábait akarja elkapni.